Barys – Omsk 1:3 (kon.) | Jekatěrinburg – Ufa 0:1 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
0:1 (0:0, 0:1, 0:0) Stav série: 0:1
Salavat Julajev Ufa
Čtvrtek 14.03.2019, 15:00 • Uralec Arena • Play-off KHL • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u prvního čtvrtfinálového utkání KHL. V sérii hrané na čtyři vítězná střetnutí se proti sobě postaví Avtomobilist Jekatěrinburg a Salavat Julajev Ufa.
     
    Salavat Julajev Ufa

    Do vyřazovacích bojů postoupil hostující celek ze šesté pozice, když získal dvaasedmdesát bodů. V prvním kole na Ufu čekal Magnitogorsk, jenž byl podle postavení ze základní části mírným favoritem. Ovšem osud tomu chtěl jinak a Jandačův tým ukončil sezónu předčasně. Salavat se tak mohl radovat z postupu, když zvítězil 4:2 na zápasy. Jenže postupová radost se nerodila vůbec lehce. Hned čtyři duely dokráčely do prodloužení a ve třech z nich nepadlo více, nežli tři góly.

    Magnitogorsk – Ufa 2:1 po prodloužení
    Magnitogorsk – Ufa 1:4
    Ufa – Magnitogorsk 5:1
    Ufa – Magnitogorsk 1:2 po prodloužení
    Magnitogorsk – Ufa 1:2 po prodloužení
    Ufa – Magnitogorsk 3:2 po prodloužení

    Nejproduktivnější hráči týmu v play-off

    Teemu Hartikainen 10 bodů (5+5)
    Linus Omark 7 bodů (2+5)
    Joonas Kemppainen 5 bodů (3+2)
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Avtomobilist s přehledem ovládl základní část KHL, a tak se pro vyřazovací boje pasoval do role jednoho z favoritů na cennou trofej. Vstup do play-off měl Jekatěrinburg famózní, vždyť ve čtyřech duelech smazal po základní části osmý Čeljabinsk. Domácí celek si zajistil rychle postup a mohl sbírat síly pro další boje, kde jej čeká právě nevyzpytatelná Ufa. Zda dlouhé volno bude výhodou nebo nevýhodou, to ukážou až samotná čtvrtfinálové zápasy, v nichž by se Avtomobilist mohl jeden až dva zápasy hledat.

    Jekatěrinburg – Čeljabinsk 3:0
    Jekatěrinburg – Čeljabinsk 4:2
    Čeljabinsk – Jekatěrinburg 1:2 po prodloužení
    Čeljabinsk – Jekatěrinburg 3:4

    Nejproduktivnější hráči týmu v play-off

    Dan Sexton 7 bodů (2+5)
    Nigel Dawes 5 bodů (2+3)
    Vjačeslav Litovčenko 4 body (3+1)

    Československá stopa

    Jakub Kovář
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu. Jekatěrinburg v dnešním utkání požene vyprodaná aréna. Jak střetnutí dopadne? To začneme odtajňovat za třicet minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – I. Višněvskij, Alexej Vasilevskij (A), Trjamkin (A), Gurkin, D. Bodrov, Mamkin, Valitov – Sexton, Litovčenko, Dawes (C) – Golyšev, Paré, A. Garejev – Denis Kazionov, Kučerjavenko, Krikunov – Obidin, Torčeňuk, Česalin – Rassejkin.

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Panin (C), Ar. Sergejev, Arzamascev, S. Garejev, A. Semjonov, Jelizarov – Hartikainen, Kemppainen, Omark (A) – Rybin, Burmistrov, Tkačov – Kugryšev, Kadějkin, V. Žarkov (A) – M. Majorov, Chochrjakov, Soloduchin – Skorikov.

    Rozhodčí: Bondar, Gašilov – Bersenjov, Judin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou celku již vstoupili na ledovou plochu a srovnali se na modrých čarách, odkud vyslechnou Ruskou národní hymnu. Hned poté už vše bude směřovat k úvodnímu vhazování. Pojďme se společně bavit hokejem!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Jdeme na to, čtvrtfinále play-off KHL začíná! Úvodní vhazování bylo vhozeno a vyhrál jej Vjačeslav Litovčenko, a tak má domácí celek právo prvního tažení.
     
    00:23
    Vjačeslav Litovčenko vjel s pukem mezi kruhy, kde o něj přišel. Ovšem Ufa nic nevymýšlela a poslala hru jen do středního pásma.
     
    00:53
    O dlouhou přihrávku se tak mohl pokusit Nikita Trjamkin, jenže místo nalezení spoluhráče, poslal černou gumu na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po levé ruce českého reprezentačního brankáře.
     
    01:26
    Do útočného pásma vjel po pravé straně Anatolij Golyšev, jehož bekhendový pokus vyrazil Juha Metsola k druhému mantinelu.
     
    02:14
    Avtomobilist napadal rozehrávku soupeře, což se málem povedlo. Ovšem přihrávka od zadního mantinelu na Alexandra Torčeňuka byla nepřesná. Následně domácí celek opět nepřihrál přesně a je z toho jen další icing.
     
    02:33
    Salavat Julajev se pokoušel o přechod do útoku, což se nepovedlo. Následně ve středním pásmu zasáhl hostující kapitán, z jehož hokejky letěl puk na střídačku domácího celku.
     
    03:04
    Už to vypadalo, že Ufa posune hru do středního pásma. Ovšem opět zapracoval Vjačeslav Litovčenko, který si najel mezi kruhy, odkud bekhendem vystřelil. Jenže jen doprostřed brány, kde byl připravený finský gólman.
     
    03:43
    Do pásma po pravé straně vjel Anatolij Golyšev, jenž zadovkou přenechal puk na spoluhráče. Francis Paré si z pravého kruhu najel mezi kruhy, kde byl zcela osamocený. Juha Metsola si pokus z tyči pohlídal.
     
    04:32
    Denis Kazionov přejel červenou čáru a nahodil puk na zadní mantinel. Avtomobilist na nic nečeká a soupeře s černou gumou na holi napadá.
     
    05:09
    Další pokus z pravého kruhu vyslal Ivan Višněvskij, jehož zakončení se do prostoru tří tyčí nevešel. Domácí celek je velice aktivní, ale moc střeleckých pokusů si nepřipsal.
     
    06:19
    Ufa dlouho motala favorita utkání v jeho pásmu, ovšem ke střele se nedostala. Tohle byl první tlak hostujícího celku, který se pomalu dostává do hry.
     
    07:04
    Jekatěrinburg se dostává do pásma po pravé straně celkem lehce, což se potvrdilo také tentokrát. Z kruhu pak střílel Anatolij Golyšev, jehož pokus brankář vyrazil betonem.
     
    07:48
    Po nepřesné přihrávce se k osamocenému puku na levém kruhu dostal Vladimir Žarkov, který domácí branku přestřelil. Jakub Kovář se za střelou jen ohlédl a zasahovat nemusel.
     
    08:30
    Hraje se velmi v rychlém tempu, navíc první třetina velmi rychle utíká. V úvodu jsme sledovali tlak domácího celku, ale nyní se hra neustále přelévá.
     
    09:28
    Na pokus od modré čáry si mezi kruhy najel Nigel Dawes, jenž se snažil tečovat. Ovšem černá guma poté zamířila jen k bránícímu hráči.
     
    10:06
    Ufa vyslala střelecký pokus od pravého mantinelu. Jenže Jakub Kovář na zakončení dobře viděl, a tak jej vyrazil betonem. Český gólman tak zatím neřešil nic složitého.
     
    11:23
    Z ostrého úhlu se pokusil překvapit finského gólmana Jevgenij Česalin. Jenže Juha Metsola se natlačil na první tyč a v pohodě puk vyrazil k zadnímu mantinelu.
     
    12:12
    Hostující celek poslal do hry elitní formaci, která se hned usadila v útočném pásmu. Teemu Hartikainen se pokusil o střelu z levého kruhu pro vhazování, ale český gólman byl znovu na místě.
     
    12:40
    Jekatěrinburg se po tlaku soupeře dostal nejspíše do ofsajdu. Následuje reklamní přestávka, po které se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    14:00
    Domácí celek si dlouho nevěděl rady s rozehrávkou, jelikož ji Ufa výborně napadala. Hru do neutrální zóny dostal Denis Kazionov a jeho práci dokonal Jevgenij Česalin.
     
    15:03
    Linus Omark si nevěděl rady, a tak nahodil puk do rohu hrací plochy. Hra se velmi rychle otočila a Vjačeslav Litovčenko mohl jít do samostatného úniku, ovšem černou gumu nezpracoval.
     
    15:58
    Do střelecké pozice před brankou si najel Nikita Trjamkin, ale trefil jen finského gólmana. Následně přišlo zakončení od modré čáry, které Juha Metsola také vyrazil.
     
    16:48
    Po pravé straně vjel do pásma Vladimir Tkačov, jenž střelou přes obránce z pravého kruhu zakončoval na zadní tyč. Ovšem jeho pokus byl nepřesný a zamířil jen do rohu hrací plochy.
     
    17:47
    Teemu Hartikainen nepřejel modrou čáry, a tak málem pustil soupeře opět do samostatného úniku. Ovšem i druhý náznak končí nezdarem, jelikož Jevgenij Česalin na puk nedosáhl, a tak je tu další icing.
     
    18:04
    Přihrávku z levé strany k pravé tyči dostal Dan Sexton, jenž puk vrátil před branku, kam si najel domácí kapitán. Nigel Dawes byl faulován, a tak jeho slabý pokus po ledě zamířil jen do betonu gólmana.
     
    18:04
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Arťom Sergejev – 2 min., držení).
     
    18:10
    Hostující celek vyhrál vhazování a okamžitě posílá kotouč přes všechny čáry.
     
    18:49
    Z kruhu pro vhazování do mezikruží si najel Nigel Dawes, jenž se vyhnul obránci a poté střílel k levé tyči. Ovšem finský gólman byl opět připravený zasáhnout vyrážečkou.
     
    19:17
    A opět domácí kapitán! Nigel Dawes si sjel k brance a od pravé tyče přihrával před branku, kde puk trefil nohu bránícího hráče. Od něho se černá guma odrazila jen těsně vedle brány.
     
    19:35
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Denis Kazionov – 2 min., podrážení).
     
    19:54
    Na levé straně zůstal osamocený Linus Omark, který si přes dva bránící hráče najel mezi kruhy, odkud mířil na zadní tyč. Jenže zakončení švédského hráče bylo nepřesné.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka velmi rychle uplynula, ale změnu skóre nepřinesla! Aktivnější byl Jekatěrinburg, jenž si vypracoval několik šancí. Ovšem v té největší byl Nigel Dawes faulován, a tak poslal puk jen do finského brankáře. Naopak Ufa začínala vlažně a na svou největší šanci čekala do závěru třetiny, kdy se hrálo ve čtyřech. Jenže Linus Omark z nadějného místa netrefil Kovářovu branku.

    Střely na branku: 11:6.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Pokračujeme druhou periodou! Ufa vyhrála vhazování a zamířila za vlastní brankou, jelikož začne její zkrácená početní výhoda.
     
    21:00
    Od modré čáry vystřelil Philip Larsen, jehož pokus byl tečován mezi kruhy. Jakub Kovář si proti pokusu povyjel, ale poté už byl v roli diváka. Český gólman měl štěstí, že kotouč proletěl těsně vedle pravé tyče.
     
    21:55
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Alexandr Kučerjavenko – 2 min., podrážení).
     
    22:01
    Po zisku černá gumy nabral velkou rychlost Anatolij Golyšev, jenž proletěl přes střední pásmo a už se chystal ke střele, ale kotouč mu utekl.
     
    22:36
    Ufa se pak hnala do protiakce, ale Joonas Kemppainen vystavil spoluhráče do ofsajdu. Hra se tak přerušuje a vrací do středního pásma. Ovšem zdá se, že Jekatěrinburg hrál navíc v šesti hráčích.
     
    22:36
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Arťom Garejev.
     
    22:56
    Ufa právě vstřelila branku!
    Dvojnásobnou početní výhodu Ufa využila a její klasická přesilovka dál trvá! Z vrcholu pravého kruhu poslal střílenou přihrávku mezi kruhy Linus Omark a JOONASU KEMPPAINENOVI už stačilo nastavit hůl. Finský sniper je tak prvním střelcem zápasu, když poslal puk pod Kovářovým betonem za brankovou čáru. Asistence: Linus Omark a Philip Larsen.
    22:56 Joonas KEMPPAINEN - 0:1
     
    23:17
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Linus Omark – 2 min., podrážení).
     
    24:09
    Francis Paré si hledal střeleckou pozici, ale nakonec vymyslel geniální přenechání puku na spoluhráče. Nikita Trjamkin byl mezi kruhy a sám před brankářem, ale trefil jen finského fantoma v hostující svatyni. Tohle se jednoznačně musí dávat. Troufnu si říct, být v této šanci Nigel Dawes, je vyrovnáno!
     
    24:57
    Domácí kapitán měl dost času ke střele zprava, ale pokoušel se o přihrávku na druhou stranu. Bránící hráči kotouč mezi kruhy zastavili a okamžitě vyhazují přes všechny čáry.
     
    25:52
    Ránou od modré čáry se prezentoval Ivan Višněvskij, jehož pokus vyrazil finský brankář k zadnímu mantinelu. Poté z pravého kruhu pálil ještě Nigel Dawes, jenže Juha Metsola byl znovu připraven.
     
    26:23
    Každý celek mohl předvést jednu útočnou akci, ale obě dopadly stejně. Viděli jsme pouze nahození, které si obrany pohlídaly.
     
    26:54
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Grigorij Panin – 2 min., hákování).
     
    Střely na branku: 14:9.
     
    27:32
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Arťom Sergejev.
     
    27:37
    Stejně jako hostující tým, tak i Avtomobilist si zahraje dvojnásobnou přesilovou hru. Po vyhození soupeře se již usadil před brankou.
     
    28:16
    Přihrávka mířila na pravý kruh, kde se nacházel Nigel Dawes, jehož zakončení z jedné bylo nepřesná. Následně se Ufě podařilo vyhodit a vystřídat.
     
    28:52
    Z vrcholu kruhu vypálil Alexej Vasilevskij, který mířil střelou nad ledem do branky. Ovšem finský gólman se s přihrávkou výborně přesunul a puk schoval do své výstroje.
     
    29:05
    Dan Sexton už mohl střílet, ale přihrával na spoluhráče mezi kruhy. Ovšem Denis Kazionov kotouč netrefil, akce domácího celku ale dál trvá.
     
    29:24
    Dalším pokusem se prezentoval z pravého kruhu Anatolij Golyšev, jenž mířil do bližší šibenice. Jeho zakončení ale Juha Metsola čekal a zasáhl lapačkou.
     
    29:27
    Odražený puk zamířil opět pod lapačku hostujícího maskovaného muže, jenž hru přerušil. Je jasné, že Jekatěrinburg přesilovou hru nevyužije, a tak stále prohrává.
     
    29:33
    Po vyhraném vhazování si do střelecké pozice najel Alexandr Kučerjavenko. Jenže ani on recept na finského fantoma nenašel a trefil jen jeho lapačku.
     
    29:54
    Mezi kruhy se nacházel Alexandr Burmistrov, jenž dvakrát dostal přihrávku a dvakrát vystřelil. První pokus byl sražen k mantinelu a na druhý se musel hodně natahovat český reprezentační brankář.
     
    30:45
    Salavat Julajev nic nevymýšlel a posunul hru ze středního pásma za branku soupeře. Ufa potřebovala vystřídat, což se jí povedlo.
     
    30:58
    Hostující celek se hnal do další akce, ovšem nepohlídat si přechod přes útočnou modrou čáru. Píská se ofsajd a hra se vrací do středního pásma.
     
    33:10
    Domácí mužstvo potřebovalo střídat, a tak Alexandr Kučerjavenko neměl komu přihrát. Útočník Avtomobilistu sám šel za nahozeným pukem, ale v souboji za brankou neuspěl.
     
    34:00
    Ufa výborně brání střední pásmo, a tak Jekatěrinburg puky jen nahazuje za branku soupeře. Ovšem bránící hráči si počínají velmi zkušeně a dál drží hubené vedení.
     
    34:12
    Od pravého mantinelu vystřelil Vjačeslav Soloduchin, jehož pokus schoval do lapačky Jakub Kovář. Po reklamní přestávce se bude vhazovat po levé ruce českého gólmana.
     
    34:33
    Z otočky zkusil svou porci štěstí Jefim Gurkin, který branku soupeře jen těsně minul. Následně Ufa vyhodila jen za cenu zakázaného uvolnění, hra se vrátí před finského maskovaného muže.
     
    34:55
    Hostující mužstvo opět vyhazuje na zakázané uvolnění. Hráčům Ufy už moc sil nezbývá a potřebovali by vystřídat.
     
    35:22
    Výborně to udělal Linus Omark, jenž vyvezl puk do středního pásma, ale přes modrou čárou přibrzdil a počkal, až mu vystřídají všichni spoluhráči.
     
    35:57
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Michail Mamkin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Dmitrij Kugryšev – 2 min., hrubost).
     
    Dnešní utkání sleduje 5 545 (vyprodáno) diváků.
     
    36:21
    Jefim Gurkin přihrál na modrou čáru, odkud vypálil z voleje Nikita Trjamkin. Jeho dělovka mířila těsně nad ledem k levé tyči, ovšem Juha Metsola si připisuje další zákrok betonem.
     
    38:12
    Vjačeslav Litovčenko se rozjel do útočné akce, ale byl faulován. Ovšem hlavní rozhodčí jsou jiného názoru, a tak se pokračuje ve hře.
     
    39:08
    Nejproduktivnější hráč vyřazovacích bojů Teemu Hartikainen našel na levé straně spoluhráče. Jeho dělovka mířila do protipohybu českého brankáře, ale puk se do prostoru branky nevešel.
     
    39:57
    Přihrávku k levé tyče dostal Alexandr Kadějkin, který věděl, že už moc času nezbývá, a tak okamžitě zakončoval. Jenže Jakub Kovář byl u tyče připraven a kotouč vyrazil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá perioda už tolik plynulá nebyla, ale byli jsme svědky úvodní branky. Na začátku prostřední dvacetiminutovky hrála dvojnásobnou přesilovou hru, kterou proměnil Joonas Kemppainen. Stejnou komfortní situaci měl také Jekatěrinburg, jenže ten stále hledá recept na překonání finského gólmana. Ovšem když hru vezmeme jako celek, hraje se hodně vyrovnaná partie, a tak nás čeká zajímavá třetí perioda.

    Střely na branku: 20:17.
    Střely na branku ve druhé třetině: 9:11.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Philip Larsen se pokusil o dlouhou přihrávku, která končí na zakázaném uvolnění. Hra se tak přesune před branku, kterou hájí Juha Metsola.
     
    40:17
    Po vhazování vypálil Nigel Dawes, jehož pokus na poslední chvíli vyrazil finský brankář betonem. Akce pokračovala dál a do další šance se dostal domácí kapitán, jenž si najel k brance, odkud gólmana znovu nepropálil.
     
    41:15
    V útočném pásmu zůstal po souboji ležet Anatolij Golyšev. Domácí útočník přepadl přes nohu obránce a poté ramenem narazil do mantinelu. Golyšev se za rameno okamžitě chytil.
     
    41:20
    Po vyhraném vhazování se napřáhl od modré čáry Alexej Semjonov, jehož bombu vyrazil český reprezentační brankář. Hraje se hodně zajímavé utkání.
     
    43:38
    Francis Paré našel na modré čáře najetého spoluhráče. Ten se vrhl mezi dva bránící hráče a dostal se za ně. Anatolij Golyšev vystřelil z hranice brankové čáry, ale puk do branky o finského gólmana nedostal.
     
    44:09
    Až na modrou čáru si vyjel Vjačeslav Litovčenko, jenž okamžitě vystřelil. Jeho pokus ale nebyl přesný, a tak Juha Metsola může být dál klidný. Finský brankář dál drží šanci na čisté konto.
     
    45:02
    Střelou od levého mantinelu se prezentoval Alexandr Burmistrov, jenž trefil hůl soupeře. Puk pak zamířil jen do ochranné sítě, a tak se bude vhazovat před českým gólmanem.
     
    45:20
    Hostující tým se soustředí na bránění středního pásma, což se zatím daří. Avtomobilist přišel s dalším nahozením, jenž úspěch neslavil.
     
    45:51
    Jekatěrinburg si neví rady s překonáním středního pásma, další dlouhá přihrávka mířila na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat před brankou Jakuba Kováře.
     
    46:39
    Elitní formace hostujícího mužstva se usadila v útočném pásmu. Přihrávku za branku poslal Joonas Kemppainen, ovšem obrana si puk pohlídala a následný souboj zvládla.
     
    47:40
    Na ose hrací plochy se individuální akcí prezentoval Ilja Krikunov, který se zbavil soupeře. Domácí útočník poté přihrál na pravý kruh, odkud rozvlnil síť z boku Denis Kazionov.
     
    48:07
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Alexej Semjonov. Jeho pokus viděl český gólman na poslední chvíli, ale stačil zareagovat betonem a puk vykopl do bezpečné zóny.
     
    49:00
    Jekatěrinburgu se čas už hodně rychle krátí a stav zápasu je stále stejný. Nic nezmění ani střelecký pokus od modré čáry, který vyslal Nikita Trjamkin. Puk byl totiž v předbrankovém prostoru sražen do ochranné sítě.
     
    49:06
    Po vyhraném vhazování vystřelil znovu Nikita Trjamkin, ale jeho zakončení se do branky nevešlo. Přesto ho Juha Metsola schoval do lapačky a hru znovu přerušil.
     
    49:42
    V souboji jeden na jednoho se přes obránce snažil přejít Teemu Hartikainen, jenž soupeři šlápl na hůl. Puk se odrazil k Jakubu Kováři, jenž rychle rozehrál.
     
    50:51
    Maxim Rybin nezvládl přechod přes útočnou modrou čáru, jelikož byl v pásmu dříve, nežli černá guma. Následné zakončení už bylo zbytečné, ale stejně by skončilo v lapačce domácího gólmana.
     
    51:28
    Aktivita Avtomobilistu a hlavně Francis Paré vymýšlí přihrávky na spoluhráče. Prvně přihrával zpoza brány kolem první tyče a poté z pravé strany přes brankoviště, ale ani jednou spoluhráče nenašel.
     
    52:51
    Ufa se usadila v pásmu, kde se o přihrávku do předbrankového prostoru pokusil Maxim Majorov. Kombinace se potom odehrávala u mantinelu, ale akce skončila po hře vysokou holí.
     
    53:00
    Nikita Trjamkin nahazoval černou gumu za branku soupeře ještě před červenou čárou, a tak se píská další zakázané uvolnění, Následuje vhazování po pravici českého reprezentačního brankáře.
     
    53:09
    Hra se hodně kouskuje, je totiž k vidění další icing.
     
    53:34
    Do levého kruhu si navedl puk Vladimir Tkačov, jenž poté střelou přes beka zakončoval z zadní tyč. Jakub Kovář zakončení vyrazil před sebe, kam dojížděl další hráč Ufy, který byl ale sražen. Vylučovat se ovšem nebude.
     
    54:47
    Linus Omark se dostal u červené čáry k puku u mantinelu. Hostující hráč na nic nečekal a nahodil jej za domácí branku, tohle Ufě ve zbytku zápasu stačí.
     
    56:06
    Mezi střídačkami zůstal ležet Vladimir Tkačov, a tak se hra přerušuje. Hráči se po sobě dívají a nikdo neví, co se děje. Opakovaný záběr však prokázal, že Denis Bodrov trefil soupeře loktem do hlavy.
     
    56:06
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Denis Bodrov – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    56:39
    Philip Larsen z modré čáry přihrál na levý kruh, kde se nacházel Dmitrij Kugryšev. Jeho pokus na první tyč zlikvidoval Jakub Kovář, který dál drží svůj tým ve hře o vítězství.
     
    57:19
    V předbrankovém prostoru se nacházel osamocený Teemu Hartikainen, který zbrkle zakončoval. Jeho střela z jedné se do prostoru tří tyčí nevešla.
     
    57:58
    Z pravého kruhu střílel na zadní tyč Linus Omark, jehož pokus po ledě zamířil jen těsně vedle Kovářovy branky.
     
    58:16
    Neskutečný zákrok finského brankáře! Anatolij Golyšev a Andrej Obidin ujeli do přečíslení, puk si mezi sebou narazili a prvně jmenovaný střílel do odkryté branky. Ovšem Juha Metsola parádní zákrok lapačkou, tohle je dost možná rozhodující moment.
     
    58:30
    Jakub Kovář je na střídačce, Jekatěrinburg hraje v šesti!
     
    59:19
    Od modré čáry vystřelil Alexej Vasilevskij, jehož pokus byl v předbrankovém prostoru tečován nad horní tyč. Domácí obránce dostal ještě šanci na reparát, ale ani napodruhé neuspěl.
     
    59:40
    Oddechový čas pro domácí.
     
    Konec zápasu.
     
    Úvodní čtvrtfinále nabídlo pouze jeden gól, a tak se z vedení na zápasy raduje Ufa! Sledovali jsme zápas, kterému vládli oba brankáři. Jakub Kovář a Juha Metsola podali kvalitní výkony, ovšem rozhodla druhá třetina. Zatímco Ufa dvojnásobnou početní výhodu využila, Jekatěrinburg ji zahodil. Jediným střelcem tak zůstal Joonas Kemppainen, který mezi kruhy nastavil hůl na střílenou přihrávku a procedil černou gumu pod Kovářovým betonem. Pokud vezeme hru jako celek, hrála se vyrovnaná partie, které by slušela remíza. Nestalo se tak a Ufa se ujala vedení!

    Střely na branku: 34:24.
    Střely na branku ve třetí třetině: 14:7.
     
    Československá stopa:

    Jakub Kovář (JEK) 23 zákroků, 1 inkasovaný gól, 95,83% úspěšnost zákroků
     
    S konstatováním, že Ufa zaskočila favorita a ujala se vedení na zápasy, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (17:56:33)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 23. Kemppainen (Omark, Larsen)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – I. Višněvskij, Alexej Vasilevskij (A), Trjamkin (A), Gurkin, D. Bodrov, Mamkin, Valitov – Sexton, Litovčenko, Dawes (C) – Golyšev, Paré, A. Garejev – Denis Kazionov, Kučerjavenko, Krikunov – Obidin, Torčeňuk, Česalin – Rassejkin.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Panin (C), Ar. Sergejev, Arzamascev, S. Garejev, A. Semjonov, Jelizarov – Hartikainen, Kemppainen, Omark (A) – Rybin, Burmistrov, Tkačov – Kugryšev, Kadějkin, V. Žarkov (A) – M. Majorov, Chochrjakov, Soloduchin – Skorikov.

    Rozhodčí: Bondar, Gašilov – Bersenjov, Judin

    Diváci: 5 545 (vyprodáno)
    Jekatěrinburg 1 4 Ufa
    #1 Čtvrtek 14.03.2019 • 15:00
    Jekatěrinburg - Ufa 0:1
    #2 Sobota 16.03.2019 • 13:00
    Jekatěrinburg - Ufa 2:0
    #3 Pondělí 18.03.2019 • 15:00
    Ufa - Jekatěrinburg 2:1 po prodl.
    #4 Středa 20.03.2019 • 15:00
    Ufa - Jekatěrinburg 4:2
    #5 Pátek 22.03.2019 • 15:00
    Jekatěrinburg - Ufa 1:4
    thejrc.org