Barys – Omsk 1:3 (kon.) | Jekatěrinburg – Ufa 0:1 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
0:1 (0:0, 0:1, 0:0) Stav série: 0:1
Salavat Julajev Ufa
Čtvrtek 14.03.2019, 15:00 • Uralec Arena • Play-off KHL • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:19
    Od modré čáry vystřelil Alexej Vasilevskij, jehož pokus byl v předbrankovém prostoru tečován nad horní tyč. Domácí obránce dostal ještě šanci na reparát, ale ani napodruhé neuspěl.
     
    58:30
    Jakub Kovář je na střídačce, Jekatěrinburg hraje v šesti!
     
    58:16
    Neskutečný zákrok finského brankáře! Anatolij Golyšev a Andrej Obidin ujeli do přečíslení, puk si mezi sebou narazili a prvně jmenovaný střílel do odkryté branky. Ovšem Juha Metsola parádní zákrok lapačkou, tohle je dost možná rozhodující moment.
     
    56:06
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Denis Bodrov – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    53:34
    Do levého kruhu si navedl puk Vladimir Tkačov, jenž poté střelou přes beka zakončoval z zadní tyč. Jakub Kovář zakončení vyrazil před sebe, kam dojížděl další hráč Ufy, který byl ale sražen. Vylučovat se ovšem nebude.
     
    48:07
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Alexej Semjonov. Jeho pokus viděl český gólman na poslední chvíli, ale stačil zareagovat betonem a puk vykopl do bezpečné zóny.
     
    47:40
    Na ose hrací plochy se individuální akcí prezentoval Ilja Krikunov, který se zbavil soupeře. Domácí útočník poté přihrál na pravý kruh, odkud rozvlnil síť z boku Denis Kazionov.
     
    43:38
    Francis Paré našel na modré čáře najetého spoluhráče. Ten se vrhl mezi dva bránící hráče a dostal se za ně. Anatolij Golyšev vystřelil z hranice brankové čáry, ale puk do branky o finského gólmana nedostal.
     
    40:17
    Po vhazování vypálil Nigel Dawes, jehož pokus na poslední chvíli vyrazil finský brankář betonem. Akce pokračovala dál a do další šance se dostal domácí kapitán, jenž si najel k brance, odkud gólmana znovu nepropálil.
     
    39:08
    Nejproduktivnější hráč vyřazovacích bojů Teemu Hartikainen našel na levé straně spoluhráče. Jeho dělovka mířila do protipohybu českého brankáře, ale puk se do prostoru branky nevešel.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 545 (vyprodáno) diváků.
     
    35:57
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Michail Mamkin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Dmitrij Kugryšev – 2 min., hrubost).
     
    29:54
    Mezi kruhy se nacházel Alexandr Burmistrov, jenž dvakrát dostal přihrávku a dvakrát vystřelil. První pokus byl sražen k mantinelu a na druhý se musel hodně natahovat český reprezentační brankář.
     
    27:32
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Arťom Sergejev.
     
    26:54
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Grigorij Panin – 2 min., hákování).
     
    24:09
    Francis Paré si hledal střeleckou pozici, ale nakonec vymyslel geniální přenechání puku na spoluhráče. Nikita Trjamkin byl mezi kruhy a sám před brankářem, ale trefil jen finského fantoma v hostující svatyni. Tohle se jednoznačně musí dávat. Troufnu si říct, být v této šanci Nigel Dawes, je vyrovnáno!
     
    23:17
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Linus Omark – 2 min., podrážení).
    22:56 Joonas KEMPPAINEN - 0:1
     
    22:56
    Ufa právě vstřelila branku!
    Dvojnásobnou početní výhodu Ufa využila a její klasická přesilovka dál trvá! Z vrcholu pravého kruhu poslal střílenou přihrávku mezi kruhy Linus Omark a JOONASU KEMPPAINENOVI už stačilo nastavit hůl. Finský sniper je tak prvním střelcem zápasu, když poslal puk pod Kovářovým betonem za brankovou čáru. Asistence: Linus Omark a Philip Larsen.
     
    22:36
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Arťom Garejev.
     
    21:55
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Alexandr Kučerjavenko – 2 min., podrážení).
     
    21:00
    Od modré čáry vystřelil Philip Larsen, jehož pokus byl tečován mezi kruhy. Jakub Kovář si proti pokusu povyjel, ale poté už byl v roli diváka. Český gólman měl štěstí, že kotouč proletěl těsně vedle pravé tyče.
     
    19:54
    Na levé straně zůstal osamocený Linus Omark, který si přes dva bránící hráče najel mezi kruhy, odkud mířil na zadní tyč. Jenže zakončení švédského hráče bylo nepřesné.
     
    19:35
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Denis Kazionov – 2 min., podrážení).
     
    19:17
    A opět domácí kapitán! Nigel Dawes si sjel k brance a od pravé tyče přihrával před branku, kde puk trefil nohu bránícího hráče. Od něho se černá guma odrazila jen těsně vedle brány.
     
    18:49
    Z kruhu pro vhazování do mezikruží si najel Nigel Dawes, jenž se vyhnul obránci a poté střílel k levé tyči. Ovšem finský gólman byl opět připravený zasáhnout vyrážečkou.
     
    18:04
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Arťom Sergejev – 2 min., držení).
     
    18:04
    Přihrávku z levé strany k pravé tyči dostal Dan Sexton, jenž puk vrátil před branku, kam si najel domácí kapitán. Nigel Dawes byl faulován, a tak jeho slabý pokus po ledě zamířil jen do betonu gólmana.
     
    03:43
    Do pásma po pravé straně vjel Anatolij Golyšev, jenž zadovkou přenechal puk na spoluhráče. Francis Paré si z pravého kruhu najel mezi kruhy, kde byl zcela osamocený. Juha Metsola si pokus z tyči pohlídal.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 23. Kemppainen (Omark, Larsen)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – I. Višněvskij, Alexej Vasilevskij (A), Trjamkin (A), Gurkin, D. Bodrov, Mamkin, Valitov – Sexton, Litovčenko, Dawes (C) – Golyšev, Paré, A. Garejev – Denis Kazionov, Kučerjavenko, Krikunov – Obidin, Torčeňuk, Česalin – Rassejkin.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Panin (C), Ar. Sergejev, Arzamascev, S. Garejev, A. Semjonov, Jelizarov – Hartikainen, Kemppainen, Omark (A) – Rybin, Burmistrov, Tkačov – Kugryšev, Kadějkin, V. Žarkov (A) – M. Majorov, Chochrjakov, Soloduchin – Skorikov.

    Rozhodčí: Bondar, Gašilov – Bersenjov, Judin

    Diváci: 5 545 (vyprodáno)
    Jekatěrinburg 1 4 Ufa
    #1 Čtvrtek 14.03.2019 • 15:00
    Jekatěrinburg - Ufa 0:1
    #2 Sobota 16.03.2019 • 13:00
    Jekatěrinburg - Ufa 2:0
    #3 Pondělí 18.03.2019 • 15:00
    Ufa - Jekatěrinburg 2:1 po prodl.
    #4 Středa 20.03.2019 • 15:00
    Ufa - Jekatěrinburg 4:2
    #5 Pátek 22.03.2019 • 15:00
    Jekatěrinburg - Ufa 1:4
    thejrc.org