Mönchengladbach – Freiburg 1:1 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
1:1 (1:1)
SC Freiburg
Pátek 15.03.2019, 20:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:13. (22:22:23)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Také druhý poločas nabídl hodně nezáživnou podívanou, přičemž se o útočné choutky staral pouze domácí celek, který si s obranou soupeře prostě nevěděl rady. Za celý druhý poločas jsme neviděli žádnou vyloženou šanci, Freiburg totiž vycházel ze zajištěné obrany. Mönchengladbach se v závěru utkání dostal do slibného náporu, avšak k vedoucí brance nedošlo. Freiburgu se tak podařilo vybojovat cenný bod.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Do konce utkání nezbývá moc času, domácí celek se ale s míčem nachází na polovině soupeře. Freiburg se už delší dobu nikam nežene...
     
    90+1
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Vincenzo Grifo, přichází Lucas Höler.
     
    90+1
    Borussia se v koncovce utkání nadechuje k sympatickému náporu. Před malým momentem se pokoušel zakončit Pléa, jenž mířil úplně vedle.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Na světelné tabuli stále svítí nerozhodný výsledek, ještě se ale bude nastavovat.
     
    88
    Do vzdušného souboje se pouštěl hostující Petersen, který sice v hlavičkovém souboji neuspěl, avšak pro svůj celek vybojoval autové vhazování.
     
    85
    Raffaelovi se podařilo sklepnout míč do strany, kde s nadýchaným centrem přispěchal Wendt, kterému se málem podařilo najít kolegu Herrmanna.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, stále čekáme na vedoucí branku jednoho z celků. Borussia stále naráží na pozornou obranu.
     
    83
    Domácí tentokráte dostali k dispozici standardku z pravé strany. Raffael se snažil zakroutit míč do malého vápna, Hazard na centr ale nedosáhl.
     
    82
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Raffael.
     
    82
    Avšak tato rozehrávka nebyla vůbec povedená, neboť míč nabral pořádnou výšku, načež ho ještě za sebe prodlužoval jeden z protihráčů.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Vincenzo Grifo (SC Freiburg).
     
    81
    Byl to právě Pléa, kdo se pokoušel probít do pokutového území, což mu ale znemožnil Heintz. Na řadu přijde další rohový kop, který zanedlouho obstará Hazard.
     
    80
    Pléa se hrudí pokoušel sklepnout míč pod sebe, což se mu ale nepodařilo. Na druhou stranu tak pelášil Stenzel, jehož přízemní centr skončil u Sommera.
     
    79
    U postranní čáry si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Wendt, naopak hodně zkušeně to nyní udělal Stenzel, který si dal před míč tělo.
     
    78
    Herrmannovi se s vypětím všech sil podařilo přeposlat míč na pravou stranu, kde na prudkou přihrávku Johnson nedosáhl. Soupeř tak bude vhazovat.
     
    77
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Mike Frantz, přichází Jerôme Gondorf.
     
    76
    Po něm se k velice pohotovému zakončení dostal Hazard, jehož rána pravou nohou nakonec vystoupala kousek nad břevno. Konečně kloudnější střelecký pokus.
     
    75
    Posléze se Elvedi dostal k vyvezení hracího předmětu, který si hned dvakrát vyměnil s vedle stojícím Johnsonem, jenž vybojoval rohový kop.
     
    74
    Dalekonosný odkop v podání Stenzela skončil pouze za postranní čárou, o žádnou teč se nejednalo. Autové vhazování tedy obstaral domácí Johnson.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Pascal Stenzel (SC Freiburg).
     
    71
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Lars Stindl, přichází Florian Neuhaus.
     
    69
    Záhy přišel taktický zákrok v podání záložníka Hofmanna, který poslal na zem Abrašiho. Freiburg ihned rozehrál zadovkou na Schlotterbecka.
     
    68
    Strobl si seběhl na útočnou polovinu, odkud se pokoušel oslovit nevýrazného Stindla, který byl bráněn hodně natěsno, což hrálo do karet Schwolowovi.
     
    67
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, i nadále čekáme na třetí branku. Borussia je v těchto momentech aktivnější, avšak obrana soupeře odolává.
     
    66
    Stenzelovi se ještě podařilo udržet míč na hrací ploše, načež se jeho celek dostal ke střeleckému pokusu. Frantz ale trefil pouze protihráče před sebou.
     
    65
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Gian-Luca Waldschmidt, přichází Florian Niederlechner.
     
    64
    Hofmann ještě celkem zbytečně šperkoval akci přihrávkou pod sebe, což ale přečetl dobře postavený protihráč. Následný rohový kop Hofmanna nebyl nebezpečný.
     
    63
    Hazard se postaral o rohový kop z pravé strany, který přinesl zakončení v podání Elvediho. Jeho hlavička nebyla přesná, Schwolow tak nemusel zasahovat.
     
    62
    Avšak ani z té nepřišla žádná ošemetnější situace, nicméně Freiburg je i nadále na vlastní polovině, kde se musí bránit další akci svého soupeře.
     
    61
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Denis Zakaria, přichází Patrick Herrmann.
     
    60
    Pléa si dobrým pohybem řekl o faul, o který se zezadu postaral hostující Haberer. Hlavní sudí i tentokráte celou situaci viděl, je tu standardka pro domácí.
     
    59
    Jenomže domácí hráči zřejmě nechtějí moc hrát, jejich akce postrádají větší rychlost. Další výpad totiž dokázal zastavit Haberer, který daleko nedoběhl.
     
    58
    Stenzel vhazoval od pravé postranní čáry, přičemž se pokoušel najít Petersena, který prodlužoval pouze do autu. Vhazovat tak bude Mönchengladbach.
     
    57
    Také brankář Sommer si vyzkoušel práci s míčem, kterým k postranní čáře zahnal Jantschkeho. Domácí zadák nakonec otřel balón o nohu protihráče.
     
    56
    Schwolow obstaral rozehrávku od své branky, přičemž si vybral naběhnuvšího Schlotterbecka, jehož pas nenašel nikoho v červeném kompletu.
     
    55
    Přihrávka na levou stranu přeci jenom našla Guntera, kterému se ale nepovedlo kloudně odcentrovat. Jeho nepovedený centr skončil pouze u Wendta.
     
    54
    Na druhé straně hrací plochy se do operativní pozice dostal Abraši, který si nevěřil na průnik kolem přesily protihráčů, proto raději uklidnil hru.
     
    53
    Nedovolený zákrok vytasil hostující zadák Schlotterbeck, který u postranní čáry zavadil o Pléu. Na řadu přijde standardka, ke které se staví Hofmann.
     
    52
    Na levém křídle číhal naprosto osamocený Zakaria, ke kterému přispěchal jeden z protihráčů. Ihned poté přišla zadovka na kolegu Jantschkeho.
     
    51
    Po delší době si připsal zákrok domácí brankář Sommer, který si se zakončením doprostřed branky hravě poradil. I posléze jsme sledovali výhoz do strany.
     
    50
    Ten od pravého praporku rozehrál Hazard, který to zkoušel po zemi. Před Schwolowa přeci jenom přiletěl centrovaný míč, který se stal kořistí Heintze.
     
    49
    U středového kruhu operoval s míčem Strobl, který polovysokou nabídkou dokázal najít Pléu, jenž si poradil s těžkou přihrávkou. Navíc bude následovat roh.
     
    48
    Sommer rozehrával k postranní lajně, kde Wendt ještě špičkou kopačky dosáhl na prudkou přihrávku, po které se mu podařilo vybojovat autové vhazování.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl dva přesné zásahy. Nejprve se o ten první postaral Freiburg, který ale posléze naprosto přestal hrát. Borussia to pochopitelně potrestala, o vyrovnávací branku se postaral kanonýr Pléa. Posléze jsme sledovali hodně nezáživnou podívanou, která nabízela pouze náznaky šancí. Ani jeden z celků se už nedostal k ničemu nebezpečnějšího, což se doufejme ve druhém poločase změní.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Úvodní dějství se spíše už jen dohrává, k vidění není žádný větší pohyb. Freiburg se stále nachází na vlastní polovině, soupeř moc nenapadá.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Abraši nikterak nezmatkoval, naopak si vybral vedle stojícího Franze, který pro změnu přenášel hru na levou stranu, kde Grifo nedosáhl na balón.
     
    43
    Ve vzdušném souboji se dokázal prosadit Waldschmidt, který přechytračil jednoho z protihráčů. Posléze se k odraženému míči jako první dostal Strobl.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Amir Abraši (SC Freiburg).
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Pléa dokázal roztáhnout hru na levou stranu, kde jeho celek rozjel pohlednou kombinaci, do které vložil kopačku Schlotterbeck, který tak zachránil svojí družinu.
     
    38
    K rozehrávce rohového kopu se postavil Haberer, jehož centr celkem překvapivě proletěl ke vzdálenější tyči, kde Grifo nepropálil dobře postaveného Sommera.
     
    37
    Hosté rozehráli standardní situaci urychleně, což soupeře nikterak nepřekvapilo. I tak se k centru dostal Stenzel, do dráhy letu se ale postavil Elvedi.
     
    36
    Freiburg si celkem dlouhou dobu pohrával s balónem u středového kruhu, načež Frantz vyslal zpětnou přihrávku na Schwolowa, jenž roztáhl hru doleva.
     
    35
    Roztažení hry na pravou stranu našlo Stenzela, který okamžitě přenášel hru na opačný pól hrací plochy, kde ale číhala početná smečka domácích hráčů.
     
    34
    Dalekonosný nákop směřoval za hostující obranu, kam si sice sbíhal Pléa. Střelec vyrovnávací branky si nepohlídal postavení, jednalo se totiž o ofsajd.
     
    33
    U postranní čáry číhal naprosto osamocený Johnson, který si ještě v tandemu vybral nenápadného Stindla, jehož centr zablokoval pozorný Heintz.
     
    32
    Nedovoleným zákrokem si pomohl napadající Waldschmidt, který povalil k zemi protihráče. O rozehrávku se postaral Strobl, jenž rozehrál po zemi.
     
    31
    Schwolow musel s odkopem od branky spěchat, nakonec to před dotírajícím Zakariou stihl, avšak na druhé straně se mu nepodařilo najít Petersena.
     
    30
    Sledujeme hodně poklidnou pasáž tohoto utkání, hráči Mönchengladbachu si pohrávají s míčem na vlastní polovině, což logicky nemůže vést k vedoucí brance.
     
    29
    Na jistotu se rozhodl zahrát domácí zadák Elvedi, který poslal míč za postranní čáru. Nakonec to bylo bez teče protihráče, Gunter tak bude vhazovat.
     
    24
    Nepovedený zákrok nyní předvedl Schwolow, který nesevřel míč do své náruče, nýbrž mu vypadl. Dotírající Zakaria se k ničemu vážnějšímu nedostal.
     
    23
    Obrannou povinnost si před malým momentem splnil Stenzel, který na jistotu odkopával za postranní čáru. Mönchengladbach tak bude opět vhazovat.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám přinesla hned dvě přesné trefy. Borussia je po vyrovnání aktivnější, o další centr se pokoušel Hazard.
     
    21
    Na pořadu dne bylo ofsajdové postavení Petersena, které potvrdil také opakovaný záběr. K rozehrávce se postavil Elvedi, jenž přihrával až na Sommera.
     
    20
    Na něj se dokázal vyhoupnout obránce Jantschke, který ale nezamířil mezi tři tyče. Schwolow tak nemusel zasahovat, naopak bude vykopávat od branky.
     
    19
    Aby toho nebylo málo, tak si míč k zakončení připravil Hofmann, jehož táhlá rána pravou nohou směřovala vedle. I tak z toho bude rohový kop pro domácí.
     
    18
    Vyrovnávací branku musel ještě potvrdit videorozhodčí, Johnson si ale pohlídal ofsajdové postavení. Opět se pokračuje za nerozhodného stavu.
    17. Alassane PLÉA - 1:1
     
    17
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Na vyrovnávací branku jsme dlouho nečekali! Zakaria potáhl míč směrem k šestnáctce, posléze se mu na pravém křídle podařilo oslovit naběhnuvšího Hazarda, který s míčem doběhl až k hranici malého vápna, kde jeho zpětnou přihrávku zužitkoval ALASSANE PLÉA.
     
    16
    Náramně přesný skluz nyní předvedl hostující Schlotterback, který tak za sebe nepustil střílenou přihrávku. V opačném případě bychom sledovali velkou šanci.
     
    15
    Po levém křídle se prodíral vpřed Pléa, který byl nakonec zastaven v rámci pravidel. Wendt se postaral o autové vhazování, který poslal na nohu Hofmanna.
     
    14
    Jenomže přenesení hry k levé autové čáře bylo hodně nepřesné, Wendt na balón neměl šanci dosáhnout. K autovému vhazování se tedy postaví Stenzel.
     
    13
    Centrovaná nabídka měla v pokutovém území najít Heintze, což se vůbec nepodařilo. Na padající míč nikdo nereagoval, Sommer tak bude vykopávat.
     
    12
    Kolmicí za obranu to zkoušel Gunter, kterému se podařilo najít aktivního Grifa, jenž trefil pouze protihráče před sebou. Freiburg si vybojoval rohový kop.
     
    11
    Borussia to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může otočit.
    10. Vincenzo GRIFO - 0:1
     
    10
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Je tu překvapivé vedení hostujícího celku! Na pravou stranu hrací plochy si seběhl hostující Stenzel, který si u pokutového území všiml naprosto neatakovaného VINCENZA GRIFA, který do míče udeřil pravou nohou. Hrací předmět se odrazil do brankové konstrukce, aby poté skončil za marně stojícím Sommerem.
     
    10
    Nedovoleným zákrokem si pomohl napadající Abraši, který poslal k zemi rozehrávajícího Elvediho. Hlavní sudí celou situaci uviděl, domácí ihned rozehráli.
     
    9
    Borussia měla k dispozici další rohový kop, který nepřinesl nic nebezpečného. Posléze omylem zahrál rukou domácí Pléa, čehož si všiml také sudí.
     
    8
    Jenomže početný val hostujícího celku se včas vrátil před vlastní pokutové území, Hofmann tak byl donucen ke zpětné přihrávce, která byla vcelku přesná.
     
    7
    Jenomže po levém křídle si to namířil Grifo, který ale u postranní čáry narazil pouze do Johnsona. Mönchengladbach tak spěchá na druhou stranu.
     
    6
    Schlotterbeck přihrával na vedle stojícího Heintze, který pro změnu vykopl daleko na druhou stranu hrací plochy, kde se balónu ujal pozorný Elvedi.
     
    5
    Ten byl rozehrán nakrátko, načež se k centrované nabídce dostal Haberer, jenž zkoušel oslovit spoluhráče na zadní tyči, což se ale vůbec nepovedlo.
     
    4
    Na opačné straně se Freiburg dostal až k hranici pokutového území, kde se jako poslední dotkl míče obránce Jantschke. Na řadu přijde rohový kop.
     
    3
    Poprvé se dostal k míči domácí brankář Sommer, který rozehrál po zemi do strany. Tam si Zakaria dokázal narazit s Hofmannem, střela směřovala vedle.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Johnson, Elvedi, Jantschke, Wendt – Zakaria, Strobl, J. Hofmann – T. Hazard, Stindl (C), Pléa.
    Náhradníci: Sippel – Cuisance, Herrmann, Kramer, Lang, Neuhaus, Raffael.

    SC Freiburg: Schwolow – Stenzel, Schlotterbeck, Heintz, Günter – Frantz (C), Abraši – Haberer, Waldschmidt, Grifo – Petersen.
    Náhradníci: Flekken – Gondorf, Höler, Niederlechner, Okoroji, Schlotterbeck, Terrazzino.

    Rozhodčí: Kampku – Kempkes, Lupp.
     
    SC Freiburg

    Na opačné straně stojí o poznání hůře hrající Freiburg, kterému v tabulce patří průběžná dvanáctá pozice. Freiburg má ma na svém kontě třicet bodů, přičemž náskok na sestupové pásmo je už jedenáctibodový. Hostující tým dnešního utkání se v posledních týdnech nenachází ve špatné formě, v posledním kole uspěl na domácím stadionu proti berlínské Herthě, která si nakonec odvezla porážku 1:2. Freiburgu se ale na venkovní půdě zrovna moc nedaří, z celkových dvanácti zápasů zvítězil pouze ve dvou případech, což z něj dělá pátý nejhorší celek v rámci venkovních zápasů. Poslední čtyři zápasy navíc přinesly pouze dva body.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Fotbalisté Mönchengladbachu se v letošním ročníku prezentují velice povedenými výkony, které momentálně stačí na čtvrtou pozici. Borussie má na svém kontě šestačtyřicet bodů, přičemž na vedoucí Bayern ztrácí propastných jedenáct bodů. Mönchengladbach v minulém kole ukončil dlouhou sérii bez vítězství, na půdě Mohuči totiž uspěl poměrem 1:0, přičemž se o jedinou branku postaral Elvedi. Borussia patří mezi trojici nejlepších celků na domácím stadionu, lépe je na tom už jen Bayern Mnichov a Borussia Dortmund. Mönchengladbach odehrál na svém stadionu dvanáct zápasů, přičemž prohrál pouze třikrát. Právě tyto tři prohry přišly v posledních třech domácím zápasech.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Borussia Mönchengladbach a SC Freiburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    David Suchý

    Branky: 17. Pléa (T. Hazard) – 10. Grifo (Stenzel)

    Karty:   40. Abraši (FRE), 71. Stenzel (FRE), 81. Grifo (FRE)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:13.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Johnson, Elvedi, Jantschke, Wendt – Zakaria (61. Herrmann), Strobl, J. Hofmann (82. Raffael) – T. Hazard, Stindl (C) (71. Neuhaus), Pléa.
    Náhradníci: Sippel – Cuisance, Herrmann, Kramer, Lang, Neuhaus, Raffael.

    SC Freiburg: Schwolow – Stenzel, Schlotterbeck, Heintz, Günter – Frantz (C) (77. Gondorf), Abraši – Haberer, Waldschmidt (65. Niederlechner), Grifo (90+1. Höler) – Petersen.
    Náhradníci: Flekken – Gondorf, Höler, Niederlechner, Okoroji, Schlotterbeck, Terrazzino.

    Rozhodčí: Kampku – Kempkes, Lupp
    thejrc.org