Helas Brno – Olympik Mělník 5:5 (kon.) | VŠB-TU Ostrava – FTZS Liberec 4:3 (kon.) | Slavia – Uherské Hradiště 8:5 (kon.)
Svarog Teplice – Česká Lípa 9:1 (kon.) | Sparta – Chrudim 3:2 (kon.)
konec
Sparta Praha
3:2 (1:0)
FK Chrudim
Pátek 15.03.2019, 20:30 • Arena Sparta, Praha • 1. Futsal liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    36:58
    Chrudim hraje bez brankáře.
    36:41 EVERTON - 3:2
     
    36:41
    Chrudim právě vstřelila branku!
    EVERTON nezaváhal a nechytatelně poslal míč k pravé tyči domácí branky! Naděje chrudimského týmu na vyrovnání se opět naplno rozhořely. Bez asistence.
     
    36:41
    Vnuk fauluje, Seidler navíc za připomínky na adresu rozhodčího dostává žlutou kartu. K pokutovému kopu se už staví Everton, který by byl rád úspěšnější než nepřesný Max.
    34:13 ANGELLOTT - 3:1
     
    34:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to byla chyba! David Drozd žákovsky jako poslední obránce ztratil míč, ANGELLOTTOVI stačilo už jenom technicky přehodit Litviněnka a jít slavit možná rozhodující gól dnešního mače! Bez asistence.
     
    29:39
    Maxova důrazná střela doprostřed branky nedělala Vahalovi větší problémy a po životně důležitém zákroku tohoto reprezentačního gólmana se tak skóre nemění. Chrudim čeká rohový kop.
     
    29:39
    Důležitý zvrat v utkání! Po žluté kartě Novaka a už šestém akumulovaném faulu domácího celku budou hostující zahrávat penaltový kop! Ujme se ho kapitán Chrudimi Max.
     
    28:55
    Vnuk zastavil unikajícího Maxe za cenu nadějného přímého kopu a žluté karty. Tohle je navíc pátý akumulovaný faul pro Spartu.
     
    24:09
    Pavel Drozd několikrát po sobě nedodržel přiměřenou vzdálenost před domácím volným kopem. Od rozhodčího tak vidí žlutou kartu.
    21:40 WILDE - 2:1
     
    21:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané zatlačili chrudimskou defenzívu hluboko do pole. Tomáš Drahovský z pravého křídla našel na ose hřiště WILDEHO, který si trefou k levé tyči připisuje už druhou branku v dnešním mači! Asistence: Tomáš Drahovský.
    20:44 P. DROZD - 1:1
     
    20:44
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Já na bráchu, brácha na mě, a pak hezky do branky! Takhle si míč vyměnil David Drozd s PAVLEM DROZDEM, druhý jmenovaný to vzal na sebe a střelou pod víko sparťanské branky vyrovnal stav dnešního utkání! Asistence: David Drozd.
    19:37 WILDE - 1:0
     
    19:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to bylo něco! Nejdříve měli obrovskou šanci hosté, David Drozd ale z nadějné pozice trefil pouze nohu skvěle postaveného Ondřeje Vahaly, který tím tak trochu nechtěno poslal do úniku WILDEHO, který nejdříve jednomu z obránců nasadil teče, a pak poměrně šťastnou střelou překonal chrudimského brankáře! Asistence: Ondřej Vahala.
     
    15:20
    Dvě velké hostující šance! Nejdřív Slováček našel v dobré střelecké pozici Pavla Drozda, Ondřej Vahala se však vytasil s dobrým reflexním zákrokem. Ani napodruhé to hostujícím hráčům nevyšlo, po střele Davida Drozda totiž jeho bratr Pavel dorážel míč, který si musel Vahala vytáhnout z brankové čáry! Tentokrát k prvnímu gólu v dnešním mači opravdu moc nechybělo.
     
    06:15
    Tak tohle mělo spád! David Drozd našel před Vahalou úplně volného Pavla Drozda, který z bezprostřední blízkosti reprezentačního gólmana trefil pouze jeho nohy! Sparta se následně vydala do protiútoku, ve kterém našel Angellott na úrovni vápna volného Grbešu, který těsně minul hostující levou tyč!
     
    05:25
    Everton se pokusil střelu umístit k pravé tyči, přízemní pokus chrudimského ostrostřelce vyrazil reflexním zákrokem Ondřej Vahala.
     
    04:48
    Bagatini nesouhlasil s výrokem sudího, za což byl odměněn žlutou kartu.

    Libor Kokoška

    Branky: 20. Wilde (Vahala), 22. Wilde (Drahovský), 35. Angellott – 21. P. Drozd (D. Drozd), 37. Everton (10 m kop)

    Karty:   29. Vnuk (SPA), 30. Novak (SPA), 37. Seilder (SPA) – 5. Bagatini (CHR), 25. P. Drozd (CHR)


    Sparta Praha: Vahala (Gerčák) – Seidler (C), Novak, Grbeša, Drahovský, Vnuk, Cupák, Hora, Wilde, Angellott, Křivánek
    FK Chrudim: Litviněnko (Žďánský) – Everton, R. Mareš, M. Mareš, Max (C), Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Bagatini,Balog, Slováček, Felipe

    Rozhodčí: Filip Nešněra, Radim Čep, Petr Šenkýř
    thejrc.org