Havířov – Kladno 3:2 (1:0 po s.n.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 5:4 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
konec
HC Olomouc
4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 15.03.2019, 17:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů • O umístění
Partner:
     
    56:53
    Olomouc právě vstřelila branku!
    To byla rána! Olomoucký obránce TOMÁŠ DAJČAR, který už má za sebou kanadskou anabázi, se postaral o milimetrově přesnou bombu od modré. Puk vypálený golfákem zapadl přímo do šibenice. Asistence: Matěj Tomajko.
     
    55:27
    Šima dokázal s velkým štěstím nakonec pomocí obloučku poslat puk až ke Klikorkovi, jenomže jeho zakončení z otočky nebylo přesné. Přízemní ránu forhendem si dokázal Mokrý pokrýt.
     
    52:39
    Tomajko byl jen kousek od čtvrté olomoucké trefy! Jeho bombu z levého křídla totiž zastavila až tyč boleslavské branky.
     
    50:10
    A další olomoucká tutovka! Moravčík už se sice dostal zpátky na hrací plochu, jenomže před tímto momentem se málem zapsal mezi střelce znovu Matiaško. Krinwald však předvedl parádní zákrok, při následné akci pak Roseckému bomba do odkryté části brány nesedla.
     
    48:35
    Matěj Kořenek se musí hodně držet za hlavu! Jeho rána z mezikruží totiž málem doletěla za záda Krinwalda, ten však předvedl neskutečný zákrok lapačkou. Hanáci tak svou přesilovku zatím nevyužívají.
     
    47:57
    Olomouc půjde do další přesilovky. Andrej Moravčík (MBL) totiž nezvládl zabránit olomouckému útočníkovi čistě, podle sudích jej zahákoval, čímž si musí odpykat menší trest.
     
    47:38
    Matiaško měl obrovskou tutovku! Olomoucký kanonýr se dostal do samostatného úniku, nicméně svůj brejk nevyužil. Krinwald zvládl jeho blafák vystihnout a udržel kotouč mezi betony. Parádní zákrok!
     
    43:03
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci uzmuli dvoubrankové vedení! Po rychlé individuální akci se dostal k puku na ose hřiště MICHAL MATIAŠKO a parádní technickou finesou překonal vyjetého Krinwalda. Boleslavští beci exvsetínského kanonýra nezachytili. Asistence. David Rosecký, Tomáš Dajčar.
     
    41:36
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí jdou znovu do vedení! Po esteticky krásné akci se dostal Štefka sice až za branku, jenomže po zpětném pohledu brilantně ještě uviděl najíždějícího DANIELA MINISTRA. Jeho bomba z mezikruží pak proletěla přímo do šibenice. Krinwald byl bez větší šance na úspěšný zákrok. Asistence: David Štefka, Matúš Hlaváč.
     
    40:29
    Grim pálil těsně vedle levé tyče! Mokrý se sice dostal při jeho akci brzy na led, jenomže bombu z předbrankového prostoru nakonec nezachytil. Puk ale přeci jen nezaletěl do sítě.
     
    35:07
    Olomouc půjde do oslabení. Matěj Tomajko (OLO) totiž nedokázal zabránit Grimovu ve střelbě čistým způsobem a zapomenutá hokejka pod nohami boleslavského střelce je také důvodem jeho vyloučení za podrážení.
     
    31:30
    A je tu přesilovka pěti proti třem, neboť sudí taktéž za hákování posílají tentokrát na trestnou lavici v obranném pásmu Lukáše Mouchu (MBL). Domácí mají rázem zajímavou šanci.
     
    30:52
    Mladá Boleslav se dostane k dalšímu oslabení. Sniepr Jan Grim (MBL) je totiž v této chvíli trestán za nenápdný faul v obranném pásmu, podle sudích se odpustil hákování.
     
    27:34
    Boleslav mířila do dalšího bleskového kontru, ale Ludvík Rutar dokázal v poslední chvíli předvést exkluzivní obranný zákrok. Olomoucká defenzíva nyní pořádně hořela.
     
    25:09
    Grim se mohl postarat o další trefu! Jeho rychlý postup v přečíslení dvou proti jednomu ale nakonec nebyl gólový, nahrávka na pravé křídlo se k němu nedostala. Domácí si mohou pořádně oddechnout.
     
    21:16
    Olomoucká čeká první přesilovka, neboť na trestnou lavici nyní míří Samuel Dotter (MBL) Sudí jej potrestali za faul v útočném pásmu, který byl vyhodnocen jako pozdní dohrání přímo u hrazení.
     
    20:18
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Olomoučtí hokejisté nyní zaostali v defenzivní činnosti, když nepokryli najetého snipera JANA GRIMA. Mladoboleslavský útočník se zjevil před mezikružím a bombou z první nedal Mokrému šanci. Asistence: Andrej Moravčík.
     
    12:45
    Olomouc měla další tutovku! Adam Rutar ale z předbrankového prostoru pálil těsně nad horní tyč.
     
    11:55
    Olomouc se těsně po návratu Dajčara z trestné lavice postarala o velkou tutovku! Podlaha totiž dostal velmi dobrou přihrávku do jízdy a okamžitě pálil, Krinwald byl ale připraven. Mladoboleslavský brankář pak vytáhl ještě jeden parádní zákrok proti dorážejícímu Handlovi. Bruslaři měli velkou porci štěstí.
     
    10:19
    A další šance Boleslavi! Vasilev se totiž už už dostával k dorážce před ležícím Mokrým, jenomže domácí brankář zvládl vykrýt jeho ránu vytaseným betonem. Tlak hostí stoupá.
     
    09:45
    Olomouc bude znovu pykat za nedisciplinovanost. Tomáš Dajčar (OLO) totiž nezvládl čistě ubránit soupeře v rohu obranného pásma, sudí je posílají za podrážení na trestnou lavici.
     
    06:16
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Parádní akce po pravém křídle nabídla velmi dobrou spolupráci Michala Matiaška se svými kolegy. Zpětná nahrávka na osu pro LUDVÍKA RUTARA totiž dokonale otevřela prostor, zkušený bek ostřílený zápasy v Tipsport extralize tímto nepohrdl a pálil přesně mezi betony Krinwalda. Asistence: Michal Matiaško.
     
    05:27
    A další šance! Tentokrát se na opačné straně ledu pokoušel dorážet poskakující puk Matiaško, nicméně obrátka zpoza brány mu nevyšla. Krinwald se stačil stáhnout k bližší tyči a domácího snipera zastavil.
     
    04:30
    Rudolph a předtím ještě Hašlar pořádně otestovali pozornost Mokrého, když pálili velmi tvrdě ze střední vzdálenosti. Olomoucký brankář ale obě šance pokryl, puk skončil v lapačce.
     
    02:01
    Hanáci půjdou poprvé do oslabení. Adam Rutar (OLO) totiž na útočné modré čáře až příliš tvrdě zajel do soupeře při forčekingu, což vyhodnotili sudí jako faul kolenem. Boleslav tak dostává první početní výhodu utkání.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 7. L. Rutar (Matiaško), 42. Ministr (Štefka, Hlaváč), 44. Matiaško (Rosecký, Dajčar), 57. Dajčar (Tomajko) – 21. Grim (Moravčík)


    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – L. Rutar, Klesla, Hlaváč, Vosátko, A. Rutar, Pírek, Dajčar – Handl, Matiaško, Štefka, Tomajko, Ruda, Kořenek, Štědrý, Podlaha, Rosecký, Ministr
    BK Mladá Boleslav: Krinwald (Kmec) – Klikorka, Dotter, M. Houška, Holoubek, Přenosil, Hovorka, Rudolph, Procházka – Hašlar, Schultz, Moucha, Foerster, V. Houška, Grim, Vasilev, Moravčík, Šíma

    Rozhodčí: Kašík – Zapletal, Kučera

    Diváci: 39
    ocianews.com