Buffalo – Pittsburgh 0:5 (kon.) | NY Islanders – Montreal 2:1 (kon.) | Philadelphia – Washington 2:5 (kon.)
Ottawa – St. Louis 2:0 (kon.) | Detroit – Tampa 4:5 (kon.) | Minnesota – Dallas 1:4 (kon.)
Winnipeg – Boston 4:3 (kon.) | Arizona – Anaheim 6:1 (kon.) | San Jose – Florida 2:4 (kon.)
Los Angeles – Nashville 1:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:5 (0:1, 1:3, 0:1) Stav série: 1:3
HC Vítkovice Ridera
Pátek 15.03.2019, 19:00Generali play off Tipsport extraligy • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:53
    Ještě v samotném závěru se do sebe pustili Richard Jarůšek (SPA) a Daniel Krenželok (VIT). Oba kohouti si jdou zchladit horké hlavy na dvě minuty na trestnou.
     
    55:21
    Před malou chvílí naskočili vyloučení hráči na led, nyní však se bude hrát znovu ve čtyřech. Jaroslav Hlinka (SPA) i Michal Poletín (VIT) se provinili sekáním.
    54:20 Jakub LEV - 1:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    54:20
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Troufám si říct, že je definitivně rozhodnuto o tom, kdo postoupí do další fáze letošního play off. Sparťané ztratili kotouč ve středním pásmu, čehož využil útočník JAKUB LEV a poslal kotouč do opuštěné domácí branky. Bez asistence.
     
    52:42
    Jakub Sedláček se bude muset do svého pracoviště vrátit. Jeremie Blain (SPA) podrazil ujíždějícího Jakuba Lva a bude pykat dvě minuty na trestné lavici.
     
    52:29
    Jaroslav Hlinka našel svého kolegu u pravé tyčky Bartošákovy branky, který ještě nahrál přesně před branku na Lukáše Pecha, který ale trefil pouze jeho vyrážečku. Velká škoda pro domácí.
     
    49:46
    Pro sparťany zřejmě poslední šance se zápasem ještě něco udělat. Vítkovický Lukáš Kucsera (VIT) dostal pětiminutový trest, který odpyká obránce Tomáš Černý.
     
    39:35
    Další přesilová hra pro svěřence trenéra Uweho Kruppa. Jan Schleiss (VIT) dostává od rozhodčích dvě minuty za sekání a posedí si dvě minuty na trestné lavici.
    37:54 Peter TRŠKA - 1:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    37:54
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A Jakub Sedláček si moc dlouho neposkvrněné konto neudržel. Dej našel na modré čáře obránce PETERA TRŠKU, který překonal Sedláčka poprvé v zápase. Sparťané opět prohrávají o tři branky. Asistence: Rastislav Dej, Rostislav Olesz.
     
    37:30
    Jeremie Blain (SPA), který před chvílí hasil vítkovický útok, si nyní posedí v boxu časoměřičů dvě minuty za krosček. Sparťané se budou muset znovu bránit.
    36:21 Richard JARŮŠEK - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    36:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    Střídání brankářů zřejmě dodal hráčům větší sebevědomí a máme rázem sníženo! Rousek poslal do brejku RICHARDA JARŮŠKA, který svou pohotovou střelou prostřelil dosud bezchybného Bartošáka. Sparťané se tak dotahují na rozdíl dvou gólů. Asistence: Lukáš Rousek.
     
    34:48
    Sparťanští trenéři po třetím inkasovaném gólu sahají po výměně brankáře. Matěje Machovského střídá v brance Jakub Sedláček, který bude čelit vítkovickým střelám.
    34:48 Michal POLETÍN - 0:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    34:48
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tohle budou mít sparťané v dalším průběhu hodně těžké. Szturc přihrál právě na najetého MICHALA POLETÍNA, který vyhání brankáře Machovského z branky. Vítkovice vedou už o tři góly. Asistence: Roman Szturc, Jan Schleiss.
     
    31:54
    Sparťané budou v následujících minutách postrádat Zacha Silla (SPA), který od hlavního rozhodčího vyfasoval dvě minuty vyhození puku mimo hřiště.
     
    23:29
    Sparťané se mohou zvednout v přesilovce. Daniel Krenželok (VIT) dostal dvouminutový trest za podrážení na jednoho z domácích hráčů. Přesilovka pro Spartu.
    22:14 Lukáš KUCSERA - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:14
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Teď se však hosté ve vysočanské aréně radují dneska podruhé! Puk do sparťanské branky dokázal dostat LUKÁŠ KUCSERA, který se stejně jako včera prosadil i dnes. Vítkovičtí vedou o dvě branky. Asistence: Peter Trška, Patrik Zdráhal.
     
    19:49
    V samotném závěru první třetiny však brzdí dobrý sparťanský tlak Jiří Smejkal (SPA), který od rozhodčích vyfasoval dvě trestné minuty za krosček.
     
    15:54
    Tohle už může sparťany mrzet! Bukarts v naprosto luxusní pozici na střelu ještě chtěl celou akci vyšperkovat svou přihrávkou na Hlinku, ta se ale pouze zasekla o hůl vítkovického hráče.
     
    14:38
    Další velká a hlavně podstatně nebezpečnější šance domácích než před malou chvilkou. Forman si sklepl puk ze vzduchu ve středním pásmu a nabral rychlost. U levé tyčky nahrál na Pecha, kterého Bartošák zázračným zákrokem vychytal!
    11:40 Šimon STRÁNSKÝ - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:40
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A hra čtyři na čtyři lépe vyhovuje hostům, kteří se jako první dostávají do vedení! Rychlík ŠIMON STRÁNSKÝ našlápl ve středním pásmu a tváří v tvář Machovskému poslal kotouč vedle jeho betonu. Bez asistence.
     
    11:30
    Pouze jen něco málo přes půl minuty trvala vítkovická přesilovka. Vítkovičtí špatně střídali a trest za špatné střídaní odpyká Radoslav Tybor (VIT).
     
    10:55
    První přesilovou hru v tomto utkání si vyzkouší také hosté. Obránce Jan Košťálek (SPA) se za svou brankou provinil nebezpečnou hrou vysokou holí.
     
    04:59
    Sparťané si jako první vyzkouší přesilovou hru. Obránce Josef Hrabal (VIT) se dopustil krosčeku a už putuje na trestnou lavici na dvě minuty.
     
    04:04
    První větší šance tohoto zápasu! David Květoň dostal dobrý pas na útočnou modrou a už pádil sám na Machovského. Na poslední chvíli mu zabránil v zakončení obránce Košťálek.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 37. Jarůšek (Rousek) – 12. Š. Stránský, 23. Kucsera (Trška, P. Zdráhal), 35. Poletín (Szturc, Schleiss), 38. Trška (Dej, Olesz), 55. Lev


    HC Sparta Praha: Machovský (35. J. Sedláček) – Kalina, Blain, Piskáček, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, Delisle – Smejkal, Sill, Černoch – Klimek, J. Hlinka, Roberts Bukarts – Forman, Pech, Kudrna – Jarůšek, Klíma, Rousek.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Hrabal, Trška, Výtisk, Mrázek, Šidlík, D. Krenželok, Černý – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc, Poletín, Schleiss – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

    Rozhodčí: Lacina, Šír – Lederer, Lhotský
    Sparta 1 3 Vítkovice
    #1 Pondělí 11.03.2019 • 17:00
    Vítkovice - Sparta 2:1
    #2 Úterý 12.03.2019 • 17:00
    Vítkovice - Sparta 2:1
    #3 Čtvrtek 14.03.2019 • 19:00
    Sparta - Vítkovice 4:3
    #4 Pátek 15.03.2019 • 19:00
    Sparta - Vítkovice 1:5
    thejrc.org