Ostrava – Mladá Boleslav 1:1 (kon.) | Liberec – Zlín 1:0 (kon.) | Slovácko – Jablonec 0:0 (kon.)
Sparta – Olomouc 2:1 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
1:1 (1:1)
FK Mladá Boleslav
Sobota 16.03.2019, 14:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    FC Baník Ostrava

    Ostrava zatím neprožívá příliš povedené jaro a po sérii proher se propadla na 4. místo tabulky. V úvodu sice vydolovala 4 body ze dvou zápasů, ale poté přišla série 3 proher, které způsobily propad Baníku. Momentálně má tak na svém kontě 38 bodů.

    Před vlastními fanoušky sehráli Slezané 12 zápasů, ze kterých vytěžili 20 bodů. Tento zisk jim stačí na 7. pozici v tabulce domácích celků.

    Bohumil Páník by měl mít dnes k dispozici kompletní kádr. Otazník visí pouze nad startem Lukáše Pazdery.
     
    FK Mladá Boleslav

    Naopak Mladá Boleslav na jaře ještě neprohrála a připsala si dvě remízy a tři vítězství. Díky tomu se dotáhla na sedmou příčku, kterou okupuje se 33 body, a pouze tři bodíky ztrácí na Zlín, jenž uzavírá skupiny o titul.

    Boleslavi se daří také v útočné činnosti, kde nastřílela hned 43 branek, o které se velkou měrou postaral Nikolaj Komličenko. Zároveň však inkasovala 38 gólů, a tak má také stále co zlepšovat.

    Na cizích hřištích se jí však moc nedaří. Nasbírala pouze 13 bodů z 12 duelů, díky kterým drží 10. místo v tabulce venkovních mužstev.
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    6.10.2018 Mladá Boleslav – Baník 2:2
    5.5.2018 Mladá Boleslav – Baník 0:0
    14.3.2018 Mladá Boleslav – Baník 2:1 pen.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Procházka, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš, R. Hrubý (C), Kuzmanović – Diop, J. Šašinka.
    Náhradníci: Budinský – Granečný, Jirásek, O. Šašinka, Holzer, Mešaninov.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Hájek, Jugas, Fulnek – Takács, Hubínek – Ladra, Matějovský (C), Přikryl – Komličenko.
    Náhradníci: Stejskal – Jakub Klíma, Paixao da Silva, Bucha, Mešanović, Mašek, Tatajev.

    Rozhodčí: Berka – Kříž, Kubr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    V sestavě Baníku chybí zraněný kapitán Milan Baroš, kterého na hrotu útoku nahrazuje Jakub Šašinka. Změn doznaly také ostatní řady Ostravy. Na kraji obrany nastupuje Václav Procházka, jehož na stoperu vystřídal Martin Šindelář a levý kraj zálohy dnes obstará Nemanja Kuzmanović.
     
    V základní jedenáctce hostů došlo oproti minulému kolu pouze k jedné změně. Místo Wiesnera od prvních minut zasáhne do duelu Tomáš Ladra.
     
    Na Městském stadionu v Ostravě se pomalu všechno chystá k úvodnímu výkopu a čeká se jen na příchod samotných hráčů.
     
    Přítomen je i zraněný Milan Baroš, který okupuje jednu z laviček vedle střídačky domácího týmu.
     
    Trojice rozhodčích právě přivádí aktéry dnešního duelu na hrací plochu.
     
    Domácí nastupují v tradičních bílých dresech, zatímco hosté oblékli trikot zelený.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Stronati si navedl míč na útočnou polovinu, odkud ovšem nepřihrál přesně. Baník nicméně po chvíli vybojoval alespoň rohový kop pro sraženém centru ze strany.
     
    2
    Hrubého nebezpečný centr na přední tyč minul Diop a hosté dostali míč pryč. Na pravé straně byl ale loktem Matějovského zasažen Procházka, a tak přichází standardka Baníku.
     
    3
    Další povedený centr Hrubého mířil na malé vápno, kde na poslední chvíli zasáhla hostující defenzíva. Následuje však další roh Ostravy.
     
    4
    Baník právě vstřelil branku!
    Další standardní situace již byla úspěšná a Městský stadion je na nohou. Třetí výborný centr Hrubého našel na přední tyči VÁCLAVA PROCHÁZKU, jenž poslal míč na vzdálenější tyč hostující brány.
    4. Václav PROCHÁZKA - 1:0
     
    5
    Fulnek po ztrátě míče fauloval na polovině Baníku jednoho z domácích a od sudího Berky dostává poslední důrazné varování.
     
    6
    Přikryl si dobře naběhl na pas za obranu, ale byl u lajny dostihnut Šindelářem. Hostující hráč při pokusu o kličku míč ztratil a navíc fauloval domácího Jánoše.
     
    7
    Faulovali ovšem hráči Baníku, kteří záhy ztrácí míč. Útočit tak mohou hosté.
     
    8
    Boleslav však ztratila míč, načež se Stronati snažil ve vzdušném souboji vysunout své útočníky. Poté byl opravdu tvrdě dohrán Jugasem, jenž uviděl první žlutou kartu zápasu.
     
    9
    Baník však z dalšího přímého kopu nic nevytěžil a Šeda tak bude moci odkopávat od své brány.
     
    10
    Kuzmanović následně ukořistil míč na své půli a roztáhl hru doprava. Tam ovšem příliš dlouho vedl balón Fillo a pozdní přihrávku na Diopam který se hodně zlobí, zastavila obrana hostů.
     
    11
    Jakub Šašinka dobře sklepával míč do prostoru, kde cítil své spoluhráče. Balón však trefil kopačky hostujících fotbalistů, kteří jej však okamžitě odevzdali zpět soupeři.
     
    12
    Hosté sice nyní dokázali domácí připravit o míč u lajny, ale dlouho se s ním mazlit nemohli. Včasné napadání Baníku totiž dostali balón zpět k hráčům v bílých dresech.
     
    13
    Šindelář nyní u střídaček zakročil na poslední chvíli a zamezil Takácsovi v přihrávce vpřed, po které by následoval nebezpečný kontr Boleslavi. Pro Baník tak vše dobře dopadlo.
     
    14
    Jánoše utaženou přihrávkou našel na hrotu útoku Šašinku, jenž se však nacházel v ofsajdovém postavení a Baník tak ztrácí míč.
     
    15
    Následně to však byli opět domácí, kdo se hnal kupředu. Fillova prudká příhra na Diopa ovšem nedoputovala a nyní zaslouží pochvalu pro změnu boleslavská obrana.
     
    16
    Kuzmanović dobře tlačil svého soka u postranní čáry, avšak ten nakonec dokázal lidově řečeno vytlouct bloky a vybojoval aut pro své barvy.
     
    17
    Jenže Boleslavi se zatím příliš nedaří přechod do útočné fáze. Po Matějovského nepovedeném přenesení se ujal míče zase Baník. Následný centr ze standardní situace ovšem odvrátila výborně hostující defenzíva.
     
    18
    Další zajímavá nabídka Hrubého. Kapitán Ostravy oslovil na malém vápně Diopa, který zakončoval hlavou zády k bráně. Jeho pokus ovšem nebyl z kategorie povedených a Šeda tak v pohodě sebral míč do náruče.
     
    19
    Nyní se k centru dostali také hosté. Nabídka tentokrát letěla z pravé strany na připraveného Komličenka, před kterým však domácí stopeři zasáhli na jedničku.
     
    20
    Posunutí Filla podél lajny opět přišlo pozdě. Diopovi je tak máván ofsajd a domácí ztrácejí balón.
     
    21
    Poměrně brzo poslal hostující trenér rozcvičovat Mešanoviće a dalšího hráče Boleslavi. Jeho svěřenci totiž zatím nepředvádějí povedený výkon.
     
    22
    Martin Fillo nyní vletěl do pokutového území a na jeho pravé straně vypálil. Pokus ostravského záložníka ovšem srazila pozorná obrana hostů.
     
    23
    Adam Jánoš si dokázal přikrýt míč a následně se nechal svým soupeřem faulovat. Rozehrávku si tak vezme na starost Jan Laštůvka.
     
    24
    Zničehonic tady byla tutovka hostů! Ze středového kruhu vyslal geniální přihrávku mezi beky Baníku Hubínek a Tomáš Ladra upaloval sám na Laštůvku. Domácí brankář však skvěle zakročil a zakončení mezi nohy si pohlídal.
     
    25
    Následný roh Boleslavi skončil hlavičkou vysoko nad domácí bránu a hrdina předchozího okamžiku Jan Laštůvka byl nyní bez práce.
     
    26
    Ladra poté nepřesně sklepl míč pod sebe, čehož poté málem využili domácí. Hrubý se ale k míči už včas nedostal, a tak jej alespoň ve skluzu odpálil na polovinu hostů.
     
    27
    Tomáš Ladra se posléze snažil odcentrovat z pravé strany, ale proti byl Jiří Fleišman, jenž jeho pokus srazil na roh.
     
    28
    Baník si poté nepohlídal překvapivou rozehrávku a Matějovský nadvakrát připravil zajímavou střeleckou pozici opět pro Ladru. Ten však opět neuspěl a vysoko přestřelil.
    28. Ladrova dělovka skončila nad
     
    29
    Domácí nyní výborně unikali podél pravé postranní čáry. Za záchranou brzdu poté musel zasáhnout Hájek, jenž za přerušení nadějné akce uviděl žlutý kartónek.
     
    30
    Poté se o slovo přihlásil znovu Baník! Fleišman si na levé straně zasekl míč na pravou, načež povedeným centrem oslovil Jakuba Šašinku, který rybičkou protáhl Šedu, jenž vytáhl výborný zákrok.
    30. Šašinkova hlavička protáhla Šedu!
     
    31
    Hosté chystají první střídání již v prvním poločase. Do hry půjde útočník Muris Mešanović.
     
    32
    Tomu ještě předcházela standardní situace hostů, po které je ale pískána ruka hostujícího týmu.
     
    32
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Antonín Křapka, přichází Muris Mešanović.
     
    34
    Boleslav tak bude hrát na dva typické útočníky, Mešanoviće a Komličenka. Na beka místo Křapky se zatáhl záložník Hubínek.
     
    35
    Baník pot rozehrával další standardku, kterou hosté odvrátili jen za cenu rohu. Veškeré dění se tak stěhuje před Šedu.
     
    36
    Baník sice po rohu nezahrozil, ale po chvíli již přišla solidní šance. Jánošova tečovaná střela se dostala až na zadní tyč k osamocenému Diopovi, který v záklonu hlavičkoval nad.
    36. Do prudké rány Jánoše vložil hlavu Diop a mířil nad bránu
     
    37
    Jánoš šel nyní do souboje ve středu pole šlapákem proti Matějovskému a píská se pochopitelně proti domácí bráně.
     
    38
    Jenže hosté místo centru kombinovali na polovině soupeře až příliš dlouho a málem z toho byl brejk. Tomu však Boleslav zabránila a mohla vyrazit vpřed. Matějovský nicméně již míč nestihl na hrací ploše a bude se tedy jen odkopávat od domácího zařízení.
     
    39
    Murin Mešanović se nyní zapojil do hry a šel do souboje se Stronatim. To přimělo pomezního sudího, aby zvedl praporek a signalizoval svému kolegovi ofsajd, který jej následně i odpískal.
     
    40
    Nedorozumění Jugase se Šedou. Hostující brankář si nyní nešel pro míč, jak předpokládal hostující stoper, který posléze musel ve skluzu odvracet do zámezí před dotírajícím Diopem.
     
    41
    Třetí žlutou kartu uviděl Tomáš Přikryl, který zahrál vysokou nohou proti Martinu Fillovi. Baník má k dispozici standardku z pravé strany.
     
    42
    Na trávníku nyní zůstali chvíli ležet po vzájemném střetu Diop a Ladra. Oba se však již zvedli a své bolístky rozběhávají.
     
    43
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté se dostali do ojedinělé šance, ze které již srovnávají. Přikryl na levé straně vymotal soupeře, načež odcentroval na hlavu Komličenka, který pěkně sklepl míč na malé vápno k MURISI MEŠANOVIĆOVI, jenž pohodlně propálil Laštůvku.
    43. Muris MEŠANOVIĆ - 1:1
     
    45
    Boleslav byla po vstřeleném gólu nabuzená, ale další přihrávka do velkého čtverce byla příliš dlouhá.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 1 minutu.
     
    45+2
    Teď to pro Baník vypadlo nadějně. Šašinka hru trochu zpomalil, ale Fleišman následně protlačil míč do šance Diopovi, který ale po kontaktu se Šedou padá. Sudí však ukazuje na opačnou stranu a ukazuje domácímu útočníkovi žlutou kartu.
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává Dame Diop (FC Baník Ostrava).
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní půle je za námi. Do ní lépe vstoupili domácí a svého ospalého soupeře zaskočili hned ve 4. minutě. Po Hrubého rohu se hlavou prosadil dnešní krajní bek Václav Procházka. Baník měl poté i nadále více ze hry, ale svou aktivitu přetavit v další branku nedokázal. Hosté se posléze dostali více do hry, hlavně po vystřídání Murise Mešanoviće. To se navíc ukázalo jako výborně tah, jelikož těsně před pauzou využil sklepnutí Komličenka a ve 43. minutě rozhodl o poločasové podobě nerozhodného výsledku.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jánoš si v úvodu druhé půle míč příliš předkopl a snažil se situaci alespoň zachránit přihrávkou na hrot. To ovšem Šašinka nemohl v žádném případě stihnout.
     
    48
    Diop to udělal skvěle na pravé straně, kde si doslova pohrál s Fulnekem. Poté však od brankové čáry nepřihrál přesně a z nadějné akce Baníku tak nic nebylo.
     
    49
    Boleslav poté operovala na levé straně a vybojovala rohový kop. Z toho nicméně přišel po chvíli příliš přetažený centr, který skončil až v zámezí.
     
    51
    Ladra až moc jednoduše přetlačil v souboji u lajny Stronatiho, načež hostující hráč dobře odcentroval do nebezpečného prostoru. Celou situaci ale výborně přečetl Jan Laštůvka, který si stáhl míč do rukavic.
     
    52
    Matějovského čistě obral o míč Diop a následně táhl rychlý brejk Hrubý. Toho poctivě stíhal až na vlastní půli Komličenko, který poté fauloval domácího kapitána a vidí žlutou kartu.
     
    53
    Jánoš neměl nyní v souboji s o hlavu větším Komličenkem žádnou naději a útočník hostů tak v pohodě sklepl balón ke svým spoluhráčům.
     
    54
    Už už to vypadalo, že si hosté vypracují další dobrou pozici, ale vše uťal praporek sudího, který odmával ofsajd Mladé Boleslavi.
     
    54
    Procházka poté pěknou nabídkou za obranu hledal Filla, před kterým se však míč sklouzl na nakropeném trávníku a skončil v rukavicích Jana Šedy.
     
    56
    Jakub Šašinka si mohl nyní míč na půlce v pohodě zpracovat, ale místo toho chtěl z první sklepnout balón svým kolegům. Ke smůle domácích však nepřesně.
     
    57
    Následoval centr z pravé strany, který musel na přední tyči odvracet Šindelář. Roh pro Mladou Boleslav.
     
    57
    Ani po dalším centru hosté nedokázali přesně zakončit. K hlavičce se sice dostali, ale balón mezi tři tyče již nikoliv.
     
    58
    Poté do boleslavští zkoušeli opět vzduchem na Komličenka. Tomu je znovu máván a pískán ofsajd.
     
    59
    Šindelář se Stronatim zvládli hlavičkové souboje u svého velkého vápna a první jmenovaný poté situaci uklidnil snadnou a hlavně chytrou malou domů.
     
    60
    Pro Baník se to nyní dobře rozvíjelo, ale Kuzmanović příliš dlouho váhal s přihrávkou a o míč přišel.
     
    61
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Denis Granečný.
     
    62
    Fleišman dobrým vysokým časovaným centrem chtěl oslovit v pokutovém území Jakuba Šašinku, kterému chyběl kousíček, aby na míč před vybíhajícím Šedou dosáhl.
     
    63
    Štěstí pro Baník, že Hubínek neposlal přesnou přihrávku do vápna na svého kolegu. Přesto však přišel centr z pravé strany na malé vápno, do kterého se vložil pozdě Komličenko a bude z toho jen odkop od brány.
     
    64
    Dnešní utkání sleduje 10 593 diváků.
     
    65
    Velká šance pro domácí zůstává neproměněna! Fleišman si výborně prohodil beka hostů na levé strany a následně vyslal krásnou přihrávku po zemi na úplně volného Jakuba Šašinku. Urostlý forvard Ostravy však mezi malým vápnem a penaltovým puntíkem selhala a jeho slabý pokus k tyči stačil zneškodnit Jan Šeda.
     
    66
    Pomezní sudí nyní vydatně pomohl Ostravě. V souboji Fulneka s Fillem posoudil slabé postrčení hostující beka jako faul a následuje standardka pro Baník.
     
    68
    Hrubý však centrem trefil pouze zeď, ale Baník měl šanci na reparát. Na pravé straně měl hodně prostoru k centru Fleišman, jehož nabídka šla nakonec do zámezí po odrazech ve vápně od hráčů v bílých dresech.
     
    68
    Další nadějný kontr Baníku končí nedorozuměním v domácích řadách. Ve středu pole si překáželi Hrubý se Šašinkou, čehož využili hosté k zisku míče.
     
    69
    Diop se poté vyhnul ofsajdu a mohl zakončovat z dobré pozice na levé straně pokutového území. Branku Šedu však trefit nedokázal.
     
    70
    Martin Fillo po nepovedeném centru z předchozího okamžiku nyní vyprodukoval dobrou nabídku. Do ní se zády k bráně položil Jakub Šašinka, ale jeho kop přes hlavu směřoval do náruče připraveného Šedy.
    70. Neujal se ani Šašinkův pokus u nůžky
     
    72
    Fulnek poté velmi dobře odcentroval od levé postranní lajny a dokonce našel hlavu Takácse. Jeho pokusu ale scházela potřebná razance a Laštůvka tak měl snadnou práci.
     
    73
    Diop šel nyní nepříliš dobře připraven do souboje ve středovém kruhu, čehož využili hostující hráči, kteří již vedou další atak na Laštůvkovu bránu.
     
    74
    Ten ale končí neslavně. Centr zleva dopadl až za zařízení domácího gólmana, který tak bude za malou chvíli odkopávat.
     
    75
    Stronati si nyní troufl na velké sólo, při kterém došel až k šestnáctce soupeře. Poté však místo střely zvolil přihrávku za obranu, kde však stál Diop ve viditelném ofsajdu.
     
    76
    Granečný nedokázal balón prostrčit po lajně na nabíhajícího Fleišmana. Mladík v domácí sestavě pak musel rychle zpátky a ve spolupráci se Šindelářem vše zvládl o poznání lépe.
     
    77
    K faulu Matějovského se bezesporu sudí ještě vrátí. Teď ale ostravské tribuny spílají Jakubu Šašinkovi, který si v další slibné možnosti míč ukopl a poté spadl na trávník.
     
    77
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Jakub Šašinka, přichází Daniel Holzer.
     
    78
    Holzer se okamžitě zapojil do útočné akce. Fillo prostrčil balón na nabíhajícího mladšího spoluhráče, který ale z pravé strany vápna míjí ranou na přední tyč.
     
    79
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Ladra, přichází Dominik Mašek.
     
    80
    Martin Fillo šikovně zasekl balón u pokutového území a předal jej do druhé vlny Hrubému. Ten hrací předmět zatáhl do vápna, kde si jeho počínání dobře pohlídala hostující obrana.
     
    81
    Stronati už už pronikal z levé strany do pokutového území, ale na poslední chvíli byl faulován Hubínkem, který vidí další žlutý kartónek.
     
    82
    Tentokrát to byl pro změnu Fleišman, který trefil zeď z přímého kopu. Svou akci Baník přeci jen zakončil, když na odraženém míči pálil vysoko nad Denis Granečný.
     
    84
    Komličenko se poctivě vrátil s Procházkou až ke svému pokutovému území a díky dobrém skluzu vybojoval aut pro své barvy.
     
    84
    Fleišman následně v dalším kontru Ostravy centroval zleva. Jeho nabídka byla sražená a končí rohovým kopem.
     
    85
    Centr z něj sice propadl na přední tyči až do nitra vápna, ale tam se hosté ubránili. Poté přišla ještě opravdu jedovatá střela Granečného ze třiceti metrů, která těsně minula hostující bránu.
    85. Dělovka Granečného po rohu skončila těsně mimo
     
    87
    Hosté nyní bez větších problému zvládli zažehnat atak Baníku po levé straně a ještě navíc budou moci vhazovat.
     
    88
    Jánošovi se poté nepovedla přihrávka od půlící čáry a balón končí v zámezí. Následuje střídání hostů.
     
    89
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Marek Matějovský, přichází Alexej Tatajev.
     
    90
    Granečný byl poté dobře vysunut podél lajny, ale centr se mu vůbec nepovedl. Přetažená nabídka skončila až za protější postranní čarou.
     
    90
    Mašek si nyní u střídaček důrazně vyšlápl na Filla, který zůstává ležet za postranní lajnou. Hostující hráč je poté potrestán žlutou kartou.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+1
    Holzer ani nadvakrát nedokázal přihrát Diopovi středem hřiště, což byla pro Baník velká škoda, jelikož by se ostravský útočník ocitl v gólové pozici.
     
    90+2
    Diop si nyní dle sudího pomohl ve vzdušném souboji na polovině hostů nedovoleně a je tak pískáno proti ostravskému Baníku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a oba soupeři si z dnešního utkání odnášejí po bodu. Duel začal přitom lépe Baník, který se prosadil hned ve 4. minutě. Po Hrubého centru hlavičkoval přesně Václav Procházka. Boleslav se dostala do zápasu takřka až po střídání Mešanoviće a přeskupení rozestavení. Střídající Muris Mešanović se odměnil za důvěru a brankou ze 43. minuty srovnal. Druhý poločas přinesl pramálo šancí. O jednu z mála se postaral Jakub Šašinka, ale překonat Šedu již nedokázal. Oba soupeři se tak rozešli smírně po výsledku 1:1.
     
    Jedinou kaňkou na zápase zůstává situace po skončení duelu. Za bránou Baníku probíhá resuscitace v tuto chvíli neznáme osoby a všichni věříme, že svůj boj zvládne.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:3.
    Střely mimo: 5:3.
    Rohy: 4:4.
     
    Dle reakce přítomných diváků proběhlo oživování výborně a jeden z fanoušků svůj boj vyhrál.
     
    Já se s Vámi dnes loučím a přeji hezký zbytek dne. (15:59:28)

    Radomír Fukala

    Branky: 4. Procházka (R. Hrubý) – 43. Mešanović (Komličenko)

    Karty:   45+2. Diop (OVA) – 8. Jugas (MBL), 29. Hájek (MBL), 41. Přikryl (MBL), 52. Komličenko (MBL), 81. Hubínek (MBL), 90. Mašek (MBL)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:4.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Procházka, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš, R. Hrubý (C), Kuzmanović (61. Granečný) – Diop, J. Šašinka (77. Holzer).
    Náhradníci: Budinský – Granečný, Jirásek, O. Šašinka, Holzer, Mešaninov.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka (32. Mešanović), Hájek, Jugas, Fulnek – Takács, Hubínek – Ladra (79. Mašek), Matějovský (C) (89. Tatajev), Přikryl – Komličenko.
    Náhradníci: Stejskal – Jakub Klíma, Paixao da Silva, Bucha, Mešanović, Mašek, Tatajev.

    Rozhodčí: Berka – Kříž, Kubr

    Diváci: 10 593
    thejrc.org