Ostrava – Mladá Boleslav 1:1 (kon.) | Liberec – Zlín 1:0 (kon.) | Slovácko – Jablonec 0:0 (kon.)
Sparta – Olomouc 2:1 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
1:1 (1:1)
FK Mladá Boleslav
Sobota 16.03.2019, 14:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Mašek si nyní u střídaček důrazně vyšlápl na Filla, který zůstává ležet za postranní lajnou. Hostující hráč je poté potrestán žlutou kartou.
     
    89
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Marek Matějovský, přichází Alexej Tatajev.
    85. Dělovka Granečného po rohu skončila těsně mimo
     
    85
    Centr z něj sice propadl na přední tyči až do nitra vápna, ale tam se hosté ubránili. Poté přišla ještě opravdu jedovatá střela Granečného ze třiceti metrů, která těsně minula hostující bránu.
     
    81
    Stronati už už pronikal z levé strany do pokutového území, ale na poslední chvíli byl faulován Hubínkem, který vidí další žlutý kartónek.
     
    79
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Ladra, přichází Dominik Mašek.
     
    77
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Jakub Šašinka, přichází Daniel Holzer.
     
    65
    Velká šance pro domácí zůstává neproměněna! Fleišman si výborně prohodil beka hostů na levé strany a následně vyslal krásnou přihrávku po zemi na úplně volného Jakuba Šašinku. Urostlý forvard Ostravy však mezi malým vápnem a penaltovým puntíkem selhala a jeho slabý pokus k tyči stačil zneškodnit Jan Šeda.
     
    64
    Dnešní utkání sleduje 10 593 diváků.
     
    61
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Denis Granečný.
     
    52
    Matějovského čistě obral o míč Diop a následně táhl rychlý brejk Hrubý. Toho poctivě stíhal až na vlastní půli Komličenko, který poté fauloval domácího kapitána a vidí žlutou kartu.
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává Dame Diop (FC Baník Ostrava).
     
    45+2
    Teď to pro Baník vypadlo nadějně. Šašinka hru trochu zpomalil, ale Fleišman následně protlačil míč do šance Diopovi, který ale po kontaktu se Šedou padá. Sudí však ukazuje na opačnou stranu a ukazuje domácímu útočníkovi žlutou kartu.
    43. Muris MEŠANOVIĆ - 1:1
     
    43
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté se dostali do ojedinělé šance, ze které již srovnávají. Přikryl na levé straně vymotal soupeře, načež odcentroval na hlavu Komličenka, který pěkně sklepl míč na malé vápno k MURISI MEŠANOVIĆOVI, jenž pohodlně propálil Laštůvku.
     
    41
    Třetí žlutou kartu uviděl Tomáš Přikryl, který zahrál vysokou nohou proti Martinu Fillovi. Baník má k dispozici standardku z pravé strany.
    36. Do prudké rány Jánoše vložil hlavu Diop a mířil nad bránu
     
    36
    Baník sice po rohu nezahrozil, ale po chvíli již přišla solidní šance. Jánošova tečovaná střela se dostala až na zadní tyč k osamocenému Diopovi, který v záklonu hlavičkoval nad.
     
    32
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Antonín Křapka, přichází Muris Mešanović.
    30. Šašinkova hlavička protáhla Šedu!
     
    30
    Poté se o slovo přihlásil znovu Baník! Fleišman si na levé straně zasekl míč na pravou, načež povedeným centrem oslovil Jakuba Šašinku, který rybičkou protáhl Šedu, jenž vytáhl výborný zákrok.
     
    29
    Domácí nyní výborně unikali podél pravé postranní čáry. Za záchranou brzdu poté musel zasáhnout Hájek, jenž za přerušení nadějné akce uviděl žlutý kartónek.
     
    24
    Zničehonic tady byla tutovka hostů! Ze středového kruhu vyslal geniální přihrávku mezi beky Baníku Hubínek a Tomáš Ladra upaloval sám na Laštůvku. Domácí brankář však skvěle zakročil a zakončení mezi nohy si pohlídal.
     
    8
    Boleslav však ztratila míč, načež se Stronati snažil ve vzdušném souboji vysunout své útočníky. Poté byl opravdu tvrdě dohrán Jugasem, jenž uviděl první žlutou kartu zápasu.
    4. Václav PROCHÁZKA - 1:0
     
    4
    Baník právě vstřelil branku!
    Další standardní situace již byla úspěšná a Městský stadion je na nohou. Třetí výborný centr Hrubého našel na přední tyči VÁCLAVA PROCHÁZKU, jenž poslal míč na vzdálenější tyč hostující brány.

    Radomír Fukala

    Branky: 4. Procházka (R. Hrubý) – 43. Mešanović (Komličenko)

    Karty:   45+2. Diop (OVA) – 8. Jugas (MBL), 29. Hájek (MBL), 41. Přikryl (MBL), 52. Komličenko (MBL), 81. Hubínek (MBL), 90. Mašek (MBL)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:4.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Procházka, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš, R. Hrubý (C), Kuzmanović (61. Granečný) – Diop, J. Šašinka (77. Holzer).
    Náhradníci: Budinský – Granečný, Jirásek, O. Šašinka, Holzer, Mešaninov.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka (32. Mešanović), Hájek, Jugas, Fulnek – Takács, Hubínek – Ladra (79. Mašek), Matějovský (C) (89. Tatajev), Přikryl – Komličenko.
    Náhradníci: Stejskal – Jakub Klíma, Paixao da Silva, Bucha, Mešanović, Mašek, Tatajev.

    Rozhodčí: Berka – Kříž, Kubr

    Diváci: 10 593
    ocianews.com