Toronto – Philadelphia 7:6 (kon.) | Columbus – Carolina 3:0 (kon.) | Dallas – Vegas 1:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 3:5 (kon.) | Calgary – NY Rangers 5:1 (kon.) | Vancouver – New Jersey 2:3 (1:2 po s.n.)
Detroit – NY Islanders 2:1 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 1:5 (kon.) | Los Angeles – Florida 3:4 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
7:6 (1:1, 3:4, 3:1)
Philadelphia Flyers
Sobota 16.03.2019, 00:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od půlnoci se můžeme těšit na utkání mezi Torontem Maple Leafs a Phialdelphií Flyers.
     
    Toronto Maple Leafs

    Jeden z několika favoritů za zisk Stanley Cupu se vesměs celou sezónu přetahuje o druhé místo v Atlantické divizi i Východní konferenci. Tato meta se Torontu malinko vzdaluje, neboť v posledních čtyřech zápasech hned třikrát prohrálo. Hlavně dva poslední zápasy se Maple Leafs vůbec nepovedly, proti suverénní Tampě prohráli 2:6 a pak strašidelně rozehráli i utkání s Chicagem, ve kterém prohrávali už 0:5, ale nakonec stáhli své manko na konečných 4:5. Na Východě se kanadský tým nachází na čtvrtém místě, přičemž má jen dvoubodový náskok na šestý Pittsburgh. Mimo hru zůstávají obránci Dermott s Gardinerem a finský útočník Kapanen.

    Nejproduktivnější hráči:
    • M. Marner – 84 bodů (24+60)
    • J. Tavares – 77 bodů (39+38)
    • M. Rielly – 67 bodů (19+48).
     
    Philadelphia Flyers

    Letci měli velmi špatnou první polovinu sezóny. Jejich situace korespondovala s špatně obsazeným postem gólmana, kterého našli až s příchodem talentovaného mladíka Harta. V polovině ledna se Flyers nadechli k velkému finiši a stále živí alespoň teoretickou naději na postup do play-off. K posunu mezi nejlepších osm však Philadelphia nesmí ztrácet body v téměř žádných ze zbývajících dvanácti zápasů. Tak se stalo před necelými čtyřiadvaceti hodinami, kdy svěřenci Scotta Gordona hostili Washington a prohráli 2:5. S bilancí 34 výher a 36 porážek jsou Letci na desátém místě Východní konference, ze kterého ztrácí na osmý Columbus pět bodů. Do karet jim hraje téměř vyprázdněná marodka, na které se nachází jen brankář Neuvirth. Po dvouzápasovém trestu se navíc vrací Jakub Voráček.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. Giroux – 73 bodů (20+53)
    • S. Couturier – 65 bodů (28+37)
    • J. Voráček – 61 bodů (18+43).
     
    Vzájemné zápasy

    25.11.2018 Toronto – Philadelphia 6:0
    19.01.2018 Philadelphia – Toronto 3:2 pr.
    13.12.2017 Philadelphia – Toronto 4:2
    29.10.2017 Toronto – Philadelphia 2:4
    10.03.2017 Toronto – Philadelphia 4:2.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Muzzin, Holl, Marinčin – Marner, Tavares (A), Marleau (A) – W. Nylander, Matthews, A. Johnsson – Co. Brown, Kadri, Moore – Hyman, F. Gauthier, Ennis.

    Philadelphia Flyers: Elliott (Hart) – Sanheim, Provorov, P. Myers, Gostisbehere, Gudas, Hägg, MacDonald – Voráček (A), Couturier, Lindblom (C) – Giroux, Patrick, J. van Riemsdyk – Konecny, Laughton, M. Raffl (A) – Knight, Varone.

    Rozhodčí: Morton, Walsh – Pancich, Daisy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:15
    Ostrý nástup do zápasu pro hostujícího brankáře Elliotta, na kterého zleva vystřelil Nylander a zprava také Matthews.
     
    01:44
    Kadri z otočky také neuspěl. Flyers se pokusili rychle přejít do protiútoku, ovšem spolupráce mezi Voráčkem a Lindblomem nezafungovala.
     
    02:15
    Letcům byla odpískaná přihrávka rukou. Vhazovat se bude po levici Briana Elliotta.
     
    03:00
    Vynikající obranný zákrok předvedl Haisney, který překazil finální přihrávku Girouxe z přečíslení tři na jednoho! Puk se odrazil k Andersenovi.
     
    03:37
    Häggova tvrdá střela od modré byla nepřesná. Leafs se dostali ven z pásma a naopak se usadili před Elliottem.
     
    04:46
    Leafs měli trochu problém s rozehrávkou. Nakonec jen nahodili a odevzdali tím kotouč hráčům v černém.
     
    04:59
    Myersova pohotová střela z pravého křídla narazila na lapačku dánského gólmana Toronta, který raději přerušil hru.
     
    05:31
    Nylander podržel puk na pravé straně a zničehonic vykouzlil pas na Matthewse, který z mezikruží netrefil branku.
     
    06:18
    Zakázané uvolnění Maple Leafs. Krátce po vhazování zkusil štěstí Travis Sanheim, ale i pro něj byly rozměry branky nedostatečné.
     
    06:51
    Potkávají se dva týmy, které mají nejlepší úspěšnost na vhazování. Flyers jsou v této činnosti první a Leafs hned za nimi.
     
    07:31
    Tavaresova prudká střela zápěstím Elliotta neohrozila. Flyers rychle přepli do útoků, ale musí podstoupit řadu soubojů u hrazení.
     
    08:16
    Rielly zachytil puk na útočné modré čáře a ještě udržel pásmo pro Toronto, které v něm nebezpečně krouží.
     
    08:45
    Dobré střídání Toronta ukončila až Hainseyho střela od modré čáry, se kterou si Brian Elliott bez větších problémů poradil.
     
    09:17
    Domácí zaútočili po levém křídle, odkud pálil nejčastěji skórující obránce v NHL Morgan Rielly, ale Brian Elliott znovu neměl žádnou složitou práci.
     
    09:36
    Těžko říct, zda Andersen viděl na Gostisbehereho střelu od modré čáry. Každopádně ji precizně vyrazil levým betonem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:11
    Maple Leafs si zahrají první přesilovou hru. Dvouminutový trest za nedovolené bránění Johna Tavarese dostal Philippe Myers.
     
    10:36
    Kadri střílel z poměrně malé vzdálenosti, ale skulinku v postoji Elliotta nenašel. Hosté vzápětí vyhodili.
     
    11:06
    Fanouškům Flyers musela ztuhnout krev v žilách, když Rielly přihrál do levého kruhu Matthewsovi. Ten udělal pěknou stahovačku. ale pak trefil Elliottův levý beton.
     
    11:30
    A znovu souboj mezi domácím kanonýrem číslo jedna a hostujícím brankářem, který si připsal další úspěšný zákrok.
     
    11:49
    Kromě Elliotta se nyní zapotili také statistici, kteří museli postřehnout snad pět střel během dvou, tří vteřin. Marleau, Nylander, Muzzin ani nikdo jiný se však zblízka netrefil.
     
    12:11
    Domácí v plném počtu.
     
    12:22
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers díky muži v brankovišti přečkali první oslabení a krátce po jeho skončení se sami dostali do dosti nezaslouženého vedení! Nolan Patrick vyhrál buly nad Matthewsem a poslal puk na vrcholek levého kruhu, odkud parádně vypálil JAKUB VORÁČEK a Andersen po kotouči stihl jen ohlédnout. Asistence: Nolan Patrick.
    12:22 Jakub VORÁČEK - 0:1
     
    13:17
    O něco podobného se na druhé straně pokusili i domácí. Ihned po icingu a Kadrim vyhraném vhazování střílel Muzzin do hrudi Elliotta.
     
    13:40
    Philadelphia se do ofenzivy moc nedostává, ale když už se ji to povede, tak má Andersen o zábavu postaráno. Nyní lapačkou krotil pokus Knighta.
     
    14:06
    A ještě jednou Andersen, který vyřešil i prudkou střelu golfákem od Couturiera. Marner pak ztratil puk v nebezpečném prostoru, ale Flyers toho nevyužili.
     
    14:53
    Zajcevův nástřel dojel Matthews, který ale nepřihrál přesně a společně se svými křídly se musí vracet s první lajnou Phily.
     
    15:11
    Poprvé o sobě dal více vědět ruský obránce Provorov, jenž natáhl od modré čáry a vypálený puk doplachtil až do Andersenovy výstroje.
     
    15:44
    Gudas vložil hokejku do střely Marleaua, kterou srazil na zadní mantinel. Další blok pak přidal Robert Hägg, přes kterého neprošla střela Kadriho.
     
    16:20
    Tísněný Nylander zkusil trochu naivní střelu z otočky. Ta nebyla úplně nejhorší, ale puk stejně proletěl napravo od hostující branky.
     
    16:56
    Sanheim pořádně zkomplikoval domácí rozehrávku. Flyers díky němu mohli pokračovat v útoku, avšak to platilo jen krátkou chvíli.
     
    17:22
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Travis Sanheim – 2 min., sekání).
     
    17:45
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs využívají přesilovou hru a srovnávají na 1:1! Jake Muzzin naznačil střelu ze středu modré čáry a ještě přihrál doprava na Nylandera. Střelu švédského útočníka před brankovištěm šťastně tečoval PATRICK MARLEAU a zaklekávající Elliott se už nestihl natáhnout k horní tyči. Asistence: William Nylander, Jake Muzzin.
    17:45 Patrick MARLEAU - 1:1
     
    18:41
    Domácí jsou na koni a snaží se co nejrychleji skóre otočit. V úmyslu to měl Andreas Johnsson, jenže rána zpoza levého kruhu byla nepřesná.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:03
    Nylanderův pas podél koncové čáry Elliottova hokejka posunula k Matthewsovi. Ten se díky trestuhodnému nedůrazu Gostisbeherea dostal ke gólová dorážce, avšak gól nakonec neplatil kvůli vychýlené brankové konstrukci.
    19:03 Mírně posunutá branka ochránila Flyers od druhého gólu
     
    19:32
    Tavares si zpracoval vyražený puk a zleva ho posílal do ohně. Mitchell Marner nebyl ve špatné pozici, ale branku i tak vůbec netrefil.
     
    19:50
    V závěru první třetiny rozhodně není nouze o zajímavé situace! Hostující kapitán Claude Giroux se dostal do úniku. Rielly ho jen lehce vyrušil a musel se spolehnout na důležitý zákrok Andersena!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Utkání mezi Torontem a Philadelphií slibovalo zajímavou podívanou, což první třetina naprosto potvrdila. Maple Leafs byli výrazně nebezpečnější, chvílemi si dělali s obranou Flyers co chtěli, ale přesto všechno inkasovali jako první, když hned po buly skóroval Jakub Voráček. Domácí to nějak nerozhodilo a pokračovali v tlaku, který přinesl kýžené ovoce v podobě přesilovkové teče veterána Marleaua. Toronto skóre stihlo i otočit, avšak dorážka Matthewse neplatila kvůli mírně posunuté brance. O to větší šok mohl domácím fanouškům zpodobit Giroux, který v úniku selhal.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 19 – 11
    Zablokované střely soupeře: 5 – 10
    Trestné minuty: 0 – 4
    Využité přesilové hry: 1/2 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 54% – 46%
    Bodyčky: 3 – 4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Do druhého dějství vstupujeme zakázaným uvolněním hostů z Pensylvánie. Před pokračováním měli neplánovanou práci čároví rozhodčí, kteří trochu shrnuli z ledu přebývající vodu.
     
    21:03
    Nylander obkroužil branku a přihrál k modré čáře Muzzinovi. Ten se neodhodlal vystřelit z dobré pozice a Leafs nakonec celou akci hodně překombinovali.
     
    21:15
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hosté se ve dvaadvacáté minutě vrací do vedení! Radko Gudas se zmocnil puku na kraji modré čáry a nahodil ho směrem na branku. V mezikruží ho skvostně tečoval JAMES VAN RIEMSDYK a Frederik Andersen už nestihl nijak zareagovat. Asistence: Radko Gudas, Nolan Patrick.
    21:15 James van Riemsdyk - 1:2
     
    21:44
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Radko Gudas – 2 min., držení).
     
    22:13
    Lahgton nevyhodil a Maple Leafs ještě pokračovali v útoku. Dlouho to ale netrvalo, protože Nylanderova nepřesná střela z pravého křídla rozvlnila jen ochrannou síť.
     
    22:41
    Robert Hägg tečoval Riellyho střelu od modré čáry a přesměroval ji mimo Elliottovo brankoviště. O chvíli později se Flyers povedlo vyhodit.
     
    23:12
    Zničehonic se Michael Raffl dostal v oslabení do dobré šance. Sám před Frederikem Andersenem ale neuspěl.
     
    23:44
    Hosté v plném počtu.
     
    24:01
    Muzzinovu střelu od modré čáry pro změnu zablokoval Sanheim. Elitní formace Philadelphie byla vzápětí rychle vyhnána mimo útočné pásmo.
     
    24:44
    Konecny nedal dobrou přihrávku Myersovi, který neudržel kotouč na útočné modré čáře. Navíc měl co dělat, aby zamezil rychlému protiútoku.
     
    25:10
    Frederik Gauthier se natlačil před Girouxe a bekhendem střílel z téměř nulového úhlu. Elliott měl několik vteřin puk před betonem. Rozhodčí si ale myslel, že ho má pod kontrolou a přerušil hru.
     
    25:46
    Domácímu ofsajdu předcházela další zablokovaná střela Hymana. K brankáři nepustil kotouč s osmičkou hrající Hägg.
     
    25:52
    Ani po změně stran nejsou Flyers pořádně schopni zabraňovat soupeřům v časté střelbě. Nyní jim pomohla i tyč, kterou z pravé strany trefil Holl.
     
    26:23
    Rielly natáhl k obávané střele od modré čáry. O její tvrdosti se na vlastní kůži přesvědčil domácí útočník Connor Brown, který dostal pukem do hlavy. O nic vážného by se ale jednat nemělo.
     
    26:51
    Hostům nebyl odpískán icing, takže slovenský obránce Martin Marinčin musí začít s rozehrávkou od své vlastní branky.
     
    27:21
    Jonsson se snažil vrátit puk Matthewsovi, který táhl přečíslení tři na dva. Obrana Flyers byla proti a výrazně pomohla Elliottovi.
     
    27:45
    Varoneho bekhendová střela na překonání Andersena nestačila. Hned vzápětí to na druhé straně zkoušel Marleau, ale trefil jen protihráče.
     
    28:26
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Letci opět ukázali mnohem lepší efektivitu! Claude Giroux prostrčil přihrávku z krátkého mantinelu před brankoviště, kde stáhl JAMES VAN RIESMDYK a neúplně dokonalou dorážkou dostal puk za betony Andersena. I hlavnímu sudímu trvalo několik vteřin, než si všiml, že puk leží za brankovou čarou. Asistence: Claude Giroux, Sean Couturier.
    28:26 James van Riemsdyk - 1:3
     
    29:12
    A už zase Leafs kouzlí v útočném pásmu bez gólového efektu. Elliott vychytal Tavaresovu střelu z levého kruhu i tu od Johnssona z druhé strany.
     
    29:27
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí rychle reagují na třetí inkasovaný gól a snižují na 2:3! Svou genialitu nyní ukázal Mitchell Marner, který před couvajícím Gudasem udělal manévr do mezikruží. Místo očekávané střely ještě přihrál ZACHU HYMANOVI a připravil mu velmi snadný sedmnáctý gól v sezóně. Asistence: Mitchell Marner, Ron Hainsey.
    29:27 Zach HYMAN - 2:3
     
    30:33
    Rychlopalba z domácích hokejek neustává. Brian Elliott si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek práce, kterou mu nyní přidělal i ruský obránce Zajcev.
     
    30:42
    Rozhodčí neměli trpělivost s Johnssonem a Sanheimem, kteří se navzájem osekávali tak dlouho, až oba dostali menší tresty. Hrát se bude ve čtyřech.
     
    31:20
    Marner si rozmyslel pokračování domácího kolotoče přihrávek a dobrovolně vyjel z útočného pásma, aby zamezil ztrátě puku.
     
    31:51
    Voráček zachytil puk v útočném pásmu Flyers, jenže o něj zase rychle přišel. I tak Flyers měli dostatek času na vystřídání.
     
    32:24
    Kanadskému týmu se nepovedla rozehrávka podle představ trenéra Babcocka. Po icingu se vhazuje u Andersena.
     
    32:29
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    No to jsou věci, Flyers znovu odskakují na rozdíl dvou gólů! Podruhé v utkání skórují ihned po vhazování, které prohrál Matthews. Hägg výrazně pomohl dostat puk k RADKU GUDASOVI, který to zkusil z osy hřiště a parádně trefil k pravé tyči Andersenovy branky. Asistence: Robert Hägg, Sean Couturier.
    32:29 Radko GUDAS - 2:4
     
    33:27
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    A další gól v domácí síti! Maple Leafs potřetí za sebou inkasují minimálně pět branek! Andersen vyjel mimo brankoviště proti střele Girouxe. Tu sice vyrazil, ale zároveň poslal kotouč na SHAYNEA GOSTISBEHEREA, který při dorážce nezaváhal. Asistence: Claude Giroux, Travis Konecny.
    33:27 Shayne GOSTISBEHERE - 2:5
     
    34:13
    Jeden z mála úspěšných zákroků pro Andersena, za který si dánský brankář i celý domácí tým zasloužil trochu ironický potlesk. Laughtonovu bekhendovou střelu nedokázal dorazit Konecny.
     
    35:06
    Zakázané uvolnění Toronta vrací hru do útočného pásma Flyers. Andersen musí opět vyhlásit stav akutního nebezpečí.
     
    35:22
    Provorov trefil jen Matthewse, který se zapojil do rychlého protiútoku. Stál i na jeho konci, nicméně Elliott slabé nahození vyrazil do ochranné sítě.
     
    36:08
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Javorové listy rozhodně neskládají zbraně a ještě se pokusí z tímto zápasem něco udělat! JAKE MUZZIN se postavil na pozici falešného levého křídla, kam mu adresoval přihrávku defenzivní parťák Ron Hainsey. Bývalý zadák LA Kings si mohl vybrat mezi přihrávkou a střelou. Vyhrála druhá varianta, při které bývalý zadák LA Kings zaskočil Elliotta zakončením k zadní tyči. Asistence: Ron Hainsey, Nazem Kadri.
    36:08 Jake MUZZIN - 3:5
     
    37:15
    Marner se zastavil v protiútoku dva na dva a počkal si na spoluhráče z druhé vlny. Zakončení vyšlo na Hainseyho, ovšem Brian Elliott se tentokrát překvapit nenechal.
     
    37:45
    Neskutečný kolotoč domácích přihrávek! Marner si vyměnil puk s Tavaresem, ale z mezikruží si na Elliotta nepřišel. Supertalentovaný útočník pak dostal ještě jeden pokus ze stejného místa, nicméně ani ten gólem neskončil.
     
    38:11
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Ze druhé třetiny se nám stala obrovská divočina plná gólů! Brown poslal na zteč JAKEA MUZZINA, který byl bez podpory spoluhráčů, a tak musel sám vystřelit. Nenápadná střela skrz Sanheima asi nebyla nechytatelná, ale Brian Elliott ji svou pravicí stejně nezastavil. Asistence: Connor Brown, Nikita Zajcev.
    38:11 Jake MUZZIN - 4:5
     
    38:49
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (William Nylander – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:10
    Giroux naslepo přihrával napříč obranným pásmem do prostoru nikoho. Leafs se jednoduše dostali k puku, avšak Hyman ho po objetí branky za Elliotta nezasunul.
     
    39:57
    Philadelphia přečkala velké problémy na vlastní polovině a na poslední vteřiny se ještě přesunula do útočného pásma. Voráček nabízel puk na teč, nicméně k té nedošlo a černá guma skončila za brankou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina musela nadchnout všechny hokejové fanoušky! Maple Leafs pokračovali v nastoleném tempu a produkovali jednu střelu za druhou. Zároveň ale ukázali velké rezervy v defenzivě, která v rozmezí třinácti minut hned čtyřikrát inkasovala. Dva góly svému bývalému klubu dal James van Riemsdyk, ke kterému se po snížení Hymana přidali také Radko Gudas a Shayne Gostisbehere. Obránci hráli prim i v závěru druhého dějství. Hainsey nejprve asistoval u gólu Jakea Muzzina na 3:5, načež stejný hráč nachytal Elliotta v nedbalkách také o dvě minuty později. Maple Leafs tak zmenšili své manko na jediný gól a my se můžeme těšit i na parádní třetí třetinu.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 35 – 20 (19:11, 16:9)
    Zablokované střely soupeře: 7 – 18
    Trestné minuty: 4 – 8
    Využité přesilové hry: 1/3 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 41% – 59%
    Bodyčky: 7 – 9.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:25
    Torontu je úplně jedno, že je pouze ve čtyřech. Hyman s Marnerem si vytvořili další dvě šance, které byly znovu zakončeny z mezikruží.
     
    40:49
    Domácí v plném počtu.
     
    41:12
    Riellyho pokus z vrcholku levého kruhu patřil jen mezi propagační. Ihned po Couturierem vyhraném buly zahráli Flyers na icing.
     
    41:17
    Znovu v akci Morgan Rielly, který centroval z levého křídla. Puk asi neplánovaně letěl rovnou do brankoviště, kde ho zastavil Elliott.
     
    41:38
    Matthewsova přihrávka na Johnssona byla příliš dlouhá. K nelibosti domácích fanoušků je pískáno zakázané uvolnění.
     
    42:22
    Gudas nezachytil puk na útočné modré a musel se rychle otáčet, protože do protiútoku mířil Marner. Tradičně se s kotoučem posunul na osu hřiště, nicméně hostům pomohl blok Lindbloma.
     
    42:45
    Před Marinčinem se otevřel levý kruh pro vhazování. Místo nabízející se střely ještě přihrával na zadní tyč, ale tam nenašel nikoho ve svátečním bílozeleném dresu.
     
    42:55
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs srovnávají na 5:5! Kadri odvedl obrovský kus práce u levého mantinelu, kde udržel puk i po několika soubojích. Nakonec ho dostal k MARTINU MARINČINOVI, jehož střelu od modré čáry Sanheim ztečoval do brankářova protipohybu. Pro slovenského obránce je to vůbec první ligový gól od listopadu 2016! Asistence: Nazem Kadri, Justin Holl.
    42:55 Patrick MARLEAU - 5:5
     
    43:49
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Jakub Voráček – 2 min., podrážení).
     
    44:22
    Leafs mají ideální příležitost na dovršení obratu. Marnerova střela z vrcholku pravého kruhu ale trefila Provorova a neprošla až k brankovišti.
     
    44:44
    Auston Matthews se dnes nedostává ke střelám z prvního doteku. I nyní si musel puk zpracovávat předtím, než ho z levého kruhu poslal do Elliottovy výstroje.
     
    45:32
    Morgan Rielly vyrazil až do rohu útočného pásma, kde o kotouč přišel a nezabránil vyhození přes všechny čáry.
     
    45:46
    Frederik Andersen nemá dobrou formu a teď to jenom potvrdil, když dlouho držel puk na hokejce a vůbec netušil, že se k němu řítí Laughton. Dánský gólman měl štěstí, že Lindblom nedostal puk na hokejku, což by znamenalo jistý gól.
     
    45:49
    Hosté v plném počtu.
     
    46:15
    V Torontu se dnes dějí skutečně nevídané věci. Andersen málem udělal druhou obrovskou minelu během pár vteřin, když po neškodném nahození hrál znovu hokejkou a vlastní nešikovností si málem poslal puk do branky.
     
    48:14
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Nazem Kadri.
     
    48:38
    Mitchell Marner a jeho další individuální akce ve vlastním oslabení. Zastavil ho až Elliottův zákrok betonem.
     
    49:08
    Maple Leafs opět dostávají puk na polovinu soupeře. Philadelphii se naopak vůbec nedaří druhá přesilovka za sebou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:25
    Marinčinova hokejka nebezpečně ztečovala Sanheimovu přihrávku z levého křídla na branku Andersena, který pohotovým zákrokem udržel puk před brankovou čarou.
     
    49:49
    Oskar Lindblom nezpracoval Patrickovu přihrávku do mezikruží a než se stihl pořádně zorientovat, tak už letěl puk přes celé kluziště.
     
    50:10
    Patrick zavezl puk zpět do útočného pásma a shodil ho na Sanheima. Jeho střela byla znovu tečovaná a Andersen měl kliku, že byl de facto trefen do masky.
     
    50:14
    Domácí v plném počtu.
     
    50:53
    Riellyho střelu od modré vyrazil Elliott na dalšího domácího hráče, který vrátil puk na modrou. Rielly tentokrát přenechal zakončení Muzzinovi, kterého dělil od hattricku jen další zákrok Elliotta.
     
    51:07
    Po rychlém obkroužení hostujícího brankoviště pálil zpoza brankoviště Andreas Johnsson, proti kterému se Elliott stihl rychle přesunout.
     
    51:54
    Dvougólový van Riemsdyk si nahazoval kotouč sám pro sebe. Přes Morgana Riellyho se k němu ale nevrátil.
     
    52:25
    Voráček přenášel hru doleva, kde kotouč nezpracoval Couturier. Hrozilo to domácím brejkem, ale ten skončil ještě před náznakem střely.
     
    53:10
    Philadelphia se nevyvarovala chybné rozehrávky a zakázaného uvolnění. Je jasné, že v závěrečných sedmi minutách bude mít co dělat, aby udržela remízový stav.
     
    53:17
    Důkazem budiž střela Austona Matthewse, která proletěla jen těsně vedle branky hlídané zkušeným gólmanem Brianem Elliottem.
     
    54:26
    Rozjetý Jakub Voráček dostal přihrávku jen na brusli a už se nestihl zastavit, aby zamezil ofsajdu. Následuje reklamní přestávka.
     
    55:00
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs se pět minut před koncem třetiny poprvé dostávají do vedení! William Nylander dokázal i v pádu přihrát ze zadního mantinelu před branku na AUSTONA MATTHEWSE, který předtím nevyzrál na Elliotta střelou z ostrého úhlu. Pokusem z mezikruží už ano a Toronto tak otáčí z 2:5 na 6:5! Asistence: William Nylander.
    55:00 Auston MATTHEWS - 6:5
     
    55:45
    Flyers to budou mít hodně složité, aby v blížícím se závěru zápasu opět vyrovnali. Ve třetí třetině toho směrem dopředu moc nevymysleli.
     
    56:18
    Vynikající krytí kotouče ve velké rychlosti předvedl Nazem Kadri, který se s ním dostal až před branku, ovšem branku nakonec netrefil.
     
    57:09
    Konecny udělal velkou chybu, kterou mohl potrestat Nylander, ovšem Andersen svůj tým tentokrát podržel! Prvně jmenovaný útočník Flyers ihned vyrazil do protiútoku, ovšem zprava brankáře taktéž nepřekonal.
     
    57:21
    Toronto právě vstřelilo branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Andreas Johnsson si dojel pro puk, který nehlídaně ležel u pravého mantinelu. Střelu švihem mu Elliott vyrazil na střed k AUSTONU MATTHEWSOVI a ten neměl problém trefit prázdnou branku. Asistence: Andreas Johnsson, Nikita Zajcev.
    57:21 Auston MATTHEWS - 7:5
     
    57:59
    Flyers dostali kotouč pod kontrolu a Brian Elliott okamžitě vystartoval na střídačku, aby pustil do hry šestého hráče.
     
    58:03
    Celkově třináctý gól tohoto zápasu chtěl přidat Marner. To by však musel pod tlakem trefit prázdnou klec od modré čáry.
     
    58:26
    Van Riemsdykovi nevyšel útok na hattrick. Po snadném zákroku Frederika Andersena si hosté ještě vzali time-out.
     
    58:38
    Gostisbehereho střela od modré byla hodně nepřesná. Zpoza pravého kruhu to zkoušel i Giroux, načež puk neúspěšně tečoval Patrick.
     
    58:46
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    V tomto utkání není nic nemožné! Matthews potřetí prohrál buly v obranném pásmu a jen přihlížel, jak kotouč letí za Andersena. Giroux si na modré čáře vyměnil puk s Gostisbeherem a vystřelil. Přitom trefil JAMESE VAN RIEMSDYKA, který povedenou tečí kompletuje hattrick! Asistence: Claude Giroux, Shayne Gostisbehere.
    58:46 James van Riemsdyk - 7:6
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:16
    Voráček nahodil puk do útočného pásma, ze kterého vyjel s pukem na holi Marner, ale ani tentokrát neměl dostatek klidu na střelu do prázdné klece.
     
    59:40
    Couturier zastavil vyhození Zajceva a ihned zakončoval. Puk skončil u Voráčka, který asi měl ihned dorážet, neboť přihrávka přes osu hřiště nenašla nikoho v černém.
     
    59:59
    Ani hra do poslední desetiny zápasu hosty nepřivedla k úspěchu v podobě vyrovnání na 7:7! Van Riemsdyk po Voráčkově přihrávce nedotlačil puk za Andersena, který pak nejdůležitějším zákrokem večera vychytal dorážku Gostisbeherea!
     
    Konec zápasu.
     
    Neskutečně divoký zápas je u konce! Výrazně lepší Toronto prakticky po celých šedesát minut ostřelovalo Elliottovu branku ze všech možných pozic. Vinou mizerné produktivity a děravé obrany se ve druhé třetině přesto dostalo do situace, kdy prohrávalo už 2:5 a v čele s brankářem Andersenem bylo zralé na ručník. Svěřenci Michaela Babcocka však nepolevili a byli za to odměněni velkým obratem na 7:5, který řídili dvougóloví Muzzin s Matthewsem. V úplném závěru sice dovršil hattrick James van Riemsdyk, avšak na vyrovnání, které by dnes asi nikoho nepřekvapilo, už Philadelphia nedosáhla. V Torontu tak ztratila dobře rozehraný zápas a společně s ním asi i poslední naděje na postup do play-off, protože po výhře Columbusu nad Carolinou ztrácí na osmou příčku Východní konference už sedm bodů.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 51 – 29 (19:11, 16:9, 16:9)
    Zablokované střely soupeře: 8 – 26
    Trestné minuty: 6 -10
    Využité přesilové hry: 1/4 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 57% – 43%
    Bodyčky: 11 – 13.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Auston Matthews (TOR) 2+0
    2. James van Riemsdyk (PHI) 3+0
    3. Jake Muzzin (TOR) 2+1.
     
    Československá stopa v utkání:
    Martin Marinčin (TOR)
    1+0, 1 střela, čas na ledě 10:03
    Radko Gudas (PHI) 1+1, 2 střely, čas na ledě 17:56
    Jakub Voráček (PHI) 1+0, 1 střela, čas na ledě 21:55.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:13:46)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 18. Marleau (W. Nylander, Muzzin), 30. Hyman (Marner, Hainsey), 37. Muzzin (Hainsey, Kadri), 39. Muzzin (Co. Brown, N. Zajcev), 43. Marinčin (Kadri, Holl), 55. Matthews (W. Nylander), 58. Matthews (A. Johnsson, N. Zajcev) – 13. Voráček (Patrick), 22. J. van Riemsdyk (Gudas, Patrick), 29. J. van Riemsdyk (Giroux, Couturier), 33. Gudas (Hägg, Couturier), 34. Gostisbehere (Giroux, Konecny), 59. J. van Riemsdyk (Giroux, Gostisbehere)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Muzzin, Holl, Marinčin – Marner, Tavares (A), Marleau (A) – W. Nylander, Matthews, A. Johnsson – Co. Brown, Kadri, Moore – Hyman, F. Gauthier, Ennis.
    Philadelphia Flyers: Elliott (Hart) – Sanheim, Provorov, P. Myers, Gostisbehere, Gudas, Hägg, MacDonald – Voráček (A), Couturier, Lindblom (C) – Giroux, Patrick, J. van Riemsdyk – Konecny, Laughton, M. Raffl (A) – Knight, Varone.

    Rozhodčí: Morton, Walsh – Pancich, Daisy

    Diváci: 19 290
    thejrc.org