Toronto – Philadelphia 7:6 (kon.) | Columbus – Carolina 3:0 (kon.) | Dallas – Vegas 1:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 3:5 (kon.) | Calgary – NY Rangers 5:1 (kon.) | Vancouver – New Jersey 2:3 (1:2 po s.n.)
Detroit – NY Islanders 2:1 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 1:5 (kon.) | Los Angeles – Florida 3:4 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
7:6 (1:1, 3:4, 3:1)
Philadelphia Flyers
Sobota 16.03.2019, 00:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:46 James van Riemsdyk - 7:6
     
    58:46
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    V tomto utkání není nic nemožné! Matthews potřetí prohrál buly v obranném pásmu a jen přihlížel, jak kotouč letí za Andersena. Giroux si na modré čáře vyměnil puk s Gostisbeherem a vystřelil. Přitom trefil JAMESE VAN RIEMSDYKA, který povedenou tečí kompletuje hattrick! Asistence: Claude Giroux, Shayne Gostisbehere.
    57:21 Auston MATTHEWS - 7:5
     
    57:21
    Toronto právě vstřelilo branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Andreas Johnsson si dojel pro puk, který nehlídaně ležel u pravého mantinelu. Střelu švihem mu Elliott vyrazil na střed k AUSTONU MATTHEWSOVI a ten neměl problém trefit prázdnou branku. Asistence: Andreas Johnsson, Nikita Zajcev.
    55:00 Auston MATTHEWS - 6:5
     
    55:00
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs se pět minut před koncem třetiny poprvé dostávají do vedení! William Nylander dokázal i v pádu přihrát ze zadního mantinelu před branku na AUSTONA MATTHEWSE, který předtím nevyzrál na Elliotta střelou z ostrého úhlu. Pokusem z mezikruží už ano a Toronto tak otáčí z 2:5 na 6:5! Asistence: William Nylander.
    42:55 Patrick MARLEAU - 5:5
     
    42:55
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs srovnávají na 5:5! Kadri odvedl obrovský kus práce u levého mantinelu, kde udržel puk i po několika soubojích. Nakonec ho dostal k MARTINU MARINČINOVI, jehož střelu od modré čáry Sanheim ztečoval do brankářova protipohybu. Pro slovenského obránce je to vůbec první ligový gól od listopadu 2016! Asistence: Nazem Kadri, Justin Holl.
    38:11 Jake MUZZIN - 4:5
     
    38:11
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Ze druhé třetiny se nám stala obrovská divočina plná gólů! Brown poslal na zteč JAKEA MUZZINA, který byl bez podpory spoluhráčů, a tak musel sám vystřelit. Nenápadná střela skrz Sanheima asi nebyla nechytatelná, ale Brian Elliott ji svou pravicí stejně nezastavil. Asistence: Connor Brown, Nikita Zajcev.
    36:08 Jake MUZZIN - 3:5
     
    36:08
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Javorové listy rozhodně neskládají zbraně a ještě se pokusí z tímto zápasem něco udělat! JAKE MUZZIN se postavil na pozici falešného levého křídla, kam mu adresoval přihrávku defenzivní parťák Ron Hainsey. Bývalý zadák LA Kings si mohl vybrat mezi přihrávkou a střelou. Vyhrála druhá varianta, při které bývalý zadák LA Kings zaskočil Elliotta zakončením k zadní tyči. Asistence: Ron Hainsey, Nazem Kadri.
    33:27 Shayne GOSTISBEHERE - 2:5
     
    33:27
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    A další gól v domácí síti! Maple Leafs potřetí za sebou inkasují minimálně pět branek! Andersen vyjel mimo brankoviště proti střele Girouxe. Tu sice vyrazil, ale zároveň poslal kotouč na SHAYNEA GOSTISBEHEREA, který při dorážce nezaváhal. Asistence: Claude Giroux, Travis Konecny.
    32:29 Radko GUDAS - 2:4
     
    32:29
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    No to jsou věci, Flyers znovu odskakují na rozdíl dvou gólů! Podruhé v utkání skórují ihned po vhazování, které prohrál Matthews. Hägg výrazně pomohl dostat puk k RADKU GUDASOVI, který to zkusil z osy hřiště a parádně trefil k pravé tyči Andersenovy branky. Asistence: Robert Hägg, Sean Couturier.
    29:27 Zach HYMAN - 2:3
     
    29:27
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí rychle reagují na třetí inkasovaný gól a snižují na 2:3! Svou genialitu nyní ukázal Mitchell Marner, který před couvajícím Gudasem udělal manévr do mezikruží. Místo očekávané střely ještě přihrál ZACHU HYMANOVI a připravil mu velmi snadný sedmnáctý gól v sezóně. Asistence: Mitchell Marner, Ron Hainsey.
    28:26 James van Riemsdyk - 1:3
     
    28:26
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Letci opět ukázali mnohem lepší efektivitu! Claude Giroux prostrčil přihrávku z krátkého mantinelu před brankoviště, kde stáhl JAMES VAN RIESMDYK a neúplně dokonalou dorážkou dostal puk za betony Andersena. I hlavnímu sudímu trvalo několik vteřin, než si všiml, že puk leží za brankovou čarou. Asistence: Claude Giroux, Sean Couturier.
    21:15 James van Riemsdyk - 1:2
     
    21:15
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hosté se ve dvaadvacáté minutě vrací do vedení! Radko Gudas se zmocnil puku na kraji modré čáry a nahodil ho směrem na branku. V mezikruží ho skvostně tečoval JAMES VAN RIEMSDYK a Frederik Andersen už nestihl nijak zareagovat. Asistence: Radko Gudas, Nolan Patrick.
    17:45 Patrick MARLEAU - 1:1
     
    17:45
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs využívají přesilovou hru a srovnávají na 1:1! Jake Muzzin naznačil střelu ze středu modré čáry a ještě přihrál doprava na Nylandera. Střelu švédského útočníka před brankovištěm šťastně tečoval PATRICK MARLEAU a zaklekávající Elliott se už nestihl natáhnout k horní tyči. Asistence: William Nylander, Jake Muzzin.
    12:22 Jakub VORÁČEK - 0:1
     
    12:22
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers díky muži v brankovišti přečkali první oslabení a krátce po jeho skončení se sami dostali do dosti nezaslouženého vedení! Nolan Patrick vyhrál buly nad Matthewsem a poslal puk na vrcholek levého kruhu, odkud parádně vypálil JAKUB VORÁČEK a Andersen po kotouči stihl jen ohlédnout. Asistence: Nolan Patrick.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 18. Marleau (W. Nylander, Muzzin), 30. Hyman (Marner, Hainsey), 37. Muzzin (Hainsey, Kadri), 39. Muzzin (Co. Brown, N. Zajcev), 43. Marinčin (Kadri, Holl), 55. Matthews (W. Nylander), 58. Matthews (A. Johnsson, N. Zajcev) – 13. Voráček (Patrick), 22. J. van Riemsdyk (Gudas, Patrick), 29. J. van Riemsdyk (Giroux, Couturier), 33. Gudas (Hägg, Couturier), 34. Gostisbehere (Giroux, Konecny), 59. J. van Riemsdyk (Giroux, Gostisbehere)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Muzzin, Holl, Marinčin – Marner, Tavares (A), Marleau (A) – W. Nylander, Matthews, A. Johnsson – Co. Brown, Kadri, Moore – Hyman, F. Gauthier, Ennis.
    Philadelphia Flyers: Elliott (Hart) – Sanheim, Provorov, P. Myers, Gostisbehere, Gudas, Hägg, MacDonald – Voráček (A), Couturier, Lindblom (C) – Giroux, Patrick, J. van Riemsdyk – Konecny, Laughton, M. Raffl (A) – Knight, Varone.

    Rozhodčí: Morton, Walsh – Pancich, Daisy

    Diváci: 19 290
    thejrc.org