Bournemouth – Newcastle 2:2 (kon.) | Burnley – Leicester 1:2 (kon.) | West Ham – Huddersfield Town 4:3 (kon.)
konec
AFC Bournemouth
2:2 (0:1)
Newcastle United
Sobota 16.03.2019, 16:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Anglická Premier League má dnes na programu čtyři zápasy jednatřicátého kola, my se společně zaměříme na souboj tabulkových sousedů mezi Bournemouthem a Newcastlem. Úvodní výkop je naplánován na 16:00.
     
    AFC Bournemouth

    Cherries kvůli slabším výkonům z posledních týdnů vypadli z horní poloviny tabulky. Osm zápasů před koncem sezony drží dvanáctou pozici, ovšem desátý Leicester má jen o dva body více. Minulý víkend svěřenci trenéra Eddieho Howea konečně zabrali, když zvítězili na půdě už téměř jistě sestupujícího Huddersfieldu. Klíčovými postavami utkání se stali Callum Wilson s Ryanem Fraserem, oba si připsali jednu branku a jednu asistenci, a zařídili tak pro svůj tým první ligovou výhru od třicátého ledna. Dnes stojí proti Bournemouthu Newcastle, tedy soupeř, kterého černo-červení na domácí půdě ještě neporazili. Jak dopadne vzájemné klání na Vitality Stadium tentokrát?
     
    Newcastle United

    Magpies se nachází v opačném rozpoložení než jejich dnešní soupeř, prožívají totiž dost možná nejúspěšnější období v celé sezoně. Z posledních pěti utkání získali fotbalisté Newcastlu deset bodů, přičemž hned devět na domácí půdě, kde postupně přehráli Huddersfield, Burnley a minulý víkend také Everton. Souboj s Toffees se svěřencům trenéra Beníteze, kteří ještě pětadvacet minut před koncem prohrávali 0:2, ale zvítězili 3:2, obzvlášť povedl. Straky se v tabulce vyhouply na třináctou pozici, jejich náskok na sestupové vody čítá už šest bodů. Ve velmi dobré formě se prezentují především Rondón s Perézem a Almirónem, tak se nechme překvapit, co předvedou dnes.
     
    Poslední vzájemné utkání

    10. 11. 2018 – Newcastle United – AFC Bournemouth 2:1

    Branky: 7. Rondón, 40. Rondón (Kenedy) – 45+6. Lerma (Fraser)

    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, Fernández, Schär, Dummett (C) – Ritchie (74. Hayden), Diamé (80. Atsu), Ki Song-jung, Kenedy (78. Clark) – Pérez – Rondón

    AFC Bournemouth: Begović – Francis (C), S. Cook, Aké, Smith (30. Daniels) – Ibe (82. Defoe), L. Cook, Lerma (46. Gosling), Fraser – Brooks – Wilson
     
    Úvodní sestavy:

    AFC Bournemouth: Boruc – Clyne, Mepham, Aké, Daniels – Ibe, Brooks, Lerma, Fraser – C. Wilson, J. King (C).
    Náhradníci: Begović – Rico, Simpson, Taylor, Mousset, Solanke, Surridge.

    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, F. Fernández, Lejeune, P. Dummett (C), Ritchie – Ayoze Pérez, Diamé, Hayden, Almirón – Rondón.
    Náhradníci: Darlow – Clark, Manquillo, Shelvey, Kenedy, Atsu, Muto.

    Rozhodčí: Mike Dean – Scott Ledger, Adrian Holmes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní arbitr Mike Dean právě odstartoval dnešní utkání mezi Bournemouthem a Newcastlem, pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v červeno-černém, naopak Magpies budou hrát ve světle modrých dresech.
     
    2
    Brooks nechal ve středu hřiště míč za sebou. Získal jej Peréz, který ihned vyslal kupředu Rondóna, venezuelského útočníka ale ke střele nepustil Daniels.
     
    3
    První střelecký pokus utkání. Akci Newcastlu opět táhl v poslední době velmi dobře hrající Pérez, po jehož nahrávce pálil Hayden, Artura Boruce ale výrazněji neprověřil.
     
    4
    Magpies vstoupili do zápasu daleko aktivněji. Šikovný Miguel Almirón kličkoval ve středu hřiště, nakonec si došel pro faul v osobním souboji s Jordonem Ibem.
     
    5
    Matt Ritchie zasprintoval a dostihl balon ještě před postranní lajnou. Jeho následný centr byl pro skákajícího Rondóna příliš vysoký, domácí čeká autové vhazování.
     
    6
    Poprvé musel být v pohotovosti také Dúbravka. Po pravé straně pláchl svému strážci Ibe, jehož prudký centr ovšem dolétl přesně do míst, kde se pohyboval slovenský gólman.
     
    7
    Lerma si v rozehrávce neporozuměl s Akém, ani jeden z nich ale, naštěstí pro Bournemouth, nebyl napadán hráči soupeře. Dostatek času na založení akce má i Clyne.
     
    8
    Rondón se díky dobré hře tělem dokázal dostat před Mephama, sprinterský souboj o míč, který se pohyboval na kraji vápna, s domácím brankářem Borucem ale prohrál.
     
    9
    Daniels posunul míč do běhu pro Ryana Frasera. Drobný Skot centroval slabší levačkou a bylo to znát, balon totiž dopravil pouze do náruče Martina Dúbravky.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Ayoze Pérez (Newcastle United).
     
    10
    Fraser by měl být po Pérezově zákroku v pořádku. Nyní se domácí záložník hnal do další zajímavé šance, jenže tentokráte byl čistě odstaven vracejícím se Diamém.
     
    11
    Tentokráte už Fraser zahrozil, při hostech stálo pořádné štěstí! Rychlonohý křídelník obdržel přihrávku od Kinga, posunul si balon do běhu na levačku a poté trefil vzdálenější tyč branky Newcastlu.
    11. Fraserův pokus zastavila tyč.
     
    12
    Na druhé straně nedokázal Clyne odvrátit míč do bezpečí. Na to konto jej do malého vápna hlavou vracel Almirón, Rondóna ale k hlavičce nepustil pozorný Boruc.
     
    13
    DeAndre Yedln si rychle vyměnil balon s Pérezem. Na to konto se pokoušel uniknout Danielsovi, ten ale předvedl dobré zrychlení a americkému obránci znemožnil odcentrovat.
     
    14
    Diváci zatím sledují velmi atraktivní fotbal, oba celky hrají a kombinují ve velké rychlosti. Další kombinaci se pokouší rozjet domácí, jmenovitě rozehrávající Lerma.
     
    15
    Adresátem nahrávky od kolumbijského reprezentanta se stal znovu Fraser. Ten tentokráte hodlal kombinovat s Wilsonem, jeho záměr ale vystihl Hayden.
     
    16
    Diamého tečovaná rána zajistila hostujícímu celku první roh. Ritchieho nabídku na přední tyč se pokoušel vyslyšet Pérez, jenže byl dobře pokryt Lermou.
     
    17
    Bournemouth se vydal do okamžitého protiútoku. Krásně se obranou soupeře prokličkoval Jordon Ibe, kterému po proniknutí do vápna na roh odkopl míč Yedlin.
     
    18
    Almirón si na střelu netroufl, místo toho posunul balon k lépe postavenému Pérezovi. Po jeho zakončení Boruc celou dobu míč viděl a předvedl další spolehlivý zásah.
     
    19
    Žlutou kartu dostává Jefferson Lerma (AFC Bournemouth).
     
    20
    Almirón si ve středu hřiště nevyhověl s Haydenem, což byla voda na mlýn pro napadajícího Brookse. Z jeho nahrávky mohl těžit Fraser, to by ale výborný obranný skluz nesměl předvést Lejeune.
     
    21
    Isaac Hayden se netradičně zjevil až na hrotu útoku formace svého týmu. Náběh za obranu soupeře ovšem nenačasoval správně, pomezní sudí odmával ofsajd.
     
    22
    V posledních okamžicích tempo hry malinko opadlo. Důvod je prostý, na kopačky hráčů obou týmů se přilepila nepřesnost. Změní něco akce Cherries, kterou táhne Ibe?
     
    23
    Ryan Fraser zůstává ležet na trávníku po střetu s Isaacem Haydenem, který mu přišlápl levý kotník. No, podle prvního pohledu to s domácím hráčem nevypadá příliš dobře.
     
    25
    Fraser podstoupil krátké ošetření za postranní lajnou a nyní se vrací zpět na hřiště. Nechme se překvapit, zda bude skotský fotbalista schopen v utkání pokračovat.
     
    26
    Po pravé straně postupující Yedlin načechraným centem hledal na hranici vápna si nabíhajícího Rondóna, americký obránce ale balonu dodal až příliš velkou razanci.
     
    27
    Ryan Fraser se nezdá býti v pořádku. Po trávníku spíše pokulhává, v jeho obličeji sledujeme bolestivou grimasu. Tohle nevypadá příliš dobře.
     
    28
    Obávaného hlavičkáře Rondóna přelétl i centr, který do pokutového území vyslal Matt Ritchie, bývalý hráč Bournemouthu. Míč nakonec doskákal až za postranní lajnu.
     
    29
    V posledních minutách se znovu hraje podle not Benítezových svěřenců. Do vápna se pokoušel prodrat Miguel Almirón, skvělý skluz ovšem ze svého repertoáru vytáhl Mepham.
     
    30
    Domácí se na obranné polovině svého soupeře udrželi jen chvíli, o míč bleskurychle přišel Callum Wilson, který proti dvěma bránícím protivníkům nic nevymyslel.
     
    31
    Zdravotní problémy nově sužují i jednoho z hráčů Newcastlu. Zřejmě svalové zranění si v jednom ze soubojů přivodil Isaac Hayden, na lavičce už se začíná chystat Jonjo Shelvey.
     
    32
    Hayden se nakonec vrací na hrací plochu, otázkou ovšem zůstává, na jak dlouho. Po zdravotních problémech talentovaného Longstaffa by bylo Haydenovo zranění pro Rafu Beníteze dalším problémem.
     
    33
    Až moc volného prostoru poskytli domácí Ritchiemu, jenž s míčem proběhl více jak polovinu hřiště, jeho přízemní nabídku pro Rondóna ale zneškodnil Aké.
     
    34
    Už lépe se pohybující Ryan Fraser trefil pouze blokujícího Fernándeze. Míč se odrazil příhodně pro Brookse, který místo zakončení z dobré pozice zbytečně nahrával Wilsonovi.
     
    35
    Vlevo opět téměř nehlídaný Matt Ritchie se odhodlal k dalšímu centru. Jeho nabídka postrádala razanci, u přední tyče si pro míč s přehledem došel Artur Boruc.
     
    36
    Ibe nalezl na hranici ofsajdového postavení si sbíhajícího Danielse. Přetažený centr domácího kapitána neoslovil ani Wilsona a ani Kinga, nápor Cherries i tak ještě pokračuje.
     
    37
    King, který už několik minut operuje v prostoru levého křídla, se nechal vytlačit z útočné poloviny Diamém, poté navíc pod tlakem nepřesně nahrál a jen odevzdal míč Almirónovi.
     
    38
    Yedlin narýsoval povedenou kolmici pro Péreze. Načechraný balon z kopačky španělského technika dolétl pouze k Akému, který jej odhlavičkoval mimo šestnáctku.
     
    39
    Domácí kombinovali ve středu hřiště, Clyne nakonec místo k Ibeovi nešťastně poslal balon do zámezí. V posledních okamžicích působí Cherries trochu ztraceným dojmem.
     
    40
    Brooks roztáhl hru na Ibea, k němu se ale okamžitě stáhl Matt Ritchie a vytlačil jej z ideální pozice pro centr. Bývalý hráč Liverpoolu byl nucen otočit hru až na obrannou polovinu.
     
    41
    Zákrok Lermy na Péreze Mike Dean správně neposoudil jako nedovolený, o chvíli později naopak nařídil přímý kop pro domácí po souboji Haydena s Brooksem.
     
    42
    Jenže fotbalisté Bournemouthu ze standardní situace nevytěžili vůbec nic. Charlie Daniels totiž netrefil balon ideálně a pouze jej odevzdal připravenému Dúbravkovi.
     
    43
    Jefferson Lerma vysunul vpřed rozběhnutého Calluma Wilsona. Ten se odhodlal ke střele zpoza šestnáctky, míč ale poslal pouze na tribunu, Dúbravka se nemusel obávat.
     
    44
    David Brooks málem dokázal připravit palebnou pozici pro dobře postaveného Wilsona, až v poslední moment stačil zasáhnout Florian Lejeune.
     
    45
    Brooksovi při předchozí situaci došlápl kotník Mohamed Diamé. Na trávník jsou tak znovu přivoláni zdravotníci, kteří aktuálně pečují o talentovaného reprezentanta Walesu.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu se budou nastavovat tři minuty.
     
    45+2
    No, o přestávce by trenéři mohli sáhnout hned k několika změnám ze zdravotních důvodu. Otazníky visí nad stavem Ryana Frasera, Davida Brookse a Isaaca Haydena.
     
    45+3
    Ani jeden z týmů nechce před přestávkou udělat zbytečnou chybu, a nabídnout tak soupeři ještě nějakou šanci. Přesně to ale nyní provedl Fernández, roh pro domácí.
     
    45+4
    Jenže hosté tuto situaci ubránili, kupředu se naopak vydal Almirón, kterého zezadu fauloval Jordon Ibe. Ještě tedy uvidíme přímý kop Newcastlu.
     
    45+5
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen jsme se před koncem prvního poločasu dočkali alespoň jednoho gólu, v páté minutě nastaveného času se vedení ujímají fotbalisté Newcastlu. Exekuci přímého kopu na sebe vzal SALOMÓN RONDÓN, který po krásné střele přes zeď poslal balon mimo dosah Artura Boruce. Tady byl zkušený Polák v brance Bournemouthu naprosto bezmocný.
    45+5. José Salomón Rondón - 0:1
     
    45+6
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí úspěšněji pro hostující fotbalisty. Pro Bournemouth je aktuální stav možná trochu krutý, sledujeme totiž velice vyrovnanou partii, hraje se v solidním tempu a diváci se rozhodně nenudí. Domácí se mohli ujmout vedení už v jedenácté minutě, jenže rychlonohý Ryan Fraser zamířil pouze do tyče. V samotném závěru se Cherries nestihli vrátit do defenzivy po nepovedeném rohu, Ibe musel faulovat Almiróna. Následoval přímý kop z dobré pozice, ze kterého se náramně trefil Rondón.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Nakonec oba celky nastupují do druhého poločasu v naprosto totožných sestavách. Jak se na Bournemouthu podepíše inkasovaná branka těsně před přestávkou?
     
    47
    Zatím to vypadá, že nijak. Ibe hledal vlevo běžícího a úplně volného Kinga, k němuž se balon nedostal jen díky dobré práci Paula Dummetta. Uvidíme rohový kop.
     
    47
    Tak pozor, Cherries budou mít obrovskou příležitost k tomu, aby ihned po přestávce srovnali. Mike Dean totiž v jejich prospěch nařídil pokutový kop!
    47. Fernándezův zákrok na Akého posoudil Mike Dean jako nedovolený, penalta pro domácí.
     
    48
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    No vida, začínáme zase od začátku, domácí totiž krátce po startu druhého poločasu srovnávají na 1:1. Pokutového kopu se ujal tradiční exekutor JOSHUA KING, který poslal míč přesně k tyči a překonal na druhou stranu skákajícího Dúbravku.
    48. Joshua KING - 1:1
     
    49
    Teď měli hosté štěstí. Míč se totiž se štěstím odrazil do běhu Callumu Wilsonovi, kterému v rozjetí samostatného úniku na poslední chvíli stačil zabránit Lejeune.
     
    50
    Howeovi svěřenci jsou na koni! Přetažený centr z kopačky Ryana Frasera si v pokutovém území našel Chris Mepham, jehož pokus hlavou skončil těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    51
    Aké stačil odvrátit míč před o hlavičku se snažícím Rondónem pouze na rohový kop. Hosté jej nezahráli ideálně, balon s klidem odkopl na přední tyči číhající Daniels.
     
    53
    Jordon Ibe to zkoušel individuálně, jenže proti sobě měl hned dva protivníky. Nakonec to byl spolehlivě bránící Matt Ritchie, kdo mu balon odkopl mimo hrací plochu.
     
    54
    Callum Wilson se vydal napadat rozehrávku soupeře, v souboji s Diamém to ale přehnal s agresivitou a počínal si za hranou fotbalových pravidel a regulí.
     
    55
    Z uctivé vzdálenosti za to vzal Isaac Hayden, jehož rána zprvu vypadala nenápadně, míč se ale nakonec stočil směrem k brance a neminul ji o tolik.
     
    56
    Hosté o chvíli později zahrávali rohový kop, po němž se k zemi poroučel Salomón Rondón. Sudí tentokráte penaltu nenařídil, což se hráčům Newcastlu pochopitelně nelíbí.
     
    57
    Teď si museli domácí oddechnout. Rondón si dobře pokryl balon před Akém a posléze z otočky hledal před poloprázdnou branku číhajícího Ritchieho, kterému scházel jeden krok.
     
    58
    Nedlouho nato rozehrávaly Straky další roh. Almirónovu nabídku odvrátil Mepham pouze do míst, kde se pohyboval Dummett, který vypálil vysoko nad branku.
     
    59
    Po faulu na Kinga zahrával Bournemouth standardní situaci. Fraser poslal centr k penaltovému puntíku, kde z dobré pozice nad branku hlavičkoval Jefferson Lerma.
     
    60
    Trmu – vrmu ve středu hřiště nejlépe ze všech vyřešil Ryan Fraser. I jeho přihrávka pro Wilsona byla povedená, jenže domácího kanonýra nepustil ke střele Dummett.
     
    61
    Clyne a později i Ibe poslali balon do pokutového území Newcastlu. První jmenovaný trefil pouze Ritchieho, jeho kolega zase svou nabídkou neoslovil žádného ze spoluhráčů.
     
    62
    Hra se znovu přerušuje, tentokráte kvůli zdravotním problémům Martina Dúbravky, jenž se před pár okamžiky nešťastně srazil s Paulem Dummettem.
     
    63
    Slovenský brankář byl chvíli ošetřován, trápil jej levý kotník. Zatím vše nasvědčuje tomu, že Dúbravka bude schopen v utkání pokračovat, Rafael Benítez nemusí sahat ke střídání.
     
    64
    Povedená rána! Joshua King našel z druhé vlny si nabíhajícího Jeffersona Lermu, jehož technický pokus se stáčel k tyči Dúbravkovy branky, nakonec ale skončil těsně mimo.
    64. Lermově pokusu z uctivé vzdálenosti moc nescházelo.
     
    65
    V posledních minutách trochu stagnující Magpies se alespoň na chvíli usadili na útočné polovině, jejich snažení ale pokazil Danielsův souboj s Yedlinem.
     
    66
    Nathaniel Clyne i jeho spoluhráči se zlobí na pomezního sudího. Podle něj domácímu obránci utekl míč za postranní lajnu, opakovaný záběr ale ukázal, že tomu tak určitě nebylo.
     
    67
    Fraser si došel pro další nedovolený zákrok, tentokráte jej nedovoleně atakoval Diamé. Domácí tak budou rozehrávat standardní situaci z levé strany.
     
    68
    Po Danielsově nabídce nezakončoval nikdo z domácích, o chvíli později vrátil balon do šestnáctky Clyne, jenže Akého hlavička Dúbravku nemohla zaskočit.
     
    69
    Ve druhém poločase určují tempo hry fotbalisté Bournemouthu, které hodně povzbudila vyrovnávací trefa z osmačtyřicáté minuty. Povede se domácím přetavit tlak v další branku?
     
    70
    Aké roztáhl hru na Danielse, jehož centr bez povšimnutí ostatních proskákal až k Dummettovi. Ten měl na zádech okamžitě nalepeného Ibea, proto míč raději odkopl do zámezí.
     
    71
    Ryan Fraser rozehrával od rohového praporku, v šestnáctce Newcastlu posléze vznikly pořádné zmatky. Perézovo zaváhání málem potrestal Wilson po jehož hlavičce míč z brankové čáry vykopl Dummett.
    71. Hosty zachránil na brankové čáře zasahující Paul Dummett.
     
    72
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Ayoze Pérez, přichází Christian Atsu.
     
    73
    Na druhé straně vyslal průnikovou nahrávku pro Rondóna Matt Ritchie, výborně ale zasáhl Mepham. Venezuelský útočník je v druhém poločase velmi pečlivě střežen.
     
    74
    Florian Lejeune vyslal do šestnáctky velmi prudký a přetažený centr. Rondón na letící míč nedosáhl a za ním stojící Ritchie hlavičkoval z obtížné pozice mimo tři tyče.
     
    75
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Jordon Ibe, přichází Dominic Solanke.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Isaac Hayden (Newcastle United).
     
    77
    Brooks se se štěstím zbavil Haydena, posléze ale nepřesně nahrál Kingovi. Ten zkoušel balon získat zpět, proti Fernándezovi si ale pomohl jasným faulem.
     
    78
    Střídající Dominic Solanke se dostal dále díky zaváhání Federica Fernándeze. Nakonec z jeho průniku nic nevzešlo, znovu totiž zasáhl dnes výborný Dummett.
     
    79
    O chvíli později předvedl hostující kapitán další obranný zákrok, tentokráte míč odkopl od nohy Kingovi. Cherries ale mají výhodu v podobě rohového kopu.
     
    80
    Bournemouth opět zahrozil až chvíli po rozehrávce rohového kopu. Zpoza vápna se do střely opřel Jefferson Lerma, jehož rána nevypadala zle, Dúbravka ale k zákroku sáhnout nemusel.
     
    81
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Tak pozor, závěr utkání právě dostává úplně novou zápletku, protože Bournemouth se necelých deset minut před koncem základní hrací doby ujímá vedení. Střídající Solanke využil zaváhání jednoho z bránících hráčů, v šestnáctce udržel balon proti několikanásobné přesile a poté jej předal z druhé vlny si nabíhajícího JOSHUOVI KINGOVI, který ranou z první propálil Dúbravku.
    81. Joshua KING - 2:1
     
    82
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Miguel Almirón, přichází Jošinori Muto.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Charlie Daniels (AFC Bournemouth).
     
    83
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Mohamed Diamé, přichází Jonjo Shelvey.
     
    84
    Hosté zahrávali přímý kop z pravé strany. Tato pozice byla předurčena pro levou nohou kopajícího fotbalistu, jenže Matt Ritchie dodal balon málo razance a nezakončil přesně.
     
    85
    Ve velmi dobrém světle se prezentující Dominic Solanke právě přidal další pozitivní moment, když u rohového praporku vybojoval přímý kop po faulu od Dummetta.
     
    86
    Fraserovu nabídku za sebe nechtěně prodloužil Salomón Rondón, ke střele se na to konto dostal Charlie Daniels, mířidla měl ale domácí kapitán vychýlená.
     
    87
    Atsu se díky šikovné zasekávačce zbavil Danielse. Po jeho nahrávce mohl z první pálit Ritchie, tomu ale balon sebral Hayden. Špatná komunikace mezi hostujícími hráči.
     
    88
    Následoval rohový kop Newcastlu, po němž se míč málem dostal až do míst, kde se pohyboval Salomón Rondón, domácí fanoušky ale odkopem rozjásal Mepham.
     
    89
    Do dráhy letu Shelveyho pumelice se nechtěně přimotal Jošinori Muto. Nutno ovšem poznamenat, že rána střídajícího Angličana by Artura Boruce neohrozila.
     
    90
    Domácí se snaží držet balon v co možná nejdelší vzdálenosti od vlastní branky, zatím se jim to ale nedaří. Závěrečný tlak Newcastlu začíná nabírat na obrátkách.
     
    90+1
    Hosté rozehrávali další roh. Cherries znovu odvrátili balon je na hranici vápna, odkud pálící Paul Dummett trefil pouze blokujícího Mephama. Mezitím sudí nastavil tři minuty.
     
    90+2
    Teď si museli domácí pořádně oddechnout. Mepham totiž ve snaze zastavit Atsuovu nahrávku málem nešťastně dopravil míč do vlastní sítě, Cherries podržel pozorný Boruc.
     
    90+3
    Dost možná jednu z posledních příležitostí Magpies zastavil hvizd hlavního sudího Deana, který naprosto správně viděl hru rukou v podání Jošinoriho Muta.
     
    90+4
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, nastavený čas už před několika vteřinkami vydržel, rozhodčí ale poskytl hostům ještě jednu šanci a hráči Newcastlu ji přetavili v pozdní vyrovnávací trefu. Z pravé strany centrující Yedlin přetaženou nabídkou oslovil MATTA RITCHEHO, který se do balonu opřel vší silou a poslal jej přesně pod břevno Borucovy branky. Parádní rána, jeden z nejkrásnějších gólů sezony.
    90+4. Matt RITCHIE - 2:2
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, atraktivní střetnutí mezi Bournemouthem a Newcastlem končí remízou 2:2! Sledovali jsme opravdu skvělý fotbal, už v jedenácté minutě mohli jít do vedení domácí, když Fraser trefil tyč. První branku obstarali Magpies, v závěru prvního poločasu se z přímého kopu náramně trefil Salomón Rondón. Na vyrovnání jsme nemuseli čekat dlouho, krátce po startu druhé půle byl faulován Aké a penaltu s přehlede proměnil Joshua King. Najednou byli Cherries na koni, několik jejich šancí zůstalo neproměněno. Svou převahu zúročili svěřenci trenéra Howea až v jednaosmdesáté minutě, podruhé se trefil Joshua King. Když už to vypadalo, že domácí budou brát všechny tři body, tak ve čtvrté minutě nastavení do míče po Yedlinově centru práskl Matt Ritchie a vymetl pavučinky pod horní tyčí Borucovy branky.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:12.
     
    Ode mě je to vše, přeji hezký zbytek dne. (18:11:28)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 48. J. King (pen.), 81. J. King (Solanke) – 45+5. Rondón, 90+4. Ritchie (Yedlin)

    Karty:   19. Lerma (BTH), 45+4. Ibe (BTH), 83. Daniels (BTH) – 9. Ayoze Pérez (NEW), 75. Hayden (NEW)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:12.
    AFC Bournemouth: Boruc – Clyne, Mepham, Aké, Daniels – Ibe (75. Solanke), Brooks, Lerma, Fraser – C. Wilson, J. King (C).
    Náhradníci: Begović – Rico, Simpson, Taylor, Mousset, Solanke, Surridge.

    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, F. Fernández, Lejeune, P. Dummett (C), Ritchie – Ayoze Pérez (72. Atsu), Diamé (83. Shelvey), Hayden, Almirón (82. Muto) – Rondón.
    Náhradníci: Darlow – Clark, Manquillo, Shelvey, Kenedy, Atsu, Muto.

    Rozhodčí: Mike Dean – Scott Ledger, Adrian Holmes

    Diváci: 10 625
    thejrc.org