Orenburg – Dynamo 1:0 (kon.) | Ural – CSKA Moskva 0:1 (kon.) | Kazaň – Rostov 0:2 (kon.)
Arsenal Tula – Jenisej 2:0 (kon.)
konec
FK Ural
0:1 (0:0)
CSKA Moskva
Sobota 16.03.2019, 12:00 • Centralnyj Stadion, Jekatěrinburg • Ruská Premier Liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu ruské Premier Ligy mezi týmy FK Ural a CSKA Moskva. Utkání začíná v 12:00.
     
    FK Ural

    Domácí tým je pořádně namočen do boje o záchranu a potřebuje každý bod. Za 12. Orenburgem a 11. Dinamem Moskva zaostává o skóre, dnes tak potřebuje nutně zabodovat. Jeho forma má ale od ideálu hodně daleko, v posledních čtyřech zápasech totiž získal Ural jen bod. Největším problémem domácích je obrana, která je druhou nejhorší v nejvyšší ruské soutěži (30 inkasovaných gólů). Ani doma nepatří Ural mezi nejsilnější týmy, protože v 10 domácích utkáních získal jen 13 bodů. Dnes tak budou domácí v pozici jasného outsidera.

    Posledních 5 zápasů:
    Lokomotiv Moskva – FK Ural 1:2
    Krasnodar – FK Ural 2:0
    Dinamo Moskva – FK Ural 4:0
    FK Ural – Zenit Petrohrad 0:1
    Achmat Groznyj – FK Ural 1:1
     
    CSKA Moskva

    „Armádní klub“ je alespoň podle pozice v tabulce pořád v boji o ruský titul. Ze třetího místa totiž ztrácí na první Zenit Petrohrad sedm bodů a na druhý Krasnodar dva body. Forma CSKA se dá označit jako dobrá – z posledních šesti utkání vyhráli čtyři a prohráli jediný, trochu překvapivě na půde Arsenalu Tula (0:2). Hlavní předností hostů je jejich obrana, když za 19 zápasů inkasovali jen 10 gólů. Venku je CSKA třetím nejlepším týmem soutěže a prohrálo jen jeden venkovní zápas. Hosté tak dnes budou jasným favoritem.

    Posledních 5 zápasů:
    Achmat Groznyj – CSKA Moskva 0:2
    FK Rostov – CSKA Moskva 0:0
    CSKA Moskva – Jenisej Krasnojarsk 2:1
    Arsenal Tula – CSKA Moskva 2:0
    CSKA Moskva – Kazaň 3:0
     
    Vzájemné zápasy

    V Premier Lize Ural nedokázal nikdy porazit CSKA. Z 11 zápasů vyhrálo CSKA 9 a 2 se skončily remízou. Ural nevstřelil CSKA gól už šest ligových zápasů – naposledy se mu to povedlo při porážce 2:3 v říjnu 2015. První vzájemný zápas v letošní sezoně vyhrálo CSKA doma jasně 4:0.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Ural: Godzjur – Kulakov (C), S. Strandberg, D. Poljakov, Merkulov – Boumal – Dimitrov, Jegoryčev, Aratore, El Kabir – Pogrebňak.
    Náhradníci: Baklov – Šanbijev, Harojan, Bryzgalov, Balažic, Dinga, Dancev, Bavin, Paňjukov, Fidler, Katrič.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Mário Fernandes, Divejev, Becao, Magnússon, Ščennikov – Vlašić, I. Achmetov, Obljakov – Nišimura, Čalov.
    Náhradníci: Pomazun, Kyrnac – Nababkin, Jefremov, Sigurdsson, Bistrović, Bijol, Tiknizjan.

    Rozhodčí: Bezborodov – Voroncov, Abusujev.
     
    Oba týmy právě nastupují na hrací plochu. Domácí Ural bude hrát v oranžových dresech, hosté v bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop zápasu měli hosté, kteří okamžitě nakopli míč na útočnou polovinu. Domácí obrana poprvé v dnešním zápase odhlavičkovala míč do zámezí.
     
    2
    Po faulu ve středu pole mohli poprvé zaútočit domácí, Kulakovův nákop ale bez potíží chytil brankář CSKA Akinfejev.
     
    3
    Nišimura se snažil o individuální průnik z levého křídla, míč ale ztratil a následně se faulem provinil Obljakov.
     
    4
    Tempo zápasu není na začátku vysoké. Oba týmy už se pokusili o útok, důraz se ale zjevně klade na dobrou obranu. Divejev čistým skluzem obral o míč El Kabira a založil útok CSKA.
     
    5
    Mário Fernandes pak s míčem pronikl po levém křídle a nacentroval do šestnáctky, kde si na míč vyskakoval Čalov. Útočník CSKA ale v hlavičkovém souboji fauloval svého strážce a hosté tak opět ztrácejí míč.
     
    6
    Útok Uralu se nepovedl a rozehrát tak mohl brankář a kapitán „rudoarmějců“ Akinfejev. Rozehrál ale špatně a po této nepřesné přihrávce musel fauloval pronikajícího hráče Uralu Becao. Přímý kop pro domácí z levé strany.
     
    7
    Po centru z přímého kopu se míč několikrát odrazil v pokutovém území CSKA, až se dostal k Boumalovi. Střela domácího záložníka byla hodně nepovedená a skončila vysoko nad bránou hostů.
     
    8
    Pogrebňak hezkou přihrávkou na levou stranu uvolnil do náběhu El Kabira, tomu se ale centr vůbec nepovedl a skončil za Akinfejevovou bránou.
     
    9
    Na opačné straně to zkoušel střelou ze střední vzdálenosti Vlašić, namířil ale mimo domácí bránu.
     
    10
    CSKA se s míčem usadilo na útočné polovině a postupnou kombinací hledá volný prostor na průnik k bráně Uralu.
     
    11
    Domácí ich ale skvěle napádají a donutili je až k malé domů na brankáře Akinfejeva. Hosté ale míč pořád neztratili a znovu se snaží prokombinovat k bráně Godzjura.
     
    12
    Achmetov nakopl míč do pokutového území, z něj ho ale odhlavičkoval obránce Uralu Merkulov. CSKA okamžitě vyběhlo po domácích obráncích, ti ale dokázali založit útočnou akci.
     
    13
    Čalov se uvolnil ve středu pole a potáhl si míč k pokutovému území Uralu. Tam si ho chtěl ještě narazit s Vlašićem, na jeho zpětnou přihrávku v dobré střelecké pozici ale nedosáhl.
     
    14
    Po centru Magnússona a zpětné hlavičce Vlašiće se dostal k zakončení z voleje Obljakov. Míč se mu ale nepovedlo dobře trefit a bránu domácích výrazně minul.
     
    15
    První žlutou kartu zápasu za podražení Pogrebňaka dostává Hördur Magnússon (CSKA Moskva).
     
    17
    Becao se dostal do tvrdého souboje s Pogrebňakem, rozhodčí ale místo faulu obránce CSKA odpískali ofsajd domácího útočníka.
     
    18
    Aratore si navedl míč ze středu k pokutovému území CSKA a vystřelil, míč ale dobře netrefil, a tak ho bez potíží chytil brankář Akinfejev.
     
    20
    Žlutou kartu za držení Vlašiće za dres dostává Petrus Boumal (FK Ural).
     
    21
    Akinfejev vyrobil obrovskou chybu! Vyběhl totiž před vlastní pokutové území, aby odkopl míč před Pogbreňakem. Pořádně ho však netrefil a nohou pak musel vyrazit střelu Jegoryčeva letící do prázdné brány hostů.
     
    22
    Hra se v posledních minutách trochu otevřela, trochu překvapivě jsou ale zatím nebezpečnější domácí.
     
    23
    Další souboj Becaa a Pogrebňaka se už tentokrát skončil faulem obránce CSKA. Ural ale přímý kop rozehrál jen po zemi do strany.
     
    24
    Vlašić přišel o míč ve středu hřiště a okamžitě přišel pas Aratoreho na Pogrebňaka. Skvěle zasáhl před domácím útočníkem Magnússon, který míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    26
    Domácí zvyšují svou aktivitu. Hosté nejsou v obraně vůbec jistí a začínají dělat pod tlakem chyby.
     
    27
    Fernandes si narail míč s Čalovem a pak našel přihrávkou do pokutového území Vlašiće. Ten se chtěl otočit s míčem, na poslední chvíli mu ale před zakončením odskočil.
     
    28
    Do rychlého protiútoku tak mohli běžet domácí. El Kabir se uvolnil na levém křídle a ideálním centrem na přední tyč našel Pogrebňaka, který zblízka namířil těsně mimo bránu CSKA.
     
    29
    CSKA se svou postupnou kombinací dostalo na útočnou polovinu, zatím se mu ale nedaří se přiblížit k domácí bráně.
     
    30
    Žlutou kartu za podražení rozehrávajícího Kulakova dostává Igor Divejev (CSKA Moskva).
     
    31
    Čalov získal míč ve středovém kruhu a bez váhání vystřelil ze střední vzdálenosti. Jeho zblokovaná střela končí prvním rohovém kopem CSKA v zápase.
     
    32
    Centr z rohu letěl na Magnússon a Ščennikova, ani jeden z nich ale nedokázal míč zasáhnout a po několika odrazech skončil v zámezí. Následovat bude odkop od brány Godzjura.
     
    33
    Hosté útočili doteď zásadně po pravém křídle a vůbec poprvé zaútočili i po levém. Po průniku Vlašiće získávají další rohový kop.
     
    34
    Obljakovův centr srazila obrana Uralu na třetí rohový kop CSKA v krátkém časovém sledu.
     
    35
    Po něm se dostal k míči El Kabir, který se objevil sám v souboji s Achmetovem. El Kabir ho obišel, v pokutovém území ale spadl v souboji s vracejícím se Magnússonem a o míč přišel. Penalta se nepíská.
     
    36
    CSKA přebralo v posledních minutách iniciativu. Vlašić si zasekl obránce a vystřelil, jeho střelu ale zblokoval nohou na rohový kop obránce Uralu Strandberg.
     
    37
    Centr Obljakova z rohu vyboxoval do bezpečí brankář domácích Godzjur. Na rohy v této chvíli vede CSKA 4:0.
     
    38
    Vlašić našel mezi obránci Čalova, ten se ale nedokázal s míčem otočit. Posunul ho tak jen do strany Ščennikovovi.
     
    39
    Právě obránce CSKA následně centroval z levého křídla, obrana Uralu si ale s tímto centrem opět bez problémů poradila.
     
    40
    Domácí získali první rohový kop v zápase, rozehráli ho ale slabým centrem, který založil rychlou protiakci CSKA. Na konci tohoto útoku byla střela Vlašiće, kterou zblokoval kapitán Uralu Kulakov.
     
    41
    CSKA je v závěru první půle jasně aktivnějším týmem, brankář domácích Godzjur ale zatím nemusel zasahovat ani jednou. Všechny pokusy hostů totiž letěly mimo nebo je zblokovali obránci Uralu.
     
    42
    Čalov si nabíhal na hezký centr Ščennikova z levé strany, ve vzdušném souboji ale fauloval Strandberga.
     
    43
    Hosté pořádně zatlačili domácí tým k jeho šestnáctce, stále ale neohrozili brankáře domácích. Magnússonovu střelu a i střelu Vlašiće znovu zblokovala domácí obrana.
     
    44
    Střely: 5:8
    Střely na bránu: 2:0
     
    45
    Pogrebňak obešel tři protihráče, při průniku do pokutového území ale fauloval Magnússona.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi a i když opticky bylo aktivnější CSKA, tak větší šance si vypracovali domácí. Ta největší přišla po hrubé chybě brankáře hostů Akinfejev, kterou ale sám gólman následně napravil skvělým zákrokem. Hosté za celou první půli nevystřelili na bránu domácích, především kvůli vlastním nepřesnostem a obětavé hře domácí obrany. Uvidíme, co předvedou hosté ve druhém poločase, tento výkon jim totiž na výhru dnes rozhodně stačit nebude.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 13:01.
    Fanoušci CSKA rozhodně nemůžou být s první půli spokojeni

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Michail Merkulov, přichází Sergej Bryzgalov.
     
    47
    CSKA se okamžitě po rozehrávce druhé půle usadilo na útočné polovině, kde se snaží postupnou kombinací najít prostor pro průnik k bráně Godzjura.
     
    48
    Střídající Bryzgalov se poprvé zapojil do hry, když odhlavičkoval centr Vlašiće z levé strany. Následný pokus Obljakova skončil vysoko nad bránou CSKA.
     
    49
    Fernandes se uvolnil na pravé straně a našel přihrávkou do středu Vlašiće. Chorvatský záložník ale místo střely udělal kličku, která se však nepovedla a o míč přišel.
     
    50
    Hosté pokračují ve své aktivitě a postupně dostávají domácí pod velký tlak. Ural se ve druhé půli ještě neobjevil na polovině hostů.
     
    51
    Domácím se to povedlo až teď. Navíc narozdíl od hostů i vystřelili – ze střední vzdálenosti vystřelil Aratore, který donutil Akinfejeva k snadnému zákroku.
     
    52
    Po tomto krátkém útoku domácích se ale vracíme k tradičnímu obrázku druhé půle. Po faulu Bryzgalova na Vlašiće získávají hosté přímý kop z pravé strany.
     
    53
    Obljakov se snažil rozehrát standardku signálem na Achmetova za zdí, domácí ale přečetli jeho úmysl a míč odkopli.
     
    54
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Hördur Magnússon, přichází Kirill Nababkin.
     
    55
    Žlutou kartu za podražení pronikajícího El Kabira dostává střídající Kirill Nababkin (CSKA Moskva). Přímý kop pro Ural.
     
    56
    Domácí rozehráli míč jen po zemi do strany a rychle o něj přišli. Hosté vyrazili do útoku a ke střele z hranice pokutového území se dostal Vlašiće, ani on ale bránu Uralu netrefil.
     
    58
    Ural je poprvé delší dobu s míčem na útočné polovině, zatím se mu ale nedaří proniknout k bráně CSKA.
     
    59
    A pak po jejich ztrátě míče museli zacouvat zpět. Povedlo se jim to, Nišimurovu střelu znovu zblokovala domácí obrana.
     
    60
    Obljakov hledal svým kolmým pasem za obranu Čalova, gólman domácích Godzjur ale dobře přečetl hru a byl u míče jako první.
     
    61
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Takuma Nišimura, přichází Arnór Sigurdsson.
     
    62
    Obléhání pokutového území Uralu pokračuje. CSKA je ve druhé půli velmi aktivní a hostům prakticky nepůjčuje míč.
     
    63
    Držení míče: 45 % : 55 %
     
    64
    Domácí obrana zatím funguje skvěle. Další Fernandesův centr z pravého křídla byl zblokován a následný průnik Vlašiće skončil faulem choratského křídelníka.
     
    65
    Poprvé se do hry zapojil střídající Sigurdsson. Centr Islanďana ale skončil v rukavicích brankáře Uralu Godzjura, kterého hosté pořád nedonutili předvést nějaký zákrok.
     
    67
    Bryzgalov zastavil čistě průnik Vlašiće a posunul míč na Boumala. Ten krásným pasem našel nabíhajícího Aratoreho, kterému ale míč trochu odskočil při zakončení a z levé strany pokutového území namířil těsně nad bránu Akinfejeva.
     
    68
    Oblajkovův nákop dokázal hlavou zasáhnout Čalov, jeho hlavička ale letěla přímo do středu brány, kde stál připravený Godzjur. Hlavička Čalova byla první střelou CSKA na bránu v zápase.
     
    69
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Pavel Pogrebňak, přichází Andrej Paňjukov.
     
    70
    Dimitrov se hezky uvolnil na pravém křídle a už téměř z brankové čáry hledal přihrávkou do brankoviště střídajícího Paňjukova. Na přední tyči ale míč odkopl do zámezí Becao.
     
    71
    Na centr z rohového kopu si pak dobře naskočil Bryzgalov, hlavou ale poslal míč nad bránu CSKA.
     
    72
    Ural v posledních minutách vyrovnal obraz hry a kombinuje na útočné polovině. Kulakov se otočil kolem Obljakova, pak ale nacentroval přímo na Nababkina.
     
    73
    Boumal však zachytil rozehrávku hostů a okamžitě hledal nabíhajícího Kulakova. Před ním míč zachytil Becao, který založil rychlý protiútok „rudoarmějců“.
     
    74
    Vlašić se dostal v pokutovém území k odraženému míči a zpětnou přihrávkou ho posunul Sigurdssonovi. Střelu Islanďana opět zblokovala domácí obrana a kulatý nesmysl bez problémů chytil brankář Godzjur.
     
    75
    Největší gólová příležitost CSKA! Obljakov našel krásným pasem za obranu Ščennikova, který hlavou vrátil míč před bránu. Tam míč netrefil Čalov a před dobíhajícím Sigurdssonem odkopl míč jeden z domácích obránců.
     
    75
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hosté korunují svůj tlak! Obljakovův centr z rohu doletěl do středu pokutového území na úplně volného MÁRIA FERNANDESE, který hlavou poslal míč přesně k pravé tyči. Domácí brankář neměl žádnou šanci. Asistence: Ivan Obljakov.
     
    77
    Domácí se snažili o okamžitou odpověď, kolmá přihrávka na Paňjukova ale přes Divejeva neprošla.
     
    78
    Hosté drží míč na svých kopačkách, zatím se jim ale nedaří se usadit na útočné polovině.
     
    79
    Divejev získal míč před vlastním pokutovým územím a potáhl ho na polovinu Uralu. Tam ho ale zastavila připravená domácí obrana, která ho donutila k přihrávce dozadu.
     
    81
    Hosté kontrolují zatím závěr zápasu. Domácím nepůjčují míč a ti je zatím neúspěšně honí po celé šířce hřiště.
     
    82
    Obljakovovi se asi nechtělo čekat, tak vystřelil ze střední vzdálenosti. Jeho pokus skončil na tribuně za bránou Godzjura.
     
    83
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Georgij Ščennikov, přichází Kristijan Bistrović.
     
    84
    Ščennikov se okamžitě po odchodu ze hřiště dostal do péče lékařů. Vypadá to tedy, že jeho střídání bylo vynucené.
     
    85
    Jegoryčev byl hodně agresivní při souboji s Nababkinem a držel ho za dres. Hosté s rozehrávkou faulu nikam nespěchají.
     
    85
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Nikolaj Dimitrov, přichází Varazdat Harojan.
     
    86
    Domácí kombinovali na útočné polovině, znovu ale nepřišlo zakončení. Obrana CSKA zatím hraje v závěru zápasu skvěle.
     
    87
    Paňjukov fauloval rozehrávajícího Becaa. Obránce CSKA si zkušeně pár sekund poležel na trávníku a získal další cenné vteřiny.
     
    88
    Kulakov se uvolnil na pravém křídle a nacentroval na přední tyč. Tam míč odhlavičkoval na rohový kop Nababkin.
     
    89
    Aratoreho centr doletěl na hlavu Strandberga, míč ale poslal mimo. Následný centr Harojana z pravé strany chytil bez problémů brankář Akinfejev.
     
    90
    Druhý poločas se bude hrát ještě tři minuty.
     
    90+1
    Hosté drželi míč, malá domů od Divejeva ale byla nepovedená a Akinfejev musel pod tlakem odkopnout míč do zámezí.
     
    90+2
    El Kabirův centr zleva odhlavičkoval Becao a Achmetov bez váhání odkopl míč znovu do zámezí. Hosté se snaží kouskovat hru, jak to jen jde, domácí je totiž v závěru zápasu pořádně zatlačili.
     
    90+3
    Hosté získali míč a to je už asi konec nadějí domácích na body z dnešního zápasu. Hráči CSKA si ho totiž posouvají s poklidem po celé šířce hřiště a nutí domácí, aby za nimi běhali.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    CSKA předvedlo ve druhé půli výrazně lepší výkon ve srovnání s prvním poločasem a zaslouženě vítězí. O třech bodech pro armádní klub rozhodl přesnou hlavičkou po rohovém kopu Mário Fernandes. Následně už hosté s poklidem udrželi domácí na distanc a ti jim tak znovu nedokázali vstřelit ani jeden gól. CSKA se ziskem tří bodů posouvá na průběžnou druhou příčku o bod před Krasnodar, který má ale zítřejší zápas s Lokomotivem Moskva k dobru. Ural zůstává na 13. místě.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:20.
    CSKA vydřelo gólem Mária Fernandese výhru v Jekatěrinburgu

     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek soboty. (13:59:25)

    Michal Sadlek

    Branky: 75. Mário Fernandes (Obljakov)

    Karty:   20. Boumal (URA) – 15. Magnússon (CSK), 30. Divejev (CSK), 55. Nababkin (CSK)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:20.
    FK Ural: Godzjur – Kulakov (C), S. Strandberg, D. Poljakov, Merkulov (46. Bryzgalov) – Boumal – Dimitrov (85. Harojan), Jegoryčev, Aratore, El Kabir – Pogrebňak (69. Paňjukov).
    Náhradníci: Baklov – Šanbijev, Harojan, Bryzgalov, Balažic, Dinga, Dancev, Bavin, Paňjukov, Fidler, Katrič.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Mário Fernandes, Divejev, Becao, Magnússon (54. Nababkin), Ščennikov (83. Bistrović) – Vlašić, I. Achmetov, Obljakov – Nišimura (61. Sigurdsson), Čalov.
    Náhradníci: Pomazun, Kyrnac – Nababkin, Jefremov, Sigurdsson, Bistrović, Bijol, Tiknizjan.

    Rozhodčí: Bezborodov – Voroncov, Abusujev

    Diváci: 17 113
    thejrc.org