Angers – Amiens 0:0 (kon.) | Caen – Saint-Étienne 0:5 (kon.) | Guingamp – Dijon 1:0 (kon.)
Nîmes – Štrasburk 2:2 (kon.)
konec
SM Caen
0:5 (0:3)
AS Saint-Étienne
Sobota 16.03.2019, 20:00 • Stade Michel d'Ornano, Caen • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Saint-Étienne ovládlo střetnutí devětadvacátého kola, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (21:56:51)
     
    Utkání, které rozhodl už první poločas se nesl v podobném duchu i ve druhé části. Saint-Étienne většinu času kontrolovalo míč a potvrdilo papírové předpoklady. Stav zápasu se díky vysoké produktivitě zastavil na výsledku 0:5, což znamená, že ASSE se posunulo na pátou příčku Ligue1. K výkonu domácího celku mě nenapadá nic, co by se dalo hodnotit kladně. Obrana byla děravá a útok téměř neexistoval. Pokud chce Caen myslet na záchranu, musí tyto parametry rychle zlepšit, jinak ho příští rok ve francouzské nejvyšší soutěži neuvidíme.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+1. Valentin VADA - 0:5
     
    90+1
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Nepopulárního bůra vidíme spíše v hokeji, ale tentokrát jsme se ho dočkali i ve fotbale! Domácí obrana zastavila první střelu, po které se míč odrazil na hranici šestnáctky, kde do něj práskl VALENTIN VADA. Střídající hráč přesnou střelou uklidil míč k levé tyči a dává stavu zápasu konečnou podobu.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Diváci opouštějí tribuny, možná i proto, že se znovu nehraje. Po jednom ze zákroků zůstal ležet na zeleným pažitu Lamine Ghezali, jemuž se na nohy moc nechce.
     
    89
    Na pravou stranu šestnáctky si naběhl střídající Makhtar Gueye, který už si htěl míč jen přiťuknout a zakončit. Ovšem balon skončil až v moci domácího gólmana.
    86. Lamine GHEZALI - 0:4
     
    86
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Čtvrtá branka a tohle už je rozdíl třídy! LAMINE GHEZALI přihrával před branku, míč se před něj vrátil. Přiťuknutí před sebe předvedl Makhtar Gueye, jemuž míč ukradl už zmíněný spoluhráč, který se nemýlil. Asistence: Makhtar Gueye.
     
    85
    Utkání už se blíží ke konci a od úvodní pětačtyřicetiminutovky je o jeho osudu rozhodnuto!
     
    83
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Robert Berić, přichází Makhtar Gueye.
    83. Valentin Vada (SET)
     
    83
    Rémy Cabella ustál souboj se soupeřem a pokračoval v akci. Míč poté putoval na levou stranu, kde se nacházel Pierre-Yves Polomat. Ten poslal míč do druhé vlny, odkud vypálil Valentin Vada, ale trefil jen bránícího hráče před brankou.
     
    81
    Enzo Crivelli svedl při snažení dostat se do šestnáctky sprinterský souboj, v němž mu byl soupeřem Timothée Kolodziejczak. Hostující stoper si pomohl tělem a tenhle minisouboj vyhrál.
     
    80
    Saint-Étienne kontroluje zápas kombinací na vlastní polovině, tady je už hotovo. Caen si dnes nezaslouží ani vsítit čestný zásah.
     
    79
    Na pravé straně pracoval Claudio Beauvue, který obešel soupeře. Ovšem na druhého už nevyzrál a navíc od něj míč doputoval mimo hrací plochu.
     
    78
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Lamine Ghezali.
     
    77
    Opět sledujeme kombinační hru domácího celku, které ale skončila nepřesnou přihrávkou. Na levé straně se tak zbytečně honil Fayçal Fajr.
     
    76
    Velkou dávku štěstí si vybral Younn Zahary, který trefil soupeře, ale balon se mu vrátil na nohu. Domácí střídající hráč si poté pomohl přihrávkou k brankáři.
     
    74
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Arnaud Nordin, přichází Valentin Vada.
     
    73
    Po dlouhé době sledujeme kombinaci domácího mužstva na útočné polovině. Jenže snažení rychle skončilo a přišla přihrávka na vlastní polovinu.
     
    72
    Hostující celek se pokusil o přihrávku do pravé strany, kde si nabíhal jeden z hráčů v bílém. Ovšem míč dostal opačnou rotaci a zamířil mimo hrací plochu.
     
    71
    Další akcí se chtělo připomenout Saint-Étienne, které už bylo před šestnáctkou, kde přišlo o balon. Caen se tak mohlo hnát do útoku, ale ten zastavil taktický přestupek proti pravidlům.
     
    68
    Za dlouhým pasem od obránců běžel Frédéric Guilbert, jenže míč se po zeleném pažitu sklouzl a zamířil mimo hrací plochu. Bude se odkopávat od hostující brány.
     
    67
    Enzo Crivelli se hnal zleva do akce, ale o balonu ho odstavil skvěle hrající Neven Subotić. Srbský obránce je dnes vždy na správném místě a hraje prostě skvěle.
     
    65
    Caen ve druhém poločase přidalo a hned je to znát. Nebo spíše Saint-Étienne se už nikam nežene. No, prostě Caen rozehrávalo standardní situaci, ale pro centr si vyběhl Stéphane Ruffier.
     
    64
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Malik Tchokounté, přichází Claudio Beauvue.
     
    64
    Už se znovu hraje! Domácí celek vyprodukoval další centrovaný míč, ovšem zraněný útočník v pokutovém území scházel.
     
    62
    Na zeleném pažitu zůstal sedět Malik Tchokounté. Vypadá to, že domácí trenér bude nucen znovu střídat. Hlavní sudí totiž přivolává lékařskou pomoc.
     
    60
    Caen si u levé postranní čáry vynutilo faul. Z volného kopu mířila balon do šestnáctky, ovšem hostující obrana si znovu v poklidu poradila.
     
    59
    Ovšem centr od rohového praporku zamířil do malého vápna, kde si pro něj vyběhl Brice Samba. Hráči v bílých dresech tuto situaci zahráli špatně.
     
    58
    Saint-Étienne odcentrovalo z pravé strany, míč mířil na slovinského útočníka. Ovšem před ním zasáhl bránící hráč, jenž poslal balon na rohový kop.
     
    57
    Znovu se chvíli hrát nebude, když byl nešetrně k zemi poslán Rémy Cabella. Hostující hráč se hned chytl za nohu a v současné době je bez kopačky.
    56. Romain Hamouma (SET)
     
    56
    Saint-Étienne spálilo další tutovku! Romain Hamouma táhl útočnou akci a chtěl přihrát na spoluhráče. Jeho přihrávka se mu vrátila k noze, a tak hostující hráč mohl zakončit, ovšem trefil nohy brankáře.
     
    55
    Dlouhý nákop domácího mužstva stáhl ze vzduchu Enzo Crivelli. Ovšem domácí hráč zahrál rukou, a tak se hra jen znovu přerušuje.
     
    54
    Po jednom ze soubojů zůstal ležet na zeleném pažitu Robert Berić, jenž byl faulován. Hlavní sudí dal hostům výhodu, ale po chvíli hru stejně přerušil.
     
    53
    Po faulu domácího celku se ASSE vydalo do rychlého protiútoku. Z pravé strany si míč navedl do šestnáctky a zároveň na osu hrací plochy William Saliba. Jenže jeho pokus zamířil hodně vysoko nad branku.
     
    51
    Ovšem Saint-Étienne se po centru od rohového praporku k zakončení nedostalo. Naopak se musí zatáhnout zpátky, jenže Caen nikam nespěchá a volí další postupný útok.
     
    50
    Romain Hamouma přihrál do šestnáctky, kde se na levé straně nacházel slovinský útočník. Jenže Robert Berić vybojoval jen další rohový kop.
     
    49
    Druhý poločas začíná hodně opatrně a je takový nemastný a neslaný. Doufejme, že se obraz hry během pár minut změní a uvidíme ještě nějaké góly.
     
    48
    Hráči hostujícího celku rychle přešli na útočnou polovinu, kde byl faulován Rémy Cabella. ASSE se pokusilo poté o kolmou přihrávku, která končí až u brankáře.
     
    47
    Domácí celek kombinuje na vlastní polovině a zatím se nemá k přechodu přes půlící čáru. Saint-Étienne tak vytahuje napadání a chce se dostat k míči.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Za pískotu domácích příznivců končí první poločas, který ovládlo ASSE. Hlavním strůjcem vedení byl Romain Hamouma, jenž zaznamenal úvodní branku a k ní ještě dvě asistence. Vedení hostů ještě navýšili Robert Berić a Arnaud Nordin. Pokud se zaměříme na optický dojem, tak Saint-Étienne zápasu vládne. Hráči v bílých dresech kombinují na útočné polovině a hledají cestu k zakončením. Naopak Caen se téměř neustále brání a po přechodu půlící čáry mu chybí kvalita v přihrávek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Centr z pravé strany byl sražený na rohový kop. Tohle je ještě jedna šance pro hostující mužstvo. Ovšem Romain Hamouma centrem od praporku spoluhráče v bílém nenašel.
     
    45
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát šedesát sekund nad rámec normální hrací doby.
     
    44
    ASSE se pokusilo o vysunutí Roberta Beriće do pokutového území. Ovšem slovinskému útočníkovi překřížil cestu Jonathan Gradit.
     
    43
    Blíží se konec poločasu a až nyní domácí celek vyprodukoval střelecký pokus. Z velké dálky se do míče opřel Ismaël Diomandé, jehož pokus ohrozil jen diváky na tribuně. Zakončení totiž letělo příliš vysoko.
     
    41
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Romain Genevois, přichází Younn Zahary.
     
    40
    Režie dnešního střetnutí si vybírá fanoušky hostujícího celku, kteří se fotbalem baví. Aby taky ne, když jejich celek vede v prvním poločase u tři branky.
     
    39
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka se blíží ke konci. Po jednom ze soubojů zůstal na zeleném pažitu ležet Romain Genevois, který míří za postranní čáru. Domácí krajní obránce zřejmě dohrál.
     
    37
    Jonathan Gradit došlápl na soupeřovu nohu. Hlavní rozhodčí si hříšníka volá k sobě, aby mu domluvil. Ovšem tentokrát se ještě žlutit nebude.
     
    36
    Další útočnou akci domácího celku ukončuje faul. Caen neprožívá dobré utkání a tady může ještě pár branek padnout.
    35. Arnaud Nordin (SET)
     
    35
    Hráči v bílých dresech ztratili míč na vlastní polovině, ovšem rychle si ho vzali zpátky a vydali se do útoku! Z hranice šestnáctky zakončoval Arnaud Nordin, jenž mířil do stejného místa jako při vstřelení gólu. Ovšem tentokrát branku jen těsně minul.
     
    33
    Dlouhý nákop domácího celku si ve vzduchu pohlídal vytáhlý Neven Subotić. Za jeho hlavičkou mířil spoluhráč, který byl ale faulován, a tak ASSE bude rozehrávat z klidné pozice.
    31. Arnaud NORDIN - 0:3
     
    31
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Romain Hamouma je zatím mužem zápasu! Hostující ofenzivní záložník si všiml na středu hrací plochy osamoceného spoluhráče. ARNAUD NORDIN si balon zpracoval před sebe a následnou ránu uklidil do pravého spodního rohu domácí branky. Asistence: Romain Hamouma.
     
    30
    Třicet minut hry je minulostí a duel vypadá zatím podle předzápasových předpokladů. Saint-Étienne si vypracovalo dvě šance, které potrestalo a kráčí za úspěšným koncem prvního poločasu.
     
    27
    AS Saint-Étienne vymyslelo centr z levé strany, který ale zamířil do zadní část šestnáctky, kde se nenacházel nikdo v bílém. Poté Caen vhazovalo, ale rychle o míč přišlo.
     
    26
    Z tribun se ozývá pískot, to když domácí celek se znovu pokusil o přenesení hry, ovšem znovu jen z toho jen ztráta balonu.
     
    25
    Přenesení hry na pravou stranu bylo nepřesné, a tak Romain Genevois jen hlavu zaklonil směrem k nebesům. Caen se tak musí velmi rychle vrátit na vlastní polovinu, protože se bude znovu bránit.
     
    23
    Ve snaze jít za balonem spadl na zelený pažit Evens Joseph. Z opakovaného záběru bylo vidět, že se jednalo o faul. Ovšem hlavní sudí domácímu celku standardní situaci nedal.
     
    22
    Domácí celek se hnal do útoku po pravé straně, odkud také přišel centr. Ovšem balon mířil do malého vápna, kde ve vzduchu vládl Stéphane Ruffier.
    21. Robert BERIĆ - 0:2
     
    21
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Při převzetí míče se domácí obrana hlásila jako na prvního Máje a přestala úplně hrát! Romain Hamouma z pravé strany odcentroval před branku, kde kopačku už jen nastavil osamocený ROBERT BERIĆ. Asistence: Romain Hamouma.
     
    19
    Caen se v posledních minutách osměluje a více se drží na polovině soupeře. Ovšem po ztrátě se k balonu dostal Robert Berić, jenž hru přibrzdil.
     
    18
    Domácí mužstvo posunulo hru v rychlém protiútoku na levou stranu, kde si naběhl Evens Joseph. Jeho přihrávku do šestnáctky si pohlídal Neven Subotić.
     
    16
    Tentokrát si za obranu naběhl Malik Tchokounté, jenž se hnal na hostujícího brankáře. Stéphane Ruffier se vrhl soupeři pod nohy, ale celá akce byla zbytečná, jelikož se píská ofsajd.
     
    15
    Hostující tým kontroluje úvodní minuty zápasu. ASSE je opět u balonu a opět na útočné polovině. Ovšem tentokrát přišla nepřesná přihrávka, která zamířila do šestnáctky.
     
    13
    Sledujeme další kombinační hru Saint-Étienne, které se snaží najít cestu do soupeřovy šestnáctky. Ovšem Caen získalo míč a jde do postupného útoku.
     
    12
    Na útočné polovině byl faulován Robert Berić, a tak hostující celek rozehrával standardní situaci. K rozehrání se postavil Romain Hamouma, jenž našel jen domácího gólmana.
     
    10
    Běží už desátá minuta dnešního střetnutí a obrázek hry je takový, že ASSE je více u balonu. Naopak Caen čeká v obraně na rychlé protiútoky, ovšem žádný zatím nepřišel.
     
    9
    Centr od rohového praporku poslal do hry autor jediného gólu. K odraženému míči se dostal na první tyči Arnaud Nordin, jehož zakončení zamířilo jen do boční strany sítě.
     
    8
    Saint-Étienne získalo balon a dalo si pár přihrávek na vlastní polovině. Poté hosté přešli do útočné akce a vybojovali rohový kop.
     
    7
    Domácí celek se nachází na útočné polovině, jelikož by chtěl rozhodně rychle vyrovnat. Ovšem bílá obrana se zatím velmi pozorně brání.
    5. Romain HAMOUMA - 0:1
     
    5
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Hostující celek se ujímá vedení, ale hodně mu k tomu dopomohl Brice Samba! ROMAIN HAMOUMA si natáhl míč do šestnáctky z levé strany. Jeho pokus mířil do bližšího spodního rohu branky. Domácí brankář v tomto prostoru byl, ale míč za brankovou čáru stejně pustil. Asistence: Rémy Cabella.
     
    3
    ASSE po zisku míče opět kombinuje a přesouvá se na útočnou polovinu. Ovšem souboj na pravé straně hrací plochy prohrál William Saliba, a tak Caen vhazuje.
     
    2
    Caen pro dnešní utkání zvolilo modročervenou sadu dresů, naopak Saint-Étienne zvolilo bílou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde domácí zastavili útok soupeře.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Batta poprvé foukl do píšťalky, čímž zahájil dnešní střetnutí. Hostující celek se jako první chopil balonu, ale Robert Berić hlavičkový souboj prohrál.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SM Caen: Samba – Guilbert, Gradit, Djiku, Genevois – Diomandé – Crivelli, Fajr, Chauí, Joseph – Tchokounté.
    Náhradníci: Zelazny – Beauvue, Deminguet, Imorou, Oniangué, Repas, Zahary.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Polomat, Saliba, Subotić, Kolodziejczak – Aït Bennasser, M'Vila – Hamouma, Cabella, Nordin – Berić.
    Náhradníci: Moulin – Abi, Ghezali, Gueye, Panos, Rocha Santos, Vada.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemným zápasům vládne Saint-Étienne, které z posledních pěti zápasech ovládlo hned čtyři. Pokud budeme zkoumat výsledky, tak v duelech nikdy napadly více než tři góly. Poslední střetnutí se odehrálo na konci září loňského roku, kdy se ASSE radovalo z výhry 2:1, a tak má Caen svému soupeři co vracet. Přitom dnes domácí celek poslal do vedení Faycal Fajr. Jenže druhý poločas přinesl otočení stavu utkání, když z penalty vyrovnal Wahbi Khazri a obrat dokonal v pětašedesáté minutě Timothee Kolodziejczak.
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že Caen v osmadvaceti případech získalo dvacet bodů, což aktuálně stačí na předposlední, tedy devatenáctou příčku, horší už je jen Guingamp. Pokud by se domácí celek chtěl zachránit přes baráž, musí smazat jednobodovou ztrátu na Dijon. Další celky na spodku tabulky už jsou trochu dále. V posledních pěti duelech se ale SM moc nedařilo, vždyť získalo pouhé dva body, a tak se bude snažit naladit na vítěznou vlnu právě v tomto střetnutí. Pokud se bavíme o záchraně, tak to není starost, kterou by muselo řešit Saint-Étienne. Ba naopak hostující tým znovu pošilhává po příčkách, zaručující evropské poháry, ASSE se totiž nachází na šesté příčce tabulky, když získalo třiačtyřicet bodů. Ovšem v posledních týdnech se AS přestalo dařit, jelikož z posledních čtyřech utkání hned třikrát prohrál. Pokud se chce podívat do Evropské ligy, musí smazat čtyřbodovou ztrátu na Marseille, kterou o víkendu v derby čeká vedoucí PSG.
     
    Vítám všechny fanoušky francouzské Ligue1, která má na programu devětadvacáté kolo. Do utkání půjde v pozici favorita AS Saint-Étienne, ovšem domácí SM Caen bojuje o záchranu, a tak bude chtít jistě doma uspět.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Michal Luxa

    Branky: 5. Hamouma (Cabella), 21. Berić (Hamouma), 31. Nordin (Hamouma), 86. Ghezali (Gueye), 90+1. Vada


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 1:4. Rohy: 0:8. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 18:12.
    SM Caen: Samba – Guilbert, Gradit, Djiku, Genevois (41. Zahary) – Diomandé – Crivelli, Fajr, Chauí, Joseph – Tchokounté (64. Beauvue).
    Náhradníci: Zelazny – Beauvue, Deminguet, Imorou, Oniangué, Repas, Zahary.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Polomat, Saliba, Subotić, Kolodziejczak – Aït Bennasser, M'Vila – Hamouma (78. Ghezali), Cabella, Nordin (74. Vada) – Berić (83. Gueye).
    Náhradníci: Moulin – Abi, Ghezali, Gueye, Panos, Rocha Santos, Vada.

    Rozhodčí: Batta – Aube, Rahmouni
    thejrc.org