Sereď – Slovan Bratislava 1:4 (kon.) | Žilina – Michalovce 4:0 (kon.) | Podbrezová – Nitra 1:1 (kon.)
Zlaté Moravce – Senica 3:2 (kon.) | Trenčín – Trnava 0:1 (kon.)
konec
ŠKF Sereď
1:4 (0:2)
ŠK Slovan Bratislava
Sobota 16.03.2019, 15:30 • Štadión FC Nitra, Nitra • Niké liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky slovenského fotbalu! Ve Fortuna lize skončila základní část a tento víkend se rozjíždějí nadstavbové boje. My se společně zaměříme na střetnutí mezi týmy ŠKF iClinic Sereď a ŠK Slovan Bratislava! Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace.
     
    ŠKF ICLINIC SEREĎ

    Sereď je rozhodně milým překvapením soutěže. Úplně se nečekalo, že z pozice nováčka zamíří až do skupiny o titul, kde může zaútočit na účast v předkole Evropské ligy! Místenku mezi elitou si přitom definitivně rezervovala až v posledním kole, když otočila duel s Trnavou. Hra sereďských fotbalistů se opírá o pevnou defenzivu, moc branek v jejich zápasech nepadá. Jistou nevýhodou by mohla být nutnost působit ve "vyhnanství" v Nitře, avšak s tím se ŠKF vypořádává velmi dobře.
     
    ŠK SLOVAN BRATISLAVA

    Slovan, jehož kádr tvoří z drtivé většiny zahraniční hráči, suverénně míří za titulem. Na čele tabulky má pod sebou pohodlný čtrnáctibodový náskok, přičemž ještě neprohrál a jen čtyřikrát remizoval! Po návratu ze zimní pauzy ještě neztratil ani bod, momentálně není v lize nikdo, kdo by mu jakkoliv stačil. V Bratislavě se navíc slavnostně otevřel nový stadion, tým už tak nemusí hrát před téměř liduprázdnými tribunami na stařičkých Pasienkách. Nepřeruší pro hosty proud dobrých zpráv ani zápas proti Seredi?
     
    Úvodní sestavy:

    ŠKF iClinic Sereď: Penksa – Hučko, Menich, Michalík (C), Sus – Baéz, Adekuoroye – Morong – Iván, Kuzma, Lačný.
    Náhradníci: Nwolokor – Mečiar, Ulrich, Pankarićan, Lukáčik, Ba, Špehar.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Suchockij, Božikov (C), Bajrić, Medvěděv – de Kamps, Ljubicić – Moha, Strelec, Dražić – Šporar.
    Náhradníci: Šulla – Rabiu, Cmiljanić, Nono, Ratão, Guzmics, Holman..
     
    Hráči obou mužstev již vstupují na hrací plochu stadionu v Nitře. Sereď oblékla žluté dresy, Slovan se představí v modré barvě. Za malou chvíli začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní rozehrávku obstarali fotbalisté Seredě. Michalík okamžitě nakopl míč kupředu, načež hosté pomalu přenášejí hru.
     
    1
    Hned na úvod pěkná akce Slovanu. Moha z levé strany centroval po zemi do vápna, k míči se dostal Šporar, jenž ve slibné pozici trefil pouze obránce-
     
    2
    Slovan Bratislava právě vstřelil branku!
    Belasí se velmi rychle dostávají do vedení! Moha rozehrál standardní situaci přibližně ze třiceti metrů dobrým centrem do pokutového území. Sereď vůbec nezvládla bránění, Kenan Bajrić zblízka tečoval balon pouze na dosah brankáře Penksy, jenže od něj míč putoval před DÁVIDA STRELCE, jenž snadno zamířil do prázdné klece!
     
    4
    Celek z hlavního města pokračuje ve své převaze, takřka neustále se hraje na obranné polovině domácího celku. Dominance je zatím jasně patrná.
     
    5
    Moha se vydal na pěknou individuální akci po levém křídle. Jeho centr zblokoval Hučko na první rohový kop dnešního zápasu.
     
    6
    Moha rozehrál roh přímým centrem do šestnáctky. Ze záklonu hlavičkoval Vasil Božikov, jehož skákavý pokus krotil Pavol Penksa nadvakrát.
     
    7
    Aldo Baéz, jehož známe také z angažmá ve Slavii Praha, si při útočné snaze pomohl v rozporu s pravidly. Rozehrávat tedy budou hosté.
     
    8
    Miloš Lačný si u autové čáry troufl na efektní přešlapovačky. Poté centroval do vápna, avšak míč posadil přímo do rukavic Dominika Greifa.
     
    9
    Aldo Baéz si za pokutovým územím na střelu netroufl. Míč předal Marku Kuzmovi, jenž také malinko otálel a trefil pouze obranný val.
     
    10
    Mohlo být vyrovnáno! Miloš Lačný na levé straně krásně zamotal hlavy obráncům, vydal se přímo do vápna a nabídl balon na hlavu Adama Moronga. Ten ale zblízka přestřelil!
     
    11
    První rohový kop si vybojovala také Sereď, znovu po dobré práci aktivního Miloše Lačného.
     
    12
    Roh zahrával Alex Ivan. Balon jeden z hostů odvrátil do vzduchu, načež si pro něj neohroženě došel Dominik Greif.
     
    13
    Slovan se velmi pěkně vykombinoval z defenzivy až na útočnou polovinu. Po lajně si nabíhal Medvěděv, jenže David Strelec ho najít nedokázal.
     
    14
    Jurij Medvěděv se velmi pěkně prohnal po pravém křídle. Menich byl rád, že před ním na okraji pokutového území stihl odkopnout balon do zámezí.
     
    16
    Atmosféru na téměř prázdném stadionu vytvářejí převážně fanoušci Slovanu. Ti už zvedali ruce nad hlavu, Marin Ljubičić totiž senzační kolmicí vysunul do sóla Davida Strelce. Mladý talent ovšem loboval těsně mimo branku Seredě!
     
    17
    Jozef Menich podklouzl, míč tedy při rozehrávce ligového nováčka skončil v autu. Belasí zdarma získávají autové vhazování.
     
    18
    Slovan kombinuje na své vlastní obranné polovině, nyní se hra malinko zklidňuje. Narušit se to snažil Martin Sus, avšak u postranní části si úplně neporozuměl se spoluhráčem.
     
    20
    Nyní se Martin Sus snažil najít na hrotu operujícího Kuzmu, jenže na zádech mu visel Božikov, který jej nenechal balon zpracovat.
     
    21
    Mohův centr odhlavičkoval do bezpečí Lubomír Michalík. Posléze Slovan drží míč a rozvíjí další postupný útok.
     
    22
    Dražić přihrál Šporarovi. Ten se skákavým míčem malinko zápasil, což hrálo do karet domácí defenzivě, která ho ve vápně nepustila do šance.
     
    23
    Moha si tentokrát dobře vedl napravo. Po dobře sehrané akci hledal po zemi do vápna nabíhajícího spoluhráče, nicméně Pavol Penksa dobře přečetl hru a lapil balon do rukavic.
     
    24
    Alex Iván ve středu hřiště vrazil do Jurije Medvěděva. Rozhodčí to posoudil jako faul v podání bratislavského obránce, ŠKF tedy rozehrává.
     
    26
    Alex Iván byl tentokrát faulován u levé postranní čáry. Sám zahrával standardní situaci, jenže jeho centr dopadl ještě před šestnáctkou.
     
    27
    Hned po zpackaném centru Ivána vyrazila Bratislava do slibného brejku. Mohovi nabíhali do vápna hned tři spoluhráči, ovšem ani jemu centrovaný míč nevyšel podle představ.
     
    28
    Adam Morong výborně udržel balon ve středovém kruhu. Domácí se poté prokombinovali až k centru Suse, jenž přistál na hlavě Bajriće.
     
    29
    Andraž Šporar se hnal do pokutového území. Těsně před ním do něj strčil Hučko, Moha tedy bude zahrávat zajímavou standardku.
     
    30
    Bylo to trošku z úhlu, přesto zkusil Moha rovnou střílet. Podařilo se mu překonat zeď a trefit bránu, leč Pavol Penksa byl připraven a v klidu zasahuje.
     
    31
    Slovinský kanonýr Andraž Šporar vystřelil zpoza šestnáctky. Rána mu dobře sedla a Pavol Penksa se musel rychle vrhnout ke své levé tyči!
     
    32
    David Strelec zatáhl míč zleva až na osu hřiště. Poté posunul míč Suchockimu, a sám si naběhl do vápna. Ukrajinský obránce jej chtěl najít, nicméně Penksa ho k zakončení nepustil.
     
    34
    Sereď si troufla na konstruktivní rozehrávku po zemi. Dobře se dostala až na útočnou polovinu, avšak tam už si obránci pohlídali Lačného.
     
    35
    Martin Sus vysokým centrem našel za pokutovým územím čekajícího Adama Moronga. Ten si pustil balon na prsa, načež trefil beka před sebou.
     
    36
    Domácí propadli ve středu pole. David Strelec mohl běžet úplně sám na branku, ovšem senzační skluz vytáhl Lubomír Michalík, jenž ho nenechal balon zpracovat!
     
    37
    Božikov si vyměňuje míč s Mohou. Slovan se v tuto chvíli nikam nežene a spíše si užívá svoji územní převahu.
     
    38
    Joeri de Kamps posunul míč vpřed na Šporara. Ten ho rychle chtěl předat do křídla nabíhajícímu Dražićovi, ale vložil do toho až příliš mnoho razance.
     
    39
    Alex Iván vybojoval v souboji s Medvěděvem pro Sereď rohový kop. Sám se ujal jeho exekuce. Dominik Greif balon vyboxoval mimo šestnáctku.
     
    40
    Jozef Menich (SER) u postranní čáry sestřelil Dražiće, za což je oceněn první žlutou kartou dnešního odpoledne.
     
    41
    Standardní situaci rozehrál Jurij Medvěděv. Centr mu ale vůbec nevyšel a doletěl až do zámezí. Pavol Penksa bude vykopávat od své branky.
     
    42
    Slovan Bratislava právě vstřelil branku!
    Krásná akce, 2:0 pro hosty! Joeri de Kamps ukázkovým nákopem přenesl hru na Dejana Dražiće. Ten z pravé strany okamžitě nacentroval a MARIN LJUBIČIĆ uklidil balon hlavou mezi nohy Pavola Penksy!
     
    43
    Martin Sus poměrně dobře nacentroval z pravé strany, žádný ze spoluhráčů ale na míč před Greifem ke smůle Seredě nedosáhl.
     
    44
    Moha byl v souboji se Susem obrán o míč. Nutno podotknout, že si domácí obránce pomáhal rukama. Španělskému záložníkovi se vůbec nelíbí, že se nepískalo.
     
    45
    V samotném závěru první půle vidí poměrně zbytečnou žlutou kartu Artěm Suchockij (SBA).
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Slovan byl v úvodním poločase výrazně lepším týmem a po gólech Davida Strelce a Marina Ljubičiće vede v 2:0. Sereď měla jedinou příležitost na ohrožení soupeřovy dominance krátce po první obdržené brance, ovšem Morong hlavou zblízka přestřelil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jdeme znovu na to! Hned na úvod druhé půle se srazili spoluhráči Marek Kuzma a Miloš Lačný, Sereď se tak sama připravila o šanci dostat se vpřed.
     
    47
    Adam Morong prostrčil míč na Ivána. Ten měl za sebou hned dva obránce, nebylo tedy překvapením, že nedostal dostatek času ke zpracování.
     
    48
    Sereď vstoupila do druhé části sympaticky, mnohem více se drží na míči a je schopna kombinovat po zemi. Bankole Adekuoroye navíc připravil Greifovi první zákrok, když slušně vystřelil ze střední vzdálenosti.
     
    49
    Aldo Baéz se probíjel vpřed. Situaci z pohledu hostů uklidnil Vasil Božikov, který odehrál balon až na svého brankáře.
     
    50
    Miloš Lačný centroval z pravé strany. Obrana Slovanu odrazila míč zpátky k němu, ale Lačný sám sebe utopil u rohového praporku.
     
    51
    Dejan Dražić vyřešil rychlou akci Slovanu přízemním centrem na nabíhajícího Šporara, leč balon jemně tečoval padající Pavol Penksa a hostujícímu forvardovi prosvištěl kulatý nesmysl před prázdnou bránou mezi nohama!
     
    53
    Belasí tak trošku házenkářsky obléhali pokutové území. Rharsalla Moha nakonec pěkně našel Andraže Šporara, jehož v šanci zastavil praporek signalizující ofsajd.
     
    54
    Sereď se znovu snaží o korekci, a teď k ní byla skutečně blízko! Adam Morong se nádherně prohnal od levé autové čáry až do pokutového území. Marek Kuzma na malém vápně nedokázal vystřelit, ale zády k bráně posunul míč proti noze Martina Suse, jehož tutovku senzačně vyškrábl Dominik Greif!
     
    56
    Fotbal se teď musí líbit. Na druhé straně si zasekl beka Andraž Šporar, načež pálil z oblasti penaltového puntíku. Trefil ovšem pouze střed klece! Dnes mu zatím není střelecky přáno.
     
    57
    Ani teď se skóre nemění! Andraž Šporar neuspěl v další velké příležitosti. Po výborném zákroku Pavola Penksy mohl dorážet Rharsalla Moha. Ten prováhal vhodný moment ke střele, nicméně ještě si stihl potáhnout balon do strany. Jeho následnou ránu do prázdné brány zastavil Aldo Baéz, a opakované záběry ukázaly, že rukou!
     
    59
    Tým ŠKF Sereď právě vstřelil branku! Vzápětí je sníženo, fotbalová štěstěna nyní domácím pořádně pomohla! Aldo Baéz nakopl míč na levý kraj pokutového území, Marek Kuzma ho sklepl před bránu a MILOŠ LAČNÝ ve skluzu koriguje na 1:2!
     
    60
    Střídání v týmu ŠKF iClinic Sereď: ze hřiště odchází Marek Kuzma, přichází Filip Pankarićan.
     
    61
    Filip Pankarićan o sobě hned dal vědět. Kontaktní gól vlil domácím pochopitelně krev do žil, ještě to může být pořádně zajímavé!
     
    62
    Dávid Strelec pronikl až do pokutového území. Poté chtěl přihrát pod sebe, což se mu nepodařilo, Sereď může vyrazit vpřed.
     
    63
    Marin Ljubicić pozdravil brankáře Penksu slabou střelou z velké dálky. Pavol Penksa míč sbírá do rukavic a posílá jej kupředu.
     
    64
    Jurij Medvěděv byl při své útočné akci faulován Alexem Ivánem. Hra je přerušena a celek z hlavního města chystá první střídání.
     
    65
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Joeri de Kamps, přichází Ibrahim Rabiu.
     
    66
    Vasil Božikov z úhlu nastřelil balon před branku. Žádný ze Slovanistů ho nedokázal trefit. O chvilku později ještě uvnitř šestnáctky dvakrát pálil Andraž Šporar, avšak domácí jej pokaždé zablokovali.
     
    68
    Jozef Menich dobře vystoupil proti Dejanu Dražićovi a skluzem mu vypíchl míč do zámezí. Hosté budou vhazovat, vypadá to na dlouhý aut.
     
    69
    Jurij Medvěděv skutečně házel míč až do pokutového území, kde se Andraž Šporar k zakončení neprobojoval.
     
    70
    Slovanisty by takové množství spálených tutovek mohlo pořádně mrzet! Pokus Dejana Dražiće zpoza vápna vyrazil gólman před sebe a Dávid Strelec zblízka přestřelil odkrytou pokladnici!
     
    70
    Slovan Bratislava právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné, střelecké trápení Slovanu je vynahrazeno nevídaným vlastencem! Artem Suchockij přenášel hru na nabíhajícího spoluhráče. Do kombinace se vložil BANKOLE ADEKUOROYE, který zpoza vápna napálil balon nártem k tyči vlastní brány! Kdyby toto předvedl na druhé straně, byl by velkým hrdinou svého týmu. Realita je ovšem přesně opačná...
     
    72
    Rharsalla Moha se hnal za zajímavou přihrávkou Šporara. Dobře proti němu vyběhl Pavol Penksa, který byl u míče jako první.
     
    73
    Adam Morong (SER) na útočné polovině hřiště ostře atakoval Ibrahima Rabia. Zblízka si poté prohlédl žlutý kartónek.
     
    75
    Andraž Šporar nabral slušnou rychlost. Už se hnal do pokutového území, když o něj zavadil Ľubomír Michalík (SER), za což inkasuje žlutou kartu.
     
    75
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Dávid Strelec, přichází Rafael Ratão.
     
    76
    Přímý kop vzal na sebe Rharsalla Moha, nicméně balon v nadějné pozici příliš podebral a domácí branku vysoko přestřelil.
     
    77
    Rozhodčí přehlédli ruku jednoho z Bratislavských. Alex Iván tedy musel hrát dál, snažil se prostrčit míč na Alda Baéze, to už ale nevyšlo.
     
    78
    Malinko stoupají emoce. Sereď není spokojena s některými výroky sudích a v posledních chvílích je také kvůli tomu hra poměrně dost kouskovaná.
     
    80
    Slovan Bratislava právě vstřelil branku!
    Tak už se dočkal také ANDRAŽ ŠPORAR! Nejprve pěkně narazil míč Mohovi, který ho našel v okolí penaltového puntíku. První Šporarova střela byla ještě zblokována, další, levou nohou, už proskákala do sítě. Pro Slovince je to jubilejní dvacátý gól v sezóně, 1:4!
     
    81
    Belasí nepřestávají útočit. Rharsalla Moha vybojoval další rohový kop, který bude z levé strany sám rozehrávat.
     
    82
    Marin Ljubicić nádherným bochánkem našel Andraže Šporara. Ten sám před Pavolem Penksou loboval a kulatý nesmysl přistál na horní síti domácí branky!
     
    83
    Aldo Baéz fauloval Medvěděva, Slovan tedy bude mít k dispozici zkrácený rohový kop, tentokráte zprava.
     
    84
    Artem Suchockij rozehrál standardku pěkným centrem na bližší tyč. Míč se snažil do branky prodloužit Andraž Šporar, ovšem poslal ho vysoko nad horní tyč.
     
    85
    Střídání v týmu ŠKF iClinic Sereď: ze hřiště odchází Aldo Baéz, přichází Kristián Lukáčik.
     
    85
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Rharsalla Moha, přichází Boris Cmiljanić.
     
    86
    Miloš Lačný na půlicí čáře zbytečně tvrdě dohrál Ibrahima Rabia. Rozhodčí se nad ním smiloval a žlutou kartu mu neudělil. Faul se ale samozřejmě pískal, hosté rozehrávají.
     
    87
    Marin Ljubicić obdržel přihrávku do běhu. Z pravého křídla centroval, avšak nabíhajícího Ibrahima Rabia přes dobrý zákrok beka nenašel.
     
    88
    Alex Iván si balon pěkně navedl na pravou nohu. Zpoza vápna jej kroutil ke vzdálenější tyči, Dominik Greif ho při cestě mimo branku kontroloval pohledem.
     
    89
    Ibrahim Rabiu (SBA) podkopl nohy pronikajícímu Alexi Ivánovi. Žlutá karta je na místě, Sereď má k dispozici standardku.
     
    90
    Po odrazech míče uvnitř pokutového území Slovanu skončil balon v zámezí. Následoval roh, po kterém střílel Alex Iván z dálky mimo tři tyče. Nastavuje se pouze jedna minuta!
     
    90+1
    Krátký nastavený čas už pochopitelně nemůže nic změnit, ani jeden celek to s aktivitou již zrovna nepřehání. Především ŠFK už jen čeká na závěrečný hvizd.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Slovan si ve velmi pohledném zápase došel na úvod skupiny o titul pro tři body!

    Druhá půle byla pro oko diváka parádní. Po festivalu zahozených tutovek, zejména ze strany Slovanu, přišel kontaktní gól v podání Miloše Lačného. Když už se zdálo, že by Sereď mohla útočit dokonce na vyrovnání, předvedl Bankole Adekuoroye naprosto jedinečnou ránu do vlastní klece zpoza pokutového území. Po nesmírně kuriózní záležitosti už Belasí duel v klidu kontrolovali a nakonec se podvacáté v ročníku prosadil také Andraž Šporar.
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:11.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (17:35:27)

    Ondřej Belák

    Branky: 59. Lačný – 2. Strelec, 42. Ljubicić, 70. Adekuoroye (vla.), 80. Šporar

    Karty:   40. Menich (SER), 73. Morong (SER), 75. Michalík (SER) – 45. Suchockij (SBA), 89. Rabiu (SBA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:11.
    ŠKF Sereď: Penksa – Hučko, Menich, Michalík (C), Sus – Baéz (85. Lukáčik), Adekuoroye – Morong – Iván, Kuzma (60. Pankarićan), Lačný.
    Náhradníci: Nwolokor – Mečiar, Ulrich, Pankarićan, Lukáčik, Ba, Špehar.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Suchockij, Božikov (C), Bajrić, Medvěděv – de Kamps (65. Rabiu), Ljubicić – Moha (85. Cmiljanić), Strelec (75. Ratão), Dražić – Šporar.
    Náhradníci: Šulla – Rabiu, Cmiljanić, Nono, Ratão, Guzmics, Holman.

    Rozhodčí: Prešinský
    thejrc.org