Sereď – Slovan Bratislava 1:4 (kon.) | Žilina – Michalovce 4:0 (kon.) | Podbrezová – Nitra 1:1 (kon.)
Zlaté Moravce – Senica 3:2 (kon.) | Trenčín – Trnava 0:1 (kon.)
konec
ŠKF Sereď
1:4 (0:2)
ŠK Slovan Bratislava
Sobota 16.03.2019, 15:30 • Štadión FC Nitra, Nitra • Niké liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    89
    Ibrahim Rabiu (SBA) podkopl nohy pronikajícímu Alexi Ivánovi. Žlutá karta je na místě, Sereď má k dispozici standardku.
     
    85
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Rharsalla Moha, přichází Boris Cmiljanić.
     
    85
    Střídání v týmu ŠKF iClinic Sereď: ze hřiště odchází Aldo Baéz, přichází Kristián Lukáčik.
     
    82
    Marin Ljubicić nádherným bochánkem našel Andraže Šporara. Ten sám před Pavolem Penksou loboval a kulatý nesmysl přistál na horní síti domácí branky!
     
    80
    Slovan Bratislava právě vstřelil branku!
    Tak už se dočkal také ANDRAŽ ŠPORAR! Nejprve pěkně narazil míč Mohovi, který ho našel v okolí penaltového puntíku. První Šporarova střela byla ještě zblokována, další, levou nohou, už proskákala do sítě. Pro Slovince je to jubilejní dvacátý gól v sezóně, 1:4!
     
    75
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Dávid Strelec, přichází Rafael Ratão.
     
    75
    Andraž Šporar nabral slušnou rychlost. Už se hnal do pokutového území, když o něj zavadil Ľubomír Michalík (SER), za což inkasuje žlutou kartu.
     
    73
    Adam Morong (SER) na útočné polovině hřiště ostře atakoval Ibrahima Rabia. Zblízka si poté prohlédl žlutý kartónek.
     
    70
    Slovan Bratislava právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné, střelecké trápení Slovanu je vynahrazeno nevídaným vlastencem! Artem Suchockij přenášel hru na nabíhajícího spoluhráče. Do kombinace se vložil BANKOLE ADEKUOROYE, který zpoza vápna napálil balon nártem k tyči vlastní brány! Kdyby toto předvedl na druhé straně, byl by velkým hrdinou svého týmu. Realita je ovšem přesně opačná...
     
    70
    Slovanisty by takové množství spálených tutovek mohlo pořádně mrzet! Pokus Dejana Dražiće zpoza vápna vyrazil gólman před sebe a Dávid Strelec zblízka přestřelil odkrytou pokladnici!
     
    65
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Joeri de Kamps, přichází Ibrahim Rabiu.
     
    60
    Střídání v týmu ŠKF iClinic Sereď: ze hřiště odchází Marek Kuzma, přichází Filip Pankarićan.
     
    59
    Tým ŠKF Sereď právě vstřelil branku! Vzápětí je sníženo, fotbalová štěstěna nyní domácím pořádně pomohla! Aldo Baéz nakopl míč na levý kraj pokutového území, Marek Kuzma ho sklepl před bránu a MILOŠ LAČNÝ ve skluzu koriguje na 1:2!
     
    57
    Ani teď se skóre nemění! Andraž Šporar neuspěl v další velké příležitosti. Po výborném zákroku Pavola Penksy mohl dorážet Rharsalla Moha. Ten prováhal vhodný moment ke střele, nicméně ještě si stihl potáhnout balon do strany. Jeho následnou ránu do prázdné brány zastavil Aldo Baéz, a opakované záběry ukázaly, že rukou!
     
    56
    Fotbal se teď musí líbit. Na druhé straně si zasekl beka Andraž Šporar, načež pálil z oblasti penaltového puntíku. Trefil ovšem pouze střed klece! Dnes mu zatím není střelecky přáno.
     
    54
    Sereď se znovu snaží o korekci, a teď k ní byla skutečně blízko! Adam Morong se nádherně prohnal od levé autové čáry až do pokutového území. Marek Kuzma na malém vápně nedokázal vystřelit, ale zády k bráně posunul míč proti noze Martina Suse, jehož tutovku senzačně vyškrábl Dominik Greif!
     
    51
    Dejan Dražić vyřešil rychlou akci Slovanu přízemním centrem na nabíhajícího Šporara, leč balon jemně tečoval padající Pavol Penksa a hostujícímu forvardovi prosvištěl kulatý nesmysl před prázdnou bránou mezi nohama!
     
    45
    V samotném závěru první půle vidí poměrně zbytečnou žlutou kartu Artěm Suchockij (SBA).
     
    42
    Slovan Bratislava právě vstřelil branku!
    Krásná akce, 2:0 pro hosty! Joeri de Kamps ukázkovým nákopem přenesl hru na Dejana Dražiće. Ten z pravé strany okamžitě nacentroval a MARIN LJUBIČIĆ uklidil balon hlavou mezi nohy Pavola Penksy!
     
    40
    Jozef Menich (SER) u postranní čáry sestřelil Dražiće, za což je oceněn první žlutou kartou dnešního odpoledne.
     
    36
    Domácí propadli ve středu pole. David Strelec mohl běžet úplně sám na branku, ovšem senzační skluz vytáhl Lubomír Michalík, jenž ho nenechal balon zpracovat!
     
    31
    Slovinský kanonýr Andraž Šporar vystřelil zpoza šestnáctky. Rána mu dobře sedla a Pavol Penksa se musel rychle vrhnout ke své levé tyči!
     
    16
    Atmosféru na téměř prázdném stadionu vytvářejí převážně fanoušci Slovanu. Ti už zvedali ruce nad hlavu, Marin Ljubičić totiž senzační kolmicí vysunul do sóla Davida Strelce. Mladý talent ovšem loboval těsně mimo branku Seredě!
     
    10
    Mohlo být vyrovnáno! Miloš Lačný na levé straně krásně zamotal hlavy obráncům, vydal se přímo do vápna a nabídl balon na hlavu Adama Moronga. Ten ale zblízka přestřelil!
     
    2
    Slovan Bratislava právě vstřelil branku!
    Belasí se velmi rychle dostávají do vedení! Moha rozehrál standardní situaci přibližně ze třiceti metrů dobrým centrem do pokutového území. Sereď vůbec nezvládla bránění, Kenan Bajrić zblízka tečoval balon pouze na dosah brankáře Penksy, jenže od něj míč putoval před DÁVIDA STRELCE, jenž snadno zamířil do prázdné klece!

    Ondřej Belák

    Branky: 59. Lačný – 2. Strelec, 42. Ljubicić, 70. Adekuoroye (vla.), 80. Šporar

    Karty:   40. Menich (SER), 73. Morong (SER), 75. Michalík (SER) – 45. Suchockij (SBA), 89. Rabiu (SBA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:11.
    ŠKF Sereď: Penksa – Hučko, Menich, Michalík (C), Sus – Baéz (85. Lukáčik), Adekuoroye – Morong – Iván, Kuzma (60. Pankarićan), Lačný.
    Náhradníci: Nwolokor – Mečiar, Ulrich, Pankarićan, Lukáčik, Ba, Špehar.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Suchockij, Božikov (C), Bajrić, Medvěděv – de Kamps (65. Rabiu), Ljubicić – Moha (85. Cmiljanić), Strelec (75. Ratão), Dražić – Šporar.
    Náhradníci: Šulla – Rabiu, Cmiljanić, Nono, Ratão, Guzmics, Holman.

    Rozhodčí: Prešinský
    thejrc.org