Michalovce – Žilina 3:2 (po pr.)
po prodl.
HK DUKLA Ingema Michalovce
3:2 (0:2, 2:0, 0:0 - 1:0)
MsHK Žilina
Sobota 16.03.2019, 17:30 • Zimní stadion Michalovce • Tipos Extraliga (SR) • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný večer! Baráž o slovenskou nejvyšší soutěž dnes napíše svou třetí kapitolu, po dvou duelech v Žilině se série přesouvá na led prvoligového mistra z Michalovcí. Vlci mají šanci si vybojovat mečbol.

    Extraligový odpadlík totiž v úvodních zápasech potvrdil roli papírového favorita a svého soka porazil výsledky 3:1 a 4:1, přičemž v obou zápasech měl nad Duklou střeleckou převahu. Uvidíme, jak si dnes povede v Michalovcích, pro které je tato série vůbec první baráží o nejvyšší soutěž od sezóny 1985/86.

    První zápas (12. 3.): Žilina – Michalovce 3:1
    Branky a nahrávky: 24. Surovka (Ondruš, Rehák), 27. Beránek (Podešva), 34. Huna (Matejka) – 51. Toma (Chalupa, Róth).

    Druhý zápas (13. 3.): Žilina – Michalovce 4:1
    Branky a nahrávky: 20. Podešva (Bagin), 44. Huna (Ručkay, Matejka), 57. Húževka, 59. Jankovič (Beránek, Podešva) – 13. Valečko (Róth).

    Sestavy z posledního zápasu:

    Žilina: Fučík – Matejka, Kučný, Jankovič, Dubeň, Piegl, Bagin, Turian, Hudec – Jenčík, Húževka, Huna (C) – Ručkay, Milý, Barta – Hvila, Podešva, Beránek – Ondruš, Surovka, Rehák.

    Michalovce: Trenčan – Kolba (C), Korenko, Košecký, Novický, Bdžoch, Valečko, Gavrik, Mesaroš – Giľák, Piatak, Mašlonka – Safaralejev, Linet, Róth – Bojko, Cútt, Dvurečenskij – Chalupa, Toma, Hamráček.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Dukla Ingema Michalovce: Trenčan (Lamper) – Kolba (C), Korenko, Košecký, Novický, Bdžoch, Valečko, Gavrik, Mesaroš – Giľák, Piatak (A), Mašlonka (A) – Chalupa, Toma, Hamráček – Safaralejev, Linet, Róth – Dvurečenskij, Cútt, Bojko.

    MsHK Žilina: Fučík (Mikoláš) – Matejka, Kučný, Dubeň, Jankovič, Piegl, Bagin, Turian, Hudec – Jenčík (A), Húževka (A), Huna (C) – Barta, Ručkay, Milý – Hvila, Podešva, Beránek – Ondruš, Surovka, Rehák.

    Rozhodčí: Orolin, Valach – Rojík, Šoltés.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemný večer, v Michalovcích je vše připraveno pro dnešní třetí zápas baráže. Momentálně probíhá slavnostní vyvěšovaní baneru pro vítěze 1. ligy pod strop zimního stadionu, za chvilku ještě zazní slovenská státní hymna.
     
    Hymna dohrála, jdeme na věc! Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, na úvodním buly poměří domácí Erik Piatak síly s Peterem Húževkou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Jeden z hostujících hráčů drží kotouč za svou klecí a čeká, až jeho celek dostřídá. Uvidíme, co hokejisté z Žiliny poté vymyslí.
     
    01:28
    Tomáš Fučík má na svém kontě první zákrok, gólman vlků lapil ránu od modré čáry do rukavice. Následně pryž pustil na led, hra pokračuje dál.
     
    01:49
    Erik Piatak zkusil po vyhraném vhazování štěstí z prostoru mezi kruhem a modrou čárou, ani tahle střela ale připraveného Fučíka nijak nezaskočila.
     
    02:41
    Michalovce jsou momentálně aktivnějším celkem na ledě, Žilině se nedaří prokousat ven z vlastního obranného pásma. Fučík musí být ve střehu.
     
    03:31
    Teď musel zasahovat zase Adam Trenčan, který si poradil s nepříjemnou ranou Lukáše Matejky. Na první branku tak v Zemplíně stále čekáme.
     
    04:33
    Domácí jsou usazení v útočném pásmu a snaží se kombinovat, žilinští vlci ovšem velmi pečlivě brání a nepouští je od mantinelů.
     
    05:29
    Po dlouhé době se přerušuje, po střele jednoho z hostujících hráčů kotouč skončil až v ochranné síti nad Trenčanovou svatyní. Buly v domácím pásmu.
     
    05:41
    Michalovce si aktivitou vynutili faul soupeře, čeká je první přesilovka. Na trestnou lavici jede Martin Turian (ZIL), který byl vykázán za držení.
     
    06:15
    Vhazování před Fučíkem se bude opakovat. Dukle se zatím nedaří v přesilovce na jeho klec vyvinout soustavný tlak, Žilina oslabení zvládá.
     
    06:55
    Bojko rozehrál pryž z vlastního pásma dopředu, jeho nabídku ale nikdo nezachytil, a kotouč skončil až na icingu. Hra se tak stěhuje před Trenčana.
     
    07:38
    Do konce žilinského oslabení zbývá posledních pár sekund, hosté si s ním poradili na jedničku. Fučík teď musel snad vůbec poprvé zasahovat v nevýhodě.
     
    08:58
    Vlčí tažení před Trenčana předčasně ukončila píšťalka čárového rozhodčího, Filip Surovka totiž přejel modrou čáru moc pozdě a dostal se do ofsajdu.
     
    09:26
    Trenčan se teď poprvé v utkání pořádně zapotil! Musel likvidovat nebezpečnou dorážku Ondruše z bezprostřední blízkosti klece!
     
    10:45
    Žilina se po slabším vstupu do utkání probrala, začíná být čím dál tím nebezpečnější. Michalovce pomalu ale jistě ztrácí převahu, kterou do teď měly.
     
    10:45
    A přesilovku si vyzkouší zase hostující celek! Dvě minuty na lavici hanby stráví Marek Kolba (MIC), který se provinil napadením.
     
    11:58
    Dlouhá kombinace vlků skončila nenápadnou střelou, kterou Trenčan bez problému vykryl. Dukla se následně rychle dostala na puk a vyhodila jej ven z pásma.
     
    12:23
    Žilina vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a polovině třinácté minuty otevírají skóre třetího duelu! Michalovecká obrana se teď sesypala jako domeček z karet, čehož využil RICHARD JENČÍK. Ten se nastěhoval před brankoviště a jednoduše doklepl odraženou střelu za záda bezmocného Trenčana – 0:1! Asistence: Lukáš Hvila.
     
    13:58
    Dukla se snaží na inkasovanou branku rychle odpovědět, zatím se jí to však nedaří. Tomáš Fučík se ve střehu a kryje jednu šanci domácích za druhou.
     
    14:54
    Do dobré pozice se dostal Peter Húževka, asistent kapitána Žiliny ovšem z kruhu trefil pouze připraveného maskovaného muže v domácí kleci.
     
    15:47
    Nějakou dobu se teď hrálo před Fučíkem, Michalovce se zuby nehty snažily udržet v útočném pásmu. Žilinská defenzíva je však nekompromisní.
     
    16:03
    Slušně zaplněný stadion v Michalovcích viděl první potyčku, bude se vylučovat. Na trestnou odjíždí jen jeden aktér, a to Dominik Rehák (ZIL).
     
    16:35
    Čároví sudí se opět činili, tentokrát bylo odpískáno postavení mimo hru domácích. Po krátké pauze tak uvidíme vhazování u žilinské modré čáry.
     
    17:18
    Žilina toto oslabení zvládá ještě lépe než to první, Michalovce zatím pomalu ani nepustila do pásma. Výborná práce hostů, kteří budou za chvilku v pěti.
     
    18:58
    Húževka zachytil křižnou přihrávku od jednoho ze spoluhráčů a bez delšího otálení vypálil, Adam Trenčan si následně na své konto připsal další zákrok.
     
    19:40
    Dvacet sekund před koncem se opět vylučuje. Oliver Košecký (MIC) za vlastní brankou podrazil Petra Beránka, což rozhodčímu neuniklo.
     
    19:59
    Hostům se podařilo v posledních setinách první třetiny opět překonat Trenčana, Huna ale kotouč do branky dopravil vysokou holí!
     
    19:59
    Tak pozor, možná to tak jednoznačné nebylo! Celou situaci bude posuzovat videorozhodčí, uvidíme, jak to dopadne...
     
    19:59
    Žilina vstřelila branku!
    Tak tohle je hodně zajímavé, trefa nakonec platí a hosté půjdou do kabiny s dvoubrankovým náskokem! Hvila vypálil od modré a letící pryž se od brusle jednoho z hráčů odrazila vysoko do vzduchu, odkud jí RUDOLF HUNA dorazil do klece. Asistence: Lukás Hvila, Richard Jenčík.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka třetího duelu extraligové baráže je za námi, hosté na ledě Michalovcí vedou o dvě branky. Ve třinácté minutě nejprve otevřel skóre Richard Jenčík, na jehož trefu v závěru periody navázal Rudolf Huna. Dukla si zatím nevede špatně, hosté ale byli po většinu periody lepším celkem. Uvidíme, jestli tomu tak bude i nadále.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:24.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Hned v úvodu prostřední periody se vylučuje, domácí mají šanci vstřelit kontaktní gól. Lukáš Matejka (ZIL) míří na trestnou za hákování.
     
    21:36
    Michalovce právě vstřelily branku!
    A Dukla šanci využívá! Safaralejev svou střelou od modré čáry rozpoutal naprostý chaos – před Fučíkovou situací vznikl nepřehledný závar, ve kterém se hostující gólman nezvládl zorientovat, a nyní tak musí lovit kotouč ze své klece. Branka je připsána MATĚJI GIĽAKOVI. Asistence: Mário Róth, Marek Kolba.
     
    22:58
    Samuel Chalupa proklouzl před Fučíka po pravém křídle a zakončil, připravený žilinský gólman letící kotouč lapil do rukavice. Přerušuje se.
     
    23:58
    Tomáš Valečko omylem namazal jednomu z protihráčů, který bez váhání vyrazil dopředu. Výpad na klec se ovšem nakonec obešel bez střeleckého pokusu.
     
    24:57
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou. Zaplněný zimní stadion se rozhodně nenudí.
     
    25:46
    Martin Podešva pálil z mezikruží, nemířil ale úplně přesně a letící kotouč tak jen orazítkoval plexisklo za Trenčanovou klecí. Žilina se drží vepředu.
     
    26:15
    Odpískáno zakázané uvolnění, na chvilku se tak hra opět vrátí před domácí svatyni. Vhazovat se bude po pravé straně Trenčanovy svatyně.
     
    26:51
    Lukáš Dubeň chtěl maskovaného strážce domácí klece překvapit střelou ze středového kruhu, letící pryž ovšem jen zmizela kamsi do Trenčanovy výstroje.
     
    27:45
    Vlci teď mají na ledě mírnou převahu, kvůli důsledné domácí defenzívě se ale nedostávají do lepších šancí. Dukla jim nenechává ani centimetr bez boje.
     
    28:47
    Do naprosto identických šancí se krátce po sobě dostali Podešva s Tomou, ani jeden forvard ale střelu z mezikruží nepřetavil v gól!
     
    29:28
    Tomáš Fučík měl plné ruce práce. Nejprve zlikvidoval nenápadné zakončení z hranice brankoviště, krátce poté pak lapil prudkou ránu od modré čáry.
     
    29:58
    Lukáš Dubeň (ZIL) si nevěděl rady s protihráčem a musel si pomoci hákováním, za což dostává dvouminutový trest. Přesilovka pro Michalovce.
     
    30:49
    Mašlonka zakončoval z bezprostřední blízkosti klece, výborný Fučík byl ale připraven i tentokrát a nebezpečnou ránu vykryl!
     
    31:49
    Domácí přihrávku teď zachytil Peter Húževka, Žilina vyváží kotouč ven z obranného pásma. Tohle oslabení už přežije bez újmy na náskoku.
     
    32:35
    Početní výhoda už dávno skončila, Dukla je ale stále jako přikovaná před Fučíkem a snaží se za rozchytaného českého gólmana dostat další pryž.
     
    33:05
    Róthovo nahození od modré zaplulo do nastavené rukavice žilinského brankáře, rozhodčí tedy na chvilku přerušují hru. Uvidíme buly před Fučíkem.
     
    33:24
    Jakuba Ručkaye (ZIL) nějakou dobu neuvidíme, krom dvouminutového trestu za krosček dostal také desetiminutový "osobák". Menší trest odpyká Ondruš.
     
    34:31
    Michalovce startují ze své vlastní poloviny, zatím si v přesilovce nevedou špatně. Fučík už musel z rukávu vytáhnout několik zákroků.
     
    35:23
    Michalovce právě vstřelily branku!
    V Zemplíně máme vyrovnáno, čtyři a půl minuty před koncem druhé třetiny začínáme zase od začátku! Toma vysunul krásnou přihrávkou dopředu LUKÁŠE HAMRÁČKA. Ten střelou z prostoru pro vhazování trefil břevno, od kterého se pryž odrazila do žilinské klece – 2:2! Asistence: Lukáš Toma.
     
    36:35
    Dukla je na konci a nyní se dostala do přečíslení tři na jednoho, bránící žilinský hráč ale nakonec nedovolil domácím zakončit!
     
    37:16
    Přesilovka pro vlky, Marek Mašlonka (MIC) dostává menší trest za zásah do oblasti hlavy nebo krku. Z ochozů se už teď nese hlasitý pískot.
     
    37:35
    Filip Surovka si položil Trenčana a z hranice brankoviště zakončil přímo do levé tyčky! Tohle byla obrovská šance pro Žilinu!
     
    38:40
    Michalovce rozbily hostující nápor a vyhodily, zatím si v oslabení vedou úctyhodně. Vyjma jednoho zaváhání z jejího úvodu hosty k ničemu nepustily.
     
    39:44
    Čtvrtá lajna Žiliny je v dnešním utkání hodně vidět, pár sekund před koncem periody na sebe nepřesnou střelou od modré čáry upoutal pozornost Surovka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dnes je to v Michalovcích bitva s velkým B, domácí hokejisté byli v prostřední periodě jednoznačně lepším celkem a góly Matěje Giľaka a Lukáše Hamráčka smazali dvoubrankový náskok hostů. Čeká nás pěkně napínavá třetí perioda, rozhodně bych nevylučoval ani prodloužení. Dukla to s bojem o extraligu myslí vážně.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:22.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Start třetí třetiny je trochu pomalejší, Tomáš Fučík teď do rukavice lapil slabší střelu z modré čáry. Po krátké pauze se tak bude vhazovat po jeho levici.
     
    40:58
    Giľak si rozuměl z Mašlonkou, který ale z naprosto ideální pozice minul obrovský prázdný prostor v žilinské kleci!
     
    41:54
    Jeden z hostujících hráčů zůstal po ošklivém souboji u mantinelu ležet na ledě, snad bude v pořádku. Tohle rozhodně nevidíme rádi.
     
    41:54
    Jedná se po Rudolfa Hunu, který už v doprovodu kustoda opouští hrací plochu. Vylučovat se nebude, jednalo se o čistý zákrok.
     
    42:38
    Lukáš Dubeň rozehrál kotouč dopředu, Žilina se nyní snaží zuby nehty udržet v útočném pásmu. Michalovce jim pořádně znepříjemňují život.
     
    43:24
    Jiří Kučný (ZIL) nešťastně vyhodil kotouč mimo hrací plochu, za což dostává menší trest. Dukla si tak vyzkouší další hru v početní výhodě.
     
    44:01
    Tomáš Fučík měl více štěstí než rozumu, může děkovat bohu, že se odražená střela od jeho betonu nedostala na domácí hůl!
     
    45:02
    Róth se prodral přímo až před brankoviště a chtěl pryž za Fučíka procpat, gólman vlků byl ale připraven. Zaplněný zimák se dožaduje další branky.
     
    46:17
    V rohu za Fučíkovou klecí se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik borců z obou týmů. Uvidíme, na čí holi nakonec pryž chumel těl opustí.
     
    47:05
    Kotouč teď dost nepříjemně poskakoval po žilinském brankovišti, hostující gólman jej tak pro jistotu schoval pod rukavici. Hra je na chvilku přerušena.
     
    47:47
    Bývalý litoměřický forvard Petr Beránek zakončoval, Trenčan si jeho střelu pohlídal. Do konce základní hrací doby chybí jen něco málo přes dvanáct minut.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 955 diváků (99% kapacity).
     
    48:27
    Kučného střela se od Trenčana odrazila vysoko do vzduchu, přičemž na kotouč se následně dostali domácí, kteří jej vyvezli ven z obranného pásma.
     
    49:41
    Žilina je v posledních minutách aktivnějším celkem na ledě, misky vah se překlopily na její stranu. Nyní ale vlastní nepřesnou přihrávkou přišli o útočné pásmo.
     
    50:31
    Michalovce čekají pořádně těžké chvíle. Igor Safaralejev (MIC) dostává menší trest za faul kolenem, a Žilina si tak zahraje další přesilovku.
     
    51:30
    Domácí rozbili vlčí kombinaci a dokonce se dostali dopředu, Erik Piatak z levého kruhu zakončil přesně do připraveného Fučíka. Stále 2:2.
     
    52:10
    Barta poslal kotouč na zadní mantinel, následně si jej na své hole vzali hráči Dukly. Tohle oslabení už přežijí, Žilina v přesilovce nic moc kloudného nevymyslela.
     
    53:10
    Trenčan se rozhodl před najíždějícími protihráči schovat kotouč pod rukavici. Momentálně se hraje hlavně před jeho klecí, Žilina má mírnou převahu.
     
    53:27
    Nikita Dvurečenskij se dostal do úniku, v zakončení ale zpanikařil a kotouč se jen otřel o nastavený beton hbitého Fučíka!
     
    54:21
    Michalovce kují pikle před Fučíkem, operují možná až nebezpečně blízko před jeho klecí. Hostující defenzíva teď nepodává úplně nejlepší výkon.
     
    55:11
    Piatak hledal někoho před brankou, ani jeden z dvojice najíždějících hráčů ale nezvládl jeho nabídku zachytit. Velká škoda pro domácí, tohle mohlo být nebezpečné.
     
    56:23
    Dukla se dopouští postavení mimo hru, jen před pár sekundami se ofsajd pískal zase na druhé straně. Čeká nás poslední komerční přestávka.
     
    56:41
    Hvila si rozuměl s Podešvou, jehož zakončení šlo od těla připraveného Trenčana vysoko nad klec. Žilina je usazena v útočném pásmu.
     
    57:58
    Další přerušení, tentokrát kvůli zakázanému uvolnění hostujícího celku. Prodloužení se blíží, do konce zbývá jen něco přes dvě minuty.
     
    58:17
    Tomáš Fučík zlikvidoval další obrovskou šanci, Marek Mašlonka měl na hokejce rozhodující gól! Český gólman je dnes ve formě!
     
    59:03
    Probíhá poslední minuta základní hrací doby, hraje se hlavně před klecí Tomáše Fučíka. Vlci ale svého soupeře drží na uzdě a nepouští jej blízko k brance.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Tři třetiny o vítězi dnešního utkání nerozhodly, po krátké přestávce nás tedy čeká prodloužení ve formátu čtyři na čtyři. To bude trvat deset minut.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:35
    Hvilovo tažení na branku zastavila píšťalka rozhodčího, hostující forvard se dostal do ofsajdu. Zatím jsou v prodloužení častěji na kotouči domácí.
     
    61:50
    Hosté mají více ze hry, nedaří se jim ale pořádně usadit před Trenčanovou klecí. Michalovce se zatím soustředí hlavně na obranu.
     
    62:45
    Bojko chtěl nabít Cúttovi, který byl úplně sám před brankou, ale nenamířil svou přihrávku úplně přesně. Velká škoda, Fučík mohl mít namále.
     
    63:06
    Michalovce právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto, Michalovce si v baráži připíší minimálně jedno vítězství! Do nastavení sice vstoupili až možná příliš pasivně, v posledních chvílích ale zabrali a hned to přineslo ovoce. Bojko nahrál ze zadní hranice kruhu rozjetému JAKUBU LINETOVI, který následně lehkou tečí usměrnil kotouč za záda Tomáše Fučíka – 3:2! Asistence: Vladislav Bojko, Tomáš Valečko.
     
    Konec zápasu.
     
    Po třech minutách prodloužení máme hotovo, domácí dnes zaslouženě vítězí nad Žilinou a snižují stav série na 1:2. Sledovali jsme hodně napínavou a poutavou podívanou, která by se kvalitou neztratila ani v naší nejvyšší soutěži, a kterou tečí rozhodl Jakub Linet.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou příště! (20:10:40)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 22. Giľak (Róth, Kolba), 36. Hamráček (Toma), 64. Linet (Bojko, Valečko) – 13. Jenčík (Hvila), 20. Huna (Hvila, Jenčík)


    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Lamper) – Kolba (C), Korenko, Košecký, Novický, Bdžoch, Valečko, Gavrik, Mesaroš – Giľák, Piatak (A), Mašlonka (A) – Chalupa, Toma, Hamráček – Safaralejev, Linet, Róth – Dvurečenskij, Cútt, Bojko.
    MsHK Žilina: Fučík (Mikoláš) – Matejka, Kučný, Dubeň, Jankovič, Piegl, Bagin, Turian, Hudec – Jenčík (A), Húževka (A), Huna (C) – Barta, Ručkay, Milý – Hvila, Podešva, Beránek – Ondruš, Surovka, Rehák.

    Rozhodčí: Orolin, Valach – Rojík, Šoltés.

    Diváci: 3 955
    thejrc.org