Barys – Omsk 4:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Ufa 2:0 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
2:0 (1:0, 1:0, 0:0) Stav série: 1:1
Salavat Julajev Ufa
Sobota 16.03.2019, 13:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • Play-off KHL • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne z tohoto utkání vše, přeji vám příjemný a ničím nerušený zbytek soboty. Na početnou příště! (15:33:25)
     
    Dohráno! Avtomobilist dnes napravil své čtvrteční zaváhání a po vítězství 2:0 vyrovnává stav čtvrtfinálové série s Ufou. Nesledovali jsme úplně atraktivní podívanou, hra obou celků dnes místy pokulhávala, nicméně domácí byli po většinu utkání lepším celkem, a jejich úspěch je tak zasloužený.
     
    Československá stopa
    Jakub KOVÁŘ (JEK) – 25 zákroků, 100% úspěšnost
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 41 – 25
    Zblokované střely: 8 – 14
    Vhazování: 23 – 25
    Trestné minuty: 12 – 35
    Využití přesilovek: 1/3 – 0/2
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Metsola už potřetí zmizel na střídačku, velmi rychle se ale bude muset zase vrátit. Kemppainen totiž vyhodil puk ven z kluziště, buly proběhne ve středovém kruhu.
     
    59:13
    Francis Paré mohl definitivně rozhodnout, ze středního pásma ale minul opouštěnou klec Salavatu! Chyběly jen centimetry!
     
    58:42
    Ufa se vrací do útočného pásma, pětice hráčů Avtomobilistu se po nepovedeném výletu do útočného pásma stahuje zpět ke Kovářovi.
     
    57:59
    Juha Metsola opouští své brankoviště, hosté už nemají co ztratit a zkusí štěstí při hře v šesti! Salavat je nastěhovaný před Kovářem.
     
    56:58
    Utkání se už více méně dohrává, oba celky jsou s výsledkem zdánlivě smířeny. Ani jeden tým už nehraje na sto procent, série se po dnešku vyrovná.
     
    55:58
    Bodrov udržel kotouč v útočném pásmu, Jekatěrinburg je usazen před Metsolou. Uvidíme, jestli se mu povede výhru pojistit dalším gólem.
     
    54:58
    Burmistrov manévruje v útočném pásmu, snaží se ze sebe setřást dotěrného protihráče. Do konce zbývá už jen něco málo přes pět minut.
     
    53:55
    Hraje se nahoru dolu, ani jeden celek si teď nedokáže vytvořit souvislý tlak. Výpad domácích střídá protiútok soupeře a naopak, ani jeden tým nemá více ze hry.
     
    52:58
    Burmistrov vyhrál souboj s Trjamkinem, velmi rychle ale poté o pryž zase přišel, a hosté se tak přeci jen musí aspoň na chvilku stáhnout z útočného pásma.
     
    51:49
    Višněvskij odzbrojil protihráče a zavezl kotouč za vlastní klec ve snaze trochu uklidnit hru. Ufa už nemá co ztratit a dává vše do útoku, začíná přitápět pod kotlem.
     
    50:49
    Vladimir Tkačov (UFA) a Andrej Obidin (JEK) nakonec dostávají menší tresty za hrubost, přiznám se ovšem, že nevím za co. K fyzickému kontaktu snad nedošlo...
     
    50:49
    Obidin se u střídaček poštěkával s Tkačovem, do slovní přestřelky se následně zapojili ještě Sergejev a Kučerjavenko. Atmosféra houstne.
     
    49:52
    Už téměř čtyři minuty se nepřerušovalo, rozhodčí nechávají hře volný průběh. Salavat začíná mít na ledě čím dál tím větší převahu.
     
    48:49
    Ufa se začíná probírat, po pasivním vstupu do třetiny začíná znovu vystrkovat drápky. Kovář musel střelu z bezprostřední blízkosti klece krotit betonem.
     
    47:24
    Nebezpečný závar před brankou k třetí domácí trefě nevedl, následný protiútok skončil skvělým zákrokem Jakuba Kováře. Sledujeme rychlou, vyrovnanou bitvu.
     
    46:35
    U mantinelu před Metsolou se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik borců z obou celků. Uvidíme, na čí holi pryž chumel těl opustí.
     
    45:47
    Domácí se znovu prodrali za modrou čáru, jeden z protihráčů se však rychle dostal na kotouč a vyhodil jej ven z pásma – icing Ufy. Vhazování před Metsolou.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 545 diváků, je vyprodáno.
     
    44:24
    Gurkin našel Sextona, který z prostoru pro vhazování zamířil přesně do betonu maskovaného Fina v hostující klecí. Oba celky hrají v plném počtu.
     
    43:32
    Česalin pronesl kotouč dopředu, domácí se opět rozestavují kolem Metsoly. Uvidíme, jestli se Ufě povede rychle vysvobodit i tentokrát.
     
    42:38
    Jeden z domácích hledal volného Sextona, který ale nabídku nezvládl zachytit. Velká škoda pro Avtomobilist, Sexton byl na kruhu úplně volný.
     
    42:00
    Chochrjakov rozvlnil ochrannou síť nad domácí klecí, hra je na chvilku přerušuna. Po pauze uvidíme vhazování před klecí Jakuba Kováře.
     
    41:23
    Stále čekáme na první střelu třetí třetiny, hraje se hlavně na polovině Jekatěrinburgu. Hra čtyři a čtyři za chvilku skončí a bude následovat domácí přesilovka.
     
    40:30
    Salavat rychle zastavil první domácí tažení dopředu a nyní se sám snaží usadit před Kovářovou klecí. Český gólman zatím nemusel zasahovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:52.
     
    Po dvou třetinách má blíže k vítězství domácí Avtomobilist, jehož náskok v prostřední periodě rozšířil Stéphane Da Costa. Ztráta hostujícího celku je sice jen dvougólová, jelikož se mu ale dnes nedaří vymyslet nic moc kloudného, myslím, že o vítězi je už skoro rozhodnuto. Ale možná se pletu, za dvacet minut se může stát cokoliv. Obzvlášť v hokeji.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 28 – 16
    Zblokované střely: 4 – 10
    Vhazování: 19 – 18
    Trestné minuty: 10 – 33
    Využití přesilovek: 1/2* – 0/1

    *domácí budou mít po pauze další přesilovku
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Grigorij Panin (UFA) jde do sprch, za faul na Česalina dostává pětiminutový trest a "osobák" do konce utkání. Jevgenij Gračov (JEK) je ve stejném čase vykázán na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    39:50
    Česalin zůstal po ostrém souboji za brankou ležet na ledě, Panin jej udeřil loktem do krku. Tohle nevypadá vůbec dobře, snad bude domácí forvard v pořádku...
     
    39:31
    Metsola před dravým Kučerjavenkem raději schoval kotouč pod rukavici, po krátké přestávce tak uvidíme vhazování po pravé straně ufské branky.
     
    38:59
    Ohlášeno posledních šedesát sekund, oba celky už by evidentně potřebovaly přestávku. Sledujeme dost nemastnou neslanou podívanou.
     
    37:50
    Konec druhé třetiny se blíží, zbývá odehrát jen něco málo přes dvě minuty. Aktuálně se hraje hlavně ve středním pásmu, prim hrají stále domácí.
     
    36:53
    Nikita Trjamkin vyslal na Metsolu pozemní střelu od modré, gólman Ufy následně předvedl rutinní zákrok. Avtomobilist má momentálně mírnou převahu.
     
    35:58
    Jekatěrinburgská kombinace nemá konce, domácí se ke střele na branku stále nemají. Jedna přihrávka střídá další, Metsola musí být ve střehu.
     
    34:36
    Paže sudího opět vyletěla vzhůru, uvidíme další přesilovku. Na lavici hanby tentokrát putuje Vladimir Žarkov, který je potrestán za nedovolené bránění.
     
    33:58
    Jevgenij Česalin jel sám na Metsolu, jeho zakončení ale bylo ze slabšího soudku a finský gólman si s ním hravě poradil!
     
    33:48
    Kučerjavenko hravě proklouzl hostující obranou a projel do pásma, kde byl ale jedním z protihráčů zastaven ještě předtím, než by stihl zakončit.
     
    32:56
    Gurkin omylem nabídl kotouč Paninovi, kterého na štěstí pro Kováře zvládl duchapřítomný domácí obránce včas odzbrojit. Tohle mohlo být nebezpečné.
     
    31:31
    Už dlouho hrajeme bez přerušení. Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, více ze hry mají momentálně domácí. Metsola má práce dost.
     
    30:24
    Do ideální pozice se dostal Philip Larsen, jehož rána z mezikruží se od připraveného Kováře odrazila za branku. Domácí gólman tak stále drží čisté konto.
     
    29:05
    Hra ve čtyřech na obou stranách zatím prospívá spíše hostům, kteří jsou na kotouči častěji než soupeř. Domácí je ale drží za modrou čárou.
     
    28:09
    Kovář skočil po puku a přerušil hru, po následné strkanici míří za hrubost na trestnou Alexander Kučerjavenko (JEK) a Teemu Hartikainen (UFA).
     
    27:55
    Hosté se poprvé po inkasované trefě nastěhovali před Kováře, domácí je ale nepouští pryč od mantinelů. Český gólman tak má minimum práce.
    26:44 Stéphane Da Costa - 2:0
     
    26:44
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí využívají signalizovanou výhodu a odskakují do dvoubrankového trháku! Semjonov u modré čáry podrazil Golyševa, který se ale rychle vzpamatoval, udržel kotouč na své holi a vyjel na kruh, odkud vypálil. Projektil za Metsolova záda protečoval STÉPHANE DA COSTA, který byl ve správný čas na správném místě – 2:0! Asistence: Anatolij Golyšev.
     
    25:47
    V hostující třetině se u mantinelu bojuje o kotouč, Arťom Sergejev se snaží odzbrojit jednoho z protihráčů. Vůbec se mu to ale zatím nedaří.
     
    24:41
    Višněvskij chtěl rozehrát kotouč dopředu, jeho nabídka ovšem nenašla ani jednu domácí hůl a kotouč dojel až na zakázané uvolnění. Buly před Kovářem.
     
    23:59
    Kovář se po zneškodnění Kadějkinovy rány rozhodl raději pryž podržet. Hraje se nahoru dolu, ani jeden tým teď nezvládá pořádně zatlačit na soupeře.
     
    23:16
    Dawes se i přes neodbytného bránícího protihráče dostal do zakončení, jeho rána ale nebyla úplně přesná, a Metsola tak nakonec nemusel zasahovat.
     
    22:49
    Vasilevskij se připojil ke svým spoluhráčům, oba týmy jsou nyní v plném počtu. Po krátké pauze se bude vhazovat u hostující modré čáry.
     
    21:55
    Burmistrov zakončil z kruhu, Kovář kotouč zastavil ramenem. Salavat v přesilovce dost nepříjemně tlačí, domácí ale zatím náporu zvládají čelit.
     
    20:43
    Tak pozor, oslabení Avtomobilistu se trochu protáhne. Alexej Vasilevskij (JEK) vyhodil kotouč mimo hrací plochu, a dostává tak dvouminutový trest.
     
    20:32
    Hosté se zvládli usadit před Kovářem, zatím na jeho klec ale nevyslali ani jedinou střelu. Zatím to vypadá, že domácí tohle oslabení už ubrání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:56.
     
    Prvních dvacet minut nám příliš pohlednou podívanou nenabídlo, něco tomu chybělo. Zatím v Uralec Areně padla jen jedna branka, kterou v polovině úvodního dějství vsítil Georgij Bělousov. Domácí tak sice vedou, se svým výkonem ale nemohou být úplně spokojení. Ani Ufa nehrála úplně nejlépe. Uvidíme, co obě mužstva předvedou v následující periodě.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 17 – 9
    Zblokované střely: 1 – 4
    Vhazování: 10 – 9
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využití přesilovek: 1/1 – 0/0*

    *přesilovka Ufy bude po pauze pokračovat
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Francis Paré se pár sekund před koncem u modré čáry dostal k pryži a bez váhání vyjel ven z pásma, vystřelit ale už nedokázal. První třetina je u konce.
     
    19:18
    Jekatěrinburg okamžitě po vyhraném vhazování vyhodil, Ufa se nyní propracovala zpět do pásma a rozjíždí kombinaci. Kovář je ve střehu.
     
    19:01
    Arťom Garejev (JEK) je vyloučen za hákování, hosté mají šanci domácí do šaten vyprovodit srovnávacím gólem – zahrají si přesilovku.
     
    18:50
    Produktivní vousáč Nigel Dawes se ozval z levého kruhu, Juha Metsola z rukávu vytáhl těžký zákrok a nebezpečný projektil zastavil včas.
     
    18:15
    Míříme do finiše, první přestávka přijde za minutu a půl. Pod dosud poslední střelecký pokus se podepsal Višněvskij, kotouč následně skončil v ochranné síti.
     
    17:22
    Kovář Kurgyševově střele do cesty nastavil lapačku. Po přerušení se chvilku postrkávali Kemppainen a Sexton, nic z toho ovšem nakonec nebylo.
     
    16:24
    Současné vyloučení, za sekání jsou ve stejném čase vykázáni Anatolij Golyšev (JEK) a Grigorij Panin (UFA). Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    15:44
    Hraje se hlavně při mantinelu, kotouč mění majitele poměrně často. Vyprodaná jekatěrinburgská hala nesleduje úplně atraktivní pasáž hry.
     
    14:40
    Prim na ledě hrají hlavně obrany, sledujeme velký boj s minimem větších šancí. Ani jeden z gólmanů si teď nemůže stěžovat na přebytek práce.
     
    13:36
    Golyšev vyhrál souboj u mantinelu, takřka okamžitě se na něj ale nalepil další protihráč a snažil se jej odzbrojit. Ufa pečlivě brání a nepouští soupeře do šancí.
     
    12:50
    Po přerušení teď byla před Metsolovou klecí k vidění první strkanice, která se ovšem obešla bez vyloučení. Momentálně probíhá komerční přestávka.
     
    12:16
    Po delší době musel teď zasahovat zase Kovář, který Kugryševovo zakončení z prostoru pro buly vykryl bez sebemenších obtíží. Domácí tak stále vedou.
     
    11:34
    Višněvskij zastavil kotouč u vlastní klece a přenechal jej Mamkinovi, který vyráží před Metsolu. Finský gólman musí po chvilce klidu opět zpozornět.
     
    10:39
    Avtomobilist má momentálně na ledě jasnou převahu, hosty inkasovaný gól evidentně dost srazil na lopatky. Uvidíme, jestli toho domácí využijí.
    09:24 Georgij BĚLOUSOV - 1:0
     
    09:24
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Jekatěrinburg se dvě sekundy před koncem početní výhody prosazuje, Metsola poprvé v sérii inkasuje! Hostující obrana si nepohlídala GEORGIJE BĚLOUSOVA, který se nasunul přímo před brankoviště a doklepl za finského gólmana odraženou střelu Kučerjavenka od mantinelu! Asistence: Alexandr Kučerjavenko, Vjačeslav Litovčenko.
     
    08:10
    Na konci krátké kombinace stál Nigel Dawes, který rychlou střelou z kruhu minul hostující svatyni. Domácí jsou stále usazeni před brankou a kují pikle.
     
    07:26
    Uvidíme přesilovku, zahraje si jí Avtomobilist. Na trestnou lavici usedl Maxim Rybin (UFA), který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    06:55
    Alexej Semjonov si vzal pryž na svou hůl, zajel za vlastní branku a nyní čeká, až jeho spoluhráči dostřídají. Uvidíme, co pak hostující celek vymyslí.
     
    06:16
    Avtomobilist rychle zneškodnil útočnou akci soupeře a po dokončení střídaní vyrazil dopředu, výpad ale skončil předčasně. Sudí ho totiž nachytal v ofsajdu.
     
    05:48
    Chochrjakov se po pravém křídle dostal až přímo před brankoviště, odkud zasáhl jen rukavici hbitého domácího gólmana. Kovář má na kontě další zákrok.
     
    04:19
    Zaplněné ochozy jsou ve varu, v Jekatěrinburgu panuje fenomenální atmosféra. Na kotouči je Ufa, Jelizarovova střela z modré šla mimo branku.
     
    03:34
    Rychlá akce Salavatu k úvodní trefě utkání nevedla, Kovář zakončení z bezprostřední blízkosti klece vykryl betonem. Nyní jdou dopředu zase domácí.
     
    02:28
    Domácí se po slabším vstupu do utkání oklepali a začínají mít nad soupeřem mírnou převahu. Kvůli pevné obraně Ufy se ale nedostávají do zakončení.
     
    01:38
    Na druhém konci ledové plochy to od modré zkusil Obidin, jehož rána ale Metsolovu klec minula o pár centimetrů. Avtomobilist se snaží udržet vepředu.
     
    00:58
    O první střelu utkání se postaral Dmitrij Kugryšev, jehož zakončení z prostoru pro vhazování připravený Kovář lapil do rukavice. Poprvé se přerušuje.
     
    00:27
    Ufa do utkání vstoupila aktivně, po vyhraném vhazování okamžitě vyrazila před Kováře. Domácí gólman zatím nemusel zasahovat, jeho obrana odvádí dobrou práci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ruská hymna dohrála, jdeme na věc! Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, na úvodním buly se proti sobě postaví Da Costa a Kemppainen.
     
    Hosté už jsou na ledě, domácí se k nim nyní připojují. Uvidíme dnes znovu česko-finský brankářský souboj, nebo se ofenzívy obou celků proberou?
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne u sledování dnešního duelu, který začne za pouhých pár minut. Uspěje Ufa i podruhé, nebo se budou radovat domácí?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – I. Višněvskij, Alexej Vasilevskij, Gurkin, Trjamkin, Mamkin, D. Bodrov, Valitov – Dawes, Golyšev, S. Da Costa – Sexton, Paré, A. Garejev – Bělousov, Kučerjavenko, Obidin – Česalin, Gračjov, Litovčenko – Rassejkin.

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Panin, Larsen, Arzamascev, Ar. Sergejev, A. Semjonov, S. Garejev, Jelizarov – Kemppainen, Omark, Hartikainen – Rybin, Tkačov, Burmistrov – Kugryšev, V. Žarkov, Kadějkin – M. Majorov, Soloduchin, Chochrjakov – Skorikov.

    Rozhodčí: Gašilov, Sidorenko – Bersenjov, Judin.
     
    PRVNÍ ZÁPAS: JEK – UFA 0:1

    Máte rádi hokej plný branek? Že ano? Tak to by se vám první duel série moc nelíbil. Za šedesát minut hry totiž padl jen jeden jediný gól – v úvodu druhé třetiny se během dvojnásobné početní výhody prosadil tečí z mezikruží Joonas Kemppainen. To byl první a také poslední kotouč, který za sebe Jakub Kovář ve čtvrtek pustil, jenže jeho finský protějšek na druhém konci ledové plochy pochytal všech 34 střel Avtomobilistu, a Salavat se tak mohl po závěrečné siréně radovat z vítězství. Jistě doufá, že to nebylo naposledy.

    Čtvrtek, 14. 3.: Jekatěrinburg – Ufa 0:1
    Třetiny: 0:0, 0:1, 0:0
    --------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 23. Kemppainen (Larsen, Omark).
    Střely na branku: 34 – 23.
    Zblokované střely: 5 – 15.
    Vhazování: 27 – 25.
    Trestné minuty: 20 – 10.
    Využití přesilovek: 0/4 – 1/4.
    --------------------------------------------------------------------
    Jekatěrinburg: Kovář – Višněvskij, Vasilevskij, Gurkin, Trjamkin, Mamkin, Bodrov – Dawes, Sexton, Litovčenko – Golyšev, Paré, Garejev – Krikunov, Kučerjavenko, Kazionov – Torčeňuk, Česalin, Obidin – Rassejkin.
    --------------------------------------------------------------------
    Ufa: Metsola – Panin, Larsen, Arzamascev, Sergejev, Semenov, Garejev – Kemppainen, Omark, Hartikainen – Rybin, Tkačov, Burmistrov – Kugryšev, Žarkov, Kadějkin – Majorov, Solodukin, Chochrjakov.
    --------------------------------------------------------------------
    Rozhodčí: Bondar, Gašilov – Bersenjov, Judin.
    Počet diváků: 5 545 (vyprodáno).
     
    Krásné odpoledne! Včerejší program bojů o Gagarinův pohár byl věnován týmům ze Západní konference, dnes se opět zaměříme zase na východní bitvy. Do akce půjde mimo Astany a Omsku také Jekatěrinburg, který bude chtít Ufě vrátit čtvrteční porážku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 10. Bělousov (Kučerjavenko, Litovčenko), 27. S. Da Costa (Golyšev)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – I. Višněvskij, Alexej Vasilevskij, Gurkin, Trjamkin, Mamkin, D. Bodrov, Valitov – Dawes, Golyšev, S. Da Costa – Sexton, Paré, A. Garejev – Bělousov, Kučerjavenko, Obidin – Česalin, Gračjov, Litovčenko – Rassejkin.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Panin, Larsen, Arzamascev, Ar. Sergejev, A. Semjonov, S. Garejev, Jelizarov – Kemppainen, Omark, Hartikainen – Rybin, Tkačov, Burmistrov – Kugryšev, V. Žarkov, Kadějkin – M. Majorov, Soloduchin, Chochrjakov – Skorikov.

    Rozhodčí: Gašilov, Sidorenko – Bersenjov, Judin.

    Diváci: 5 545 (vyprodáno)
    Jekatěrinburg 1 4 Ufa
    #1 Čtvrtek 14.03.2019 • 15:00
    Jekatěrinburg - Ufa 0:1
    #2 Sobota 16.03.2019 • 13:00
    Jekatěrinburg - Ufa 2:0
    #3 Pondělí 18.03.2019 • 15:00
    Ufa - Jekatěrinburg 2:1 po prodl.
    #4 Středa 20.03.2019 • 15:00
    Ufa - Jekatěrinburg 4:2
    #5 Pátek 22.03.2019 • 15:00
    Jekatěrinburg - Ufa 1:4
    thejrc.org