Tirreno Adriatico - 4. etapa Víťaz: Alexey Lutsenko (Astana) (kon.)
konec
Tirreno Adriatico - 4. etapa

Víťaz: Alexey Lutsenko (Astana)

sk Sobota 16.03.2019, 14:15 • Foligno - Fossombrone, dĺžka etapy: 223 kilometrov • Cyklistika
     
    Cieľ
    Tak to je neuveriteľné! Alexey Lutsenko napokon predsa len víťazí v dnešnej etape po dobehnutí od trojice Roglič, Fuglsang a Adam Yates!
     
    600 m
    Šesť stovák metrov pred cieľom sa nám to pekne zoradilo. Ani jeden zo štyroch cyklistov sa nechce vyšťaviť predčasne, začína sa taktizovať.
     
    1 km
    Kilometer do cieľa, Roglič vedie skupinu prenasledovateľov a doslova dýcha Lutsenkovi na krk.
     
    1,4 km
    V jednej z ostrých zákrut sa ale Kazach pošmykol a padol na zem! Umne však korigoval svoj pád, stratil nanajvýš šesť-sedem sekúnd, no aj tak sa prakticky pripravil o možnosť na triumf!
     
    5,6 km
    Alexey Lutsenko to zvládol, začína klesať prakticky až do cieľa. Musí si ale dávať pozor za seba, menej ako štvrť minúty totiž stráca trojica jeho spomínaných prenasledovateľov.
     
    6,5 km
    Začína sa to roztáčať, dopredu sa dostáva trojica Fuglsang, Roglič a Adam Yates!
     
    9,3 km
    Ozýva sa nám zvonec, ktorý oznamuje vstup do posledného okruhu. Na jeho začiatku má Lutsenko k dobru bez piatich sekúnd takmer celú minútu.
     
    20 km
    Dvadsať kilometrov do konca, nič sa nám nemení. Štyridsať sekúnd stráca skupina ôsmich prenasledovateľov na Lutsenka, pelotón sa pohybuje už na hranici 1:10.
     
    43 km
    V tejto chvíli sme sa pozerali na Petra Sagana, ktorý začína strácať kontakt s balíkom, v ktorom ostala už len vyselektovaná skupina. Je jasné, že Slovák dnes o víťazstvo nezabojuje.
     
    48 km
    Spomínanou dvojicou z tímu Jumbo – Visma by mali byť podľa viacerých zdrojov z Twitteru Tony Martin and Laurens de Plus! Strata hlavného poľa na čelo pretekov sa dostala pod minútu a pol.
     
    50 km
    Tak toto nevyzerá vôbec dobre! Ak som dobre zahliadol, tak po nespočetných zákrutách sa na zemi objavili dvaja jazdci Jumbo – Visma, ale aj Ian Boswell z tímu Kaťuša-Alpecin. Problémy hlási i stajňa AG2R La Mondiale.

    Viktor Kalinács

    thejrc.org