Winnipeg – Calgary 2:1 (kon.) | Tampa – Washington 6:3 (kon.) | Carolina – Buffalo 4:2 (kon.)
Montreal – Chicago 0:2 (kon.) | Boston – Columbus 2:1 (po pr.) | Ottawa – Toronto 6:2 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 5:2 (kon.) | Arizona – Edmonton 2:3 (po pr.) | San Jose – Nashville 2:4 (kon.)
Colorado – New Jersey 3:0 (kon.) | Buffalo – St. Louis 4:3 (2:1 po s.n.) | Minnesota – NY Islanders 2:3 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
Toronto Maple Leafs
Neděle 17.03.2019, 00:16 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:21 Oscar LINDBERG - 6:2
     
    54:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Toronto se hnalo do akce, Auston Matthews přenechal zadovkou kotouč na Williama Nylandera, jemuž puk sjel z čepele hole. Do protiakce se hnal Zack Smith, jenž přihrál na Codyho Ceciho. Domácí zadák trefil jen brankáře, ale celou akci dojel OSCAR LINDBERG, jenž bekhendem dává další gól Senators. Asistence: Cody Ceci a Zack Smith.
    48:36 Anthony DUCLAIR - 5:2
     
    48:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zack Smith přihrál na modrou čáru, odkud nepřesně vystřelil Ben Harpur. Puk se tak odrazil od zadního mantinelu k druhé tyči, odkud zády k brance zakončil ANTHONY DUCLAIR, jenž se pak mohl radovat. Garret Sparks se snažil ještě přesunout, ale nyní ve správném místě nemohl být. Asistence: Ben Harpur a Zack Smith.
    45:13 John TAVARES - 4:2
     
    45:13
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs využívají dvojnásobnou početní výhodu a ještě budou mít šanci nadechnout se! Auston Matthews z pravé strany přihrál před branku, kde se nacházel důrazný JOHN TAVARES, který přehodil brankářův beton a snížil. Asistence: Auston Matthews a William Nylander.
    38:50 Magnus PÄÄJÄRVI - 4:1
     
    38:50
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A ještě je k vidění branka do šatny! Ve středním pásmu zachytil puk Mark Borowiecki, který jej předal na najetého Zacka Smitha. Domácí útočník to udělal parádně, když nic neuspěchal a přihrál pod sebe mezi kruhy, kam si najel MAGNUS PÄÄJÄRVI. Jeho pokus byl tak přesný, že se od pravé tyče odrazil za brankovou čáru. Asistence: Zack Smith a Mark Borowiecki.
    33:51 Magnus PÄÄJÄRVI - 3:1
     
    33:51
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A jak to tak bývá, když nedáš – dostaneš! Rudolfs Balcers přihrál přes osu hrací plochy na MAGNUSE PÄÄJÄRVIHO, jenž zamířil přesně do bližší šibenice. Ottawa v dnešním souboji hraje opravdu skvěle! Asistence: Rudolfs Balcers a Chris Tierney.
    32:33 Morgan RIELLY - 2:1
     
    32:33
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hostující obránce přejel modrou čáru a přesnou střelou se zapsal mezi střelce! MORGAN RIELLY z vrcholu pravého kruhu vyslal pokus, který skryl za obráncem a trefil místečko u vzdálenější tyče. Asistence: John Tavares.
    26:48 Brian GIBBONS - 2:0
     
    26:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nejprve se před branku vydal Anthony Duclair, jenž orazítkoval brankovou konstrukci. Akce Senators pokračovala a vyústila v další branku! Od modré čáry vystřelil Dylan DeMelo, jehož pokus byl sražený mezi kruhy. BRIAN GIBBONS puk nejprve netrefil a poté v pádu zakončil z krkolomné pozice. Ovšem puk si našel cestičku mezi brankářovy betony a skončil mezi třemi tyčemi. Asistence: Dylan DeMelo a Mikkel Bödker.
    06:36 Cody CECI - 1:0
     
    06:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Aktivita Senators je odměněna první brankou! Christian Wolanin přihrál na lépe postaveného CODYHO CECIHO, jenž z pravé strany zamířil přesně pod horní tyčku hostující branky. Asistence: Christian Wolanin a Max Veronneau.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 7. Ceci (Wolanin, Veronneau), 27. Gibbons (DeMelo, Bödker), 34. Pääjärvi (Balcers, Tierney), 39. Pääjärvi (Z. Smith, Borowiecki), 49. Duclair (Z. Smith), 55. O. Lindberg (Ceci, Z. Smith) – 33. Rielly (Tavares), 46. Tavares (Matthews, W. Nylander)


    Ottawa Senators: A. Nilsson (C. Anderson) – DeMelo, Harpur, Ceci, Wolanin, Jaroš, Borowiecki – Veronneau, Pageau, B. Tkachuk – Pääjärvi, Tierney, Balcers – B. Ryan, O. Lindberg, Z. Smith – Bödker, Gibbons, Duclair.
    Toronto Maple Leafs: Sparks (Andersen) – Hainsey, Rielly, N. Zajcev, Muzzin, Holl, Marinčin – Marner, Tavares, Hyman – W. Nylander, Matthews, A. Johnsson – Co. Brown, Kadri, Marleau – Ennis, F. Gauthier, Moore.

    Rozhodčí: MacDougall, Walsh – MacPherson, Sericolo

    Diváci: 18 607
    thejrc.org