Winnipeg – Calgary 2:1 (kon.) | Tampa – Washington 6:3 (kon.) | Carolina – Buffalo 4:2 (kon.)
Montreal – Chicago 0:2 (kon.) | Boston – Columbus 2:1 (po pr.) | Ottawa – Toronto 6:2 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 5:2 (kon.) | Arizona – Edmonton 2:3 (po pr.) | San Jose – Nashville 2:4 (kon.)
Colorado – New Jersey 3:0 (kon.) | Buffalo – St. Louis 4:3 (2:1 po s.n.) | Minnesota – NY Islanders 2:3 (po pr.)
konec
Tampa Bay Lightning
6:3 (3:1, 0:1, 3:1)
Washington Capitals
Neděle 17.03.2019, 00:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:10.
     
    Hezkou nedělní půlnoc přeji všem příznivcům toho nejlepšího hokeje. Na programu je opět zámořská NHL a s ní další zápasy a my budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy Tampa Bay Lightning a Washington Capitals.
     
    Tampa Bay Lightning

    Hokejisté dnes domácí Tampy Bay mají základní část, která se pomalu, ale jistě začíná naplňovat, velmi dobře rozehranou. V tabulce ve Východní konferenci se drží s jednostodvanácti body na první příčce a také na pozici, která zaručuje vyřazovací boje, ve kterých Tampa rozhodně chybět nebude. Na své konto dosud zapsali čtyřiapadesát výher a pouze sedmnáct proher. Naposledy se jim dařilo na ledě Detroitu, kde zvítězili 5:4 z jejich pohledu a byla to jejich třetí výhra v řadě. A na tu by dnes rádi navázali i dnes.

    Nejproduktivnější hráči

    Nikita Kučerov – 115 bodů (35+80)
    Brayden Point – 86 bodů (38+48)
    Steven Stamkos – 81 bodů (35+46)
     
    Washington Capitals

    Hosté z Washingtonu jsou na tom také velmi dobře. Ve stejné konferenci se nacházejí na čtvrtém místě s jednadevadesáti body a také oni pomalu, ale jistě mohou vyhlížet brány play-off, kde budou obhajovat prvenství ve Stanley Cupu. Na své konto zapsali dvaačtyřicet výher a devětadvacetkrát odešli z ledu jako poražený tým. Naposledy hosté plně bodovali na ledě Philadelphie, kde vyhráli 5:2. Na tuto výhru by rádi navázali i v dalším venkovním duelu, proti Tampě je ale nečeká rozhodně nic lehkého. Čeká nás ale zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Alexandr Ovečkin – 79 bodů (46+33)
    Nicklas Bäckström – 67 bodů (18+49)
    Jevgenij Kuzněcov – 62 bodů (18+44)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu v probíhající sezóně ještě neutkaly, bude to tak pro ně premiéra. Uvidíme, kdo si připíše první výhru.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Palát (TBL)
    Jan Rutta (TBL)
    Erik Černák (TBL)

    Jakub Vrána (WSH)
    Michal Kempný (WSH)
    Dmitrij Jaškin (WSH)
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile rád provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Sergačjov, Coburn, Rutta – J. T. Miller, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, T. Johnson – Joseph, Cirelli, Killorn – Gourde, Paquette, Erne.

    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Jensen, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Hagelin – Boyd, Stephenson, Burakovsky.

    Rozhodčí: Pollock, Nicholson – Devorski, Amell.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Sergačjov se chtěl postarat o první ohrožení Holtbyho branky. Proti byl Nicklas Bäckström, který srazil puk až do ochranné sítě.
     
    00:46
    Killorn zůstal nekrytý pár metrů před brankovištěm, ovšem Holtby jeho pokus zneškodnil i s dalekonosnou dorážkou Černáka.
     
    01:23
    Lightning museli vyklidit útočné pásmo kvůli signalizovanému ofsajdu. Pětice v černém tak vyrazila střídat.
     
    01:46
    Boydova střela z vrcholku pravého kruhu neprošla přes nejbližšího protihráče McDonagha. Capitals se ke kotouči už znovu neprobojovali.
     
    02:39
    Vrána pomohl obraně a vrátil puk k obráncům. Těm se ale vůbec nepovedla rozehrávka a dopředu se znovu žene Tampa.
     
    03:24
    Hedman jenom odhodil puk z obranné modré čáry a vesměs ho odevzdal soupeřům. Začátek zápasu se tak nese v poklidném duchu.
     
    03:47
    Holtbyho beton nepustil do branky Coburnův propagační pokus z levého kruhu. Obránce Tampy se raději zase zatáhl.
     
    04:52
    Lightning působí na startu zápasu výrazně živějším dojmem. Andrej Vasilevskij se v brance domácího týmu zatím moc nezahřál.
     
    05:27
    Kempný si rozmyslel střelu, před kterou si ještě vyměnil puk se Stephensonem. Pak už se rozhodl slabě nahodit kotouč až do Vasilevského lapačky.
     
    05:40
    Bäckström vyhrál buly, po kterém z levého kruhu střílel Orlov. Vasilevskij nebyl při zákroku nejjistější, ale gólu přesto zabránil.
     
    06:13
    A ještě jedna tvrdá střela od Dmitrije Orlova, která tak nebezpečná nebyla, protože letěla na střed těla domácího gólmana.
     
    06:23
    Těžko říct, zda Ovečkin zpoza branky nahrával, nebo se snažil o to, aby si Vasilevskij srazil puk za sebe. Ve výsledku se nestalo nic z toho.
     
    07:08
    Lars Eller vjel s pukem do odpískaného ofsajdu, takže se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    07:47
    Jakub Vrána se bez podpory spoluhráčů rozjížděl hodně rozvážně. Puk nakonec ztratil ještě ve středovém kruhu.
     
    08:35
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí se v deváté minutě dostávají do vedení! Capitals malinko propadli ve středním pásmu a pak už se všechno odehrálo velmi rychle. Brayden Point zaútočil po pravé straně a odcentroval na TYLERA JOHNSONA, jenž vystřelil z jedničky a procedil puk přes Holtbyho, který si na něj sáhl, ale zastavit ho nedokázal. Asistence: Brayden Point, Nikita Kučerov.
    08:35 Tyler JOHNSON - 1:0
     
    09:03
    Vasilevskij asi moc neviděl na Kempného dalekonosnou střelu zápěstím. I tak si kotouč ve vzduchu našel a bezpečně ho vyrazil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:39
    Rozhodčí přerušili hru ihned poté, co Holtby vyrazil Hedmanův pokus zpoza levého kruhu. Důvodem byl Sergačjov, který zůstává klečet pod mantinelem po hitu od Wilsona.
     
    10:03
    Kempný udržel puk před napadajícím Stamkosem. Kotouč předal Carlsonovi, jehož rozehrávka skončila jen na domácích hokejkách.
     
    10:33
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts poměrně rychle odskakují do dvougólového náskoku! Holtby přihrával po prknech na Niskanena, do kterého ihned najel Cirelli. K levému mantinelu si během toho najel ALEX KILLORN, jehož střelu z úhlu si Holtby smolně srazil do vlastní branky. Bez asistence.
    10:33 Alex KILLORN - 2:0
     
    11:05
    Rutta byl odstaven od puku kousek od vlastní branky. Hosté ihned přihráli před Vasilevského brankoviště na Hagelina, ale jeho střelu srazil mimo kluziště McDonagh.
     
    11:46
    Oshie přenesl hru zleva doprava na Vránu, který to zkusil zápěstím, ale Andrej Vasilevskij precizně zasáhl.
     
    12:06
    Washington právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že se v tomto utkání mezi dvěma silnými kluby rozhodně nebudeme nudit! Ovečkinova střela z otočky se mezi tři tyče nevešla. První lajna Capitals okamžitě zahájila agresivní forčeking, který vedl ke ztrátě Paláta. Kuzněcov zprava ihned přihrával k modré čáře na JOHNA CARLSONA a jeho dělovku zastavila až síť za Vasilevského zády. Asistence: Jevgenij Kuzněcov.
    12:06 John CARLSON - 2:1
     
    12:35
    Kromě gólů asi nebudou chybět ani emoce. Rozhodčí museli řešit první hromadnou potyčku, ve které nemohl chybět starý známý provokatér Tom Wilson. Vylučovat se ale nebude.
     
    13:08
    Ryan McDonagh neuspěl se svou ranou od modré čáry. Holtby ji vyrazil, nicméně domácí útočná akce ještě pokračuje.
     
    13:35
    Byla z toho rychlá kombinační akce, do které se zapojil i český obránce Jan Rutta. Pointovo zakončení z mezikruží ale postrádalo přesnost.
     
    14:12
    I čtvrtý útok Tampy se nebezpečně usadil v útočném pásmu. Holtby musel řešit nejprve Coburnovu střelu od modré a pak i pokus Paquetta z bezprostřední blízkosti.
     
    14:43
    Rutta nepočítal s krátkou zadovkou od kapitána Stamkose. Puk sice zkrotil, ale přitom už musel vyjet pryč z útočné třetiny.
     
    15:15
    Michal Kempný převezl puk přes polovinu hřiště. Od modré čáry ho však pouze nahodil do míst, kde byli připravení obránci Lightning.
     
    15:42
    Bývalý obránce Detroitu Nick Jensen měl dost času na přípravu střely od modré čáry. Dobrou práci mezitím odvedli obránci Tampy, kteří odklidili z cesty stínující útočníky a Vasilevskij tak měl na zakončení velmi dobrý výhled.
     
    15:56
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning opět ukazují svou obrovskou ofenzivní sílu a zvyšují na 3:1! ALEX KILLORN převzal na vlastní půlce puk od Cirelliho a vyrazil do individuálního útoku. Ten nevypadal příliš nadějně, nicméně domácí útočník vystřelil přes Jensena a dokonce se dostal i k dorážce, kterou už protlačil puk za Holtbyho. Asistence: Anthony Cirelli, Mathieu Joseph.
    15:56 Alex KILLORN - 3:1
     
    16:41
    Další rychlou akci Blesků překazil čárový rozhodčí, který si všiml postavení mimo hru. Následné buly ve středním pásmu vyhrál Stamkos a zahájil nový útok.
     
    16:57
    Holtby si udělal úkrok do strany, aby měl lepší výhled na Coburnovu střelu zápěstím. Tu vyrazil, ale jeho spoluhráči kotouč nevybojovali.
     
    17:13
    A tak musel další starosti vyřešit sám hostující gólman, který jednoduše vychytal Millera. Mezitím byl signalizován první trest – dvě minuty za vysokou hůl v obličeji Carlsona dostal Ondřej Palát.
     
    17:34
    Washington se rychle usadil v útočném pásmu, kde se ke střele z levého kruhu natáhl Ovečkin a podle všeho trefil bližší tyč.
     
    18:05
    Anthony Cirelli si našel volný puk a okamžitě ho vyhodil. Capitals však neztrácí čas a co nejrychleji se vrací před Vasilevského.
     
    18:28
    Konfrontace dvou ruských hvězd dopadla lépe pro domácího brankáře! Ovečkin se pěkně uvolnil ve středním pásmu, ale pak nasměroval svou střelu do Vasilevského nachystané lapačky.
     
    18:41
    Přesilová hra Capitals končí předčasně. Tom Wilson si viditelně pomohl hákováním v pozičním souboji s Cirellim a 32 vteřin se tak bude hrát ve čtyřech.
     
    18:53
    Z hostující přesilovky se během pár vteřin stalo oslabení! Dalším vyloučeným se stává Connolly, který si při napadání zezadu přidržel Černáka.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:06
    Stamkosova střela z první byla nepřesná. Volný puk ale dojel nejproduktivnější hráč NHL Kučerov a Capitals musí nadále bránit.
     
    19:13
    Domácí v plném počtu.
     
    19:44
    Kučerov střílel z pravého křídla, ale trefil jenom boční síť. Pak ještě nahrával Stamkosovi, jehož střelu z voleje zablokoval Niskanen.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina, ve které se hrál hodně tvrdý hokej okořeněný hned čtyřmi góly. Menší chyby Capitals nelítostně potrestali Johnson s Killornem a zajistili svému týmu vedení 2:0. Ve třinácté minutě dělovkou snížil Carlson, ale domácí si vzali svůj dvougólový náskok zpět díky individuální akci dvougólového Alexe Killorna. Lightning tak zaslouženě vedou 3:1 a navíc půjdou do druhé části s přesilovkou pět na tři.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 16 – 9
    Zablokované střely soupeře: 4 – 4
    Trestné minuty: 2 – 4
    Využité přesilové hry: 0 – 0
    Vyhraná vhazování: 67% – 33%
    Bodyčky: 14 – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    J. T. Miller několik vteřin stál na hranici brankoviště, kam dostal přihrávku z pravé strany, jenže kotouč přes Holtbyho beton neprotlačil.
     
    20:53
    Hosté v plném počtu.
     
    21:05
    Connolly vyslal do přečíslení dvou na jednoho Wilsona, který se rozhodl přihrávat na Ellera, ovšem Vasilevskij jeho bekhendový blafák levou nohou zastavil!
     
    21:47
    Wilson přihrával do středního pásma na Ovečkina, který se okamžitě dostal do souboje a při něm vyletěl puk na domácí střídačku.
     
    22:17
    Oshie malinko přibrzdil před útočnou modrou a jeho kolega jedoucí po levém křídle mezitím vjel do postavení mimo hru.
     
    22:52
    Kempný nerozehrál nejlépe, čehož chtěl využít další český hokejista Palát, jenže jeho prostrkávačku zase zastavil Carlson.
     
    23:50
    Orpikova rozvážná přihrávka k útočné modré čáře nenašla nikoho v bílém. Stejně jako v první třetině, tak i nyní, je k vidění docela dost nepřesností.
     
    24:28
    Burakovského nahození z dálky Vasilevskij vytěsnil. Následný souboj vyhráli domácí a nedopustili pokračování akce.
     
    25:14
    Michal Kempný vypálil zpoza levého kruhu, ale na podobě skóre nic nezměnil. Kuzněcov mezitím dostal bolestivou sekeru, nicméně rozhodčí zůstali v klidu.
     
    25:59
    Když už to vypadalo na zajímavý protiútok Tampy, tak ve středovém kruhu došlo ke kolizi mezi Kempným a Kučerovem. Ten dostal menší trest za nedovolené bránění.
     
    26:39
    Ovečkin naznačil svou typickou střelu golfákem. Místo ni ještě přihrával na pravou stranu, ale Oshie prudký kotouč nezachytil.
     
    26:47
    Nyní se už ruský kanonýr tak týmově nezachoval a z jedničky vypálil z vrcholku kruhu. Vasilevskému přistál puk na hrudníku.
     
    27:24
    Kuzněcov několik vteřin míchal s pukem na pravém křídle, až se rozhodl přihrát k brankovišti. Tam sice stál Bäckström, ale střela zblízka se mu nepovedla.
     
    27:33
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals přeci jen využívají přesilovou hru a znovu jsou na dostřel! Bylo to i s trochou štěstí, neboť Oshie svými zády srazil Carlsonovo nahození do levého kruhu na ALEXANDRA OVEČKINA. Ten zvolil střelu švihem a Vasilevskij se už nestihl přesunout k bližší tyči. Asistence: T.J. Oshie, John Carlson.
    27:33 Alexandr OVEČKIN - 3:2
     
    28:01
    Jensenovo bekhendové nahození od modré čáry nepustil do ohně Jan Rutta, který vyjel s kotoučem aspoň do středního pásma.
     
    28:49
    Směrem dopředu toho Tampa ve druhé třetině zatím moc nepředvedla. Coburnovo nahození z poloviny hřiště nemohlo Holtbyho překvapit.
     
    29:15
    A ještě jeden rutinní zákrok pro hostujícího strážce branky, který si pohlídal dalekonosné nahození z otočky od Paquettea.
     
    29:21
    Cédric Paquette se úmyslně srazil s Wilsonem, se kterým se mezi střídačkami pustil do menší strkanice. Vše se obešlo bez ran pěstí či případných vyloučení.
     
    29:56
    Nicklas Bäckström rychlou přihrávkou z levého křídla našel u usy hřiště stojícího Vránu, jenž bez váhání zakončoval, ale Vasilevskij byl tentokrát připraven.
     
    30:04
    Rychlý přechod Washingtonu znehodnotilo postavení mimo hru. Hra je přerušena a pokračovat se bude až po reklamní přestávce.
     
    30:20
    Bradena Holtbyho malinko zabrněla levá ruka, když mu v lapačce přistála svižná střela od aktivního Cédrica Paquetta.
     
    30:46
    Ellerovo vysoké nahození ze středního pásma nebezpečně spadlo za domácí obranu, a tak Andrej Vasilevskij raději přerušil hru.
     
    31:21
    Nick Jensen podpořil hostující ofenzivu, avšak rychlou střelu zápěstím mu Andrej Vasilevskij bezchybně vyrazil do relativně bezpečných míst.
     
    31:49
    Wilson parádně prodloužil Jensenovu přihrávku z obranného pásma na rozjetého Bäckströma. Ten se zjevil sám před gólmanem, ale vyzrát na něj nedokázal.
     
    32:31
    Druhá třetina jednoznačně patří hostům z hlavního města USA. Vrána stříleným pasem za obranu našel Niskanena, který se zničehonic zjevil na hrotu útoku. Z bezprostřední blízkosti kotouč za Vasilevského ale rovněž nedostal.
     
    33:24
    Connollyho nahození z osy hřiště nikdo netečoval. Puk se od zadního mantinelu odrazil zpět k brankovišti, ovšem domácího brankáře to nepřekvapilo.
     
    33:58
    Erneho finální přihrávka před hostující brankoviště byla dobře myšlená, ale jeden z hostujících obránců ji přeci jen srazil na krátký mantinel.
     
    34:35
    Paquette a Wilson si dnes na kafe asi nezajdou. Hostující forvard byl prvně jmenovaným velmi tvrdě naražen na mantinel, ale vše se vešlo do mezí pravidel.
     
    34:42
    Pískalo se až o pár vteřin později, a to proti malinko rozladěnému týmu Washingtonu. Za seknutí Erneho putuje na trestnou lavici Jevgenij Kuzněcov.
     
    34:59
    Niskanen si našel puk u zadního mantinelu a bezvadně ho vyhodil doslova přes všechny červené i modré čáry.
     
    35:22
    Stephenson zachytil nepřesnou přihrávku a vyrazil do útoku. Spoluhráči mu ale nepomohli a jeho akce tak byla určena k rychlému zániku.
     
    35:43
    Bolts se nemohou pořádně najít ani v početní výhodě. Hedmanova rozehrávka z obranného pásma skončila zakázaným uvolněním.
     
    36:16
    Nick Jensen jednoduše vyhodil puk ve chvíli, kdy z domácí přesilovky zbývá jen posledních třicet vteřin.
     
    36:42
    Hosté v plném počtu.
     
    37:05
    Kuzněcov vyjel z trestné lavice a zůstal na číhané před útočnou modrou. Rychlou akci po křídle ale nezakončil přesnou střelou.
     
    38:07
    Washington má na ledě hodně kombinovanou sestavu. I tak se usadil v pásmu, ale domácí několik střeleckých pokusů zablokovali.
     
    38:49
    Oshie svým hitem malinko vyprovokoval McDonagha, který ho nepustil ze sevření a řekl si o dvě minuty za hrubost. Hosté budou mít k dispozici třetí přesilovku!
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:12
    Hráči v bílém byli nuceni hrát na pravé straně, odkud nemohli dostat přihrávku na Ovečkina. Carlson proto sám vypálil, ale tečovaná střela letěla hodně mimo.
     
    39:36
    Jevgenij Kuzněcov chtěl překvapit Vasilevského střelou z nulového úhlu. Kotouč za záda jeho krajana ale nezapadl.
     
    39:47
    Další Carlsonova střela byla zablokovaná ke Kuzněcovovi, který přes brankoviště hledal Ovečkina. I takový kanonýr je ale schopen zblízka netrefit branku o velký kus.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Lightning po změně stran dohrávali dvojnásobnou přesilovku. Moc nebezpeční v ní ale nebyli a to malinko předznamenalo průběh celé druhé třetiny, jež byla jednoznačně v režií Washingtonu. Z vytrvalé hostující převahy vzešlo i důležité snížení, o které se v přesilové hře postaral Alexandr Ovečkin. Další šance Caps zlikvidoval Andrej Vasilevskij, jehož zásluhou Tampa drží náskok 3:2. Ve třetí třetině ale musí zabrat, podobný výkon by patrně znamenal přinejmenším vyrovnání.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 21 – 22 (16:9, 5:13)
    Zablokované střely soupeře: 10 – 5
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 1/3
    Vyhraná vhazování: 65% – 35%
    Bodyčky: 28 – 15.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:16
    Caps se po buly ve středovém kruhu velmi rychle zabydleli v útočném pásmu. Z něj každopádně odpálil puk Cirelli.
     
    40:49
    Domácí v plném počtu.
     
    41:13
    Nahození Orlova málem ani nedoskákalo k Vasilevskému, jenž nechtěl riskovat sebemenší problém a radši přerušil hru.
     
    41:46
    Hagelin vrátil puk k modré čáře na Niskanena. Ten ale nevymyslel nic jiného než opětovné nahození za domácí brankoviště.
     
    42:25
    Pěkná výměna kotouče mezi Stamkosem a zakončujícím Millerem, jehož střelu golfákem z osy hřiště Holtby vyrazil.
     
    42:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesky znovu vedou o dvě trefy a mají dobře nakročeno k cennému vítězství! Stephenson a Orpik se dostali pod tlak v rohu obranného pásma. Palát vydoloval puk pro McDonagha, který otočil těžiště na mnohem volnější pravou stranu k ERIKU ČERNÁKOVI a ten našel skulinku mezi Holtbyho betony. Asistence: Ryan McDonagh, Ondřej Palát.
    42:45 Erik ČERNÁK - 4:2
     
    43:16
    Kuzněcov roztáhl hru doprava na Burakovského, který v klidu střílel, ale puk nasměroval jen do nachystané Vasilevského výstroje.
     
    43:55
    Tom Wilson je dnes na ledě velkým terčem. Tentokrát si na něj počkal Mathieu Joseph, jenž si za svůj hit vysloužil velké ovace publika.
     
    44:10
    Další velká komplikace pro Washington, který bude hrát v oslabení. Dvě minuty za držení Cirelliho dostal zkušený bek Matt Niskanen.
     
    44:15
    Z přesilovky uteklo sotva pět vteřin a Holtby má na kontě už dva zákroky. Point vyhrál buly na Kučerova, jenž solidně pálil z osy hřiště. On ani dorážející spoluhráč v levém kruhu se ale neprosadil.
     
    44:53
    Capitals nadvakrát vyhazují a mají dostatek času na vystřídání. Novou akci domácího týmu začíná Hedman.
     
    45:18
    Point dostal od Paláta přihrávku do mezikruží. Holtby tentokrát zasahovat nemusel, neboť mu pomohl blokující Jensen.
     
    45:25
    Kučerov na hostujícího gólmana nevyzrál ranou z pravého kruhu a pak jenom sledoval, jak hosté bezpečně vyhazují.
     
    46:10
    Hosté v plném počtu.
     
    46:50
    Orlov rozehrál na Oshieho, který potáhl puk až před branku. Tam mu utekl k Ovečkinovi, kterého další Rus Vasilevskij vychytal.
     
    47:34
    Paquette shodil puk doprava na McDonagha, který ladně přihrál za obranu na Paláta. Český forvard těsně před Holtbym neuspěl.
     
    47:59
    Proti Boydovi vytasil Vasilevskij svůj beton. Washington se rozhodně nevzdává a nyní si vytváří zajímavý zámek.
     
    48:08
    Bolts se ubránili, čemuž napomohl také Ondřej Palát. Ten na konci svého delšího střídání zablokoval střelu Burakovského.
     
    49:21
    Obsazený Ovečkin musel vrátit puk z útočné modré čáry na Kempného. Po jeho přihrávce nahazoval Kuzněcov do prostoru nikoho.
     
    49:49
    Černákovu vysokou střelu od modré čáry parádně tečoval Joseph. Holtby prokázal vynikající postřeh a včas sklapl betony k sobě.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:06
    Velkou chybu v hostující rozehrávce mohl potrestat Killorn, jenž jel sám na Holtbyho. Ten zakončení forhendovým blafákem zneškodnil a ještě udržel naděje Capitals při životě!
     
    50:23
    Hosté se dostali z nejhoršího jen díky zakázanému uvolnění. Ihned po buly zkusil štěstí Rutta, jenže Holtby kotouč vykopl do rohu.
     
    51:03
    A střelu Millera zastavil Holtby pro změnu hokejkou. To už bylo od domácích vše, dopředu se pomalu přesouvá Oshie.
     
    51:10
    Nicklas Bäckström měl trochu prostoru na to, aby se přemístil k vrcholku levého kruhu. Vasilevskij měl se střelou švihem trochu problémy, avšak nadvakrát ji zkrotil.
     
    51:35
    Niskanenův propagační pokus z pravého mantinelu vyrazil Vasilevskij jen před sebe, takže měl co dělat i s dorážkou Oshieho.
     
    52:56
    Washington právě vstřelil branku!
    Sedm minut před koncem se zápletka tohoto zápasu opět trochu zamotává! Connolly předal puk k modré čáře na Orlova, jehož prudká střela byla nepřesná, nicméně od zadního hrazení se odrazila před odkrytou branku a tam ALEXANDR OVEČKIN nezaváhal. Ruský forvard dává svůj 48. gól v sezóně! Asistence: Dmitrij Orlov, Brett Connolly.
    52:56 Alexandr OVEČKIN - 4:3
     
    53:22
    Dnes nepříliš výrazný Stamkos dostal pas do předbrankového prostoru. Zblízka žádnou skulinku v Holtbyho postoji ale nenašel.
     
    53:43
    Nyní o sobě dali vědět i oba čeští hokejisté ve službách Tampy. Palát se prezentoval nepřesnou střelou, zatímco Rutta od modré čáry Holtbyho trochu protáhl.
     
    54:22
    Podruhé v zápase usedá na domácí trestnou lavici Ondřej Palát. Rozhodčím neuniklo jeho podražení Bretta Connollyho.
     
    54:33
    Blesky zahájily další oslabení nejlepším možným způsobem. Stamkos vyhrál vhazování nad Bäckströmem a jeho spoluhráč ihned vyhodil.
     
    54:56
    Po domácím ofsajdu se kotouč dostal až do blízkosti Holtbyho branky, odkud se Capitals musí složitě prokousávat kupředu.
     
    55:22
    Oshiemu prošla spoluhráčova přihrávka mezi nohama. Za ním už byli domácí a Paquette svým útokem donutil Ovečkina zapnout i dozadu.
     
    55:56
    Gourde vypálil zpoza pravého kruhu. Holtby byl připravený a Washington okamžitě otáčí hru prostřednictvím Wilsona.
     
    56:09
    Puk vyletěl mimo ledovou plochu. Rozhodčí museli zastavit hru a nařizují vhazování po levici Andreje Vasilevského.
     
    56:19
    Tradiční spolupráce mezi Carlsonem a Ovečkinem. Ten dostal pas od modré čáry do svého bydliště v levém kruhu, jenže tvrdou ranou branku minul.
     
    56:22
    Domácí v plném počtu.
     
    56:35
    Ondřej Palát vyjel z trestné lavice přímo do protiútoku. Skvělým obranným zákrokem ho však odzbrojil John Carlson.
     
    56:48
    Alexandr Ovečkin se pěkně prosmýkl mezi hráčem a pravým mantinelem. Zprava přihrál k zadní tyči na Vránu, který trefil bližší štangli!
     
    57:33
    Dobrou půlminutu udržela Tampa puk hodně daleko od své branky. Hedman nic nevymýšlel a nahodil puk k soupeřovým obráncům.
     
    57:49
    Braden Holtby už opustil své brankoviště a odjel na střídačku. Capitals zahajují dlouhou přesilovku šesti proti pěti!
     
    58:29
    Ovečkin se ocitl na modré čáře, odkud napřáhl k obávané střele golfákem. Tu na svém těle bolestivě zastavil Victor Hedman.
     
    58:52
    Carlson se neprosadil kousek před brankovištěm, kde se snažil dorážet svou vlastní střelu. Pak chyběl na modré čáře a nemohl zabránit vyhození.
     
    59:13
    Tampa právě vstřelila branku!
    Do prodloužení se dnes nepůjde! Hedmanův pokus o trefení prázdné branky skončil neúspěchem. Icing se ale nepískal a vedle tyče ležící puk dobruslil Kučerov. Po jeho snažení zleva vypálil ALEX KILLORN a trefil ze svého pohledu pravý horní roh. Devětadvacetiletý útočník slaví svůj první hattrick v kariéře! Asistence: Nikita Kučerov.
    59:13 Alex KILLORN - 5:3
     
    59:46
    Vasilevskij parádně zastavil Oshieho střelu z mezikruží. V přerušené hře se v jeho brankovišti do sebe pustili Wilson a Černák a vyfasovali desetiminutové osobní tresty.
     
    59:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    A ještě jedna třešnička na domácí dort! Osm vteřin před koncem se vhazovalo v útočném pásmu Washington, který ještě odvolal gólmana. Z jednoho ze soubojů se však kotouč odrazil na druhý konec hřiště, kde ho dojel YANNI GOURDE a šest desetin vteřiny před vypršením času upravil stav na 6:3. Asistence: Adam Erne, Victor Hedman.
    59:59 Yanni GOURDE - 6:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Souboj letošního suveréna s obhájci Stanley Cupu rozhodně nenudil. Tampa od poloviny první třetiny tahala za delší konec provazu. O svůj dvougólový náskok hned několikrát částečně přišla, ale Capitals se ani jednou na remízový stav nedotáhli. Ve třetí třetině k tomu bylo několikrát hodně blízko, ovšem Andrej Vasilevskij ve spolupráci se svou pravou tyčkou všechny šance zlikvidoval. Tampa se strachovala až do šedesáté minuty, kdy stihla dát dva další góly do prázdné branky. Killorn zkompletoval svůj první hattrick v životě a v poslední vteřině dal tečku za domácí výhrou Yanni Gourde.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 35 – 33 (16:9, 5:13, 14:11)
    Zablokované střely soupeře: 12 – 8
    Trestné minuty: 18 – 18
    Využité přesilové hry: 0/4 – 1/4
    Vyhraná vhazování: 65% – 35%
    Bodyčky: 33 – 23.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Alex Killorn (TBL) 3+0
    2. Erik Černák (TBL) 1+0
    3. Alexandr Ovečkin (WSH) 2+0.
     
    Československá stopa v utkání:
    Erik Černák (TBL)
    1+0, 2 střely, čas na ledě 22:37
    Jan Rutta (TBL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:45
    Ondřej Palát (TBL) 0+1, 1 střela, čas na ledě 16:38
    Michal Kempný (WSH) 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:14
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 3 střely, čas na ledě 12:10.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (02:57:53)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 9. T. Johnson (B. Point, Kučerov), 11. Killorn, 16. Killorn (Cirelli, Joseph), 43. Černák (Domingue, Palát), 60. Killorn (Kučerov), 60. Gourde (Erne, Hedman) – 13. Carlson (Kuzněcov), 28. Ovečkin (Oshie, Carlson), 53. Ovečkin (Orlov, Connolly)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Sergačjov, Coburn, Rutta – J. T. Miller, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, T. Johnson – Joseph, Cirelli, Killorn – Gourde, Paquette, Erne.
    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Jensen, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Hagelin – Boyd, Stephenson, Burakovsky.

    Rozhodčí: Pollock, Nicholson – Devorski, Amell

    Diváci: 19 092
    thejrc.org