Winnipeg – Calgary 2:1 (kon.) | Tampa – Washington 6:3 (kon.) | Carolina – Buffalo 4:2 (kon.)
Montreal – Chicago 0:2 (kon.) | Boston – Columbus 2:1 (po pr.) | Ottawa – Toronto 6:2 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 5:2 (kon.) | Arizona – Edmonton 2:3 (po pr.) | San Jose – Nashville 2:4 (kon.)
Colorado – New Jersey 3:0 (kon.) | Buffalo – St. Louis 4:3 (2:1 po s.n.) | Minnesota – NY Islanders 2:3 (po pr.)
konec
Tampa Bay Lightning
6:3 (3:1, 0:1, 3:1)
Washington Capitals
Neděle 17.03.2019, 00:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Yanni GOURDE - 6:3
     
    59:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    A ještě jedna třešnička na domácí dort! Osm vteřin před koncem se vhazovalo v útočném pásmu Washington, který ještě odvolal gólmana. Z jednoho ze soubojů se však kotouč odrazil na druhý konec hřiště, kde ho dojel YANNI GOURDE a šest desetin vteřiny před vypršením času upravil stav na 6:3. Asistence: Adam Erne, Victor Hedman.
    59:13 Alex KILLORN - 5:3
     
    59:13
    Tampa právě vstřelila branku!
    Do prodloužení se dnes nepůjde! Hedmanův pokus o trefení prázdné branky skončil neúspěchem. Icing se ale nepískal a vedle tyče ležící puk dobruslil Kučerov. Po jeho snažení zleva vypálil ALEX KILLORN a trefil ze svého pohledu pravý horní roh. Devětadvacetiletý útočník slaví svůj první hattrick v kariéře! Asistence: Nikita Kučerov.
    52:56 Alexandr OVEČKIN - 4:3
     
    52:56
    Washington právě vstřelil branku!
    Sedm minut před koncem se zápletka tohoto zápasu opět trochu zamotává! Connolly předal puk k modré čáře na Orlova, jehož prudká střela byla nepřesná, nicméně od zadního hrazení se odrazila před odkrytou branku a tam ALEXANDR OVEČKIN nezaváhal. Ruský forvard dává svůj 48. gól v sezóně! Asistence: Dmitrij Orlov, Brett Connolly.
    42:45 Erik ČERNÁK - 4:2
     
    42:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesky znovu vedou o dvě trefy a mají dobře nakročeno k cennému vítězství! Stephenson a Orpik se dostali pod tlak v rohu obranného pásma. Palát vydoloval puk pro McDonagha, který otočil těžiště na mnohem volnější pravou stranu k ERIKU ČERNÁKOVI a ten našel skulinku mezi Holtbyho betony. Asistence: Ryan McDonagh, Ondřej Palát.
    27:33 Alexandr OVEČKIN - 3:2
     
    27:33
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals přeci jen využívají přesilovou hru a znovu jsou na dostřel! Bylo to i s trochou štěstí, neboť Oshie svými zády srazil Carlsonovo nahození do levého kruhu na ALEXANDRA OVEČKINA. Ten zvolil střelu švihem a Vasilevskij se už nestihl přesunout k bližší tyči. Asistence: T.J. Oshie, John Carlson.
    15:56 Alex KILLORN - 3:1
     
    15:56
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning opět ukazují svou obrovskou ofenzivní sílu a zvyšují na 3:1! ALEX KILLORN převzal na vlastní půlce puk od Cirelliho a vyrazil do individuálního útoku. Ten nevypadal příliš nadějně, nicméně domácí útočník vystřelil přes Jensena a dokonce se dostal i k dorážce, kterou už protlačil puk za Holtbyho. Asistence: Anthony Cirelli, Mathieu Joseph.
    12:06 John CARLSON - 2:1
     
    12:06
    Washington právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že se v tomto utkání mezi dvěma silnými kluby rozhodně nebudeme nudit! Ovečkinova střela z otočky se mezi tři tyče nevešla. První lajna Capitals okamžitě zahájila agresivní forčeking, který vedl ke ztrátě Paláta. Kuzněcov zprava ihned přihrával k modré čáře na JOHNA CARLSONA a jeho dělovku zastavila až síť za Vasilevského zády. Asistence: Jevgenij Kuzněcov.
    10:33 Alex KILLORN - 2:0
     
    10:33
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts poměrně rychle odskakují do dvougólového náskoku! Holtby přihrával po prknech na Niskanena, do kterého ihned najel Cirelli. K levému mantinelu si během toho najel ALEX KILLORN, jehož střelu z úhlu si Holtby smolně srazil do vlastní branky. Bez asistence.
    08:35 Tyler JOHNSON - 1:0
     
    08:35
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí se v deváté minutě dostávají do vedení! Capitals malinko propadli ve středním pásmu a pak už se všechno odehrálo velmi rychle. Brayden Point zaútočil po pravé straně a odcentroval na TYLERA JOHNSONA, jenž vystřelil z jedničky a procedil puk přes Holtbyho, který si na něj sáhl, ale zastavit ho nedokázal. Asistence: Brayden Point, Nikita Kučerov.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 9. T. Johnson (B. Point, Kučerov), 11. Killorn, 16. Killorn (Cirelli, Joseph), 43. Černák (Domingue, Palát), 60. Killorn (Kučerov), 60. Gourde (Erne, Hedman) – 13. Carlson (Kuzněcov), 28. Ovečkin (Oshie, Carlson), 53. Ovečkin (Orlov, Connolly)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Sergačjov, Coburn, Rutta – J. T. Miller, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, T. Johnson – Joseph, Cirelli, Killorn – Gourde, Paquette, Erne.
    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Jensen, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Hagelin – Boyd, Stephenson, Burakovsky.

    Rozhodčí: Pollock, Nicholson – Devorski, Amell

    Diváci: 19 092
    thejrc.org