Club Brugge – Mouscron 1:2 (kon.) | Charleroi – Eupen 1:2 (kon.) | Kortrijk – Antverpy 2:0 (kon.)
Lokeren – Cercle Brugge 3:1 (kon.) | Oostende – Anderlecht 0:2 (kon.) | Standard – Waasland-Beveren 4:3 (kon.)
Sint-Truiden – Gent 0:2 (kon.) | Waregem – Genk 3:3 (kon.)
konec
Sint-Truiden VV
0:2 (0:1)
KAA Gent
Neděle 17.03.2019, 18:00 • Stayen, Sint-Truiden • Belgická liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Často se to nevidí, ale v dnešní situaci je to docela pochopitelné. Brankář Gentu chtěl pozdržet čas a tak čekal s rozehrávkou. Rozhodčí už ale čekal moc dlouho a tak Kaminskimu udělil žlutou kartu za zdržování hry.
     
    89
    Tak i hosté vystřídají dnes 3 hráče. Vynikající fotbalista Yaremchuk, který dnes mimo 2 góly předvedl fantastický výkon, si jde sednout. Nahrazuje ho Bezus, který si kopne na poslední minutky.
     
    87
    A hned následně hlavní arbitr dnešního mače vytahuje žlutou i směrem k hráči hostů. Provinil se Odjidja-Ofoe a dostává první varování.
     
    86
    Nyní byla hra Sankhona až přespříliš tvrdá a rozhodčí už ztratil trpělivost. Dal jasně najevo, že takhle se tedy hrát nebude a vytáhl žlutou kartu, první v zápase.
     
    82
    Domácí ve snaze s dnešním výsledkem ještě něco udělat využívají i poslední střídání. Dolů putuje De Sart a na hřiště De Bruyn, kterého si prosím nepleťte s belgickým De Bruynem, který kope za City.
     
    80
    Druhá změna přichází na straně Gentu. Za dnes velmi dobře hrajícího Dompého přišla náhrada v podobě Rosteda, který také umí zahrát velice dobře.
     
    73
    K první změně sáhl také trenér Gentu. Davida, kterého jsme na hřišti příliš neviděli nyní vystřídal oblíbenec Dejaegere.
     
    68
    Druhou změnu nyní na hřiště přinesl kouč týmu St. Truiden. Mmaee odchází na lavičku a dneska dohrál. Naopak na trávník vběhl čerstvý Kinošita.
     
    64
    Máme zde první střídání St. Truidenu a vlastně i celého zápasu. Sekine přišel na trávník nahradit Acolatseho.
    61. Roman JAREMČUK - 0:2
     
    61
    Gent právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ROMAN YAREMCHUK. Gent si vypracoval hezkou akci, a volný Sorloth se nacházel ve vápně, ale už v úhlu a proto nacentroval na druhou stranu, přímo na YAREMCHUKA a ten si míč zpracoval a střelil vysoko nad brankáře.
     
    47
    Gent už málem slavil druhou branku. Míč se pomalu dokutálel do sítě. Jenže rozhodčí signalizoval, a důležité je že správně signalizoval, že gólu předcházela ruka a tak neplatí!
     
    38
    Další střela domácích po kombinaci, která vzešla z rohového kopu, udělala Kaminskimu dost problémů. Míč se mu od hrudi na zemi odrazil a další hráč se pokoušel dorazit. Branku ale netrefil.
     
    28
    Přímo před gólmanem se teď ocitl Sorloth, který si naskočil na Dompého centr z kraje hřiště. Rýsovala se možnost za vzdechu míč zasáhnout do prázdné branky, ale Sortothovi se míč odrazil úplně jiným směrem, než potřeboval. Byla to ale obrovská šance!
     
    21
    Velká šance přišla na druhé straně, kdy jeden z hráčů domácího celku skoro od čáry centroval a míč letěl přímo k jeho volnému kolegovi před brankářem. Derijck, stopér Gentu ho ale na poslední chvíli vyhlavičkoval.
    17. Roman JAREMČUK - 0:1
     
    17
    Gent právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ROMAN YAREMCHUK. Ten si po krátké akci svého týmu převzal míč pod vlastní kontrolu a propasíroval míč pěkně za gólmanovy záda. Nutno podotknout, že gólmanovi nasadil "jesle".
     
    11
    Yaremchuk se nyní osamostatnil od Teixeiry a vyslal krásnou střelu, který nakonec jen těsně minula pravou tyč.
     
    8
    Yaremchuk běžel s míčem a prodral se do samostatného úniku přes obránce. Už byl v šestnáctce a spadl. Pravděpodobně byl přistrčen, ale rozhodčí to jako zákrok na penaltu neviděl.

    Jiří Polášek

    Branky: 17. Jaremčuk, 61. Jaremčuk

    Karty:   86. Sankhon (SIT) – 87. Odjidja-Ofoe (GNT), 90+2. Kaminski (GNT)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 9:8. Rohy: 6:7.
    Sint-Truiden VV: Steppe – Teixeira, Sankhon, Tomijasu – Asamoah, Acolatse (64. Sekine), Mmaee (68. Kinošita), Botaka, De Sart (82. De Bruyn) – Boli, Kamada.
    Náhradníci: Pirard – De Bruyn, C. Ceballos, De Petter, Janssens, Kinošita, Vloet, Sekine.

    KAA Gent: Kaminski – Derijck, Bronn, Souquet, B. Verstraete – Odjidja-Ofoe, Sörloth, Dompé (80. Rosted), David (73. Dejaegere) – Jaremčuk (89. Bezus), Asare.
    Náhradníci: Thoelen – Smith, Rosted, Limbombe, Kvilitaja, Bezus, Dejaegere.
    thejrc.org