Club Brugge – Mouscron 1:2 (kon.) | Charleroi – Eupen 1:2 (kon.) | Kortrijk – Antverpy 2:0 (kon.)
Lokeren – Cercle Brugge 3:1 (kon.) | Oostende – Anderlecht 0:2 (kon.) | Standard – Waasland-Beveren 4:3 (kon.)
Sint-Truiden – Gent 0:2 (kon.) | Waregem – Genk 3:3 (kon.)
konec
SV Zulte-Waregem
3:3 (1:2)
KRC Genk
Neděle 17.03.2019, 18:00 • Regenboogstadion, Waregem • Belgická liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že SV Zulte-Waregem vybojovalo jeden bod a připravilo KRC Genk o dva body v boji o titul, když hosté v 61. minutě vedli již 3:1 a utkání nakonec skončilo 3:3, se s Vámi loučí a hezkou neděli přeje Tomáš Lysý. (09:01:39)
     
    Je konec! Kdo by si byl v 61. minutě pomyslel, že Genk ztratí dva body. Hosté totiž šli do vedení již 3:1. Samatta vyslal přesnou přihrávku na Leandra Trossarda, jenž zasekl míč, zbavil se obránce a vyslal hezkou střelu na vzdálenější tyč, kterou obstřelil gólmana Bossuta. Jenže v 72. minutě přišlo snížení domácích. Seck napodruhé odcentroval do vápna a jeho oblouček našel přesně hlavu Sandyho Walshe, který jakožto střídající hráč vykřesal domácím naději na bod. A ta se stvrdila v 93. minutě. Centrovaný míč usměrnil na branku Harbaoui, ale Bossut dokázal balon vyrazit, nikoliv však zkrotit. Hamdi Harbaoui byl nejblíže u míče a důrazně ho napálil do branky – 3:3.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu za taktický faul obdržel také Marvin Baudry.
    90+3. Davy de Fauw - 3:3
     
    90+3
    Waregem právě vstřelil branku!
    Jen aby tohle hosty v boji o titul nemrzelo. Centrovaný míč přilétl na hlavu Harbaouiho, který hlavičkoval na branku. Už se zdálo, že Danny Vuković míč zastaví, ale nezkrotil ho v rukavicích, balon uskočil před něj a Théo Bongonda se do celé situace raději vůbec nemotal, byť také mohl střílet. HAMDI HARBAOUI totiž doběhl míč a nekompromisně ho uklidil do sítě.
     
    90+1
    Sebastien Dewaest přejel na půlící čáře soupeře. Neměl ani moc na výběr, jinak by z toho byl ještě rychlejší kontr soupeře. Stef Peeters tak pocítil tvrdost kolíků útočníka Genku. Žlutou kartu dostává také Dieumerci Ngondala.
     
    90+1
    Domácí celek kombinuje před vlastní brankou, více vinou dobrého napadání Genku ani nemůže.
     
    90
    Sudí nastaví ve druhém poločasu ještě pět minut.
     
    90
    Na zemi poblíž rohového praporku zůstává ležet Théo Bongonda. Pravděpodobně špatně dostoupl a vůbec mu nyní nezávidím, to není nic příjemného.
     
    90
    Poslední minuta základní hrací doby se právě rozběhla.
     
    89
    A hned z toho byl rychlý protiútok. Ndongala se znovu hlásil výrazně o slovo. Trossard zpracoval jeho krásnou přihrávku a kapitán Genku vyslal přesný pas na Samattu, jehož střelu konečny prstů vytáhl Sammy Bossut na roh.
     
    88
    Jenže jeho centr skončil na hlavě prvního obránce před vápnem.
     
    88
    Centr do vápna bude posílat Stef Peeters.
     
    88
    Vypadalo to, že Leandro Trossard si pomohl proti Bongondaovi nedovoleně, Poprvé nikoliv, podruhé již ano.
     
    87
    A další autové vhazování pro hosty.
     
    87
    Domácí zkusili postupný útok po pravé straně, ze kterého nevytěžili vůbec nic – jen aut Genku.
     
    86
    Nyní nemohl Samatta na míč vůbec dosáhnout, přihrávka byla extrémně prudká.
     
    85
    Do nějakého souvislejšího tlaku se SV nemůže dostat, naopak Ndongala se nyní snažil nahradit svojí chybu před druhou inkasovanou brankou. Dobrý centr z levé strany ale hosté v gól nepřetavili. Samatta ještě posunul hlavičkou míč na penaltový puntík pro Ingvartsena, jehož zakončení hlavou bylo extrémně slabé. Gólová šance vychází do ztracena.
     
    84
    Ruslan Malinovskyj, který hrál výborně zejména v prvním poločase, přepouští místo na hřišti pro Marcuse Ingvartsena.
     
    82
    Evoud Plentinckx, který dostal řádnou motanou před třetím gólem Genku, je střídán Idrissou Syllou. Obránce za útočníka, domácí tedy vysílají jasnou snahu, že chtějí vyrovnat!
     
    82
    Za hustého deště nedosáhl na dlouhý míč Mbwana Samatta a to je vítaná šance pro domácí podniknout ještě další útok.
     
    80
    Stef Peeters chtěl rychle rozehrát aut, ale na hrací plochu doskákal druhý míč, takže musí chvilku počkat.
     
    79
    Malinovskyj přebral u pravého rohového praporku dlouhý míč, ale poté mu vůbec nevyšel centr.
     
    79
    Tohle snad ani Baudry nemohl myslet vážně. Míč šel naprosto jasně od jeho nohy do zámezí a zadák SV ještě zvedá ruku na znamení, že by měl vhazovat jeho tým. To určitě, milej zlatej, říká si asi asistent sudího.
     
    78
    Pro hosty vítaná zpruha, faul Evouda Plentinckxe na půlící čáře dává Genku možnost rozehrát postupný útok, a to hezky v klidu. A ještě je z toho kartička pro domácího beka.
     
    76
    Walsch nedostal při protiútoku domácích ideální míč, takže byl obráncem Genku rychle od balonu odstaven. Aut pro domácí ekipu.
     
    75
    Na přední tyči zaúřadoval jeden z obránců hostí, následný odražený míč vůbec nesedl Malinovskému, který se ve druhém poločase ze hry úplně vytratil.
     
    74
    Rohový kop pro hosty.
    72. Sandy WALSH - 2:3
     
    72
    Waregem právě vstřelil branku!
    Pozor, zápletka! První centr Secka ještě obrana hostí odvrátila, tak si dal záložník Zulte-Waregemu repete jako Bohuš v Dědictví. A překvapil zadáky Genku dokonale. Jeho centr a la menší svíce dopadl přesně na hlavu SANDYHO WALSHE, kterého Ndongala bránil takovým stylem, že v následujícím kole bude rád, když vůbec sedne na lavičku, ze které před minutou přišel na hřiště. Asistence: Ibrahima Seck.
     
    72
    Ibrahima Seck vyslal zhruba pětatřicet metrů od Vukovićovi svatyně pořádně tvrdou ránu, které chybělo jediné – opačná faleš. Takhle míč skončil vedle pravé tyče.
     
    71
    Dnes výborně hrající Junya Ito jde z placu a místo něj přichází na závěrečných dvacet minut Dieumerci Ngondala. Je třeba říct, že Ito má velkou zásluhu na průběžném vedení Genku.
     
    70
    Tohle byl ofsajd jak z učebnice, který ukázal Sander Berge.
     
    70
    Marvin Baudry důrazným odkopem sděluje, že přes něj a po pravé straně cesta do útoku nepovede.
     
    70
    Hostům to ale vůbec nemusí vadit, znovu se rychle dostali k míči kopanému.
     
    69
    Naopak rychlý brejk po levé straně byl až do finálního řešení ódou na dobré přenesení hry. Jenže k tomu, aby bylo vše stoprocentní, chyběl přesnějčí centr Bergeho.
     
    68
    Dlouhý centr do vápna z pravé strany určitě nebude měřítkem pro přesnost. Danny Vuković si pro něj doběhl a v pohodě schovává míč do rukavic.
     
    67
    Ač je tomu hodně nerad, Leandro Trossard se už s míčem dostal do zámezí.
     
    66
    Ale tohle bylo pěkné, o tom žádná. Také hosté ukázali, že to jde. Nejprve Vuković výborně vytěsnil střelu Secka z pravé strany, která také plula ke vzdálenější tyči. Odražený míč se dostal na nohy de Fauwa, který z bezprostředně dobré pozice na penaltovém puntíku přestřelil.
     
    64
    Domácí fotbalisté drží míč na svých kopačkách, a to zhruba třicet metrů od brány. Od vlastní brány, dlužno říct. V tomto prostoru nejsou Vukovićovi opravdu nebezpeční.
     
    64
    Genk tak přenesl hru na druhou stranu, kde Ito zkusil dát dopředu bochánek na Trossarda, ale neodhadl razanci.
     
    63
    A další hezká akce po levé straně, kterou nyní vedl Samatta. Ale odcentrovat se mu nepodařilo.
     
    62
    Genk si v pohodě kombinuje na obranné polovině, domácí ani nenapadají.
    61. Leandro TROSSARD - 1:3
     
    61
    Genk právě vstřelil branku!
    Třetí gól asi výrazně nahlodává domácí psychiku a nyní už to bude mít Zulte-Waregem hodně hodně těžké. Samatta poslal po levé straně do vápna míč pro LEANDRA TROSSARDA, který zasekl míč, čímž dokonale opil Plentinckxe. Zasekávačka a krásná střela na vzdálenější tyč, kterou kapitán Genku obstřelil gólmana, dává už hostím slušný náskok. Asistence: Mbwana Samatta.
     
    61
    Tak dlouho si de Fauw hrál s míčem u levé čáry ohraničující pokutové území, až nacentroval naprosto špatně a je z toho protiútok hostí.
     
    60
    Dvě třetiny hry jsou minulostí, Genk dělí od další důležité výhry, vedoucí k titulu, už jen třicet minut a nějaké to nastavení.
     
    59
    Jakub Piotrowski jde z placu a nahrazuje ho Sander Berge. Upřímně se ani nedivím, záložník Genku moc vidět nebyl.
     
    59
    Hosté vedli míč osou hřiště, kde byla zformovaná obrana domácích. Což o to, defenzíva nyní SV funguje dobře, ale chtělo by to trošku toho ofenzívního počinu.
     
    58
    Malá domů Bossutovi nadělala hodně problémů. Domácí gólman neměl jinou šanci, než aby poslal míč zpět na Secka, který vzápětí podél brankoviště odkopává míč pryč.
     
    56
    Výborná kombinační akce hostí. Situace na jeden dotek, ofsajd žádný a Heynen si krásně narazil s Trossardem. Jen škoda, že druhý jmenovaný místo střely ve vápně ještě centroval.
     
    55
    Že by se v posledních minutách dělo na hřišti něco důležitého, to se tedy říct nedá. Krom toho, že čoudíky po pyrotechnice už ustoupili a opět vidíme na celou hrací plochu.
     
    53
    Nyní sudí běží zkotrnolovat situaci v rohu za brankou domácích. Snad už je vše v pořádku a budeme moct, i přes vypálená místa od pyrotechniky, pokračovat v utkání.
     
    52
    Rozhodčí důrazně upozorňuje, že v případě dalších takových prohřešků by mohlo přijít něco horšího.
    51. Takto aktuálně vypadá situace v rohu za brankou Bossuta
     
    51
    Hra je nyní přerušena a důvod je jednoznačný, hostující fanoušci mají pyrotechnický orgasmus...
     
    50
    Po kratší odmlce se také k míči dostávají hosté, ale jejich akce končí už na polovině hřiště. Jenže šťastným odrazem vrací domácí tým, samozřejmě neúmyslně, míč na kopačky hostí.
     
    49
    Zulte-Waregen v dalším útoku. Bongonda zkoušel míč prostrčit středem hřiště do pokutového území, ale nepodařilo se mu to.
     
    48
    Walsh se po pravé straně nenatlačil do pokutového území, u rohového praporku ho odstavil od balonu Maehle a ještě drze nahrál Lucumimu.
     
    47
    Ačkoliv se to nyní Heynenovi vůbec nelíbí, faktem je, že poblíž střídaček byl odstaven od balonu naprosto čistě.
     
    46
    Marco Bürkiho už dnes v utkání neuvidíme, o poločase byl střídán Sandym Walshem. Z placu jde také útočník Nill De Pauw, kterého nahrazuje Mikael Soisalo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:01.
     
    První poločas je za námi. Začal lépe pro domácí, kteří se v 11. minutě dostali do vedení, když Hamdi Harbaoui proměnil nařízenou penaltu po nesmyslném Dewaestově faulu na Björdala. Jenže proměněný pokutový kop jakoby domácí uzemnil a iniciativu začal přebírat první tým tabulky. V devatenácté minutě se dočkal zaslouženého vyrovnání, když Ito po hezké individuální akci nacentroval míč přesně na hlavu Ruslana Malinovského, jenž měl snadnou pozici. Šest minut před koncem první části pak šli hosté do vedení. Malinovskyj potáhl míč středem, opět našel na pravé straně volného hráče, tentokrát Maehleho a ten ze stejné pozice nyní dal míč znovu pod sebe – po zemi – kde byl volný Junya Ito – 1:2.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hosté mají míč u své branky, bezpečně ho drží a rozhodně nikam nespěchají.
     
    45
    V prvním poločasu budeme hrát minut nad rámec základní hrací doby.
     
    44
    Genk už se nyní bude soustředit hlavně na to, aby první poločas dohrál do úspěšného konce.
     
    42
    Bossut lapil míč a ihned jej posílá dopředu na Björdala, kterého si ale pohlídala obrana Genku.
     
    41
    A nakonec je z toho rohový kop z pravé strany, který zahraje Ruslan Malinovskyj.
     
    40
    Domácí úplně vypadli z rytmu, Genk vede další akci, i když postupným útokem.
    39. Junya ITO - 1:2
     
    39
    Genk právě vstřelil branku!
    Krásná kombinace Genku přináší druhou branku a vedení vedoucího týmu tabulky Jupiler League. Malinovskyj rozehrál míč před vápnem na pravou stranu, kde si jej našel naběhnuvší Maehle. Ten dal balon pod sebe přesně na nohu JUNYI ITA, jenž neměl problém kopnout balon do volného prostoru, kna který nemohl Bossut dosáhnout. Asistence: Maehle.
     
    37
    Genk má v posledních minutách o něco více ze hry, aktivita Zulte-Waregemu ze začátku zápasu je pryč.
     
    35
    Ačkoliv se De Norre snažil, jak mohl, přes dva hráče prostě přejít nemohl. Dal tedy míč dozadu na Malinovského, který ve vápně našel Trossarda, který se prosadil přes obránce, ale z penaltového puntíku minul pravou tyč!
     
    34
    Ruslan Malinovskyj dával míč napříč pokutovým územím, ve kterém hledal spoluhráče z útoku, ale na poslední chvíli přihrávku zablokoval obránce Baudry.
     
    33
    Ale že by u kulatého nesmyslu zůstali nějak dlouho, to se tedy říct nedá. Je zde další akce hostí.
     
    32
    Jeden z hráčů hostí zahrál rukou a hra je tak přerušená. U míče budou domácí.
     
    30
    Půlhodina hry je za námi, obraz hry je asi odpovídající skóre. Prvních patnáct minut měli více ze hry domácí, ale inkasovaný gól na 1:1 je hodně zchladil.
     
    29
    A další rozehrávka gólmana SV dopředu, kde ale nákop nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    28
    Že by si Bossut nyní měl stěžovat na nedostatek práce, to se rozhodně říci nedá. Kolikrát se mi zdá, že působí jako klasický stoper, jak se u něj zastavují všechny míče.
     
    27
    Z levé strany šel na Samattu prudký centrovaný míč. Nechybělo ale moc, aby na něj útočník Genku v ideální pozici dosáhl. Takhle ho jen ztlumil a musel se pro něj vracet až k lajně.
     
    25
    Mohl z toho být další protiútok Genku, jenže opět přišla nepřesná přihrávka a s míčem se tak polaská Bossut, který si ho staví na odkop od branky.
     
    24
    Dlouhý míč nemohl Trossard doběhnout, proto se rychle zastavil a z celé akce je jen odkop domácích od branky.
     
    23
    Nyní měli domácí hodně štěstí, že jim v poslední chvíli zafungovala obranná pas, která našla Mbwana Samattu v postavení mimo hru. Jinak by šel hráč Genku sám na branku.
     
    21
    Hosté jsou po vstřelené brance výrazně aktivnější, což se asi dalo čekat. Prudký centr Trossarda z levé strany jen tak prolétl pokutovým územím.
    19. Ruslan MALINOVSKYJ - 1:1
     
    19
    Genk právě vstřelil branku!
    Z přímého volného kopu domácích zde byl rázem rychlý protiútok po pravé straně. Junya Ito si výborně pohrál s dvěma obránci, zejména s Bürkim a ve vápně poslal míč lehkým centříkem za sebe, přímo na hlavu RUSLANA MALINOVSKÉHO, který měl jednoduchou pozici. Asistence: Ito
     
    18
    Bongonda vybojoval faul, když ho u pravé postranní čáry poslal na promáčenou zem Lucumi. Další šance pro domácí tým.
     
    16
    Přímý volný kop Genku vůbec neohrozil Bossuta, obrana domácích zafungovala skvěle a nyní mohou jít hráči v červeném do útoku.
     
    14
    A další kombinace hráčů v červených dresech. Harbaoui může jen litovat špatné přihrávky.
     
    13
    Inkasovaný gól hodně opařil vedoucí tým tabulky, domácí jsou nyní jasně na koni.
    11. Hamdi HARBAOUI - 1:0
     
    11
    Waregem právě vstřelil branku!
    HAMDI HARBAOUI šel na pokutový kop a nedal gólmanu Vukovićovi žádnou šanci. Ještě před kopem lehce zbrzdil svojí rychlost, poslal gólmana na druhou stranu a míč vystřelil nekompromisně k druhé tyči.
     
    11
    Byla nařízena penalta pro domácí, když se Henrik Björdal dostal v pokutovém území k míči po Vukovićem vyražené střele. Jenže Dewaest v pokutovém území útočníka Zulte-Waregemu naprosto nesmyslně podkopl a je z toho jasná penalta!
     
    10
    Sammy Bossut si nerozuměl při odkopu s obránci a míč se mu vrátil zpátky. Vznikla tak situace, kdy brankář a tři obránci na sebe zírali, kdo jako půjde k míči první. Nakonec jeden z nich zareagoval, jelikož už se řítil hráč soupeře.
     
    9
    Vypadá to, že Genk začíná vystrkovat drápky. První střelecké ohrožení branky v podání Heynena skončilo sice zástřelem, ale kdo ví. Třeba to jednou může vyjít výrazně lépe.
     
    8
    Hosté se zatím spíše brání, ale nyní Itoův obranný odkop založil rychlý kontr Genku. Jenže před vápnem znovu přišla nepřesná přihrávka a za hustého deště a mrholení je z toho aut domácích.
     
    7
    To nebyl úplně příjemný pohled, z kotle domácích fanoušků totiž vlál oběšenec v dresu Genku... Samozřejmě jako figurína.
     
    6
    Rychlý protiútok hostí končí před vápnem, kde přišla nepřesná přihrávka na Trossarda.
     
    5
    Habaoui vyslal výborný přízemní centr z pravé strany do ohně, kde se sklouzával k míči Nill De Pauw, jenže scházel mu půl krok, aby ve skluzu doklepnul míč do sítě.
     
    3
    Přímý volný kop pro domácí nebyl žádnou výraznou přítěží pro Vukoviće, zejména když mu pomohli obránci.
     
    2
    Danny Vuković musel hodně ven z branky, dokonce si doběhl až k lajnové čáře, kde byl dříve než Seck a poslal balon do bezpečí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    KRC Genk:
    Nedávný soupeř Slavie Praha v play-off Evropské ligy bojuje o mistrovský titul a poslední kolo může být pro Genk opět velice důležité. V tabulce má totiž náskok šesti bodů před Club Bruggy, přičemž v posledních čtyřech zápasech ale vyhrál jen jednou (na rozdíl od tří výher Brugg). Poměrně slušný náskok Genku se tak za poslední čtyři kola zmenšil o pět bodů, ale i tak má KRC slušný náskok. Je třeba říct, že před skupinou o mistrovský titul a o ligu mistrů se body prvních šesti týmů budou dělit dvěma, takže pokud Genk i Club Brugge vyhrají, bude mít vedoucí tým tabulky před nadstavbou tříbodový náskok.

    Poslední zápasy Genku:
    Genk – Lokeren 1:0
    Charleroi – Genk 1:1
    Genk – Antverpy 0:0
    Club Brugge – Genk 3:1
    Genk – St. Lutych 2:0.
     
    SV Zulte-Waregem:
    Domácí jsou na 11. místě a určitě se již nedostanou do skupiny na 1.-6. místě, která bude bojovat jak o titul, tak o místa v Lize mistrů. Waregem má po 29 kolech, tedy před posledním kolem základní části, aktuálně 32 bodů a už se nemůže posunout tabulkou směrem výše. SV tak čeká jistojistě skupina o účast v Evropské lize.

    Poslední výsledky Waregemu:
    Waasland – Waregem 1:1
    Waregem – Gent 1:3
    Eupen – Waregem 2:3
    Waregem – St. Truiden 1:1
    Anderlecht – Waregem 1:1.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu belgické ligy, které se pomalu blíží ke svému konci. V dalším utkání se proti sobě utká SV Zulte-Waregem, které na domácím stadionu vyzve nedávného soupeře Slavie Praha z evropské ligy, tým KRC Genk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Lysý

    Branky: 11. Harbaoui (pen.), 72. Walsh, 90+3. Harbaoui – 19. Malinovskyj, 39. Ito, 61. Trossard

    Karty:   78. Pletinckx (WAR), 90+4. Baudry (WAR) – 90+1. Dewaest (GNK), 90+1. Ndongala (GNK)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:1.
    SV Zulte-Waregem: Bossut – de Fauw, Baudry, Bürki (46. Walsh), Pletinckx (82. Sylla) – De Pauw (46. Soisalo), Björdal, Seck, S. Peeters – Harbaoui, Bongonda.
    Náhradníci: Bostyn – Heylen, Walsh, Marcq, Tardieu, M. De Smet, Soisalo, Sylla.

    KRC Genk: Vuković – Dewaest, Maehle, Lucumi – De Norre, Ito (71. Ndongala), Malinovskyj (84. Ingvartsen), Piotrowski (59. S. Berge), Heynen – Samatta, Trossard.
    Náhradníci: Jackers – Wouters, Seigers, Aidoo, Paintsil, S. Berge, Ingvartsen, Ndongala, Gano.

    Rozhodčí: Laforge
    thejrc.org