Club Brugge – Mouscron 1:2 (kon.) | Charleroi – Eupen 1:2 (kon.) | Kortrijk – Antverpy 2:0 (kon.)
Lokeren – Cercle Brugge 3:1 (kon.) | Oostende – Anderlecht 0:2 (kon.) | Standard – Waasland-Beveren 4:3 (kon.)
Sint-Truiden – Gent 0:2 (kon.) | Waregem – Genk 3:3 (kon.)
konec
SV Zulte-Waregem
3:3 (1:2)
KRC Genk
Neděle 17.03.2019, 18:00 • Regenboogstadion, Waregem • Belgická liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
    90+3. Davy de Fauw - 3:3
     
    90+3
    Waregem právě vstřelil branku!
    Jen aby tohle hosty v boji o titul nemrzelo. Centrovaný míč přilétl na hlavu Harbaouiho, který hlavičkoval na branku. Už se zdálo, že Danny Vuković míč zastaví, ale nezkrotil ho v rukavicích, balon uskočil před něj a Théo Bongonda se do celé situace raději vůbec nemotal, byť také mohl střílet. HAMDI HARBAOUI totiž doběhl míč a nekompromisně ho uklidil do sítě.
    72. Sandy WALSH - 2:3
     
    72
    Waregem právě vstřelil branku!
    Pozor, zápletka! První centr Secka ještě obrana hostí odvrátila, tak si dal záložník Zulte-Waregemu repete jako Bohuš v Dědictví. A překvapil zadáky Genku dokonale. Jeho centr a la menší svíce dopadl přesně na hlavu SANDYHO WALSHE, kterého Ndongala bránil takovým stylem, že v následujícím kole bude rád, když vůbec sedne na lavičku, ze které před minutou přišel na hřiště. Asistence: Ibrahima Seck.
    61. Leandro TROSSARD - 1:3
     
    61
    Genk právě vstřelil branku!
    Třetí gól asi výrazně nahlodává domácí psychiku a nyní už to bude mít Zulte-Waregem hodně hodně těžké. Samatta poslal po levé straně do vápna míč pro LEANDRA TROSSARDA, který zasekl míč, čímž dokonale opil Plentinckxe. Zasekávačka a krásná střela na vzdálenější tyč, kterou kapitán Genku obstřelil gólmana, dává už hostím slušný náskok. Asistence: Mbwana Samatta.
    39. Junya ITO - 1:2
     
    39
    Genk právě vstřelil branku!
    Krásná kombinace Genku přináší druhou branku a vedení vedoucího týmu tabulky Jupiler League. Malinovskyj rozehrál míč před vápnem na pravou stranu, kde si jej našel naběhnuvší Maehle. Ten dal balon pod sebe přesně na nohu JUNYI ITA, jenž neměl problém kopnout balon do volného prostoru, kna který nemohl Bossut dosáhnout. Asistence: Maehle.
    19. Ruslan MALINOVSKYJ - 1:1
     
    19
    Genk právě vstřelil branku!
    Z přímého volného kopu domácích zde byl rázem rychlý protiútok po pravé straně. Junya Ito si výborně pohrál s dvěma obránci, zejména s Bürkim a ve vápně poslal míč lehkým centříkem za sebe, přímo na hlavu RUSLANA MALINOVSKÉHO, který měl jednoduchou pozici. Asistence: Ito
    11. Hamdi HARBAOUI - 1:0
     
    11
    Waregem právě vstřelil branku!
    HAMDI HARBAOUI šel na pokutový kop a nedal gólmanu Vukovićovi žádnou šanci. Ještě před kopem lehce zbrzdil svojí rychlost, poslal gólmana na druhou stranu a míč vystřelil nekompromisně k druhé tyči.

    Tomáš Lysý

    Branky: 11. Harbaoui (pen.), 72. Walsh, 90+3. Harbaoui – 19. Malinovskyj, 39. Ito, 61. Trossard

    Karty:   78. Pletinckx (WAR), 90+4. Baudry (WAR) – 90+1. Dewaest (GNK), 90+1. Ndongala (GNK)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:1.
    SV Zulte-Waregem: Bossut – de Fauw, Baudry, Bürki (46. Walsh), Pletinckx (82. Sylla) – De Pauw (46. Soisalo), Björdal, Seck, S. Peeters – Harbaoui, Bongonda.
    Náhradníci: Bostyn – Heylen, Walsh, Marcq, Tardieu, M. De Smet, Soisalo, Sylla.

    KRC Genk: Vuković – Dewaest, Maehle, Lucumi – De Norre, Ito (71. Ndongala), Malinovskyj (84. Ingvartsen), Piotrowski (59. S. Berge), Heynen – Samatta, Trossard.
    Náhradníci: Jackers – Wouters, Seigers, Aidoo, Paintsil, S. Berge, Ingvartsen, Ndongala, Gano.

    Rozhodčí: Laforge
    thejrc.org