Lyon – Montpellier 3:2 (kon.) | Remeš – Nantes 1:0 (kon.) | Bordeaux – Rennes 1:1 (kon.)
PSG – Marseille 3:1 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
1:1 (0:0)
Stade Rennes
Neděle 17.03.2019, 17:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:01:34)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:11.
     
    Je dobojováno! Střetnutí dvou kvalitativně podobných celků končí zaslouženou remízou, která jen těžko někoho překvapí. Větší radost ze zisku jednoho bodu mají určitě hosté, kteří po Kamanově gólu prohrávali a svou ztrátu pracně dotáhli až v nastaveném čase, kdy střelu Sarra dorazil do sítě M´Baye Niang. Bordeaux tak popáté za sebou nevyhrálo a zůstává v tabulce na třináctém místě. Osmé Rennes naopak potřetí neprohrálo, ale v boji o evropské poháry si moc nepomohlo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Roman Del Castillo potáhl míč po levé straně, jenže ho odcentroval jen do Poundjého hlavy. Nic dalšího už se v tomto utkání nestane.
     
    90+4
    Rennes získalo míč pár chvil po rozehrávce a znovu vybojovalo rohový kop. Bleskový obrat se ale nekonal, Costil nečelil žádnému zakončení.
    90+2. M'Baye NIANG - 1:1
     
    90+2
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Ve druhé minutě nastaveného času je vyrovnáno na 1:1! Del Castillo bleskově rozehrál rohový kop, a to ve spolupráci s centrujícím Grenierem. Míč propadl na Sarra, jehož rána byla balíkem těl sražená, ale nekompromisní dorážku M´BAYEHO NIANGA už neměl šanci nikdo zastavit.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu je přidáno dalších pět minut, z čehož mají domácí fanoušci pramalou radost.
     
    90
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Jimmy Briand, přichází Younousse Sankharé.
     
    89
    De Préville výtečně potáhl míč přes střed hřiště. Nakonec přihrál doprava čerstvému Palenciovi, na jehož centr o pár centimetrů nedosáhl.
     
    88
    Náznak rychlého přechodu do pokutového území ztroskotal na nepřesné přihrávce, která putovala do zámezí. Costil nebude spěchat s rozehrávkou.
     
    87
    Faul na útočné polovině zkomplikoval hostující snažení o vstřelení vyrovnávajícího gólu. Costilův výkop však skončil v moci Rennes.
     
    85
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Youssouf Sabaly, přichází Sergi Palencia.
     
    85
    Hamari Traoré ve skluzu přejel dolní končetiny rozbíhajícího se de Prévillea a jako třetí hostující hráč si za to vysloužil žlutou kartu.
     
    84
    Domácí se zatáhli do bloku a nyní nutí kombinovat fotbalisty Rennes jen ve vzdálenosti pětačtyřiceti metrů od své branky.
     
    83
    Sabaly až moc dlouho přidržel míč na pravém konci pokutového území. Soupeřova obrana centr z otočky před Koubkem zlikvidovala.
     
    82
    Del Castillo se okamžitě zapojil do hry, když se pěkně uvolnil přes Poundjého. Následný centr však zlikvidoval dobře hrající Jovanović.
     
    81
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází James Lea Siliki, přichází Romain Del Castillo.
     
    81
    Bordeaux se snadno ubránilo a přešlo do protiútoku. Plašil ho trochu zpomalil a Bašić o vzápětí definitivně ukončil.
     
    80
    Traoré si zaběhl za domácí obranu. Z úhlu sám střílel, i když mohl přihrávat dvěma spoluhráčům po levé ruce. Pokus byl sražený roh.
     
    79
    Jimmy Briand dostal přihrávku do pokutového území, kde si přehodil míč na pravačku. Střela mu ale nesedla natolik, aby s ní měl Koubek větší problémy.
     
    77
    Dnes ofenzivně spící Youssouf Sabaly dostal od Silikiho neodhalenou ránu do obličeje. Za simulování ho nyní rozhodně vinit nemůžeme.
     
    76
    A zase rychle na druhý konec hřiště, kde Pablo odkopl Bensebainiho centr za koncovou čáru. Roh se kopat nebude, protože byl pískán ofsajd.
     
    75
    Plašil se dotkl míče levou rukou a nemohl pokračovat v útočné akci. Pár vteřin po rozehrávce vystihl chybnou rozehrávku, ale Briandovi přihrál jen na paty.
     
    74
    André přiťukl odvrácený míč na lépe postaveného Bensebainiho, který vypálil hodně nepřesně. Pak se ještě ohnal po Jovanovićovi, který na něj možná trochu došlápl.
     
    73
    Sarr byl faulován střídajícím Jaroslavem Plašilem. Na řadu přichází Grenierova rozehrávka standardní situace.
     
    72
    Bašićova střela z třiceti metrů ve vzduchu trochu zaplavala. Naštěstí pro Rennes se míč zatočil přesně do místa, kde stál Tomáš Koubek.
     
    71
    Adrien Hunou se opět ukázal na levé straně, odkud posílal do vápna přízemní centr. Ten však skončil v moci domácích obránců.
     
    70
    Senegalský křídelník M'Baye Niang nedostal přesný pas k levé postranní čáře. Bordeaux každopádně ztratilo míč ihned po vhazování.
     
    69
    Po nějakých dvou minutách se opět hraje. S míčem hrají Rennes, kteří hledají nějakou skulinku v domácím zformovaném bloku.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Toma Bašić (Girondins Bordeaux FC).
     
    67
    Toma Bašić odnesl střet s Niangem nějakou bolístkou na hlavě. I tak to bude právě on, kdo od hlavního sudího uvidí žlutou kartu. Prvně se ale musí postavit.
     
    65
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Benjamin Bourigeaud, přichází Clément Grenier.
     
    64
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází François Kamano, přichází Jaroslav Plašil.
     
    63
    Na trávník za malou chvíli naskočí i druhý český fotbalista. U střídačky Bordeaux se už chystá veterán Jaroslav Plašil.
     
    62
    Hodně nezáživný první poločas je rychle zapomenut. Po změně stran se hraje nahoru dolů a poslední půlhodina tak slibuje ještě zajímavou podívanou.
     
    61
    Držení míče: 54% – 46%.
    60. Trefě Nianga předcházel ofsajd Honoua
     
    60
    Rennes senzačně vyrovnalo nanejvýš dvacet vteřin po rozehrávce ze středového kruhu. Radost z parádního gólu ale byla předčasná, neboť asistující Hunou byl před trefou Nianga v těsném ofsajdu.
    59. François KAMANO - 1:0
     
    59
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Domácí se na začátku devětapadesáté minuty dostávají do vedení! Sabalyho centr z pravé strany de Préville hlavou prodloužil na FRANCOISE KAMANA, jehož střelu Koubek vyrazil. Pak mu ale vůbec nepomohli spoluhráči, kteří signalizovali ofsajd a nechali guinejského fotbalistu jednoduše dorážet.
     
    58
    Sarr potáhl míč v přečíslení čtyři na tři. Nic bezpečného se ale neurodilo, protože Silikiho přihrávku zachytil dobře postavený Costil.
     
    57
    Ani z tohoto mráčku ale nezapršelo. De Préville nasměroval centr z levého kraje hřiště přesně do dlaní šestadvacetiletého českého gólmana.
     
    56
    Damien Da Silva zareagoval na de Prévilleovo zrychlení jen jasným podražením, za které dostal žlutou kartu.
     
    56
    Hamari Traoré zprava prošel do pokutového území a střílel k bližší tyči. Costil míč zastavil, i když by možná neletěl dovnitř branky.
     
    55
    Sabaly se dostal pod dvojnásobný tlak. Z prostoru vedle vlastního pokutového území odkopl míč jen k hráčům Rennes.
     
    54
    Několikátý dobrý obranný zákrok od Jovanoviće, který nepustil centrovaný balón k zadní tyči, kam nabíhali hned dva hostující útočníci.
     
    53
    Bašićův nadýchaný nákop měl letět za obranu. Skutečností se ale stal přesný opak, míč narazil do vysokého Da Silvy.
     
    52
    Kamanův tečovaný centr k Sabalymu neprošel. Ramy Bensebaini svou hrudí sklepl míč do Koubkovy náruče.
     
    51
    Koubek rozehrál na Bensebainiho, do kterého okamžitě zajel François Kamano a může být hodně rád, že za zákrok na polovině soupeře nedostal žlutou kartu.
     
    50
    Následovaly dva neškodné rohy, po které Bašić nešikovně zakopl míč za postranní čáru a hosté ještě mohou zahrozit z dlouhého autu.
    49. Poundjého nechtěné ohrožení Costilovy branky
     
    49
    Největší šance zápasu! Silikiho centr hledal Sarra, před kterým zakročil Maxime Poundjé a málem si srazil míč do vlastní branky! Proti byla až horní tyč.
     
    48
    Damien Da Silva byl ve správný čas na potřebném místa a vyhlavičkoval do bezpečí letící centr z kopačky Poundjého.
     
    47
    Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu nestřídal, a tak na obou stranách pokračujeme v původních základních jedenáctkách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní sudí Wattellier neměl sebemenší důvod nastavovat. Hra byla plynulá, ale že by přítomné diváky nějak bavila, se rozhodně říct nedá. O průběhu prvního poločasu jasně vypovídá statistika střel na branku, která ukazuje jednu nulu a jednu jedničku. Bordeaux bylo půlhodinu o něco aktivnější. Když ale došlo na zakončení, tak z něho resultoval jen odkop od branky Tomáše Koubka. Jediný zákrok tak má na kontě Costil, kterého se snažil přelobovat Sarr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    De Préville odvrátil centrovaný balón před vápno, kde si troufl vystřelit z voleje hostující záložník Bourigeaud, jenže o velký kus minul.
     
    44
    I tahle rozehrávka od Benjamina Bourigeauda letěla do míst, odkud nemohl nikdo v bílém hlavičkovat.
     
    43
    Poundjé přejel před Sarrem a ukopl mu míč do zámezí. Bude se konat další rohový kop Rennes.
     
    42
    Bourigeaud hned dvakrát centroval k bližší tyči. Ve druhém případě našel hlavu Honoua, který poslal balón vysoko nad.
     
    41
    Na první pohled hodně nepovedená střela Nianga byla Pablem rukou tečovaná na rohový kop. O penaltě však nemůže být žádná řeč.
     
    39
    Bašić přenesl těžiště hry doleva na Poundjého, který zabojoval ve spolupráci s Kamanem, ale nakonec neodcentroval přes skluzujícího Damieana Da Silvu.
     
    38
    Před Sarrem se otevřela volnější pravá strana, ze které centroval na zadní tyč. Ani jednatřicetiletý gólman v domácím dresu však nemusel řešit zhola nic.
     
    37
    Tomáš Koubek nedosáhl na balón letící přes celou šířku pokutového území. Bordeaux kopalo další roh, ale opět bez jakéhokoliv zakončení.
     
    36
    Maxime Poundjé je v posledních minutách na levé straně hodně aktivní. Nyní si připravil centr, jenomže Briand na něj nedosáhl.
     
    35
    Bašić podle očekávání centroval. Pomalu letící balón však vyhlavičkoval mimo pokutové území Benjamin André.
     
    34
    Poundjé krásně přihrál na de Prévillea, pod jehož nohy spadl Benjamin André a daroval tím domácímu týmu standardní situaci.
     
    33
    Traoré nezaviněně šlápl na nohu Poundjého. Faul to nebyl, a tak krajní obránce Rennes může vhazovat. Ještě předtím se svému sokovi sympaticky omluvil.
     
    32
    Mexer poslal balón a roh, který z domácího týmu rozehrál Toma Bašić, nicméně klíčový hlavičkový souboj vyhrál některý z obránců Rennes.
     
    31
    Držení míče: 55% – 45%.
     
    30
    André šel po centru, který vůbec neletěl před branku. Z hlubokého předklonu Costila nijak neohrozil.
     
    29
    Vukašin Jovanović šel do souboje se Sarrem ve chvíli, kdy senegalský rychlík už neměl míč na noze. Srbský defenzivní záložník nevyvázl bez žluté karty.
     
    28
    Benjamin Bourigeaud zprava centroval před spoustu nabíhajících spoluhráčů, jenže znovu našel jen Vukašina Jovanoviće.
     
    27
    Bašić se viditelně snažil bránit Sarra pouze tělem. Přesto mu cvrnknul o nohu a hosté budou kopat standardní situaci.
     
    25
    A znovu nepřesný pas za obranu. Sarr chtěl nastartoval Honoua, ale kvůli zásahu Jovanoviće vybojoval pouze autové vhazování.
     
    24
    Hráči Rennes se pěkně prokombinovali středem hřiště. Několik pěkných přihrávek ale znegovali nepřesným pokusem o uvolnění Sarra.
     
    23
    Sarr vymyslel něco mezi centrem a střelou z pravé strany. Balón rychle padal, ale Costil na něj bez větších problémů dosáhl.
     
    22
    Rozhodně se nehraje v nějakém závratném tempu. O něco lepším dojmem působí Bordeaux, které hned čtyřikrát vystřelilo, avšak Koubek ještě nemusel ani jednou zasahovat.
     
    20
    Kamano byl hodně špatně bráněný na zadní tyči, kde se jednoduše odrazil k hlavičce, nicméně ji zblízka neusměrnil do prostoru branky.
     
    19
    Hostující obranná linie rychle napravila mizernou rozehrávku. Briand byl vytlačen ze střeleckého úhlu a míč mu byl sražen na roh.
     
    18
    Sarr pěknou patičkou napomohl získat další aut, po kterém jeden z hostů centroval, ale nikdo v bílém se k balónu nedostal.
     
    17
    M´Baye Niang neodcentroval přes první překážku. Pokračuje se autovým vhazováním z levé strany.
     
    16
    Sám faulovaný Nicolas de Préville vsadil na razanci. Míč letěl na prostředek branky, jenže ji o dobré dva metry přeletěl.
     
    15
    Bordeaux dostalo výhodu přímého kopu z téměř nejlepší možné pozice. Míč leží na ose hřiště a je vzdálený necelých dvaadvacet metrů od brankové konstrukce.
     
    14
    Benjamin Bourigeaud zastavil pronikajícího de Prévillea jen za cenu faulu a první žluté karty tohoto zápasu.
     
    13
    Koundého nákop určený de Prévilleovi byl o nějaký ten půlmetřík delší, než bylo potřeba, a tak následuje odkop od branky Tomáše Koubka.
     
    12
    De Préville byl bolestivě dohraný. Domácí i tak pokračovali v akci, která skončila nepřesnou střelou z dálky od Otávia.
     
    11
    Silikimu se vůbec nepovedl centr, který sice putoval do pokutového území, ale v něm čekal na míč jen Benoît Costil.
     
    10
    Ani s ubráněním této standardní situace neměla obrana Bordeaux sebemenší problémy.
     
    9
    Po jednom z mála faulů se Bourigeaud postaral o rozehrávku z hloubi pole. Svým centrem hledal Honoua a resultoval z toho aspoň roh.
     
    8
    Nicolase De Prévillea podpořil Sabaly, jenže i on byl okamžitě zdvojený a odseparovaný od balónu.
     
    7
    A znovu Bordeaux zakládá akci až od svého gólmana. Oba týmy mají velký problém s přechodem přes přehuštěný střed hřiště.
     
    6
    Hamari Traoré se rozběhl na pravé straně, kde si oběhl Jovanoviće, ale ten byl okamžitě zajištěný. Malijský krajní bek vhazuje.
     
    5
    Poundjé několikrát vhazoval uprostřed hřiště, kde to bylo hodně zahuštěné a domácí se museli vrátit až k vlastnímu brankáři Costilovi.
     
    4
    Nicolas de Préville udělal několik kroků po ose hřiště a z pětadvaceti metrů vystřelil vedle Koubkovy pravé tyče.
     
    3
    Hraje se v naprosto ideálních fotbalových podmínkách. Teploměr ukazuje něco okolo třinácti stupňů. Fotbalisté si zároveň nemohou vynachválit skvěle připravenou hrací plochu.
     
    2
    Koubek dostal malou domů a musel se vypořádat s nepříjemným tlakem napadajícího Brianda. Na hranici vápna si ale poradil.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v kompletně bílých, zatímco domácí v tmavě modrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Pablo, Poundjé – Jovanović, Otávio – de Préville, Bašić, Kamano – Briand.
    Náhradníci: Poussin – Karamoh, Maja, Palencia, Plašil, Sankharé, Youssouf.

    Stade Rennes FC: Koubek – Da Silva, Bensebaini, Mexer, H. Traoré – André (C), Bourigeaud – Sarr, Siliki, Niang – Hunou.
    Náhradníci: Badiashile – Camavinga, Del Castillo, Doumbia, Gelin, Grenier, Nyamsi.

    Rozhodčí: Wattellier – Pages, Berthomieu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy

    02.09.2018 Rennes – Bordeaux 2:0
    17.03.2018 Bordeaux – Rennes 0:2
    03.11.2017 Rennes – Bordeaux 1:0
    04.02.2017 Bordeaux – Rennes 1:1
    16.10.2016 Rennes – Bordeaux 1:1.
     
    Stade Rennes FC

    Zaměstnavatel českého brankáře Tomáše Koubka má za sebou náročný program. Za poslední měsíc odehrál osm zápasů ve třech různých soutěžích. Ve francouzském poháru Rennes postoupilo přes Orleans do semifinále, jenže pak nedotáhlo do konce dobře rozehraný dvojzápas osmifinále Evropské ligy – po domácí výhře 3:1 prohrál na půdě Arsenalu 0:3. Mezi těmito dvěma zápasy Rennes vyhrálio v lize 3:1 nad Caen a posunulo se na deváté místo. Od pátého St. Étienne ho dělí šest bodů a navíc má hned zápasy k dobru. Žádný z hráčů nedal v Ligue 1 více než pět branek. Tolik jich mají na kontě Sarr, Bourigeaud, Ben Arfa a Niang.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Domácí tým se po mizerném vstupu do sezóny trochu zvedl, ale z ligového průměru se dosud nevyhrabal. S bilancí osmi výher, devíti remíz a jedenácti porážek se Bordeaux nachází na třináctém místě a v rozehraném devětadvacátém kole už má prakticky nedostihnou ztrátu na pozice zaručující účast v pohárové Evropě. V Ligue 1 je Girondins bez vítězství přesně měsíc. Po výhře 2:1 nad Toulouse remizoval s Guingampem a Monakem, další dva zápasy s Nantes a Montpellier prohrál rozdílem jediného gólu. Nejlepším střelcem v ligové soutěži je s osmi zápasy guinejský útočník Francois Kamano.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu devětadvacátého kola francouzské Ligue 1. Od sedmnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi týmy Girondins Bordeaux a Stade Rennes!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 59. Kamano (de Préville) – 90+2. Niang

    Karty:   29. Jovanović (BOR), 68. Bašić (BOR) – 14. Bourigeaud (REN), 56. Da Silva (REN), 85. H. Traoré (REN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:11.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly (85. Palencia), Koundé, Pablo, Poundjé – Jovanović, Otávio – de Préville, Bašić, Kamano (64. Plašil) – Briand (90. Sankharé).
    Náhradníci: Poussin – Karamoh, Maja, Palencia, Plašil, Sankharé, Youssouf.

    Stade Rennes: Koubek – Da Silva, Bensebaini, Mexer, H. Traoré – André (C), Bourigeaud (65. Grenier) – Sarr, Siliki (81. Del Castillo), Niang – Hunou.
    Náhradníci: Badiashile – Camavinga, Del Castillo, Doumbia, Gelin, Grenier, Nyamsi.

    Rozhodčí: Wattellier – Pages, Berthomieu
    thejrc.org