Venlo – Eindhoven 0:1 (kon.) | Alkmaar – Ajax 1:0 (kon.) | Groningen – Den Haag 1:0 (kon.)
Excelsior – Zwolle 0:2 (kon.)
konec
SBV Excelsior
0:2 (0:0)
PEC Zwolle
Neděle 17.03.2019, 16:45 • Van Donge & De Roo Stadion • Nizozemská Eredivisie • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 6:11. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:11. (18:34:50)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Zwolle, kterého svého soupeře porazilo poměrem 2:0. Dlouhou dobu to vypadalo, že nám toto utkání žádnou branku nepřinese, avšak v závěrečné desetiminutovce se hosté prosadili hned dvakrát. Nejprve na zadní tyči dokázal o brankovou konstrukci přesně zamířil Ehizibue, o dvě minuty později udeřil jeho kolega Namli, který rovněž mířil velice přesně. Excelsior měl na vyrovnání příliš málo času, nakonec se nedočkal ani jedné přesné trefy.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Excelsior se ještě snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, avšak hosté odvádějí velice dobrou obrannou činnost.
     
    90+1
    Burnet si chtěl hodit míč za sebe, což se mu sice podařilo, avšak za ním číhal velice pozorný protihráč, který raději uklidnil hru.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Na něj si dokázal naběhnout Flemming, který v kostrbaté pozice zamířil kousek vedle branky. Damen tak bude moci vykopávat od své svatyně.
     
    88
    Clement operoval s míčem na levé straně hrací plochy, kde ho nakonec čistým zákrokem zastavil protihráč. Na řadu přijde rohový kop.
     
    87
    S domácím celkem to nevypadá moc dobře, pár minut před koncem zápasu prohrává o dvě branky. Excelsior se ale okamžitě usadil na útočné polovině.
    84. Younes NAMLI - 0:2
     
    84
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu tu máme druhou branku! Tentokráte se do pokutového území dokázal prodrat YOUNES NAMLI, který se zjevil až před brankářem Damenem, kterého překonal nikterak umístěnou střelou doprostřed branky.
    82. Kingsley EHIZIBUE - 0:1
     
    82
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme úvodní branku tohoto zápasu! Nadýchaná nabídka se snášela ke vzdálenější tyči, kde si na ní dokázal naskočit KINGSLEY EHIZIBUE, který hlavičku otřel o brankovou konstrukci, načež míč přeci jenom skončil kousek za čárou. Damen reagoval příliš pozdě.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, na světelné tabuli stále svítí bezbrankový výsledek. Dočkáme se alespoň jedné branky?
     
    80
    El Hamdaouimu se podařilo udržet míč proti napadající smečce protihráčů, následně se na zemi ocitl Fortes, který si vybojoval standardku.
     
    79
    Rychlonohý Ehizibue si to opět namířil po své oblíbené straně, kde si ale nevěřil na rychlostní souboj s Fortesem. Místo toho počkal na podporu kolegů.
     
    78
    Mattheij si nakonec rozmyslel přihrávku k postranní čáře, raději se s hracím předmět otočil na druhou stranu, načež vyslal příhru na kolegu Burneta.
     
    77
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Luigi Bruins, přichází Ali Messaoud.
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Lennart Thy, přichází Zian Flemming.
     
    76
    Domácí najednou úplně přestali hrát, což soupeře nedokázal využít. Elbers totiž poslal míč za obranu, následně Thy prováhal moment k zakončení.

    David Suchý

    Branky: 82. Ehizibue, 84. Namli

    Karty:   12. Hamer (ZWO), 44. van Polen (ZWO)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 6:11. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:11.
    SBV Excelsior: Damen – Fortes, Mattheij, Oude Kotte, Burnet – J. Schouten, Bruins (77. Messaoud), Koolwijk (C) – Edwards, Ómarsson (73. El Hamdaoui), Anderson (66. Eckert).
    Náhradníci: De Fockert, Stevens – El Hamdaoui, Eckert, Hadouir, Haspolat, Horemans, Mahmudov, Messaoud, Matthys, Payne.

    PEC Zwolle: van der Hart – van Polen (C), Lachman, Lam, Paal – Hamer, Clement, Namli – Ehizibue, Thy (77. Flemming), van Duinen (66. Elbers).
    Náhradníci: Boer, Bouzanis – Bouy, Dekker, Elbers, Flemming, Leemans, S. van den Berg, Nakajama.

    Rozhodčí: Mulder – Balder, Janson
    thejrc.org