Aves – Chaves 0:1 (kon.) | Nacional – Rio Ave 0:1 (kon.) | Moreirense – Benfica 0:4 (kon.)
Tondela – Feirense 1:1 (kon.)
konec
CD Tondela
1:1 (0:1)
CD Feirense
Neděle 17.03.2019, 21:00 • Estádio João Cardoso, Tondela (kapacita: 7.500 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 22:21. (23:00:49)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Ve druhém poločase jsme sledovali o něco atraktivnější podívanou, avšak směrem dopředu byl nebezpečnější hostující celek, jenž ale druhou branku nepřidal. Pro Tondelu přišla ještě jedna komplikace, v poslední desetiminutovce byl totiž vyloučen Jaquité, jeho celek tak dohrával v početní nevýhodě. To domácím nevadilo, vyrovnávací branka přeci jenom přišla, postaral se o ní střídající Patrick.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ještě jedná karta, v rukou sudího jí uviděl domácí Pedro.
     
    90+4
    Přišel nedovolený zákrok na domácí polovině, Silva si tak vyzkoušel další standardku. Jeho centr přinesl zakončení vedle branky.
     
    90+3
    Tondela opět zahrozila, avšak rozruch před brankou byl naprosto zbytečný, neboť se jednalo o ofsajd. Caio tak bude rozehrávat od branky.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává António Xavier (CD Tondela).
     
    90+1
    Domácí si chtěli vybojovat standardku kousek od pokutového území, hlavní sudí tuto prosbu ale nevyslyšel. Joaozinho bude ještě vhazovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
    89. PATRICK - 1:1
     
    89
    Tým Tondela právě vstřelil branku!
    Domácím to přeci jenom vyšlo! Do šestnáctky přiletěl náramně přesný centr, který ještě do malého vápna posílal Pité, jenž na hranici malého vápna našel PATRICKA, který důraznou hlavičkou pod břevno překonal brankáře.
     
    89
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází João Silva, přichází Edinho.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na vyrovnání není už moc času. Ještě ale můžeme počítat s nastavením.
     
    87
    Další ostrý zákrok vytasil domácí Fernandes, který celkem zbytečně zajel do protihráče, jenž zrovna odehrával balón.
     
    86
    I tentokráte se k ní postavil hodně aktivní Xavier, který v tomto případě dokázal najít hlavu Costy, jenž ale hlavičkoval nad břevno.
     
    85
    Až nyní přijde šance pro domácí celek, nedovolený zákrok totiž dokázal vybojovat Pedro. Následovat bude standardka ze slibné vzdálenosti.
     
    83
    S domácím celkem to v tuto chvíli nevypadá vůbec dobře, avšak stále má šanci na vyrovnání. Do konce zápasu nezbývá už moc času.
    82. Červená karta po 2. žluté
     
    82
    Další komplikace pro domácí! Naprosto nesmyslně šel do ostrého skluzu domácí Jaquité, který za svůj zákrok uviděl druhou žlutou kartu.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Feirense stále drží náskok o jednu branku, navíc svého protivníka nepouští k ničemu vážnějšímu.
     
    81
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Fábio Sturgeon, přichází Kuca.
     
    80
    Paraiba celkem dlouho váhal s provedením autu, nakonec se jeho celek osvobodil za cenu dalekonosného odkopu, který ve vzduchu sebral Costa.
     
    79
    Briseňo dokázal najít naběhnuvšího Machada, který sice uspěl v hlavičkovém souboji, avšak poté nedokázal předat na vedle stojícího kolegu.
     
    78
    Střídající Pité si to ihned po svém příchodu na hrací plochu namířil po levé straně, kde narazil do pozorného obránce Crivellara.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Jhon Murillo (CD Tondela).
     
    77
    Na opačné straně musel zakročit obránce Fernandes, který za sebe nepustil padající míč. V opačném případě byl připraven Silva.
     
    76
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Cristián Arango, přichází Pité.
     
    75
    K rozehrávce se postavil sám faulovaný, tedy Xavier. Centr levačkou nabral pořádnou výšku, nakonec ale zaplul do rukavic brankáře Caia.
     
    74
    O nedovolený zákrok si svým počínáním řekl Silva, který zezadu tvrdě dohrál Xaviera. Tondela se pokusí zahrozit díky standardní situaci.
     
    73
    Tondela se nyní dožadovala rohového kopu, avšak hlavní sudí je opačného názoru. Bude z toho pouze odkop od branky, o který se postará Caio.
     
    72
    Paraiba oslovil vedle stojícího Sturgeona, který bez delšího váhání centroval do pokutového území, kde se k hlavičce nikdo nedostal.
     
    71
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Babanco, přichází Rafael Crivellaro.
     
    70
    Na druhé straně se Goncalvesovi podařilo přenést hru do pokutového území, kde zasahoval Joaozinho. Výsledkem je zisk autu pro Feirense.
     
    69
    Ve středu hrací plochy dokázal zasáhnout Babanco, který ale vypustil hodně pomalou přihrávku, kterou dokázal vystihnout Pedro.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Babanco (CD Feirense).
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, druhý poločas se zatím jeví atraktivnějším dojmem. Z pohledu domácího celku to ale stále není ideální.
     
    63
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Fahd Moufi, přichází Patrick.
     
    63
    Kombinace na pravém křídle nebyla zrovna moc přesná, avšak jako poslední se míče dotkl Joaozinho, soupeř tak bude vhazovat.
     
    62
    Logicky tak přišel na řadu rohový kop pro hosty. I tentokráte jsme sledovali zakončení, postaral seo něj Goncalves, který pořádně protáhl brankáře.
    61. Ramos se musel činit.
     
    61
    To nebylo vůbec špatné! Sturgeon dokázal z pravé strany odcentrovat do vápna, kam si sbíhal Machado, s jehož ránou si Ramos poradil. V tomto momentu ale zaspal pomezní sudí, který neviděl zcela jasný ofsajd Feirense.
     
    60
    I ve druhém poločasu sledujeme celou řadu nedovolených zákroků, který kouskují hru. Tentokráte se o to postaral Briseňo, jenž fauloval Pedra.
     
    59
    Silva uspěl v hlavičkovém souboji, díky čemuž prodlužoval míč za sebe na Machada. Toho ale čistým zákrokem dokázal zastavit Moufi.
     
    58
    Hodně prostoru měl kolem sebe domácí Jaquité, kterému to naopak uškodilo natolik, že nedokázal přenést hru na kolegu Murilla.
     
    57
    Následně se u postranní čáry podařilo zasáhnout Joaozinhovi, který to navíc zvládl velice čistě. To samé se ale nedá říct o Xavierovi.
     
    56
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Bruno Monteiro, přichází Sergio Peña.
     
    55
    Feirense zahrávalo rohový kop, který ale opět nebyl ničím nebezpečným. Naopak se podařilo zasáhnout Ramosovi, jenž vyhodil do strany.
     
    54
    Aby toho nebylo málo, tak se na zeleném pažitu zjevil hostující Flávio, kterému nasadil stoličku Jaquité. Hlavní sudí neváhal ani chvilku.
     
    53
    Do zakončení se tlačil Murillo, který se dokázal dostat před Caia, jenž nakonec možná fauloval protihráče. Pokutový kop se ale kopat nebude.
     
    52
    Moufi si prostřednictvím autového vhazování vybral vedle stojícího Monteira, který ale nedokázal přesněji přeposlat na nohu Aranga.
     
    51
    Na řadu přišla bezmyšlenkovitá hlavička v podání Babanca, která doskákala ven z hrací plochy. Ramos se ihned ujal rozehrávky od branky.
     
    50
    Na druhé straně se do šestnáctky pokoušel prodrat Machado, který nakonec narazil na Fernandese, jenž zasáhl velice čistým způsobem.
     
    49
    Záhy si nedovoleným zákrokem pomohl Machado, který nechtěně fauloval Murilla. Následovat bude standardní situace z velké úhlu.
     
    48
    Hned v samotném úvodu se domácím podařilo zatlačit svého soupeře, výsledkem je zisk autového vhazování z pravé strany.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali hosté, kteří budou tentokráte hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku, o kterou se postaralo Feirense. Sledovali jsme hodně nudnou podívanou, většinu času jsme viděli řadu soubojů ve středu hrací plochy. Ani jeden z celků se dlouhou dobu nedostal k ničemu nebezpečnému, avšak v závěru poločasu udeřil hostující obránce Briseňo. Záhy mohl domácí celek srovnat stav, avšak jeden z jeho členů orazítkoval pouze brankovou konstrukci.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    První poločas se spíše jen dohrává, domácí se ale s nepříznivým výsledkem snaží něco udělat.
     
    45+2
    Mohlo být vyrovnáno! Na přední tyči si totiž naskakoval domácí Arango, který orazítkoval pouze brankovou konstrukci.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává João Lamine Jaquité (CD Tondela).
     
    45
    První poločas bude nastaven o čtyři minuty.
    44. Antonio BRISEŇO - 0:1
     
    44
    Feirense právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tady máme úvodní branku tohoto zápasu! K rozehrávce standardní situace se i tentokráte postavil Silva, který adresným centrem dokázal najít hlavu ANTONIA BRISEŇA, jenž prudkou hlavičkou vyzrál na domácího brankáře Ramose.
     
    44
    Následovala nepřesnost, pro kterou si doslova doběhl hostující brankář Caio, který si počkal na pohyb svých obranných spoluhráčů.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Joãozinho (CD Tondela).
     
    43
    Machado se snažil zachytit míč na hrací ploše, což se ale nepovedlo. Nakonec se tak autu postaví Moufi, který to zkusí dalekonosně.
     
    42
    Ghazal neměl moc prostoru, proto přenášel hru na Paraibu, který byl v souboji o míč pomalejší. Na druhé straně to centrem zkoušel Xavier.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Na zemi se ocitl Babanco, který toho v posledních minutách snáší opravdu hodně. Hlavní sudí neváhal ani chvíli, Feirense rychle rozehrálo.
     
    37
    Costa se postaral o vyvezení míče ke půlící čáře, kde ale číhala početná skupinka protihráčů. Tondela proto otáčela hru na pravou stranu.
     
    36
    Paraiba se i o malý moment později ujal autového vhazování, které posílal na Sturgeona, který si nedokázal balón proti přesile ustrážit.
     
    35
    Moufi se zdý být v pořádku, avšak i tentokráte musel na scénu lékařský personál. Domácí zadák byl nakonec vykázán za postranní lajnu.
     
    34
    Na opačné straně to pádem na zem zkoušel Silva, který si pro přímý kop nedošel. Hra je opět přerušena, tentokráte na zemi skončil Moufi.
     
    33
    Nyní se hodně často nehraje, dalším nedovoleným zákrokem si pomohl vracející se Paraiba, který si u postranní čáry přidržel Aranga.
     
    32
    Moufi se na malý moment rovněž dostal na zem, avšak gestem ruky ukázal, že bude v pořádku. Ramos tak rozehrál od své svatyně.
     
    31
    Babanco už je v herní pohodě, může se tak pokračovat ve hře. Feirense rozehrávalo z vlastní poloviny, Briseňo zkoušel najít nevýrazného Silvu.
     
    30
    Stále se nehraje, Babanco se zdá být hodně otřesen. Nakonec to bylo s krví, hostující záložník si tak musel nechat obvázat hlavu.
     
    29
    Opět se nehraje, na zemi zůstal ležet jeden z hostujících hráčů, ke kterému přispěchal lékařský personál. V tuto chvíli to nevypadá moc dobře.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Cristián Arango (CD Tondela).
     
    24
    Z ochozů se začíná ozývat pískot, tento herní projev se domácím fanouškům moc nelíbí. Jejich miláčci ale ihned přešli na útočnou polovinu.
     
    23
    Už se opět pokračuje ve hře. Mezitím Goncalves vhazoval od levé postranní čáry, načež Ghazal okamžitě přenesl hru na volného Paraibu.
     
    22
    Hra musela být přerušena, neboť na zeleném pažitu zůstal ležet hostující zadák Babanco. Ani v tomto případě to nevypadá na nic nebezpečného.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Sledujeme ospalé tempo hry, o něco aktivnější jsou hosté.
     
    20
    Paraiba operoval na pravé straně, kde se mu nepodařilo přehodit míč kolem stojícího Costy. Domácí pouze odklidili míč na druhou stranu.
     
    19
    Opět musel zasahovat brankář Ramos, který i tentokráte v poklidu stáhl míč ze vzduchu. Po následném odkopu si jeho celek vybojoval aut.
     
    18
    Nedovolený zákrok vytasil napadající Ghazal, který poslal k zemi unikajícího Monteira. Také Tondela si vyzkouší volný kop z levé strany.
     
    17
    Joaozinho to zkoušel kolmicí podél autové čáry, jenomže obranný zákrok předvedl Paraiba, který odkopem zažehnal případné nebezpečí.
     
    16
    Avšak ani tentokráte se nejednalo o nic nebezpečného, naopak k hranici malého vápna si vyběhl brankář Ramos, který sevřel míč do náruče.
     
    15
    Hostující celek je v posledních minutách aktivnější, nyní si vybojoval druhý rohový kop, který z levé strany obstará aktivní Silva.
     
    14
    Feirense rozjíždělo další útočný výpad od své poloviny. Dlouhá kombinace nakonec přinesla přihrávku křížem na volného Paraibu.
     
    13
    Rozehrávky se ujal sám faulovaný, tedy Babanco. Rozehrávka cvičeným signálem nepřinesla nic nebezpečného, Ramos stáhl míč do náruče.
     
    12
    Posléze se na zemi ocitl hostující Babanco, kterého nechtěným způsobem fauloval Monteiro. Na nic vážného to ale určitě nevypadá.
     
    11
    Celkem snadný zákrok si připsal hostující brankář Caio, který si poradil s táhlou ránou v podání Xaviera, jenž mířil doprostřed branky.
     
    10
    Nakonec si Feirense vybojovalo úvodní rohový kop tohoto zápasu. Z pravé strany ho rozehrál Ramos, avšak našel pouze hlavu protihráče.
     
    9
    Následovalo odklizení míče do bezpečí, postaral se o to pozorný obránce domácích Fernandes. K autovému vhazování se staví Paraiba.
     
    8
    Krátce poté to patičkou zkoušel Pedro, avšak tu dokázal přečíst jeden z pozorných protihráčů, který navíc přenášel hru na levou stranu.
     
    7
    Následně se dalekonosný pas snášel na Xaviera, který ho nakonec ještě stačil odehrát před čárou, avšak nedovoleně si počínal Arango.
     
    6
    Costa raději vyprodukoval zpětnou přihrávku na brankáře Ramose, který mu ihned vrátil. Tondela to zkouší přízemní rozehrávkou.
     
    5
    Na jistotu se rozhodl zahrát domácí zadák Fernandes, který raději odklidil míč za postranní čáru. Soupeř tak bude moci vhazovat z čáry.
     
    4
    V hlavičkovém souboji si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Silva, který fauloval Jaquitého. Tondela rychle rozehrála.
     
    3
    Po pravém křídle to zkoušel domácí Murillo, který se k padajícímu míči ale nedostal. Nyní přichází na řadu autové vhazování soupeře.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    CD Tondela: C. Ramos – Moufi, J. Fernandes, Ri. Costa, Joãozinho – Murillo, B. Monteiro, Jaquité, A. Xavier – Arango, João Pedro.
    Náhradníci: P. Silva – Tembeng Abenego, Patrick, Icaro, J. Mendes, Peña, Pité.

    CD Feirense: Secco – Farias, Flávio, Briseňo, V. Bruno – Tiago Silva, Ghazal, Babanco – Sturgeon, João Silva, L. Machado.
    Náhradníci: A. Moreira – Crivellaro, Kuca, T. Gomes, Edinho, Nascimento, L. Ofori..
     
    CD Feirense odehrálo 25 zápasů s bilancí 2-8-15 a získalo jen 14 bodů. Se ztrátou sedmi bodů je v tabulce ligy poslední. Z pěti posledních zápasů nevyhrálo ani jeden. Nestačilo na Sporting 1:3, Nacional 0:4, Moreirense 1:3, Belenenses 0:4 a FC Portu 1:2.
     
    CD Tondela odehrála 25 zápasů s bilancí 6-6-13 a získala 24 bodů. Z posledních pěti zápasů vyhrála jediný. Poradila si s Guimaraesem 1:0. Nestačila na Moreirense 0:2, FC Porto 0:3 a na Nacional 2:3. Remizovala se Setubalem 0:0.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky portugalské Primeira Ligy. V tomto zápase proti sobě nastoupí CD Tondela a CD Feirense.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky: 89. Patrick – 44. Briseňo

    Karty:   27. Arango (TND), 43. Joãozinho (TND), 45+1. Jaquité (TND), 77. Murillo (TND), 87. Patrick (TND), 90+1. A. Xavier (TND), 90+5. João Pedro (TND) – 65. Babanco (FEI)   82. Jaquité (TND)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 22:21.
    CD Tondela: C. Ramos – Moufi (63. Patrick), J. Fernandes, Ri. Costa (C), Joãozinho – Murillo, B. Monteiro (56. Peña), Jaquité, A. Xavier – Arango (76. Pité), João Pedro.
    Náhradníci: P. Silva – Tembeng Abenego, Patrick, Icaro, J. Mendes, Peña, Pité.

    CD Feirense: Secco – Farias, Flávio, Briseňo, V. Bruno – Tiago Silva, Ghazal, Babanco (C) (71. Crivellaro) – Sturgeon (81. Kuca), João Silva (89. Edinho), L. Machado.
    Náhradníci: A. Moreira – Crivellaro, Kuca, T. Gomes, Edinho, Nascimento, L. Ofori.
    thejrc.org