Leverkusen – W. Brémy 1:3 (kon.) | Frankfurt – Norimberk 1:0 (kon.) | Bayern – Mohuč 6:0 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
1:0 (1:0)
1. FC Norimberk
Neděle 17.03.2019, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě to bude všechno, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek nedělního večera. Na počtenou! (17:28:43)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 11:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 4:13.
     
    Je dobojováno, Frankfurt po bojovném utkání získává tři body a Norimberk nedokázal vyhrát už podvacáté za sebou! Eintracht uspěl v nejtěsnějším možném poměru 1:0.

    Úvod utkání měli ovšem lepší hostující fotbalisté, kteří byli v prvních pěti minutách aktivnější a vypracovali si zajímavé šance. Posléze už ale přebrali iniciativu domácí hráči a gólu se dočkali po půlhodině hry. Luka Jovič skvělým pasem vysunul Filipa Kostiče, který před bránou našel stopera Martina Hintereggera, jenž otevřel skóre duelu. Hlavně jmenované srbské duo Jovič – Kostič bylo velice nebezpečné, další gól však Eintracht už v úvodním poločase nepřidal.

    A branky jsme se nedočkali ani ve druhé půli, kde se hra po aktivním nástupu „Orlů“ postupem času vyrovnala. Norimberk měl nějaké náznaky, nejblíže gólu byl v 83. minutě Hanno Behrens, ale Kevin Trapp jeho střelu vytáhl. Následně sice skóroval Ante Rebič, ovšem šlo o těsný ofsajd, takže branka platit nemohla.

    Eintracht tak porazil po brance obránce Martina Hintereggera Norimberk 1:0!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Rebič se uvolňoval v pokutovém území ke střele, ta byla zblokována. Krátce poté zahrozil ještě Gačinovič, ale ten už nemířil přesně.
     
    90+3
    Domácí útočník ale trefil jen mnohačlennou zeď, tak jako tak to pro Frankfurt znamená, že zůstává na útočné polovině.
     
    90+2
    Sám Rebič standardku rozehraje, podle všeho plánuje přímé ohrožení branky...
     
    90+2
    Ante Rebič vybojoval pro svůj celek volný přímý kop, navíc je za něj hostující Lukas Mühl potrestán žlutou kartou.
     
    90+1
    Sébastien Haller si počínal ve vápně až příliš hrubě a pískán je útočný faul, to se moc divákům nelíbí.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty. Dokáže Norimberk zaskočit domácí a vyrovnat?
     
    89
    Ante Rebič po pasu Sébastiena Hallera za obranu sice dokázal překonat brankáře Matheniu, ale gól byl následně kvůli ofsajdovému postavení odvolán! Pokračujeme tedy za stavu 1:0.
     
    88
    Norimberk se tlačí dopředu, za vápnem chtěl vystřelit Patrick Erras, ale zakončení mu zrovna dvakrát nesedlo. Posléze už byl Knöll chycen v ofsajdu.
     
    88
    Dopředu vyrazil Ante Rebič, hráč s číslem 4 na zádech byl však ubráněn Lukasem Mühlem a k ničemu se nedostal.
     
    87
    Na druhé straně da Costa sice dobře ubránil Behrense, ale při následném forčekingu odevzdal balon a měl štěstí, že mu spoluhráči dorazili pomoci s touto těžkou situací.
     
    87
    Mijat Gačinovič si věřil na zakončení a střílel z nějakých 30 metrů, ale zamířil příliš vysoko, takže byl Christian Mathenia bez práce.
     
    86
    Naposledy střídají také domácí. Velmi aktivní a dobře hrající Filip Kostič už měl křeče, na hřišti je tak nahrazen Jetrem Willemsem.
     
    84
    Neskutečné zmatky v obraně Norimberku, kde byl k dispozici jen Edgar Salli proti čtveřici hráčů soupeře! Naštěstí pro hosty z toho ale nebylo žádné přímé ohrožení branky, přesto to byla zajímavá situace.
     
    84
    Po něm došlo k řadě hlavičkových soubojů, ze kterých ale s míčem dopředu vybíhají hráči Frankfurtu.
     
    83
    Kevin Trapp znovu skvěle zastahuje! V pokutovém území se ke střele probojoval hostující kapitán Hanno Behrens, ale brankář Eintrachtu vytáhl reflexivní zákrok a míč vyrazil na rohový kop.
     
    83
    Poslední střídání pro Norimberk. Ze hřiště odchází Juja Kubo, přichází Georg Margreitter.
     
    82
    Balon nyní propadl za zadáky Norimberku a z první ho zkusil napálit Ante Rebič, mířidla však neměl seřízená úplně nejlépe. Škoda pro „Orly“.
     
    81
    Sébastien Haller se pokusil narazit balon s Mijatem Gačinovičem, defenziva hostujícího týmu ovšem byla pozorná a záměr přečetla dopředu.
     
    80
    Pas Hintereggera zastavili obránci Norimberku, který okamžitě rozjeli protiútok. Ten ale dopadl podobně, a tak dopředu může znovu domácí tým.
     
    79
    Kevin Trapp zachránil domácí tým famózním zákrokem! Po střele zpoza vápna zakončoval z otočky Törles Knöll, ale gólman Eintrachtu vyrazil balon do bezpečí.

    Tak jako tak, vzrušení bylo zbytečné, šlo o ofsajd...
     
    78
    Točící se centr Anteho Rebiče chtěl hlavičkovat Haller, jenže obránci soupeře mu nedali příliš prostoru, takže Mathenia může vykopávat.
     
    77
    Pro oko diváka nyní nejde zrovna o nejkrásnější část zápasu, oba týmy operují spíše ve středu hřiště a v obraně. Útočné akce příliš nevychází ani jednomu z celků.
     
    76
    Domácí tým podruhé střídá. Ze hry odchází kanonýr Luka Jovič, nahrazuje ho chorvatský reprezentant Ante Rebič, který se vrací do hry po zranění kolena. Fanoušci ho tak nadšeně vítají!
     
    75
    Kevin Trapp bude vykopávat po další neúspěšné útočné akci Norimberku. Eintracht se dost možná bude ještě strachovat o výsledek...
     
    74
    Danny da Costa nahrál v pokutovém území na Filipa Kostiče, který z úhlu střílel velice nebezpečně po zemi! Balon však zamířil až za vzdálenější tyč, diváci tak jen povzdychli.
     
    73
    Norimberk se stále častěji dostává na dostřel, nyní se dlouhý nákop za obranu snažil doběhnout Knöll, jenomže Trapp včas vyrazil ze své brány.
     
    72
    Z něj Frankfurt nevymyslel nic kloudného, hráči v bílém se dobře ubránili a vyráží do akce. Eduard Löwen ale nedostal ve středu hřiště moc prostoru.
     
    72
    Filip Kostič posílal nebezpečný centr před bránu Matheniy, ale vracející se Lukas Mühl odkopl míč na rohový kop.
     
    71
    Domácí hráči nyní marně hledají cestu do pokutového území Norimberku, který po celý zápas brání poměrně dobře.
     
    70
    Ve středu hřiště fauloval Juja Kubo, Frankfurt tak může v klidu rozehrát další útočnou akci. Hra se nyní poměrně vyrovnala.
     
    69
    Edgar Salli až příliš tvrdě zajel do brankáře Kevina Trappa, za což vidí první žlutou kartu v dnešním utkání.
     
    68
    Norimberk podruhé střídá, hrotového útočníka Mikaela Ishaka nahrazuje Törles Knöll.
     
    68
    Odražený balon sebral Filip Kostič, který se po zpracování pokusil vyzvat ke skórování Joviče, ale pas byl zablokován.
     
    67
    Za pokutovým územím si míč na pravačku srovnal Luka Jovič, jenže šestnáctý gól v sezoně se mu nepodařilo přidat, mířil totiž nepřesně.
     
    67
    Dobrá zpráva pro Frankfurt, da Costa je připraven pokračovat a vrací se na trávník. To si jistě všichni ulevili.
     
    66
    Danny da Costa je po souboji v pokutovém území otřesený a zřejmě bude muset střídat. Za asistence lékaře je odváděn za postranní čáru.
     
    65
    Z protiútoku Norimberka se ke střele odhodlal nedávno střídající Edgar Salli, mířil ale jen do připraveného brankáře Kevina Trappa.
     
    64
    Po něm přišlo také velké nebezpečí, ke střele se probojoval Luka Jovič, obrana však opět uspěla a míč zblokovala.
     
    64
    No a málem se Haller prosadil! Po centru Kostiče zleva vrátil míč před bránu Danny da Costa a právě francouzský útočník jej z voleje napálil, od bránícího Ewertona se ale odrazil na rohový kop.
     
    63
    Gonçalo Paciência pro dnešek dohrál, Frankfurt poprvé střídá. Do hry míří francouzský kanonýr Sébastien Haller, který v minulém zápase po vystřídání vstřelil dvě branky Düsseldorfu. Celkově jich má na svém kontě již 14.
     
    62
    Almamy Touré zrychloval po pravém křídle a i když se napoprvé k centru nedostal, měl druhou příležitost poslat vysoký balon do vápna – ten ze vzduchu sebral Mathenia.
     
    61
    Ishak se pokusil vyrazit do rychlého brejku, ale neměl dostatečnou akceleraci, aby se dostal k míči jako první.
     
    60
    Kostičův centr se ztočil tak moc, že z toho nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal nijak zahrozit. Vykopávat bude Christian Mathenia.
     
    60
    Luka Jovič vybojoval rohový kop pro domácí tým, který by rád vstřelil uklidňující druhý gól.
     
    59
    Máme tu první střídání, hosté posílají na posílení ofenzivy do hry kamerunského reprezentanta Edgara Salliho. Na hřišti nahradil dvacetiletého Timothyho Tillmana, který dnes hrál poprvé v základní sestavě.
     
    58
    Podruhé Eintracht trefuje tyčku! Po centru z pravého křídla byl blízko brance Paciência, jeho hlavičku ale zastavila branková konstrukce. Velké štěstí pro hosty.
     
    58
    Luka Jovič centroval za obránce, kam si nebezpečně nabíhal Gačinovič, ale jako první se k balonu dostal brankář Mathenia.
     
    57
    Centr Tourého byl zblokovaný na bližší tyči, pět sekund po něm neuspěl ani Paciência. Rode se tak po balonu dvakrát natahoval marně.
     
    56
    Po rozehrávce nakrátko centroval Filip Kostič, útočného faulu se ale dopustil Gélson Fernandes. Norimberk může rozehrát.
     
    55
    Teď Eintracht lehce zazmatkoval a Touré byl nucen poslat malou domů Trappovi. Krátce nato však dokázal Frankfurt vybojovat rohový kop a může opět zahrozit.
     
    54
    Frankfurt si uvědomil, že hru musí opět více uklidnit, protože hosté ukázali, že chtějí ještě s výsledkem něco udělat. A tak sledujeme poklidnou kombinaci hráčů v černých dresech.
     
    53
    Rohový kop zahrával Sebastian Kerk, obránci Eintrachtu však míč odhlavičkovali. Krátce nato ještě dostal možnost Juja Kubo, který z 20 metrů napálil balon nad bránu!
     
    53
    Na druhé straně se do vápna dostal Juja Kubo, dobře ho však ubránil Sebastien Rode. Bude z toho rohový kop pro Norimberk.
     
    52
    A znovu, 26letý srbský krajní hráč si nyní věřil až příliš a troufal si projít přes dva hráče soupeře. Neuspěl.
     
    51
    Kostič i nadále hýří velkou aktivitou, jenže hráči Norimberku už o něm dobře vědí a snaží se ho zdvojovat, čímž mu nedávají příliš prostoru.
     
    50
    Centr Rodeho hlavičkoval na kraji vápna Luka Jovič přímo do náruč brankáře Norimberku. Jednoduchý zákrok pro Matheniu.
     
    49
    Domácí se snaží klidně držet míč ve své moci již od začátku druhého poločasu, nikam se neženou. Podle směru přihrávek je ale evidentní, že opět budou spoléhat na nebezpečné křídelní prostory.
     
    48
    Filip Kostič kličkoval s míčem na levém křídle a krátce nato centroval, jenže míč se ztočil až příliš, takže z toho nic nebylo.
     
    47
    Zajímavý centr Sebastiana Rodeho doputoval na kraj vápna k Jovičovi, který střílel nehlídaný z voleje, ale obránci míč zblokovali. Mathenia byl bez práce.
     
    46
    Lukas Mühl těsně před vápnem fauloval Paciênciu, takže z toho bude zajímavý přímý kop pro Eintracht z levé strany.
     
    46
    Výkopu se teď ujali hráči Frankfurtu, kteří drží jednobrankové vedení. Norimberk v této sezoně ještě nedokázal otočit nepříznivý vývoj, nemá tedy zrovna nejpozitivnější vyhlídky...
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči domácího týmu už jsou nastoupeni, na hosty se ještě čeká. Vypadá to, že oba celky přichází bez jediné změny.
     
    Statistiky prvního poločasu
    Držení míče: 57% : 43%
    Střely (na branku): 7 (3) : 4 (1)
    Rohové kopy: 4:1
    Fauly: 2:6
     
    První část zápasu je za námi, Eintracht zatím potvrzuje roli favorita zápasu a vede 1:0.

    Úvod utkání měli ovšem lepší hostující fotbalisté, kteří byli v prvních pěti minutách aktivnější a vypracovali si zajímavé šance. Posléze už ale přebrali iniciativu domácí hráči a gólu se dočkali po půlhodině hry. Luka Jovič skvělým pasem vysunul Filipa Kostiče, který před bránou našel stopera Martina Hintereggera, jenž otevřel skóre duelu. Hlavně jmenované srbské duo Jovič – Kostič bylo velice nebezpečné, další gól však Eintracht už v úvodním poločase nepřidal.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    A nebezpečně nyní vyběhl ze své branky pro míč Kevin Trapp, do kterého narazil dotírající Hanno Behrens. Rozhodčí odpískala útočný faul, gólman Frankfurtu může vykopávat.
     
    45+1
    Nastavovat se bude ještě jedna minuta.
     
    45
    Filip Kostič nahrál ve vápně Jovičovi, který opět upadl a znovu se dožadoval penalty. Rozhodčí Steinhausová je však dnes neoblomná a nikomu nic nezbaští!
     
    44
    Velice dobrý zákrok hostujícího brankáře! Danny da Costa centroval na bližší tyč, kde byl Gonçalo Paciência v souboji s jedním z obránců. Od něj se nakonec balon odrazil přímo do prostor, kde musel Mathenia vytáhnout reflexivní zásah.
     
    43
    Kostič doufal, že vybojuje pro svůj tým rohový kop, ale bránící Ewerton z toho dokázal udělat jen autové vhazování. Po něm míč dorazil až do náruče gólmana Norimberku.
     
    42
    Pro dlouhý nákop za obranu si snažil doběhnout Mikael Ishak, pro jistotu vybíhal z brány i Kevin Trapp, ale míč nakonec došel až za čáru.
     
    42
    Danny da Costa doběhl míč na pravé straně hřiště a posílal jej před bránu, kde se do jeho dráhy položil brankář Christian Mathenia.
     
    41
    A znovu Kostič, dnes jednoznačně nejaktivnější hráč na hřišti. Jeho centr z levého křídla odhlavičkoval Lukas Mühl daleko od pokutového území.
     
    40
    Filip Kostič rozjížděl protiútok Eintrachtu Frankfurt, jeho přihrávka po krkolomném zpracovávání míče však byla vystižena.
     
    39
    Norimberk vybojoval rohový kop a z něj i menší nebezpečí! Po přízemním pasu Roberta Bauera zakončoval Hanno Behrens jen do bránících hráčů soupeře.
     
    38
    Na druhé straně musel střelec zatím jediné branky Martin Hinteregger odhlavičkovat souboj před dotírajícím Ishakem.
     
    37
    Domácí tým se dočkal druhého gólu, ale ten kvůli ofsajdu neplatí! Akce začala rychlým protiútokem a blízko branky měl Filip Kostič, jehož dělovku z první zastavilo břevno. K dorážce se pak dostal Paciência, ale ten už byl v ofsajdovém postavení, dobrá pozornost asistenta hlavní rozhodčí.
     
    36
    Další vzrušení před brankářem Matheniou, do pokutového území se probojovali Jovič s Kostičem, ale k zakončení se jim nepodařilo dostat. I penalty se opět dožadovali marně.
     
    35
    Nedokáže, obrana Eintrachtu pracovala organizovaně a navíc se hosté dopustili útočného faulu, jejich snaha tak byla zmařena.
     
    34
    Nyní byl faulován Mikael Ishak, kterého k zemi poslal Fernandes. Norimberk má k dispozici rozehrávku volného přímého kopu, dokáže ohrozit branku soupeře?
     
    33
    Robert Bauer zajel skluzem do Gélsona Fernandese, je pískán faul a u míče tak budou moci znovu být domácí hráči.
     
    32
    Hosté tak nyní budou muset hru více otevřít, jestli chtějí ukončit svou sérii 19 zápasů bez vítězství a v boji o záchranu bodovat. To by mohlo více pomoci Frankfurtu.
    31. Martin HINTEREGGER - 1:0
     
    31
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Domácí celek se po zásluze ujímá vedení 1:0. A byla to krásná akce! Luka Jovič skvělou přihrávkou za obranu poslal Filipa Kostiče do akce, který před brankou našel volného MARTINA HINTEREGGERA, jenž vstřelil svůj první ligový gól v dresu Eintrachtu. Stoper se zjevil sám před bránou, to všechny dokonale zaskočilo! Ke všemu vedla skvělá práce Joviče s Kostičem.
     
    30
    Danny da Costa prošel přes dvojici Kerk – Kubo, následně spadl na zem a domácí fanoušci chtěli penaltu, jenomže šlo o lehké filmování, takže se hraje dál.
     
    29
    Centr da Costy byl zblokován do autu Sebastianem Kerkem, který si zatím v obranně počíná opravdu výborně.
     
    28
    Ewerton v hlavičkovém souboji srazil k zemi Paciênciu, takže nabídl „Orlům“ poklidnou rozehrávku ze středu hřiště.
     
    27
    Makoto Hasebe si nepočínal úplně nejjistěji při obranném zákroku a poslal balon za sebe. Měl však štěstí, že nikdo z hostí jej nenapadal.
     
    26
    Gačinovič s Jovičem odvedli dobrou práci na levém křídle, díky čemuž drželi stále balon na útočné polovině. Druhý jmenovaný poté centroval před bránu, kde však měl soupeř početní i výškovou převahu.
     
    25
    Na centr Filipa Kostiče ze standardky si nabíhal Martin Hinteregger, bránící hráči Norimberku ale dávali pozor a míč odhlavičkovali. K ohrožení branky tedy nedošlo.
     
    25
    Na druhé straně se nyní Kerk dopustil faulu v souboji s da Costou, Frankfurt má k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    24
    Sebastian Kerk posílal dlouhý centr před branku, nikdo z jeho spoluhráčů ale nestál v prostorách, kam míč mířil.
     
    23
    Danny da Costa a Paciência kombinovali na pravém křídle, ale soupeř jejich úmysl přečetl a vyrazil do protiútoku. Ten za pomocí ruky zastavil Almamy Touré, Norimberk tak může z levé strany rozehrávat volný přímý kop.
     
    22
    Dlouhý nákop Patricka Errase měl najít Mikaela Ishaka, před švédským fotbalistou ovšem včas zakročil Hasebe.
     
    21
    Jeho vysoký a poměrně povedený centr ale odhlavičkovali hráči Norimberku do bezpečných prostor.
     
    21
    Ewerton odhlavičkoval další z centrů Kostiče na roh. Co vymyslí domácí fotbalisté nyní? Exekuce se chopí Rode...
     
    21
    Na druhé straně doběhl míč ve vápně Kostič, jeho přihrávku ovšem včas zablokoval Robert Bauer. Sledujeme zajímavou podívanou.
     
    20
    Po delší době se o něco pokusili i hosté, a hned z toho byl napínavý moment. Mikael Ishak po souboji s Fernandesem padl na zem a dožadoval se penalty, rozhodčí Steinhausová však nechává hru plynout dál!
     
    19
    Z levé strany Eintracht hrozí stále více a více, aktivní je hlavně srbský reprezentant Filip Kostič. Teď jeho centr zachytil brankář Mathenia.
     
    18
    Kostič s Rodem rozehráli rohový kop nakrátko a prvně jmenovaný poslal nebezpečný centr do pokutového území, kde se k hlavičce dostal Danny da Costa. Míč však odhlavičkoval obránce Sebastian Kerk! Další zajímavá možnost pro Eintracht.
     
    17
    Další centr z nohy Filipa Kostiče se točil do prostoru před bránou, odhlavičkovali ho ale hostující hráči. Srbský hráč poté dostal další možnost a z ní vybojoval roh.
     
    16
    Makoto Hasebe a Kevin Trapp se teď nepříliš povedenou malou domů dostali do problémů, vše ale zvládli zkušeně dalekým odkopem od brány.
     
    15
    Další akci rozvíjel Kostič, prošel až do pokutového území a přízemním pasem chtěl oslovit své spoluhráče. Neuspěl, avšak domácí zůstávají u balonu.
     
    14
    Přihrávka Luky Joviče šla po zemi velice dlouho, nakonec si na ni z velké dálky naběhl Danny da Costa, jehož rána z voleje šla nad bránu. Frankfurt ale začíná více a více hrozit.
     
    13
    Ve velmi dobré příležitosti se zjevil Gonçalo Paciência! Filip Kostič ho našel centrem z levého křídla volného ve vápně, jenže domácímu forvardovi vůbec zakončení nevyšlo, balon trefil nepřesně.
     
    12
    Míč nyní proskákal až za obranu Norimberku, kde se překvapivě zjevil Mijat Gačinovič! Byl v ofsajdovém postavení, které rozhodčí přehlédl. Není třeba se tím ale příliš zaobývat, brankář Christian Mathenia byl pozorný a k balonu se dostal jako první.
     
    11
    Juja Kubo operoval s míčem na pravém křídle, bránil ho Gélson Fernandes. Ten se nakonec k balonu dostal, aniž by musel cokoliv udělat – japonský fotbalista totiž sám upadl.
     
    10
    Odražený míč napálil kapitán Gélson Fernandes! Naneštěstí pro Eintracht jen do bránících hráčů soupeře, přesto to byla nadějná příležitost.
     
    10
    Další dlouhý pas da Costy dokázal doběhnout Mijat Gačinovič. Jeho poctivá práce byla oceněna vybojováním rohového kopu.
     
    9
    Almamy Touré se krásně obtočil okolo protihráče, krátce nato se však domácí nechali o balon připravit. Přesto diváci akci 22letého hráče z Mali ocenili.
     
    8
    Po sympatickém startu si nyní Norimberk v kombinaci nepočíná moc jistě. Dlouhý nákop Juja Kuby zůstal nepochopen, u míče jsou domácí.
     
    8
    Kevin Trapp musel vyběhnout hodně ze své branky, aby odkopl balon před napadajícím Ishakem do bezpečných prostor – do autu.
     
    7
    Přízemní rohový kop Eintrachtu nepřinesl úspěch. Krátce poté zprava centroval Gačinovič na Filipa Kostiče, obránce Lukas Mühl ale svůj tým zachránil od pohromy.
     
    6
    Dlouhý nákop za obranu letěl na Joviče, na rohový kop ho dokázal odhlavičkovat dobře bránící Sebastian Kerk.
     
    6
    Paciência posílal centr z levého křídla, ale byl až příliš dlouhý. Před čárou ho však stihl doběhnout Danny da Costa, který tak udržel Frankfurt na útočné polovině.
     
    5
    Almamy Touré dobře ubránil rodící se akci hostí, míč se postupně dostal až k Trappovi a Eintracht už vymýšlí, jak ohrozit brankáře Matheniu.
     
    4
    Luka Jovič dostal přihrávku do středu a chtěl projít do pokutového území, ale dopustil se útočného faulu na obránce Norimberku. Brankář Mathenia může vykopávat.
     
    3
    No a pozor, teď měli hosté velkou šanci otevřít skóre zápasu! Hanno Behrens se v předbrankovém prostoru dostal k hlavičce, míč však poslal těsně nad břevno branky domácího mužstva.
     
    2
    Norimberk se ale znovu dostal k míči a o střelu z dálky se snažil kapitán Behrens, Trapp s ní ale neměl moc práce, neb šla přímo do jeho náruče.
     
    1
    O první útočnou akci se pokusili hostující fotbalisté, ale míč skončil v zámezí a výkop od své branky může předvést Kevin Trapp.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů už se pomalu chystají na příchod na hřiště. Frankfurt bude chtít potvrdit roli favorita duelu, Norimberk by rád po 19 zápasech ochutnal pocit vítězství. Čeká nás jistě zajímavá podívaná před dobrou diváckou kulisou!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Změny v sestavách (oproti poslednímu zápasu v lize)

    Eintracht v posledním ligovém utkání vyhrál na hřišti Düsseldorfu v poměru 3:0. Oproti tomuto zápasu udělal ve složení základní jedenáctky jedinou změnu – místo de Guzmána hraje Mijat Gačinovič, domácí tak budou mít v základu celé srbské trio (Gačinovič, Kostič a Jovič).

    To Norimberk má v sestavě dvě změny. Do základu se dostali Robert Bauer a Timothy Tillman, kteří hrají místo Enrica Valentiniho a Tima Leibolda. Pro dvacetiletého Tillmana půjde o první start v základní jedenáctce, na střídačce je pak poprvé zimní posila Ivo Iličevič.
    Stadion už se pomalu zaplňuje...

     
    Náhradníci:

    Eintracht Frankfurt: Rönnow – Falette, Rebić, de Guzmán, Willems, Stendera, Haller.

    1. FC Norimberk: Bredlow – Salli, Knöll, Margreitter, Fuchs, Rhein, Iličević.
     
    Základní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré, Hasebe, Hinteregger – D. da Costa, Gaćinović, G. Fernandes (C), Rode, Kostić – Jović, Paciência.

    1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer, Mühl, Ewerton, Kerk – Tillman, Behrens (C), Erras, Löwen, Kubo – Ishak.

    Rozhodčí: Steinhausová – Sather, Borsch.
     
    Vzájemné zápasy
    Na poslední vzájemné střetnutí došlo v říjnu 2018, kdy spolu oba týmy remizovaly 1:1. Norimberk šel do vedení v 78. minutě zásluhou Slováka Adam Zrel'áka, jenže Eintracht dokázal v nastaveném čase druhého poločasu srovnat, když se trefil kanonýr Haller. Vyrovnaný duel tak po zásluze skončil vyrovnaným výsledkem.

    Norimberk naposledy „Orly“ porazil 18. února 2011, na tehdejší výhře 3:0 se gólem podílel i Róbert Mak, slovenský záložník aktuálně působící v Zenitu Petrohrad.
     
    1. FC Norimberk
    Zraněními zdecimovaný Norimberk je momentálně nejhorším celkem celé soutěže. Ve 25 zápasech vyhrál pouze dvakrát, k tomu už přidal jen sedm bodů za sedm remíz – celkem tedy na kontě má 13 bodů a skóre 19:51.

    Tak jako Frankfurt pořádně dlouhou dobu neprohrál, tak čeká Norimberk na vítězství. Ligový duel naposledy vyhrál 29. září 2018! Bylo to proti Düsseldorfu, který přejel 3:0 jen týden poté, co 2:0 porazil Hannover (mezi těmito duely ale přišla třeba porážka 0:7 s Dortmundem, následovala prohra 0:6 s Lipskem). V posledních pěti ligových utkáních získal Norimberk jen jeden bod, a to překvapivě doma proti Borussii Dortmund.

    Nejlepším ligovým střelcem týmu je se čtyřmi zásahy Hanno Behrens. 28letý záložník se prosadil i například naposledy v zápase na hřišti Hoffenheimu.

    Trenér Boris Schommers na včerejší tiskové konferenci nejprve pogratuloval Frankfurtu k postupu do čtvrtfinále Evropské ligy, následně prozradil trochu ke zdravotnímu stavu týmu – Margreitter a Ilicevič budou k dispozici, Ondřej Petrák a Misidjan ovšem ne. Chybět bude také Goden, který se do plného tréninku zapojí příští týden. Fabian Nürnberger se bude rozehrávat za juniorku. Se zdravotními problémy laborují také Leibold, Pereira, Valentini, Zrel'ák, Kerk, Kubo, Lippert, Salli a Vura. Jo, velký seznam...
    Rozhodčí dnešního utkání bude 39letá rodačka z Bad Lauterbergu
     
    Eintracht Frankfurt
    „Die Adler“, jak se frankfurtskému týmu přezdívá, zažívají skutečně výbornou sezonu! Po 25 odehraných kolech byli díky 43 získaným bodům a skóre 50:30 na pátém místě tabulky, které zaručuje postup do skupinové fáze Evropské ligy. Mimoto se také Eintrachtu skvěle daří právě v EL, kde postoupil skrze Inter Milán do čtvrtfinále.

    V roce 2019 „Orli“ ještě ani jednou neprohráli, co se soutěžního zápasu týče! Poslední porážku si připsali 22. prosince při domácím zápase s Bayernem Mnichov, kterému podlehli 0:3.

    Pouze první Bayern a druhý Dortmund mají více vstřelených branek než Frankfurt, což se promýtlo také do tabulky střelců – s 15 zásahy je druhý v Bundeslize mladý Srb Luka Jovič, třetí je pak se 14 góly francouzský útočník Sebastien Haller. Střelecky se dařilo i Antemu Rebičovi, ten ale poslední tři duely vynechal vinou zranění kolena. Přesto je možné, že do dnešního duelu naskočí, stejně jako David Abraham.

    Nejistý start je pak u Rodeho s Gačinovičem, z odvety s Interem odešel s lehčími šrámy také Paciencia. Kouč Adi Hütter tak uvidí až v den utkání, s kým bude moci počítat.
     
    Dobrý den, vážení fotbaloví příznivci, zdravíme vás u textového přenosu ze zápasu německé bundesligy mezi letošní štikou Eintrachtem Frankfurt a momentálně posledním týmem 1. FC Norimberk. Favorit zápasu je jasný, hosté však potřebují každé body a určitě budou chtít překvapit!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Michal Belšán

    Branky: 31. Hinteregger (Kostić)

    Karty:   69. Salli (NUR), 90+2. Mühl (NUR)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 11:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 4:13.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré, Hasebe, Hinteregger – D. da Costa, Gaćinović, G. Fernandes (C), Rode, Kostić (86. Willems) – Jović (76. Rebić), Paciência (63. Haller).
    Náhradníci: Rönnow – Falette, Rebić, de Guzmán, Willems, Stendera, Haller.

    1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer, Mühl, Ewerton, Kerk – Tillman (59. Salli), Behrens (C), Erras, Löwen, Kubo (83. Margreitter) – Ishak (68. Knöll).
    Náhradníci: Bredlow – Salli, Knöll, Margreitter, Fuchs, Rhein, Iličević.

    Rozhodčí: Steinhausová – Sather, Borsch.
    bahis siteleri