Leverkusen – W. Brémy 1:3 (kon.) | Frankfurt – Norimberk 1:0 (kon.) | Bayern – Mohuč 6:0 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
1:0 (1:0)
1. FC Norimberk
Neděle 17.03.2019, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Ante Rebič vybojoval pro svůj celek volný přímý kop, navíc je za něj hostující Lukas Mühl potrestán žlutou kartou.
     
    89
    Ante Rebič po pasu Sébastiena Hallera za obranu sice dokázal překonat brankáře Matheniu, ale gól byl následně kvůli ofsajdovému postavení odvolán! Pokračujeme tedy za stavu 1:0.
     
    86
    Naposledy střídají také domácí. Velmi aktivní a dobře hrající Filip Kostič už měl křeče, na hřišti je tak nahrazen Jetrem Willemsem.
     
    84
    Neskutečné zmatky v obraně Norimberku, kde byl k dispozici jen Edgar Salli proti čtveřici hráčů soupeře! Naštěstí pro hosty z toho ale nebylo žádné přímé ohrožení branky, přesto to byla zajímavá situace.
     
    83
    Kevin Trapp znovu skvěle zastahuje! V pokutovém území se ke střele probojoval hostující kapitán Hanno Behrens, ale brankář Eintrachtu vytáhl reflexivní zákrok a míč vyrazil na rohový kop.
     
    83
    Poslední střídání pro Norimberk. Ze hřiště odchází Juja Kubo, přichází Georg Margreitter.
     
    79
    Kevin Trapp zachránil domácí tým famózním zákrokem! Po střele zpoza vápna zakončoval z otočky Törles Knöll, ale gólman Eintrachtu vyrazil balon do bezpečí.

    Tak jako tak, vzrušení bylo zbytečné, šlo o ofsajd...
     
    76
    Domácí tým podruhé střídá. Ze hry odchází kanonýr Luka Jovič, nahrazuje ho chorvatský reprezentant Ante Rebič, který se vrací do hry po zranění kolena. Fanoušci ho tak nadšeně vítají!
     
    69
    Edgar Salli až příliš tvrdě zajel do brankáře Kevina Trappa, za což vidí první žlutou kartu v dnešním utkání.
     
    68
    Norimberk podruhé střídá, hrotového útočníka Mikaela Ishaka nahrazuje Törles Knöll.
     
    64
    No a málem se Haller prosadil! Po centru Kostiče zleva vrátil míč před bránu Danny da Costa a právě francouzský útočník jej z voleje napálil, od bránícího Ewertona se ale odrazil na rohový kop.
     
    63
    Gonçalo Paciência pro dnešek dohrál, Frankfurt poprvé střídá. Do hry míří francouzský kanonýr Sébastien Haller, který v minulém zápase po vystřídání vstřelil dvě branky Düsseldorfu. Celkově jich má na svém kontě již 14.
     
    59
    Máme tu první střídání, hosté posílají na posílení ofenzivy do hry kamerunského reprezentanta Edgara Salliho. Na hřišti nahradil dvacetiletého Timothyho Tillmana, který dnes hrál poprvé v základní sestavě.
     
    58
    Podruhé Eintracht trefuje tyčku! Po centru z pravého křídla byl blízko brance Paciência, jeho hlavičku ale zastavila branková konstrukce. Velké štěstí pro hosty.
     
    44
    Velice dobrý zákrok hostujícího brankáře! Danny da Costa centroval na bližší tyč, kde byl Gonçalo Paciência v souboji s jedním z obránců. Od něj se nakonec balon odrazil přímo do prostor, kde musel Mathenia vytáhnout reflexivní zásah.
     
    37
    Domácí tým se dočkal druhého gólu, ale ten kvůli ofsajdu neplatí! Akce začala rychlým protiútokem a blízko branky měl Filip Kostič, jehož dělovku z první zastavilo břevno. K dorážce se pak dostal Paciência, ale ten už byl v ofsajdovém postavení, dobrá pozornost asistenta hlavní rozhodčí.
    31. Martin HINTEREGGER - 1:0
     
    31
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Domácí celek se po zásluze ujímá vedení 1:0. A byla to krásná akce! Luka Jovič skvělou přihrávkou za obranu poslal Filipa Kostiče do akce, který před brankou našel volného MARTINA HINTEREGGERA, jenž vstřelil svůj první ligový gól v dresu Eintrachtu. Stoper se zjevil sám před bránou, to všechny dokonale zaskočilo! Ke všemu vedla skvělá práce Joviče s Kostičem.
     
    18
    Kostič s Rodem rozehráli rohový kop nakrátko a prvně jmenovaný poslal nebezpečný centr do pokutového území, kde se k hlavičce dostal Danny da Costa. Míč však odhlavičkoval obránce Sebastian Kerk! Další zajímavá možnost pro Eintracht.
     
    13
    Ve velmi dobré příležitosti se zjevil Gonçalo Paciência! Filip Kostič ho našel centrem z levého křídla volného ve vápně, jenže domácímu forvardovi vůbec zakončení nevyšlo, balon trefil nepřesně.
     
    3
    No a pozor, teď měli hosté velkou šanci otevřít skóre zápasu! Hanno Behrens se v předbrankovém prostoru dostal k hlavičce, míč však poslal těsně nad břevno branky domácího mužstva.

    Michal Belšán

    Branky: 31. Hinteregger (Kostić)

    Karty:   69. Salli (NUR), 90+2. Mühl (NUR)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 11:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 4:13.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré, Hasebe, Hinteregger – D. da Costa, Gaćinović, G. Fernandes (C), Rode, Kostić (86. Willems) – Jović (76. Rebić), Paciência (63. Haller).
    Náhradníci: Rönnow – Falette, Rebić, de Guzmán, Willems, Stendera, Haller.

    1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer, Mühl, Ewerton, Kerk – Tillman (59. Salli), Behrens (C), Erras, Löwen, Kubo (83. Margreitter) – Ishak (68. Knöll).
    Náhradníci: Bredlow – Salli, Knöll, Margreitter, Fuchs, Rhein, Iličević.

    Rozhodčí: Steinhausová – Sather, Borsch.
    thejrc.org