Janov – Juventus 2:0 (kon.) | Atalanta BC – Chievo 1:1 (kon.) | Empoli – Frosinone 2:1 (kon.)
Lazio – Parma 4:1 (kon.) | Neapol – Udinese 4:2 (kon.) | AC Milán – Inter 2:3 (kon.)
konec
SSC Neapol
4:2 (2:2)
Udinese Calcio
Neděle 17.03.2019, 18:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Serie A mezi SSC Neapol a Udinese Calcio. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Udinese Calcio

    Dnešní hostující celek zatím odehrál dvacet šest zápasů a vybojoval v nich dvacet pět bodů. S touto vizitkou patří Udinese patnáctá pozice. Na sestupové vody má navíc k dobru jen čtyřbodový náskok. V minulém utkání však nekladlo odpor na půdě Juventusu, kde prohrálo vysoko 4:1.
     
    SSC Neapol

    Domácí Neapol je na tom o mnoho lépe. Italský celek dosud sehrál dvacet sedm zápasů a vybojoval v nich padesát sedm bodů. Na vedoucí Juventus sice ztrácí propastné manko, ale na třetí AC Milán má k dispozici šestibodový náskok. Ve čtvrtek navíc oslavila postup do čtvrtfinále Evropské ligy i přes prohru 3:1 na hřišti Salcburku. V minulém kole domácí soutěže remizovala 1:1 se Sassuolem.
     
    Úvodní sestavy:

    SSC Neapol: Ospina – Malcuit, Nikola Maksimović, Koulibaly, Ghoulam – Callejón, Allan, P. Zieliński, Younes – D. Mertens, Milik.
    Náhradníci: Meret, Karnezis – Hysaj, Ounas, Luperto, Rui, Verdi, Ruiz.

    Udinese Calcio: Musso – Troost-Ekong, Mandragora, ter Avest – Stryger Larsen, Sandro, Fofana, de Paul, Zeegelaar – Pussetto, Lasagna.
    Náhradníci: Nícolas, Perisan – Okaka, Micin, Ingelsson, Bočić, De Maio, Wilmot, Wagué..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Neapol obstarala výkop do dnešního zápasu. Celek z jihu Itálie dnes bude chtít využít zaváhání Juventusu a stáhnout náskok Staré dámy.
     
    2
    Neapol se od úvodního hvizdu tlačí do pokutového území. Za prudkým nákopem se hnal Milik, ale obránce Udinese jej nenechal zakončit.
     
    4
    Neapol se tentokrát vydala do útoku po pravém křídle. Kévin Malcuit si v souboji s de Paulem počínal nedovoleným způsobem a fauloval.
     
    5
    Hra je přerušena! Domácí brankář se srazil s Pussetem a zůstává ležet na malém vápně. Uvidíme, zda bude Ospina schopen dnešní duel dohrát.
     
    7
    S domácím brankářem to nevypadá vůbec dobře. U Ospiny je kompletní lékařský tým Neapole.
     
    8
    U lavičky Neapole se už rozcvičuje řecký brankář Karnezis.
     
    9
    Ospina nakonec bude pokračovat! Domácí lékař kolumbijskému brankáři zastavil krvácení na hlavě. Ospina bude hrát se slušivým obvazem.
     
    10
    Allan dostal přihrávku na polovinu hrací plochy, dobře si míč zpracoval a pohotově rozjel útok Neapole. Domácí už jsou zase v tlaku.
     
    11
    José María Callejón zpackal rozehrávku na polovině hrací plochy, nabídl míč soupeři a Piotr Zieliński jeho chybu uhasil za cenu žluté karty.
     
    12
    Marvin Zeegelaar dostal zajímavou přihrávku na levé křídlo a bez váhání odcentroval před domácí branku. Pozorný Koulibaly míč odehrál do bezpečí.
     
    13
    Ignacio Pussetto dostal prudkou přihrávku na polovinu Neapole, jenže dnes zřejmě nezvolil vhodné obutí. Hostující fotbalista podklouzl.
     
    14
    Sandro fauloval Callejóna v blízkosti velkého vápna a dostává žlutou kartu.
     
    15
    Kévin Malcuit se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, jenže jeho rána z voleje prolétla vysoko nad břevnem hostující branky.
     
    16
    Kévin Malcuit se musel vrátit na vlastní polovinu a včasným skluzem zastavil přihrávku na rozběhnutého Pussetta. Vhazovat bude Udinese.
     
    17
    Neapol právě vstřelila branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Neapol přetavila svůj úvodní tlak ve vedení! AMIN YOUNES dostal povedenou přihrávku na hranici šestnáctky a technickým obstřelem poslal Neapol do vedení!
    17. Amin YOUNES - 1:0
     
    19
    Na stadionu panuje parádní atmosféra! Domácí fanoušci si užívají výkon svých oblíbenců a ženou Neapol vpřed hlasitým skandováním.
     
    20
    Dries Mertens dostal přihrávku na levé křídlo, narazil si s Milikem, ale následně si předkopl míč daleko před sebe a daroval jej obráncům Udinese.
     
    21
    Zadáci Udinese uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo v černobílém dresu si zatím netroufl na individuální průnik.
     
    22
    Marvin Zeegelaar táhl útok Udinese po levém křídle. Rychlonohý fotbalista v černobílém dresu prošel do blízkosti velkého vápna, ale nedokázal odcentrovat.
     
    23
    Právě Zeegelaar však napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti. Jeho oblouček však padal doprostřed branky, kde si Ospina připsal dobrý zákrok.
     
    24
    José María Callejón si na polovině hřiště skvěle pokryl míč tělem a dotírající Rodrigo de Paul jej nedovoleným zákrokem poslal na zem.
     
    25
    José María Callejón opět operoval s míčem na levé straně hrací plochy. Španělský záložník odcentroval na přední tyč, jenže Milik se k balónu neprobil.
     
    26
    Neapol právě vstřelila branku!
    Neapol přidává i druhou branku! Na průnikovou přihrávku mezi obránce si naběhl Mertens, který poslal oblouček na malé vápno a JOSÉ MARÍA CALLEJÓN v krkolomné pozici přidal druhý gól domácích!
    26. José María Callejón - 2:0
     
    28
    Udinese se zatím příliš nemůže dostat do hry. Hostující celek se sice snaží hrozit z rychlých protiútoku, jenže nepřesné přihrávky akci brzdí.
     
    29
    Neapol tentokrát zahrávala rohový kop. Jeho rozehrávky se ujal Allan, jehož centr přiletěl na malé vápno, kam si pro míč došel brankář Musso.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme jednoznačný zápas. Domácí Neapol je na hrací ploše mnohem aktivnější a zaslouženě vede 2:0.
     
    30
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Pozor! Je tady drama! Neapol se podle všeho nechala ukolébat svým vedením a Udinese dokázalo udeřit. Fofana našel KEVINA LASAGNU, který snížil na 1:2!
    30. Kevin LASAGNA - 2:1
     
    31
    José María Callejón dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, ale tentokrát si netroufl na individuální průnik po pravé straně a raději přihrál.
     
    32
    Tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo. Neapol se už nikam nežene a Udinese trápí velké množství nepřesných přihrávek.
     
    33
    Seko Fofana dostal přihrávku na pravou stranu pokutového území, odkud odcentroval na značku pokutového kopu, ale tam nebyl nikdo v černobílém.
     
    34
    José María Callejón si znovu řekl o přihrávku na pravou stranu, ale Kévin Malcuit se raději rozhodl pro přenesení hry na levou stranu hrací plochy.
     
    35
    Faouzi Ghoulam vybojoval míč na levé straně hrací plochy, kde si povodil ter Avesta, ale jeho průnik ukončil rázným odkopem William Troost-Ekong.
     
    36
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Udinese dokázalo udeřit ze své první šance! SEKO FOFANA celou akci Udinese rozjel, dostal se do pokutového území, kam přiletěla přihrávka z pravé strany a hostující záložník pohotovou střelou uklidil míč do sítě!
    36. Seko FOFANA - 2:2
     
    38
    Neapol se ihned tlačí do útoku se snahou o rychlou odpověď. Kévin Malcuit odcentroval z pravé strany, ale obrana jeho pobídku srazila na roh.
     
    39
    Ani po rohovém kopu se nyní domácímu celku nepodařilo ohrozit branku Udinese. Obrana hostujícího mužstva teď hraje opravdu skvěle.
     
    40
    Neapol se usadila v blízkosti pokutového území soupeře. Mertens si míč připravil ke střele, ale obránce v černobílém se mu včas postavil do cesty.
     
    41
    José María Callejón odcentroval do pokutového území. K odraženému míči se poté ještě dostal Dries Mertens, jehož pokus prolétl nad břevnem.
     
    42
    Hra je přerušena! Domácí brankář Ospina znovu zůstává ležet na trávníku a nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    43
    Pro domácího brankáře dokonce musejí na trávník přijez zdravotníci! Kolumbijec v dnešním souboji dohrál. Snad bude brzy v pořádku.
     
    44
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází David Ospina, přichází Alex Meret.
     
    45
    Zdravotníci i s Ospinou už jsou z hrací plochy pryč. Utkání tak může znovu pokračovat.
     
    45+1
    V první půli se kvůli ošetřování Davida Ospiny nastavuje šest minut!
     
    45+2
    Kévin Malcuit si došel pro míč až na hranici vlastní šestnáctky. Krajní obránce Neapole poslal vysokou přihrávku na levou stranu, ale tam nebyl nikdo v modrém.
     
    45+3
    Neapol se usadila na polovině Udinese a kombinuje s míčem na kopačkách. Hosté se v posledních minutách pouze brání.
     
    45+4
    Jens Stryger Larsen odehrál míč jen na rohový kop. Zadák hostujícího celku poté pořádně seřval své spoluhráče, kteří se nevraceli zrovna ochotně.
     
    45+5
    Kalidou Koulibaly poslal oblouček na levou stranu hrací plochy, jenže tam nebyl nikdo v modrém dresu Neapole. Udinese chce dohrát poločas s remízou v kapse.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Udinese! Ti totiž smazali dvoubrankové manko a zatím drží cennou remízu! Neapol se přitom dostala do vedení v 17. minutě, kdy se prosadil Younes! O necelých deset minut navíc navýšil domácí náskok Callejón! Po půlhodině hry však z nenápadné akce snížil Lasagna a za dalších šest minut vyrovnal Seko Fofana! Do kabin se proto odchází za stavu 2:2.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující fotbalisté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hráči Udinese se ihned vydali do útoku, ale vysoký nákop odhlavičkoval Koulibaly.
     
    47
    Udinese zahrávalo rohový kop. Rodrigo de Paul vyslal prudký centr na přední tyč, jenže nikdo v bíločerném se nedostal do zakončení.
     
    48
    Koulibaly vybojoval odražený míč na polovině hrací plochy, dobře si jej zpracoval a roztáhl hru na pravou stranu. Neapoli se směrem dopředu moc nedaří.
     
    49
    Hidde ter Avest se vrhl do hlavičkového souboje s Mertensem. Hostující hráč sice hlavou odehrál do bezpečí, ale ještě předtím byl faulován.
     
    50
    Younes sprintoval za krásnou přihrávkou za obranu Udinese, jenže míč se po vlhkém trávníku svezl do zámezí. Rozehrávat tak bude hostující Udinese.
     
    51
    Marvin Zeegelaar prošel po levém křídle až na hranici pokutového území ,odkud odcentroval na přední tyč, jenže tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    52
    José María Callejón si naběhl na přihrávku do pokutového území, ale radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    53
    Kalidou Koulibaly uklidnil akci Neapole přihrávkou na pravou stranu hrací plochy. Domácí celek v posledních minutách začíná soupeře dostávat pod tlak.
     
    54
    Seko Fofana se dostal k odraženému míči na hranici velkého vápna, pohotově jej vracel před branku, ale tam tentokrát nebyl nikdo v černobílém.
     
    55
    Allan si navedl míč na pravou nohu a z dobrých pětadvaceti metrů vyslal tvrdou střelu. Jeho dělovce však chyběla podstatná náležitost – přesnost.
     
    56
    José María Callejón se v pokutovém území dostal k odraženému míči a vnějším nártem jej ihned poslal směrem na branku. I jeho možnost byla nepřesná.
     
    57
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Amin Younes, přichází Simone Verdi.
     
    58
    Neapol právě vstřelila branku!
    Neapol si bere zpět své ztracené vedení! Domácí celek totiž zahrával rohový kop. Centrovnaý míč přiletěl na malé vápno, kde ve vzdušném souboji uspěl ARKADIUSZ MILIK a hlavou poslal domácí celek do vedení!
    58. Arkadiusz MILIK - 3:2
     
    60
    Je za námi hodina hry a na hrací ploše pokračuje parádní podívaná. Domácí Neapol se před malou chvíli vrátila do vedení a opět se tlačí do útoku.
     
    61
    Seko Fofana dostal další přihrávku na hranici pokutového území, jenže tentokrát váhal se zakončením a trefil jen prvního stopera v modrém dresu.
     
    62
    Seko Fofana je dnes nesmírně aktivní. Hostující záložník si znovu přehodil míč na levou nohu, ale jeho zakončení zablokoval hned první obránce.
     
    63
    Kévin Malcuit poslal vysoký nákop na pravé křídlo. Za jeho obloučkem se však nerozběhl nikdo v modrém dresu. Udinese opět může zaútočit.
     
    64
    Kalidou Koulibaly uklidňuje hru domácího celku na vlastní polovině. Stoper Neapole poslal přihrávku na Malcuita, ale ten o balón ihned přišel.
     
    65
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Sandro, přichází Svante Ingelsson.
     
    66
    Piotr Zieliński operoval s míčem na polovině soupeře, jenže špatnou kličkou dal soupeři šanci a Rodrigo de Paul mu balón ukopl.
     
    67
    Kévin Malcuit si nechtěl přidělávat problémy a raději si pomohl malou domů. Brankář Meret poté nakopl míč na levou stranu, kde nebyl nikdo v modrém.
     
    68
    Verdi se z pravého křídla snažil prosmýknout do pokutového území, jenže Jens Stryger Larsen se mu položil pod nohy a zamezil mu v odcentrování.
     
    69
    Hidde ter Avest odcentroval z pravé strany před branku Neapole. Za jeho pobídkou se hnal Pussetto, jenže v pádu nedokázal vypálit.
     
    70
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Hidde ter Avest, přichází Sebastien De Maio.
     
    70
    Neapol právě vstřelila branku!
    Neapol přidává také čtvrtou branku! Domácí fanoušci jsou na nohou! DRIES MERTENS si navedl míč na úroveň pokutového kopu a levačkou jej uklidil ke vzdálenější tyči!
    70. Dries MERTENS - 4:2
     
    72
    Koulibaly na polovině hrací plochy vystoupil proti rozběhnutému soupeři, dostal se tělem před míč a vybojoval rozehrávku pro Neapol.
     
    73
    Kevin Lasagna odcetroval z levé strany do pokutového území, jenže Svante Ingelsson se k jeho pobídce nedostal. Obrana Neapole zasáhla včas.
     
    74
    Svante Ingelsson spěchal za další přihrávkou do pokutového území, nicméně tam nebyl nikdo v černobílém dresu Udinese.
     
    75
    Fotbalisté Neapole uklidňují rozehrávku na vlastní polovině. Domácí celek se už nikam nežene a snaží se kombinovat s míčem na kopačkách.
     
    76
    Do rozehrávky Neapole se musel zapojit Alex Meret. Domácí brankář si dal pozor na rozběhnutého Pussetta a nakopl míč na polovinu soupeře.
     
    77
    Ignacio Pussetto dostal krásnou přihrávku na hranici pokutového území, odkud pohotově zakončil, ale jeho rána prolétla těsně nad břevnem!
     
    78
    Piotr Zieliński dostal přihrávku na polovinu hrací plochy, efektně se s míčem otočil, jenže jeho přihrávka skončila na noze prvního soupeře.
     
    79
    William Troost-Ekong získal míč pro hostující celek, jenže jeho rozehrávka byla hodně nepřesná. Fotbalisté v černobílém však o míč rychle přišli.
     
    80
    Ignacio Pussetto spěchal za centrem do pokutového území, nicméně Nikola Maksimović k němu skvěle přistoupil a nenechal hostujícího útočníka zakončit.
     
    81
    Alex Meret se znovu musel zapojit do rozehrávky Neapole. Fotbalisté v modrém už nikam nespěchají a hlídají si své vedení.
     
    82
    Ignacio Pussetto se hnal za dalším nadýchaným centrem z levé strany, jenže musel hlavičkovat ze záklonu a nedokázal svou ránu usměrnit mezi tři tyče.
     
    83
    Meret nakopl míč na polovinu hrací plochy. William Troost-Ekong získal míč pro Udinese, jenže jeho nákop byl také nepřesný.
     
    84
    Stopeři Neapole si na vlastní polovině vyměňují krátké přihrávky a nepouštějí soupeře k míči. Dnešní duel se už podle všeho pouze dohrává.
     
    85
    Nikola Maksimović se z pozice stopera dostal do zakončení. Domácí fotbalista vypálil pravým nártem, jenže jeho rána prolétla vysoko nad břevnem.
     
    86
    Rolando Mandragora dostal přihrávku na polovinu soupeře, nicméně jeho následný průnik skončil na noze prvního soupeře.
     
    87
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Kévin Malcuit, přichází Elseid Hysaj.
     
    88
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Jens Stryger Larsen, přichází Stefano Okaka.
     
    89
    Stefano Okaka si po rohovém kopu naskočil na povedený centr, jenže ze záklonu nedokázal svou hlavičku umístit mezi tři tyče.
     
    90
    William Troost-Ekong uspěl v souboji u pomezní čáry a soupeř mu míč ukopl do zámezí. Vhazovat bude Udinese.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Neapol sice dokázala přidat pátou branku, ale Milikovi pokazil radost zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Ofsajd!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Neapol nakonec zvládla domácí duel s Udinese a vítězí 4:2! Bylo to však drama! Neapol se přitom dostala do vedení v 17. minutě, kdy se prosadil Younes! O necelých deset minut navíc navýšil domácí náskok Callejón! Po půlhodině hry však z nenápadné akce snížil Lasagna a za dalších šest minut vyrovnal Seko Fofana! Po změně stran se Neapol dostala do tlaku a po rohovém kopu ji vrátil vedení Milik! Následně se ještě trefil Mertens, jež podtrhl výhru celku z jižní Itálie.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 4:7.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (20:02:00)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 17. Younes (D. Mertens), 26. Callejón (D. Mertens), 58. Milik (Callejón), 70. D. Mertens (Allan) – 30. Lasagna (Fofana), 36. Fofana (ter Avest)

    Karty:   11. P. Zieliński (NEA) – 14. Sandro (UDI)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 4:7.
    SSC Neapol: Ospina (44. Meret) – Malcuit (87. Hysaj), Nikola Maksimović, Koulibaly, Ghoulam – Callejón, Allan, P. Zieliński, Younes (57. Verdi) – D. Mertens, Milik.
    Náhradníci: Meret, Karnezis – Hysaj, Ounas, Luperto, Rui, Verdi, Ruiz.

    Udinese Calcio: Musso – Troost-Ekong, Mandragora, ter Avest (70. De Maio) – Stryger Larsen (88. Okaka), Sandro (65. Ingelsson), Fofana, de Paul, Zeegelaar – Pussetto, Lasagna.
    Náhradníci: Nícolas, Perisan – Okaka, Micin, Ingelsson, Bočić, De Maio, Wilmot, Wagué.
    bahis siteleri