Havlíčkův Brod – Val. Meziříčí 4:2 (kon.) | Šumperk – Mor. Budějovice 1:2 (kon.) | Sokolov – Mostečtí Lvi 9:1 (kon.)
Vrchlabí – Kolín 2:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:2 (2:0, 1:1, 1:1) Stav série: 2:1
HC Bobři Valašské Meziříčí
Neděle 17.03.2019, 17:00 • ZS Kotlina (kapacita: 4 000) • Play-off 2. ligy, skupina Východ • Semifinále
Partner:
     
    EDIT: Upraven střelec 1. gólu Valašského Meziříčí, upraveny asistence u 2. a 4. gólu Havlíčkova Brodu. (20:02:40)
     
    Od nás z Kotliny je to pro dnešek vše. Hezký zbytek večera a úspěšný vstup do nového týdne Vám přeje Richard Wagner. Na počtenou.
     
    Příští utkání v sérii se odehraje v úterý 19. března na ledě ve Valašském Meziříčí, kde budou bojovat Bobři o setrvání v letošním ročníku.
     
    Dramatický duel je za námi. Havlíčkobrodští dokázali na začátku třetí periody navýšit svůj náskok na 4:1 díky Voříškově zásahu. Valašské Meziříčí sice mohutně dotahovalo a čtyři minuty před koncem snížil Dvořák, avšak víc už toho Bobrům maskovaná opora bruslařů nepovolila, a tak má Havlíčkův Brod do druhé venkovní odvety k dispozici mečbol.

    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Havl. Brod: 6 (26)
    Val. Meziříčí: 16 (37)
     
    Stav série: 2:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Ještě to zkoušel Ondřej Martiník, který na brankovišti tečoval kotouč, ale na maskovanou oporu domácích si nepřišel.
     
    59:47
    Po sraženém puku následovalo buly před brankou domácího týmu. Kotouče se na modré chopil Radim Ostrčil, který si jej potáhl blíže na pravé křídlo a tahem vypálil. Jeho střelu ale schoval v lapačce velmi jistě chytající Čeněk Novák.
     
    59:25
    Petr Dvořák měl šanci jako hrom! Zjevil se nikým neobsazený na vrcholu brankoviště, ale proti jeho rychlému zakončení fantasticky vyjel Čeněk Novák, který dokázal vyrazit nebezpečný puk do bezpečných vod!
     
    59:13
    Havlíčkobrodští hned po vhazování odpalují touš na zakázané uvolnění, další vhazování v útočném pásmu hostů.
     
    59:04
    Další střela z vrcholu levého kruhu skončila v moci domácího muže s maskou. Hostům se čas na vyrovnání krátí mílovými kroky.
     
    58:37
    Tomáš Brunec se ocitl ve velké šanci! Jeho střelu zblízka vyrazil Čeněk Novák do vzduchu a na led spadnuvší puk pak odpálil domácí k mantinelu.
     
    58:11
    Na buly ve středním pásmu se do klece vrátil Lukáš Plšek, který ale okamžitě po aktu vhazování odjel zpět na střídačku.
     
    58:11
    Tečovaná střela od modré proletěla jen těsně Novákových tyčí. Následná rána Josefa Daňka z pravého křídla byla sražená clonícím Bobrem do ochranné sítě.
     
    57:54
    Oddechový čas pro Valašské Meziříčí, po něm následuje odvolání Lukáše Plška. Hosté jsou tedy na ledě v šesti!
     
    57:54
    Rostislav Vaněk se dostal do rychlé protiakce, kterou zakončil střelou z pravého kruhu, která zaplula jen do výstroje klekajícího Čeňka Nováka.
     
    57:19
    Domácí tým drží kotouč před brankou Lukáše Plška, ale hosté se nechtějí vzdát a aktivně forčekují, čímž rozbíjí pokusy domácích o kombinaci.
     
    56:27
    V zajímavé pozici se objevil Radim Ostrčil, který ale z blízka nedokázal dotlačit kotouč za záda klouzajícího Čeňka Nováka.
     
    55:59
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    A pozor! V Kotlině se možná schyluje k dramatu, anžto domácí vedou již jen o dva góly. Bobři zaznamenávají důležitý snižující gól v pravý čas. Povedenou střelu Jiřího Weintritta od modré čáry dokázal před Čeňkem Novákem tečovat PETR DVOŘÁK tak precizně, že zapadla až za jeho záda! Asistence: Jiří Weintritt.
     
    55:44
    Na druhé straně si Lukáš Plšek pohlídal střelu z levého kruhu, kterou podržel ve výstroji až do hvizdu rozhodčího.
     
    55:25
    Adam Hořanský vyjel zpoza branky a snažil se zakončit, ale pozorně klečící Čeněk Novák v pohodě jeho výjezd pohlídal betony.
     
    55:07
    Josef Daněk se dostal na spodku kruhu k zakončení na bližší tyč, které si bezpečně pohlídal svou lapačkou pozorný Čeněk Novák.
     
    54:47
    Po buly ve středním pásmu se oba celky pokusily o útočný výpad, ale ani jeden pokus nebyl úspěšný. Domácí tým teď logicky vychází více z obrany.
     
    53:57
    A znovu Jiří Weintritt, jehož střela od modré čáry vypadla Čeňku Novákovi z výstroje. Před ním však vartovali hned dva bečouni, kteří dostali puk do středního pásma. Nutno dodat, že před domácím brankářem clonil jeden z hostů.
     
    53:19
    S mládežnickou reprezentací koketující Dominik Vacík skvěle obral o puk hostujícího nájezdníka. Následná souhra domácích ale vyústila ve ztrátu kotouče. Ze slibné pozice střílel Jiří Weintritt, který ale našel jen hruď dobře vyjetého Čeňka Nováka.
     
    52:39
    Po dlouhém čase také trocha vzruchu před Lukášem Plškem, který v kleče dokázal odpálit puk odražený od zadního mantinelu do bezpečí.
     
    52:17
    Valašské Meziříčí se snažilo tvrdým nahozením vybojovat útočné pásmo, ale plán se zadrhl na špatné komunikaci. Místo toho je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    51:26
    Rostislav Vaněk nahodil puk před branku, kde došlo k teči od domácího hráče a Čeněk Novák měl co dělat, aby svým betonem udržel puk před brankovou čarou!
     
    50:38
    Adam Hořanský se dostal mezi kruhy k zakončení, které vyrazil Čeněk Novák k hokejkám domácích hráčů. Pokus o brejk ale po nepovedené Matušíkově nahrávce směrem k Voříškovi nevyšel.
     
    50:24
    Tomáš Brunec se dostal až před maskovaného muže domácích, avšak v tísni nedokázal zkrotit puk tak, aby tento pronikl až do sítě.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 019 diváků.
     
    49:38
    Josef Daněk našel přihrávkou zpoza branky mezi kruhy číhajícího Petra Seidlera, který z první mířil do protipohybu domácího gólmana, který ale na poslední chvíli stihl zpevnit beton a jeho střelu vyrazit!
     
    49:07
    Tomáš Vávra poslal u pravého hrazení zadovku jen k Davidu Kozlíkovi, který trochu zbrkle vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    48:42
    Jakub Matušík s Janem Milfaitem přišli při kombinaci v útočném pásmu o kotouč, Valašské Meziříčí založilo brejk, který skončil jen odpískaným ofsajdem.
     
    47:55
    Aktivita Bobrů na hraně útočného pásma vykrystalizovala jen v nepřesnou střelu, po které havlíčkobrodští navíc vyvezli kotouč do bezpečných vod.
     
    46:58
    Hra se nyní odbývala především ve středním pásmu, jelikož bruslaři zdařile odpalovali hostující pokusy o průnik do útočné třetiny.
     
    45:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se vrací do třígólového náskoku! Jakub Matušík nejprve svou střelou přestřelil klec. Po rozdunění zadního mantinelu sebral touš Jakub Matušík, který jej předložil Kryštofu Kulhánkovi, do jehož parádního křižného pasu se opřel LUBOŠ VOŘÍŠEK, na jehož dělovku byl přesouvající se Lukáš Plšek krátký. Asistence: Kryštof Kulhánek a Jakub Matušík.
     
    45:36
    Další útok domácího celku zastavila píšťalka čárového sudího. Pro ofsajd je nařízeno vhazování ve středním pásmu.
     
    45:07
    Bezprostředně po vhazování vystřelil Rostislav Vaněk. Kotouč si ale našel cestu jen do vyhřátého klína Čeňka Nováka.
     
    45:02
    Domácí hokejisté se snažili procpat do útočné třetiny, ale to se jim nepovedlo. Navíc je pískán úmyslný ofsajd, který obrací hru na zcela opačnou část hrací plochy, než byl původní bruslařský záměr.
     
    44:25
    Tam se po několika nesmělých pokusech dostal k zakončení Jakub Matušík, ale jeho střela z pravého kruhu zaplula jen do lapačky maskované opory hostů.
     
    44:04
    Dominik Rudl vystřelil od modré čáry, ale nemířil přesně. Bruslaři se chopili odraženého touše a zavezli jej před Plškovu klec.
     
    43:41
    Josef Daněk se dostal za brankou do klinče s domácím obráncem. Po tomto souboji vypadl touš do ochranné sítě a je nařízeno vhazování před Čeňkem Novákem.
     
    43:02
    Miroslav Třetina si obhodil Michala Žáka, ale novojičínský rodák rychle zamakal dozadu a stihl odehrát před domácím kapitánem puk do středního pásma.
     
    42:50
    Dvakrát po sobě zahráli domácí hokejisté jen na zakázané uvolnění, buly před Novákovou klecí se tedy zopakuje.
     
    42:27
    Bobři se protlačili do útočného pásma, ale zde došlo k souboji Tomáše Brunce s Vojtěchem Šmídem. Domácí bek byl úspěšnější a dostal kotouč do středního pásma.
     
    41:46
    Již při plných stavech na obou stranách pokračovali domácí v náporu a povedlo se jim vystřelit, kleč zakončení z levého kruhu se stalo snadnou kořistí hostujícího muže s maskou.
     
    41:15
    Jan Milfait se po kombinaci s Lukášem Valou dostal do zakončení, ale jeho střela na bližší tyč byla sražena mimo dosah Plškovy branky.
     
    40:36
    Ani napodruhé nebyli úspěšní, naopak Rostislav Vaněk projel do útočného pásma a zakončil z levého kruhu. Čeněk Novák měl svou výstroj na místě.
     
    40:14
    Domácí dohrávají přesilovku, ale jejich úvodní pokus o dobytí útočného pásma se nepovedl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči jsou na ledové ploše, dramatická koncovka tohoto duelu je tedy připravena!
     
    Třetí dějství se začne dít cca v 18.38.
     
    Na úvod druhé části nastoupil do branky hostů Lukáš Plšek, který dlouho držel svůj tým nad vodou, ale v polovině třetiny inkasoval po Michálkově přesilovkové ráně. Hosté v závěru periody snížili zásluhou Pešky.

    Střely na branku po 2. třetině (celkem):

    Havl. Brod: 10 (20)
    Val. Meziříčí: 12 (21)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Bruslaři předvedli solidní kombinaci, na jejímž konci stál Luboš Voříšek, avšak rodák ze středočeské Příbrami svou střelou z kruhu jen zvedl statistiky betonem zasahujícímu Lukáši Plškovi.
     
    39:23
    Jakub Matušík se dostal do zakončení na středu kluziště, ale našel jen Plškovy betony. Následně se nepovedlo vyhození Davidu Peškovi (VAL), který je za zdržování hry vyloučen na dvě minuty z ledu.
     
    39:05
    Domácí tým se nyní zatáhl a čelí zvýšenému ataku Weintrittových svěřenců, kteří nyní střelou z kruhu donutili Čeňka Nováka k zákroku.
     
    38:26
    Valaši získali na svá křídla najednou svěží vítr. Jejich další postup ale zastavil jen ofsajd.
     
    37:39
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Perfektní souhra hostů z Valašského Meziříčí udělala v domácí obraně takový průvan, až se z toho nakonec zrodilo snížení! Adam Hořanský poslal křižný pas na levé křídlo Tomáši Vávrovi, který hned vrátil touš před branku, kde číhal DOMINIK RUDL, jehož utěšenému zakončení mohl bezmocný brankář domácích jen závistně přihlížet. Asistence: Tomáš Vávra a David Peška.
     
    37:06
    Tomáš Chlubna po zisku kotouče přejel útočnou modrou čáru a vypálil. Jeho projektil však letěl jen do míst, kde toho času pobýval Lukáš Plšek.
     
    36:46
    Tomáš Andris se nyní zdařile pere na zadním mantinelu a způsobuje domácím obtíže. Ti však zatím zvládají obrannou úlohu.
     
    35:35
    Patrik Přidal střílel z osy kluziště na vyjíždějícího gólmana, ale obětavý zákrok jednoho z obránců zachránil Valachy od dalšího pokusu mířícího na branku.
     
    35:04
    Jakub Matušík se chystal na spodku kruhu zakončit směrem ku klekajícímu Plškovi, avšak na záda se mu pověsil pohotový Petr Dvořák, který jej čistě vytlačil až za branku.
     
    34:18
    Jihočeský odboj v domácích barvách nyní zaútočil, avšak ve spolupráci Voříšek – Matušík se objevila škodná z hostujícího týmu, která jim jejich útočné snažení přeťala.
     
    34:00
    Zdravotnický dozor byl nyní povolán k jednomu z domácích hráčů, který se po osobním souboji ocitl na ledové ploše. Místní medicinman použil své čarovné ruce a polámaný bruslař již jede s bolestivou grimasou ve tváři na střídačku.
     
    33:06
    Oba týmy nyní kupí chyby v rozehrávce, a tak působí hra rozhádaným dojmem. Především se povaluje kotouč na území středního pásma, a to bez pevné vlády jednoho či druhého pána.
     
    32:32
    Nedomluva mezi domácími hokejisty skončila až na zakázaném uvolnění. Buly před Novákovou svatyní.
     
    32:11
    Hned po návratu z trestné lavice se zapojil do útočení Tomáš Semrád. Ten si udělal beka na modré, stáhl si touš na kruh a tahem vystřelil do horního rohu, kam ale stihl Plšek nastavit rameno.
     
    31:32
    Valaši kombinovali kolem branky Čeňka Nováka, kde však přišli o kotouč a domácí se osvobodili dlouhým výhozem.
     
    30:22
    Bobři se po buly dostali ke střele, kterou dokázal Novák ukrýt ve své výstroji. Po následném vhazování založili bruslaři rychlý brejk. Tomáš Chlubna ujížděl sám na Lukáše Plška, avšak střídající fantom jeho stahovačku s ledovým klidem vykopl betonem.
     
    30:03
    Početní převaha také pro hosty. Držením se provinil v obranném pásmu Tomáš Semrád (HBR), kterýžto tak oslabuje svůj mančaft.
     
    29:48
    Patrik Přidal se proháčkoval až před maskovaného muže hostů, leč těsně před zakončením mu vypíchl kotouč z hokejky pohotový Dominik Rudl.
     
    29:14
    Josef Fojtík se na levém kruhu prodral k zakončení, avšak jeho snadná střela skončila jen na betonu klečícího Čeňka Nováka.
     
    28:24
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí tým zužitkoval přesilovou hru poměrně rychle! Stačilo si párkrát šťouchnout puk, zmást obranu soupeře a uvolnit DAVIDA MICHÁLKA, který poté napálil na spodku pravého kruhu Přidalovu přihrávku přesně pod horní tyč. Nechytatelné dělo znamená náskok Brodu již 3:0. Asistence: Patrik Přidal a Jan Milfait.
     
    28:15
    Bruslařům se předchozí početní převaha nepovedla, avšak dostávají šanci na nápravu. Hráč s extraligovými zkušenostmi Radim Ostrčil (VAL) je vyloučen za podrážení.
     
    27:50
    Valašské Meziříčí je kompletní. Pokus Jakuba Matušíka o objetí branky nebyl úspěšný, anžto byl vytlačen bránícím hráčem.
     
    27:20
    A po dobré intervenci dokonce Bobři dvakrát ohrozili Čeňka Nováka. Ten si s jejich snadnými pokusy poradil. Hosté však ukrojili notnou skývu z týmového trestu.
     
    26:57
    Domácí ostřelování branky nepřineslo kýžené ovoce. Ba naopak, valašskomeziříčtí dokázali získat kotouč a odpálit jej přes celé kluziště.
     
    25:48
    Na trestnou lavici odjel David Peška (VAL), který jede odpykat trest za příliš mnoho hráčů. Těsně předtím dokázal Lukáš Plšek podržet pod lapačkou domácí nahození.
     
    25:23
    Bobři nyní zatlačili bruslaře do jejích obranného pásma. Hodně se rval Ondřej Martiník, který vybojoval pozici pro Stanislava Báchora, jehož zakončení od modré nebylo přesné.
     
    24:47
    Do útočného pásma se procpali také hosté z Valašského Meziříčí. Snadné zakončení z osy kluziště se stalo snadnou kořistí Čeňka Nováka.
     
    23:57
    Defenziva Bobrů hoří jako skládka pneumatik ve populárním seriálu Simpsonovi. Nyní se po chybě na zadním mantinelu objevil osamocen na brankovišti Miroslav Třetina. Můžete jen tipovat, čí včasný skok jeho šanci zhatil.
     
    22:50
    A znovu Lukáš Plšek! Nestárnoucí hrdina si perfektně povyjel proti Petru Kuchtovi, který se zjevil nikým nehlídaný na levém kruhu. Hostující muž s maskou pak dokázal jeho zakončení udržet ve výstroji.
     
    21:58
    Naprosto fantasticky se mezi tyčemi uvedl Lukáš Plšek! Jan Milfait se ocitl zcela sám před jeho svatyní. Rodák z Uničova a vsetínská legenda se však vrhla pod nohy domácího kanonýra a po Haškovsku jeho kličku zastavila! Bravo!
     
    21:04
    Útok Bobrů zastavila domácí obrana jen za cenu zakázaného uvolnění, vhazování následuje před Novákovou klecí.
     
    20:29
    Obě mužstva za sebou mají první útočné pokusy, leč
    pokaždé se špatně zkoordinovaly a přišly v atakující zóně o kotouč.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    Hráči jsou na ledové ploše a my hned registrujeme jednu změnu. Do branky Valašského Meziříčí se staví Lukáš Plšek!
     
    Druhá perioda započne svůj koloběh cca v 17.46.
     
    Úvodní část nabídla nejprve nápor vodních hlodavců, avšak ten nepřinesl gólové vyznění, a tak se slova chopili domácí, kteří sice nejprve neproměnili trestné střílení. Následně se ale prosadil Matušík, kterého ještě potvrdil Třetina. Do druhé části tak jdou domácí za stavu 2:0.

    Střely na branku po 1. třetině:

    Havl. Brod: 10
    Val. Meziříčí: 9
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Laciná ztráta na útočné modré čáře dala šanci kapitánu Miroslavu Třetinovi, který ujížděl po pravém křídle, ale tížen časem nedokázal ideálně zakončit.
     
    19:21
    Bobři ztratili vítr, který měli v plachtách v úvodu zápasu. Nyní se především brání útočným pokusům domácích.
     
    18:42
    Jan Milfait po Valově nahrávce zajel do velkého úhlu a zkusil vypálit. Jeho zakončení téměř z rohu však přeletělo Slovákovu klec.
     
    18:01
    V posledních okamžicích si hokejisté přehazují puky z hokejky na hůl a hraje se více či méně ve středním pásmu.
     
    17:05
    Akce po ose Kuchta – Kozlík se dostala až k Tomáši Chlubnovi, který ale z dobré pozice nenašel recept na Jiřího Slováka.
     
    16:05
    Rostislav Vaněk se dostal do samostatného úniku. Snažil se rozhýbat Čeňka Nováka, který zůstal zcela v klidu a parádním zákrokem lapačkou udržel svému týmu dvougólový náskok.
     
    15:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Kanadský důraz na brankovišti se vyplatil a havlíčkobrodští vedou již o dvě trefy. David Michálek poslal kotouč z rohu pásma před Jiřího Slováka, který sice střílený pas dokázal ztlumit, ale důrazný MIROSLAV TŘETINA dotlačil kotouč do sítě. Tento výsledek však zatím nic neznamená, však Bobři zde posledně také vedli po první části o dva góly a nakonec odjížděli s debaklem. Máme se na co těšit! Asistence: David Michálek a Tomáš Semrád.
     
    15:22
    Domácí celek zavezl puk do útočného pásma, kde vznikl souboj na pravém mantinelu. Hodně dlouho se bojovalo na obě strany o puk, až jej nakonec vyšťouchali hosté, kteří odpálili na zakázané uvolnění.
     
    14:14
    Bobři jsou kompletní a dokázali navíc dostat puk do středního pásma, bruslařům první přesilovka nevyšla dle představ.
     
    13:39
    Havlíčkův Brod se po rychlém brejku dostal k zakončení z levého kruhu, které si pohlídal ve výstroji pozorný Jiří Slovák.
     
    13:30
    Domácím se nepovedlo udržet v útočném pásmu. Hosté se osvobodili a Michal Žák dokonce zavezl puk mezi kruhy, odkud prověřil Novákovu pozornost. Domácí gólman rychle rozehrál.
     
    12:45
    Skvěle nyní zapracoval Petr Dvořák, který dokázal vyvézt puk. Navíc jej pak podržel u modré čáry a ušetřil tak vteřinky z Báchorova trestu.
     
    12:15
    Bruslaři přišli hned po buly o puk. Na dlouhý odpal Bobrů pak navázali icingem. Buly tedy proběhne před Novákovou klecí.
     
    11:54
    Domácí celek bude mít k dispozici početní převahu. Stanislav Báchor (VAL) se provinil držením a domácí mají šanci k potvrzení náskoku.
     
    11:35
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí celek se ujímá po nepovedeném úvodu vedení! Co se před malou chvílí nepovedlo Janu Milfaitovi, povedlo se nyní JAKUBOVI MATUŠÍKOVI. Ten se po uvolnění od Davida Valy dostal do samostatného úniku. Před Slovákem zamíchal pukem, který mu pak pověsil nad beton! Asistence: David Vala a Jan Milfait.
     
    10:59
    Jan Milfait si najížděl z levé strany a snažil se rozpohybovat Jiřího Slováka. Ten však zůstal ledově klidný a jeho zakončení si pohlídal betony!
     
    10:59
    Michal Žák (VAL) byl tím hráčem, jehož hákování ujíždějícího Milfaita zapříčinilo trestné střílení.
     
    10:59
    Domácí pojedou trestné střílení, Jan Milfait byl ve svém brejku faulován!
     
    10:36
    Po přejetí přes modrou čáru to zkoušel Vladimír Váňa, ale jeho zakončení minulo zadní tyčku.
     
    09:47
    Už už to vypadalo, že se bruslaři usadí v útočné třetině, ale vinou chybné rozehrávky přeskočil Dominiku Vacíkovi puk na modré čáře.
     
    09:07
    Havlíčkobrodští hokejisté zatím nepůsobí zrovna suverénním dojmem. Další jejich útočné snažení skončilo jen poptáhnutím u mantinelu.
     
    08:13
    Tomáš Semrád se snažil technickými finesami vybojovat střeleckou pozici. Přešel sice přes dva hráče, ale třetí bránící Bobr mu vystavil stopku. Bývalý prostějovský brankář tak mohl zůstat v klidu.
     
    07:45
    Navíc se domácím povedlo vybojovat vhazování na útočné modré čáře. Nyní jsou kompletní a mohou si tak oddychnout.
     
    07:18
    Další skvělý forčeking od domácího celku znamená osvobození se. Valašští honci puku se zatím v přesilovce na mnoho nezmohli.
     
    06:42
    Intervence Bobrů v útočném pásmu měla život jepičí, touš se opět tetelí za Slovákovou svatyní.
     
    06:14
    Pokus o zavezení kotouče do pásma hostům nevyšel, bruslaři se znocnili kotouče a poslali jej opět přes celé kluziště.
     
    05:50
    Bruslaři uspěli na buly a odpálili kotouč až za branku hájenou Jiřím Slovákem.
     
    05:45
    Valašské Meziříčí je za svou aktivitu odměněno početní převahou. Za hrubost putuje na dvě minuty na trestnou lavici Luboš Voříšek (HBR).
     
    05:23
    Naopak na druhé straně znovu vyjel na pravý kruh bobří hráč. Michal Žák ale svou snadnou střelou našel jen teplé místečko v Novákově lapačce.
     
    04:56
    Brodské útoky jsou zatím trochu bezzubé. Miroslav Třetina s Davidem Michálkem sice aktivně napadali v útočném pásmu, avšak k ohrožení Slovákovy klece se nedostali.
     
    03:53
    A znovu byl v permanenci domácí muž s maskou, který si počíhal na střelu z levého kruhu. Hned po buly ještě střílel Tomáš Brunec. Zakončení hostujícího kapitána v klidu vyrazil Novák před sebe ke svým bekům.
     
    03:05
    Hosté jsou zatím výrazně aktivnější. Do další šance se protlačil Petr Dvořák, ale zblízka napálil jen betony klečícího Nováka.
     
    02:36
    Autor vítězného gólu z druhého semifinálového duelu Adam Hořanský projel na pravý kruh a svižnou střelou prověřil domácího gólmana, který vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    01:37
    Po vhazování ve středním pásmu vyzkoušel své štěstí na levém kruhu také Radim Ostrčil, ale ani jeho zakončení nebylo přesné a proletělo kolem Novákova betonu pouze na zadní mantinel.
     
    01:17
    Dopředu se dostali také domácí, leč jejich akce měla jepičí život. Do útočného pásma pak zavezl touš Tomáš Brunec, po němž pálil Josef Fojtík z vrcholu levého kruhu, ale poslal své zakončení jen do ochranné sítě.
     
    00:22
    Úvodní buly vyhrálo Valašské Meziříčí a po rychlé akci se dostal k první střele Tomáš Vávra. Jeho projektil ale nebyl přesný. Kotouč odražený od zadního mantinelu pokryl pod lapačku domácí gólman. Autor první střely zápasu pakl byl zbytečně dohraný Třetinou, který dostal od sudích varování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Všichni aktéři jsou již na ledové ploše, branky jsou ukotveny a led vyžehlen. Zahájení zápasu již tedy nebrání vůbec nic.
     
    Hráči jsou v kabinách a vyslýchají si poslední pokyny od svých lodivodů. Duel bude začínat za necelých deset minut. Takovou malou zajímavostí je, že ani jeden z celků v základní části neovládl ve vzájemných duelech domácí střetnutí. Bruslaři nejprve vyhráli ve Valašském Meziříčí 4:1, Bobři se pak vyřádili v Kotlině, kterou vyplenili po jednoznačném výsledku 5:0.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Horák, Kulhánek, Šmíd, Nepokoj, Semrád, Vacík, Vala – Kuchta, Ludvík, Michálek, Voříšek (A), Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina (C), Milfait (A), Kozlík, Matušík.
    Trenér: Cachnín.

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Plšek) – Ostrčil, Rudl, Holiš, Weintritt, Báchor, Váňa, Žák – Hořanský, Brunec (C), Fojtík, Andris, Vaněk, Peška, Vávra, Seidler, Paťava, Kuchařík, Dvořák, Martiník (A), Danek (A).
    Trenér: Weintritt st.

    Rozhodčí: Pokorný, Veinfurter – Křivohlavý, Řezníček.
     
    Dobrý den, drazí sportovní přátelé.

    Semifinále play-off 2. ligy pokračuje třetím zápasem. Havlíčkobrodští bruslaři se střetávají s valašskomeziříčskými Bobry. Oba týmy zvládly úvodní domácí duely, a tak je série stále otevřená!

    První střetnutí začali lépe hokejisté z moravských končin, kteří se v první části dostali do dvoubrankového náskoku. Ve svém prostředí hrající rebelové ale v prostřední části vývoj duelu otočili, načež v závěrečném dějství dvěma trefami ztvrdili svůj triumf.

    Gólově chudší bylo druhé vzájemné měření sil. V úvodní periodě se Valaši dokázali jednou prosadit, svůj náskok pak navýšili v třetině následující. Ačkoliv se hosté z Vysočiny snažili, na skvěle chytajícího brankáře ale recept nenašli.

    Havl. Brod – Val. Meziříčí 5:2 (0:2, 3:0, 2:0)
    Branky: 29. Semrád (Voříšek, Třetina), 33. Michálek (Třetina, Přidal), 34. Třetina (Semrád, Voříšek), 51. Chlubna (Kozlík, Kuchta), 58. Chlubna (Kuchta) – 15. Žák (Hořanský, Pořický), 20. Brunec (Daněk, Dalajka).

    Val. Meziříčí – Havl. Brod 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
    Branky: 17. Hořanský (Vávra, Rudl), 33. Martiník (Žák, Báchor).

    Vítěz tohoto střetnutí získá důležitý mečbol, který bude moci v úterý přetavit v postup do další fáze. Kdo se bude nakonec radovat? To se dozvíte v našem onlajnu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 12. Matušík (Vala, Milfait), 16. Třetina (Michálek, Semrád), 29. Michálek (Přidal, Milfait), 46. Voříšek (Matušík, Kulhánek) – 38. Rudl (Vávra, Peška), 56. Dvořák (Weintritt)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Horák, Kulhánek, Šmíd, Nepokoj, Semrád, Vacík, Vala – Kuchta, Ludvík, Michálek, Voříšek (A), Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina (C), Milfait (A), Kozlík, Matušík.
    Trenér: Cachnín.

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (21. Plšek) – Ostrčil, Rudl, Holiš, Weintritt, Báchor, Váňa, Žák – Hořanský, Brunec (C), Fojtík, Andris, Vaněk, Peška, Vávra, Seidler, Paťava, Kuchařík, Dvořák, Martiník (A), Danek (A).
    Trenér: Weintritt st.

    Rozhodčí: Pokorný, Veinfurter – Křivohlavý, Řezníček

    Diváci: 1 019
    Havlíčkův Brod 3 1 Val. Meziříčí
    #1 Středa 13.03.2019 • 18:00
    Havlíčkův Brod - Val. Meziříčí 5:2
    #2 Pátek 15.03.2019 • 18:00
    Val. Meziříčí - Havlíčkův Brod 2:0
    #3 Neděle 17.03.2019 • 17:00
    Havlíčkův Brod - Val. Meziříčí 4:2
    #4 Úterý 19.03.2019 • 18:00
    Val. Meziříčí - Havlíčkův Brod 2:3 po s.n. (2:3)
    thejrc.org