Havlíčkův Brod – Val. Meziříčí 4:2 (kon.) | Šumperk – Mor. Budějovice 1:2 (kon.) | Sokolov – Mostečtí Lvi 9:1 (kon.)
Vrchlabí – Kolín 2:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:2 (2:0, 1:1, 1:1) Stav série: 2:1
HC Bobři Valašské Meziříčí
Neděle 17.03.2019, 17:00 • ZS Kotlina (kapacita: 4 000) • Play-off 2. ligy, skupina Východ • Semifinále
Partner:
     
    59:25
    Petr Dvořák měl šanci jako hrom! Zjevil se nikým neobsazený na vrcholu brankoviště, ale proti jeho rychlému zakončení fantasticky vyjel Čeněk Novák, který dokázal vyrazit nebezpečný puk do bezpečných vod!
     
    58:37
    Tomáš Brunec se ocitl ve velké šanci! Jeho střelu zblízka vyrazil Čeněk Novák do vzduchu a na led spadnuvší puk pak odpálil domácí k mantinelu.
     
    55:59
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    A pozor! V Kotlině se možná schyluje k dramatu, anžto domácí vedou již jen o dva góly. Bobři zaznamenávají důležitý snižující gól v pravý čas. Povedenou střelu Jiřího Weintritta od modré čáry dokázal před Čeňkem Novákem tečovat PETR DVOŘÁK tak precizně, že zapadla až za jeho záda! Asistence: Jiří Weintritt.
     
    51:26
    Rostislav Vaněk nahodil puk před branku, kde došlo k teči od domácího hráče a Čeněk Novák měl co dělat, aby svým betonem udržel puk před brankovou čarou!
     
    Dnešní utkání sleduje 1 019 diváků.
     
    49:38
    Josef Daněk našel přihrávkou zpoza branky mezi kruhy číhajícího Petra Seidlera, který z první mířil do protipohybu domácího gólmana, který ale na poslední chvíli stihl zpevnit beton a jeho střelu vyrazit!
     
    45:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se vrací do třígólového náskoku! Jakub Matušík nejprve svou střelou přestřelil klec. Po rozdunění zadního mantinelu sebral touš Jakub Matušík, který jej předložil Kryštofu Kulhánkovi, do jehož parádního křižného pasu se opřel LUBOŠ VOŘÍŠEK, na jehož dělovku byl přesouvající se Lukáš Plšek krátký. Asistence: Kryštof Kulhánek a Jakub Matušík.
     
    39:23
    Jakub Matušík se dostal do zakončení na středu kluziště, ale našel jen Plškovy betony. Následně se nepovedlo vyhození Davidu Peškovi (VAL), který je za zdržování hry vyloučen na dvě minuty z ledu.
     
    37:39
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Perfektní souhra hostů z Valašského Meziříčí udělala v domácí obraně takový průvan, až se z toho nakonec zrodilo snížení! Adam Hořanský poslal křižný pas na levé křídlo Tomáši Vávrovi, který hned vrátil touš před branku, kde číhal DOMINIK RUDL, jehož utěšenému zakončení mohl bezmocný brankář domácích jen závistně přihlížet. Asistence: Tomáš Vávra a David Peška.
     
    30:22
    Bobři se po buly dostali ke střele, kterou dokázal Novák ukrýt ve své výstroji. Po následném vhazování založili bruslaři rychlý brejk. Tomáš Chlubna ujížděl sám na Lukáše Plška, avšak střídající fantom jeho stahovačku s ledovým klidem vykopl betonem.
     
    30:03
    Početní převaha také pro hosty. Držením se provinil v obranném pásmu Tomáš Semrád (HBR), kterýžto tak oslabuje svůj mančaft.
     
    28:24
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí tým zužitkoval přesilovou hru poměrně rychle! Stačilo si párkrát šťouchnout puk, zmást obranu soupeře a uvolnit DAVIDA MICHÁLKA, který poté napálil na spodku pravého kruhu Přidalovu přihrávku přesně pod horní tyč. Nechytatelné dělo znamená náskok Brodu již 3:0. Asistence: Patrik Přidal a Jan Milfait.
     
    28:15
    Bruslařům se předchozí početní převaha nepovedla, avšak dostávají šanci na nápravu. Hráč s extraligovými zkušenostmi Radim Ostrčil (VAL) je vyloučen za podrážení.
     
    25:48
    Na trestnou lavici odjel David Peška (VAL), který jede odpykat trest za příliš mnoho hráčů. Těsně předtím dokázal Lukáš Plšek podržet pod lapačkou domácí nahození.
     
    23:57
    Defenziva Bobrů hoří jako skládka pneumatik ve populárním seriálu Simpsonovi. Nyní se po chybě na zadním mantinelu objevil osamocen na brankovišti Miroslav Třetina. Můžete jen tipovat, čí včasný skok jeho šanci zhatil.
     
    22:50
    A znovu Lukáš Plšek! Nestárnoucí hrdina si perfektně povyjel proti Petru Kuchtovi, který se zjevil nikým nehlídaný na levém kruhu. Hostující muž s maskou pak dokázal jeho zakončení udržet ve výstroji.
     
    21:58
    Naprosto fantasticky se mezi tyčemi uvedl Lukáš Plšek! Jan Milfait se ocitl zcela sám před jeho svatyní. Rodák z Uničova a vsetínská legenda se však vrhla pod nohy domácího kanonýra a po Haškovsku jeho kličku zastavila! Bravo!
     
    20:00
    Hráči jsou na ledové ploše a my hned registrujeme jednu změnu. Do branky Valašského Meziříčí se staví Lukáš Plšek!
     
    16:05
    Rostislav Vaněk se dostal do samostatného úniku. Snažil se rozhýbat Čeňka Nováka, který zůstal zcela v klidu a parádním zákrokem lapačkou udržel svému týmu dvougólový náskok.
     
    15:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Kanadský důraz na brankovišti se vyplatil a havlíčkobrodští vedou již o dvě trefy. David Michálek poslal kotouč z rohu pásma před Jiřího Slováka, který sice střílený pas dokázal ztlumit, ale důrazný MIROSLAV TŘETINA dotlačil kotouč do sítě. Tento výsledek však zatím nic neznamená, však Bobři zde posledně také vedli po první části o dva góly a nakonec odjížděli s debaklem. Máme se na co těšit! Asistence: David Michálek a Tomáš Semrád.
     
    11:54
    Domácí celek bude mít k dispozici početní převahu. Stanislav Báchor (VAL) se provinil držením a domácí mají šanci k potvrzení náskoku.
     
    11:35
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí celek se ujímá po nepovedeném úvodu vedení! Co se před malou chvílí nepovedlo Janu Milfaitovi, povedlo se nyní JAKUBOVI MATUŠÍKOVI. Ten se po uvolnění od Davida Valy dostal do samostatného úniku. Před Slovákem zamíchal pukem, který mu pak pověsil nad beton! Asistence: David Vala a Jan Milfait.
     
    10:59
    Jan Milfait si najížděl z levé strany a snažil se rozpohybovat Jiřího Slováka. Ten však zůstal ledově klidný a jeho zakončení si pohlídal betony!
     
    10:59
    Michal Žák (VAL) byl tím hráčem, jehož hákování ujíždějícího Milfaita zapříčinilo trestné střílení.
     
    10:59
    Domácí pojedou trestné střílení, Jan Milfait byl ve svém brejku faulován!
     
    05:45
    Valašské Meziříčí je za svou aktivitu odměněno početní převahou. Za hrubost putuje na dvě minuty na trestnou lavici Luboš Voříšek (HBR).

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 12. Matušík (Vala, Milfait), 16. Třetina (Michálek, Semrád), 29. Michálek (Přidal, Milfait), 46. Voříšek (Matušík, Kulhánek) – 38. Rudl (Vávra, Peška), 56. Dvořák (Weintritt)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Horák, Kulhánek, Šmíd, Nepokoj, Semrád, Vacík, Vala – Kuchta, Ludvík, Michálek, Voříšek (A), Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina (C), Milfait (A), Kozlík, Matušík.
    Trenér: Cachnín.

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (21. Plšek) – Ostrčil, Rudl, Holiš, Weintritt, Báchor, Váňa, Žák – Hořanský, Brunec (C), Fojtík, Andris, Vaněk, Peška, Vávra, Seidler, Paťava, Kuchařík, Dvořák, Martiník (A), Danek (A).
    Trenér: Weintritt st.

    Rozhodčí: Pokorný, Veinfurter – Křivohlavý, Řezníček

    Diváci: 1 019
    Havlíčkův Brod 3 1 Val. Meziříčí
    #1 Středa 13.03.2019 • 18:00
    Havlíčkův Brod - Val. Meziříčí 5:2
    #2 Pátek 15.03.2019 • 18:00
    Val. Meziříčí - Havlíčkův Brod 2:0
    #3 Neděle 17.03.2019 • 17:00
    Havlíčkův Brod - Val. Meziříčí 4:2
    #4 Úterý 19.03.2019 • 18:00
    Val. Meziříčí - Havlíčkův Brod 2:3 po s.n. (2:3)
    thejrc.org