Zlín – Pardubice 1:3 (kon.) | Přerov – Kometa Brno 3:4 (po pr.) | Třinec – Havířov 3:5 (kon.)
Jihlava – Vítkovice 1:5 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:5 (0:1, 0:1, 1:3) Stav série: 0:1
HC Vítkovice Ridera
Neděle 17.03.2019, 14:15 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Play-off ELIOD extraligy dorostu sk. "B" • Čtvrtfinále
Partner:
     
    57:12
    Ještě jedna přesilová hra pro hosty, Václav Vranka jde ven za sekání.

    Na vyloučení: 6-5.
     
    55:45
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté dnes podruhé využívají přesilovou hru. Po závaru před jihlavskou brankou a nahrávce Kotáska zpoza klece asi každý čekal, kde vypadne puk. Ten nakonec skončil zhruba 30 centrimetrů před brankovou čárou, kde jej doklepl do volné sítě SAMUEL RAJČAN a dává tak svůj dnešní druhý gól. Asistence: Alex Kotásek.
     
    54:25
    Vítaná věc pro hosty, David Moravec totiž krosčekoval soupeře a půjde na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    52:45
    Ondřej Broža mohl ještě zdramatizovat zápas, ale jeho střela přes dva obránce z kruhů si cíl za záda Bartošáka nenašla. Brankář hostí opět dobře zasáhl.
     
    48:27
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovičtí si kráčí za první výhrou v sérii. SAMUEL RAJČAN si najel na pravý kruh, odkud hodně prudce vystřelil na vzdálenější tyčku a jeho střela se zastavila až v síti. Asistence: Denis Puchala.
     
    47:44
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté střílí možná klíčovou branku dnešního zápasu a opět odskakují domácím na rozdíl dvou branek. MARTIN KUBÍK se prodral po pravé straně do střelecké pozice a na jeho pokus byl dnes výborně chytající Maláč krátký. Asistence: Jakub Macho.
     
    45:34
    K Matyáši Sapíkovi se před branku odrazil puk. Vysoký jihlavský bek jej ihned vystřelil na Bartošáka, který kryje!
     
    44:27
    Přesilová hra pro Duklu. Denis Puchala tak moc chtěl vyhodit puk ven z pásma, až mu dal velkou razanci a vystřelil jej mimo hrací plochu. Dostává tak dvě minuty za zdržování hry.
     
    42:49
    Střela Krejsy z pravého kruhu nebyla vůbec špatná, mířila totiž na vzdálenější tyč. Maláč vytasil svůj beton a jeho koncem puk vyrazil.
     
    41:02
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle je povolený doping v podobě branky, který Jihlava potřebovala. MATOUŠ MENŠÍK odčaroval kouzlo Darka Bartošáka, když ho prostřeluje přesnou střelou z osy hřiště a domácí jsou tak opět na dostřel. Bez asistence.
     
    38:58
    Darek Bartošák po ostré střele Menšíka chvilku nevěděl, kde má puk. Kus černé gumy mu ale zapadl do výstroje.
     
    37:19
    Sudí Nikola Marek ukazuje naprosto jasně a zřetelně na prstech šestku, čili Jihlavští špatně střídali a hráli v příliš mnoho hokejistech na ledě. Trest za hráčskou lavici jde odsedět Martin Matějíček.

    Na vyloučení: 4-4.
     
    36:07
    Nejprve se zčistajasna před Maláčem zjevil Smolka, kterého domácí muž v masce vychytal. Poté obkroužil branku Bystroň a snažil se zasunout puk k bližší tyči, ale trefil jen boční síť.
     
    35:05
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Klasickou přesilovou hru nyní hosté využívají a jdou do dvoubrankového vedení. Zejména díky tomu, že byli na brankovišti hodně důrazní. Machů vystřelil, JOSEF KREJSA měl před brankou největší lokty a nejenže spolu s jihlavským bekem povalil i gólmana Maláče, ale zejména dopravil puk do odkryté části branky. Asistence: Tomáš Machů, Alex Kotásek.
     
    34:34
    Poprvé od vítkovické přesilovky pět na tři je vyloučen také hráč Jihlavy. Daniel Pavelec odchází ven, jelikož se dopustil podrážení.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    33:35
    Hosté mohli jít do dvoubrankového náskoku, když se přes obránce protáhl Marek Brada a šel sám na Maláče. Jihlavský gólman jeho první střelu vyrazil a vzápětí rozklekem zneškodnil i dorážku stejného hráče, která šla mezi jeho betony. Brada odjíždí na střídačku a jen nevěřícně kroutí hlavou.
     
    33:21
    Menšíkova střela z vrcholu pravého kruhu neměla špatné parametry, navíc se jeho spoluhráč chystal clonit, ale s celou situací si poradil Darek Bartošák.
     
    31:48
    René Smolka sekl soupeře a Dukla bude mít čtvrtou přesilovku v utkání.

    Na vyloučení: 2-4.
     
    29:29
    Hosté špatně vystřídali a domácí ekipa šla do přečíslení tři na jednoho. V něm dostal dobrou přihrávku Zdarsa a zkoušel puk poslat do horního růžku pravé tyče, puk ale úplně nezvedl a Bartošák dobře zasáhl vyrážečkou.
     
    26:23
    Střela Moravce od modré z první šla přesně do míst, kde měl jeden z hráčů Vítkovic svojí nohu. Vzápětí se k dorážce u levé tyče dostal Pigl, ale ani nadvakrát nezvedl puk nad beton Bartošáka.
     
    26:08
    Marek Brada dostává dvě minuty za podrážení. Využije Dukla třetí přesilovku v zápasu?

    Na vyloučení: 2:3.
     
    14:05
    Zdarsa operoval před brankou, dostal puk lehce na teč, ale ten projel těsně vedle pravé tyče vítkovické branky.
     
    13:43
    Pavelec udělal ve svém obranném pásmu drzou kličku soupeři, následně přišel puk na hůl pro Václava Vranku. Ten jej sice ztratil, ale jen kvůli tomu, že ho sekl Matěj Přibyl. Jihlava si tak zahraje druhou přesilovou hru.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    07:12
    A opět Filip Maláč, toť dvě slova ozývající se z domácího kotle. Na brankovišti i za pomocí svých spoluhráčů skryl vyražený puk.
     
    06:58
    Dobrá rána Reného Smolky od modré, jen co je pravda. Ale Maláč udělal na brankovišti výborný rozklek a následně schoval puk do lapačky. Je jasné, že nyní ho vyvolávají domácí kotelníci, tímhle zákrokem zachránil svůj tým od druhé pohromy.
     
    05:57
    Další faul, tentokrát při přechodu hostí přes útočnou modrou. Za Matějíčkem jde na trestnou lavici také Ondřej Broža, který se dopustil podrážení stejně jako jeho nynější parťák z trestné.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    05:27
    Nyní se bude muset bránit i Dukla. Martin Matějíček, nikoliv zadák A-týmu, ale shodně se jmenující bek dorostu Jihlavy, jde ven za podrážení.
     
    05:15
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se z protiútoku po buly ujímají vedení. Kotouč šel rychle na Přibyla, který našel rozjetého JANA SCHAUERA a útočník Vítkovic trefil puk přesně tak, jak chtěl – do maličkého volného místa mezi betony gólmana. Asistence: Matěj Přibyl.
     
    05:00
    Dukla ještě zatlačila soupeře na konci přesilovky a krátce po ní. Puk po další ráně Adama zapadl těsně před brankovou čáru. Hosté ho stačili lehce odpálit, aby se do odraženého puku opřel Marek Chvátal. Dobrá střela, ale lapačka Darka Bartošáka byla ještě lepší.
     
    02:53
    Jihlavský gólman jde ven z branky, což znamená, že domácí budou mít přesilovou hru. Samuel Rajčan inkasuje dvě minuty za podrážení.

    Na vyloučení: 0-1

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 42. Menšík – 6. Schauer (Přibyl), 36. Krejsa (Machů, Kotásek), 48. Kubík (Macho), 49. Rajčan (Puchala), 56. Rajčan (Kotásek)


    HC Dukla Jihlava: Maláč (Pulda) – Adam, Moravec, Matějíček, Chvátal, Vranka, Sapík – Pigl, Pavelec, Broža – Zdarsa, Menšík, Báťa – Juřička, Melenovský, Jungwirth – Štorek, Mlejnek. Trenér: Štěpán Moravec
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Münch) – Machů, Bystroň, Smolka, Puchala, Vřeský, Kosina – Krejsa, Brada, Kotásek – Přibyl, Rajčan, Schauer – Macho, Holanik, Kubík – Juříček. Trenér: Jan Vavrecka

    Rozhodčí: Marek – Roupec, Klouda
    Jihlava 0 2 Vítkovice
    #1 Neděle 17.03.2019 • 14:15
    Jihlava - Vítkovice 1:5
    #2 Úterý 19.03.2019 • 17:00
    Vítkovice - Jihlava 3:2
    thejrc.org