Buffalo – St. Louis 4:3 (2:1 po s.n.) | Minnesota – NY Islanders 2:3 (po pr.) | Dallas – Vancouver 2:3 (0:1 po s.n.)
Pittsburgh – Philadelphia 1:2 (po pr.) | Anaheim – Florida 3:2 (kon.) | Vegas – Edmonton 6:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:3 (0:2, 1:0, 0:1) Stav série: 0:1
HC Kometa Brno
Pondělí 18.03.2019, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Do třetí sirény zbývá 14 vteřin, Hradec má vhazování v útočném pásmu a bere si oddechový čas.
     
    59:46
    Blízko gólu byl Dominik Graňák, který si sjel od modré čáry na vrchol mezikruží, jeho rána ale trefila pouze zadní mantinel!
     
    59:00
    Do konce třetí části zbývá přesně minuta, Hradec se uchyluje ke hře bez gólmana!
     
    56:57
    Sotva jsem to dopsala, ocitl se před bránou Roman Kukumberg, který prakticky sám před gólmanem zametl touš těsně kolem tyče.
     
    53:29
    Petr Koukal si najel do palebné pozice a krásnou žabka Radka Smoleňáka proměnil v ránu do tyče, to byla velká příležitost!
     
    53:05
    Michal Gulaši přišpendlil na mantinel jednoho z hradeckých hráčů, za což si vysloužil trest 2+10 minut za vražení na hrazení. Hradec má přesilovku.
     
    48:27
    A ty také obrátily hru hned na druhou stranu, po střele z velké dálky se kotouč otřel o horní tyč a vyletěl mezi diváky.
    45:24 Jakub ORSAVA - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    45:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno ale teď ukazuje, že jeho síla tkví v rychlých přesilovkových kombinacích! Jan Hruška rychle přiklepl zpoza brankové čáry JAKUBU ORSAVOVI, jenž z první bez zbytečných průtahů poslal puk do sítě. A tímto zásahem také zpečetil svůj hattrick – 1:3! Asistence: Jan Hruška.
     
    43:42
    Radek Smoleňák odchází na trestnou lavici, provinil se hákováním. Brno tak bude hrát početní výhodu, ve které může domácím opět odskočit!
     
    43:19
    Daniel Rákos sebral za brankou puk a okamžitě ho poslal do mezikruží, kam si najížděl Matěj Chalupa. Ten ale trefil osamocen jen brankáře!
     
    38:45
    A už mohlo být dokonce vyrovnáno! Radek Smoleňák poslal zadovku do brankoviště, tam ho jeho spoluhráč sice minul, ale puk doputoval až na levý kruh. Bomba z tohoto místa prosvištěla těsně kolem brány, další rána od modré v podání Nedomlela taktéž neuspěla.
    36:47 Radovan PAVLÍK - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    36:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dlouho se Brnu dařilo betonovat modrou čáru, nyní ale Hradečtí hradbu překonali a je z toho kontaktní gól! Od modré lajny putovala střela, kterou Čiliak vyrazil před sebe a dvojice hráčů se pokoušela o dorážku. Podařilo se to nakonec RADOVANU PAVLÍKOVI, který si touš stáhl k levé tyčce a našel volnou skulinu – 1:2. Asistence: Lukáš Cingel, Tomáš Linhart.
     
    34:05
    Po delší době si Hradec vybojoval větší šanci, ta ale nakonec nevedla ani ke střele. Radek Smoleňák totiž v přečíslení poslal příliš dlouhou nahrávku, na kterou dojíždějící Tomáš Vincour nedosáhl.
     
    23:25
    A je tu další početní výhoda pro Hradec, Peter Mueller se totiž provinil podrážením. Využije Mountfield tuto přesilovku?
     
    19:53
    Na trestnou lavici odchází Michal Gulaši, který stál za zrodem celé potyčky, neboť narazil na mantinel jednoho z hradeckých hokejistů. Je vyloučen za napadení a Východočeši mají k dispozici přesilovku.
    18:37 Jakub ORSAVA - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    18:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    Teď už se ale Kometě nahrávka povedla a je z toho další branka! JAKUB ORSAVA byl v souboji s domácím bekem, jehož lehkým přistrčením poslal k ledu. Poté zaujal pozici před brankářem, v níž tečoval střílenou nahrávku Ivana Baranky. Orsavovi při teči sice vypadla hůl z ruky, na gólu v hradecké síti to ale nic nezměnilo – 0:2. Asistence: Ivan Baranka, Jan Hruška.
    12:19 Jakub ORSAVA - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    12:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ale Brno svou příležitost využilo do puntíku a už je ve vedení! Od modré čáry putoval kotouč do prostoru mezi kruhy, kde si vzal na starost JAKUB ORSAVA. Ten nezazmatkoval, potáhl si puk dále na bekhend a zasunul hrací předmět pod skákajícím Maxwellem do sítě – 0:1. Asistence: Jan Hruška, Martin Erat.
     
    10:49
    A hned z této situace vybojovala faul, rozhodčí poslali na dvě minuty sedět Dominika Graňáka z důvodu podrážení.
     
    07:13
    Daniel Rákos protečoval do útočného pásma a z následné akce mohl jít Hradec už podruhé v duelu do vedení. Tomáš Vincour měl totiž před sebou úplně prázdnou bránu, z první ale promáchl!
     
    02:58
    Matěj Chalupa mohl být prvním střelcem, obral totiž Brněnské o puk a byl před Čiliakem úplně sám. První ránu mu ale hostující brankář vyrazil, poradil si také s následnou dorážkou!
     
    02:00
    Síly na ledě se vyrovnají, Radek Smoleňák totiž neudržel nervy na uzdě v útočném pásmu a jde na trestnou lavici za hrubost.
     
    01:24
    A je tu také první přesilovka, zahraje si ji právě Mountfield. Jakub Orsava jde totiž pykat za podrážení.
     
    01:13
    Ránu Radovana Pavlíka vytěsnil Čiliak těsně mimo, brněnský gólman odolal i následné dorážce. Hradec za to od začátku vzal!

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 37. R. Pavlík (Cingel, Linhart) – 13. Orsava (Hruška, M. Erat), 19. Orsava (Baranka, Hruška), 46. Orsava (Hruška)


    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák (C), Štindl – Smoleňák, Rákos (A), M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Kukumberg, Koukal.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec – Mueller, P. Holík (A), Zaťovič – M. Erat, Hruška, Orsava – Vondráček (C), L. Čermák, Dočekal – Köhler, Kusko, Mallet.

    Rozhodčí: Šír, Kika – Bryška, Gebauer

    Diváci: 6588
    Mountfield HK 0 4 Kometa Brno
    #1 Pondělí 18.03.2019 • 17:00
    Mountfield HK - Kometa Brno 1:3
    #2 Úterý 19.03.2019 • 19:00
    Mountfield HK - Kometa Brno 0:5
    #3 Pátek 22.03.2019 • 19:00
    Kometa Brno - Mountfield HK 2:1
    #4 Sobota 23.03.2019 • 19:00
    Kometa Brno - Mountfield HK 3:2
    thejrc.org