Tampa – Arizona 4:1 (kon.) | Chicago – Vancouver 2:3 (po pr.) | Los Angeles – Winnipeg 2:3 (kon.)
San Jose – Vegas 3:7 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Arizona Coyotes
Úterý 19.03.2019, 00:38 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:51 Yanni GOURDE - 4:1
     
    59:51
    Tampa právě vstřelila branku!
    Výsledek pro Arizonu sice vypadá krutě, ale dva góly do prázdné brány mu daly definitivní podobu! Nahození mířilo na ruského brankáře, který puk vyklepal z lapačky a zřejmě chtěl sám trefit prázdnou svatyni. To se mu sice nepodařilo, ale černou gumu ve středním pásmu dojel YANNI GOURDE, jenž celou akci dokonal. Asistence: Andrej Vasilevskij.
     
    59:33
    Darcy Kuemper opět odjíždí na střídačku a hostující branka je prázdná!
    59:15 Anthony CIRELLI - 3:1
     
    59:15
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak tohle se hostujícímu celku vůbec nepodařilo! Přihrávka z rohu hrací plochy mířila jen na bránícího hráče. ANTHONY CIRELLI pak přes celé kluziště zamířil do prázdné branky! Bez asistence.
     
    58:50
    Darcy Kuemper míří na střídačku a Arizona pustila do útočného pásma šestého bruslaře!
     
    58:29
    Z levého kruhu vystřelil jen do Ryana McDonagha Clayton Keller. K odraženému puku se mezi kruhy dostal ještě Jakob Chychrun, jenž trestuhodně bránu přestřelil!
     
    58:21
    Arizona má jedinečnou šanci na vyrovnání, a tak si před přesilovou hrou bere ještě oddechový čas!
     
    58:21
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Steven Stamkos – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    56:35
    Vinnie Hinostroza si obhodil obránce a vystřelil po ledě. Hostující útočník se dostal ještě k dorážce, ovšem Andrej Vasilevskij oba pokusy zlikvidoval betonem.
     
    56:07
    Ondřej Palát přihrál mezi kruhy, kde se nacházel Mathieu Joseph. Jeho pokus mířil k pravé tyči, ale puk schoval do natažené lapačky Darcy Kuemper.
     
    50:10
    V přesilové hře se od modré čáry napřáhl aktivní Michail Sergačjov, jehož pokus se ve vzduchu vrtěl a dost možná byl mezi kruhy tečován. Černá guma však jen narazila do pravé tyče, od které zamířila zpátky do hry.
     
    48:50
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Alex Galchenyuk – 2 min., hákování).
     
    46:18
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Cédric Paquette – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Richard Pánik – 2 min., krosček).
     
    45:54
    Krásná akce Arizony! Nick Cousins objel branku a přihrál mezi kruhy, kde se nacházel Alex Galchenyuk. Jeho pokus pokryl Andrej Vasilevskij, který se skvěle přesunul.
     
    44:43
    Eriku Černákovi utekl kotouč do brankoviště, kde se zastavil Andrej Vasilevskij s tímto počinem vůbec nepočítal, ale naštěstí pro něj se puk neodrazil do branky. Domácí gólman tak hru znovu přerušil.
    40:44 Victor HEDMAN - 2:1
     
    40:44
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning se na začátku poslední dvacetiminutovky dostávají poprvé v zápase do vedení! Alex Killorn vybruslil zpoza branky do střelecké pozice a donutil soupeřova brankáře k zásahu. Poté se k puku v předbrankovém prostoru dostal Anthony Cirelli, který zadovkou našel zkušeného obránce. VICTOR HEDMAN byl ve správnou dobu na správném místě, čehož využil. Asistence: Anthony Cirelli a Alex Killorn.
     
    35:40
    Z levého kruhu přišlo zakončení, která domácí brankář vyrazil na druhou stranu, odkud pálil Christian Dvorak. Ovšem Andrej Vasilevskij se skvěle přesunul a puk znovu vyrazil. Coyotes pokračovali v útočné akci a k další dorážce se dostal opět Christian Dvorak, ale i tentokrát minisouboj s gólmanem prohrál.
     
    27:44
    Ondřej Palát přisunul puk na autora zatím jediné domácí branky. Steven Stamkos přihrál na hranici brankoviště, kam si najel J. T. Miller. Poslední zmíněný už byl příliš blízko brankáři, a tak trefil jeho beton.
     
    19:13
    Dva hráči Arizony jeli na ruského brankáře. Celou akci na sebe vzal Michael Grabner, který střílel na vyrážečku gólmana. Ovšem Andrej Vasilevskij byl pozorný a velkou šanci zneškodnil.
     
    09:44
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Alex Killorn – 2 min., sekání).
     
    09:44
    Z levé strany si před branku najel Mario Kempe, který byl sice faulován, ale k dlouhé kličce se stejně dostal. Ovšem jeho bekhendový pokus se následně mezi tři tyče nevešel.
    06:54 Steven STAMKOS - 1:1
     
    06:54
    Tampa právě vstřelila branku!
    Publikum propuklo radostí, protože je rychle vyrovnáno! Od modré čáry vystřelil Ryan McDonagh, jehož pokus jemnou tečí usměrnil STEVEN STAMKOS. Domácí kapitán byl sice atakován, ovšem šanci ke skórování si stejně našel. Asistence: Ryan McDonagh a J. T. Miller.
    05:03 Clayton KELLER - 0:1
     
    05:03
    Arizona právě vstřelila branku!
    Jan Rutta je viníkem této branky, jelikož nezvládl rozehrávku! Richard Pánik zachytil přihrávku českého obránce a předal ji na CLAYTONA KELLERA, kterému kotouč rychle vrátil Christian Dvorak. Jeho následné zakončení z mezikruží zamířilo k pravé tyči, kde ruský gólman nemohl být. Asistence: Christian Dvorak a Richard Pánik.
     
    03:09
    Přihrávku přes celou šířku pásma dostal na levé straně osamocený Alex Goligoski. Jeho pokus mířil k zadní tyči, ale Andrej Vasilevskij si připisuje zákrok okrajem lapačky.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 7. Stamkos (McDonagh, J. T. Miller), 41. Hedman (Cirelli, Killorn), 60. Cirelli, 60. Gourde (Vasilevskij) – 6. Keller (Dvorak, Pánik)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Sergačjov, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Rutta, Coburn – J. T. Miller, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, T. Johnson – Joseph, Cirelli, Killorn – Erne, Paquette, Gourde.
    Arizona Coyotes: Kuemper (Pickard) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Demers, Goligoski, Oesterle, Chychrun – Hinostroza, Richardson (A), Grabner – Keller, Dvorak, Pánik – J. Archibald, Kempe, Crouse – Garland, Cousins, Galchenyuk.

    Rozhodčí: Pollock, Hebert – Amell, Racicot
    thejrc.org