Liberec – Slavia 1:3 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 5:2 (kon.) | Plzeň – HC Litvínov 3:2 (kon.)
Kladno – Chomutov 9:6 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (1:2, 1:0, 3:0) Stav série: 1:1
HC Sparta Praha
Úterý 19.03.2019, 12:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Play-off ELIOD extraligy dorostu sk. "A" • Čtvrtfinále
Partner:
     
    58:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že dnešní zápas je rozhodnut, protože východočeši vedou 90 vteřin před sirénou už o tři góly! JURAJ SLAFKOVSKÝ nejprve nahrával Lukáši Pajerovi na příklep do odkryté brány, puk ale skončil na zadním mantinelu. Slafkovský si poté pro kotouč dojel a obkroužením levé tyče ho zasunul do sítě – 5:2. Bez asistence.
     
    58:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi odskakují do dvoubrankového vedení, a to necelé dvě minuty před třetí sirénou! Při sparťanské power-play se ke kotouči dostal MATYÁŠ BUDINA, který ranou téměř přes celé hřiště trefil prázdnou klec – 4:2. Asistence: Matěj Havlíček.
     
    40:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočechům vůbec nevadilo, že mají v poli o jednoho hráče méně, a jdou do vedení! Aktivní hra přinesla ovoce, když JURAJ SLAFKOVSKÝ vypálil z vrcholu mezikruží, jeho střela se otřela o výstroj obránce a letěla mírným obloučkem, což zmátlo gólmana a puk po otření se o lapačku zapadl do brány – 3:2. Asistence: Lukáš Pajer, Marek Pelda.
     
    35:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Také Východočeši teď ukázali, že i oni umí rychle využívat přesilovky! Pouhých jedenáct vteřin totiž uplynulo od přesilovkového vhazování a máme podruhé v utkání srovnáno. Marek Pelda využil dvojnásobné clony před gólmanem, napřáhl hokejku a poslal svou pumelici k levé tyči, kde s hokejkou operoval MATĚJ PINKAS, jenž kotouč usměrnil do brány – 2:2. Asistence: Marek Pelda, Juraj Slafkovský.
     
    12:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tuhle přesilovku už Sparta využívá, a to už po 18 vteřinách! Patrik Brůna vypálil od modré čáry a kotouč se odrazil do prostoru před bránou, kde ukázal pohotovost JOSEF BROŠ. Stáhl si puk za brankářův beton a poslal ho do odkryté části brány – 1:2. Asistence: Patrik Brůna, Jan Krupička.
     
    03:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši se nenechali úvodním inkasováním zaskočit a je vyrovnáno, začínáme zase od nuly! Matěj Giesl poslal puk do rohu na Šimona Marhu, jenž krásně našel v mezikruží stojícího MATĚJE BENEŠE. Domácí útočník se do kotouče opřel z první a brankář proti jeho svižné střele neměl nárok – 1:1. Asistence: Šimon Marha, Matěj Giesl.
     
    00:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    To je sparťanský vstup do zápasu takřka z říše snů, už po 46 vteřinách hry vedou Pražané 1:0! Hosté zahájili rychlý útok z vlastní třetiny, na jeho konci stál mezi středem pravého kruhu a osou hřiště ADAM MÁCHA. Ten poslal parádním bekhendem puk přímo do horního rohu. Asistence: Jan Krupička, Patrik Brůna.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 4. Beneš (Marha, Giesl), 36. M. Pinkas (Pelda, Slafkovský), 41. Slafkovský (Pajer, Pelda), 59. Budina (Havlíček), 59. Slafkovský – 1. Mácha (Krupička, Brůna), 13. Broš (Brůna, Krupička)


    Mountfield HK: Tichý (Žalčík) – Táborský, Boukal, Havlíček (C), J. Řehák, Pelda (A), Jerman, M. Pinkas – Giesl, Gaspar (A), Budina, Pajer, Jirků, Beneš, Novotný, Slafkovský, Brožek, Marha.
    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov, Brůna, Ludvík, Ducháč (A), Menzel, Adamec (C), Horáček – Broš, Bareš, Mácha, Krupička, Straka, David, Červenka, Kalný, Němec, Theimer, Vitouch.

    Rozhodčí: Bernat – Klouda, Křivohlavý
    Mountfield HK 2 1 Sparta
    #1 Neděle 17.03.2019 • 14:30
    Sparta - Mountfield HK 4:3 po prodl.
    #2 Úterý 19.03.2019 • 12:30
    Mountfield HK - Sparta 5:2
    #3 Středa 20.03.2019 • 17:00
    Mountfield HK - Sparta 4:3 po s.n. (3:2)
    thejrc.org