Tampa – Arizona 4:1 (kon.) | Chicago – Vancouver 2:3 (po pr.) | Los Angeles – Winnipeg 2:3 (kon.)
San Jose – Vegas 3:7 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
0:3 (0:0, 0:2, 0:1) Stav série: 0:1
HC Slavia Praha
Úterý 19.03.2019, 16:00 • ROCKNET ARÉNA • Play-off DHL extraligy juniorů • Čtvrtfinále
Partner:
     
    59:14
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (M. Svoboda – 2 min., sekání + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Dvouminutový trest odpyká Vaněk.
     
    58:36
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Brož – 2 min., nedovolené bránění).
     
    58:13
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Beneš – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    53:19
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hostující tým však předchozí zaváhání mrzet nemusí. V další akci se ŠIMON VLČEK hnal po pravé straně do dalšího přečíslení a situaci dva na jednoho vyřešil přesnou ranou z kruhu pod horní tyčku. Asistence: Robin Všetečka a Michal Steinocher.
     
    53:02
    Po nepříjemné teči Labuzíka před brankou a nahození Steinochera jsem viděli, jak se dá překombinovat přečíslení tři na jednoho. Slávisté se nakonec nedostali ani ke střele a kotouč skončil za domácí brankou.
     
    46:56
    Štibingr nejprve přihrál z osy doprava Všetečkovi, jehož pokus vyrazil Pavlát. Podruhé zvolil hostující obránce střelu, kterou trefil hráče před sebou a musel ho faulovat, aby zabránil samostatnému úniku, takže dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    46:39
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Seemann – 2 min., podrážení).
     
    42:49
    Hostujícíc kanonýr Brož se dostal do samostatného úniku, v němž při zakončení zvolil netradiční variantu, při níž se vytočil na bekhend a zakončoval nahoru. Puk z jeho hole olízl horní hranu břevna a doletěl na zadní mantinel.
     
    41:33
    Piráti se i bez klíčového útočníka Petra Chlána, který už sleduje utkání v civilu snaží prodrat do šance, ale zatím se jim to nedaří.
     
    39:54
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak tohle je pro domácí krutá rána těsně před druhou přestávkou. DAMIEN HRADIL se dostal se Všetečkou do přečíslení dva na jednoho, v němž to vzal na sebe a po šikovné kličce z levého kruhu před branku překonal Pavláta mezi betony. Asistence: Jaroslav Brož.
     
    37:09
    Slávisté uháněli tři na jednoho. Všetečka vystřelil z pravého kruhu na teploměr, který si Pavlát pohlídal, ale vyrazil puk před sebe, kde mohl dorážet do odkryté branky Havrda. Nestihl to a domácí obrana vše zažehnala. Při akci došlo k posunutí branky, čehož si hlavní sudí všiml až po deset vteřinách, po nichž přerušil hru a ukázal na středový kruh, protože hra se v tu chvíli odehrávala ve středním pásmu.
     
    33:50
    Pavlát nadvakrát chytil Brožovu střelu z vrcholu kruhů a měl puk pod kontrolou, když do něj hostující útočník sekl. Hlavní sudí posílá Brože za katr.
     
    30:13
    A máme tu velkou komplikaci pro domácí. Gut fauloval ve středním pásmu vysokou holí a Piráti budou hrát 90 vteřin ve třech proti pěti.
     
    29:43
    Beneš to přehnal s důrazem před vlastním brankářem a po krosčeku posílá svůj tým na tři vteřiny do tří.
     
    29:43
    Petrák měl na vrcholu branmkoviště dvě možnosti zakončit, ale neuspěl stejně jako hned po něm Janča, který ale byl faulován.
     
    27:46
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (M. Svoboda – 2 min., sekání).
     
    25:39
    S návratem vyloučeného Piráta střílel od modré Antoš, Pavlát jeho ránu jen vyrazil před sebe, kde zakončoval Petrák, který ale prováhal nejvhodnější okamžik na zakončení a trefil jen Pavláta, který se stihl přesunout.
     
    24:44
    Steinocher zůstal po souboji na modré ležet v kruhu před brankou Pavláta a z ledu mu museli pomoct spoluhráči se zdravotnicí. Vypadá to na zraněné koleno.
     
    24:38
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí obránci Váchal se Seemannem stříleli nepřesně, a tak udeřila Slavia. MAXIM HAVRDA byl před brankou u puk dříve než Pavlát, který vyjížděl a bekhendem posílá svůj tým do vedení. Asistence: Jan Štibingr.
     
    23:37
    Domácí brankář si s pukem vyjel mezi kruhy, takže dostal menší trest za zdržování hry.
     
    23:37
    Slávisté ve vlastním oslabení uháněli ve třech kupředu na jediného obránce. Kanonýr Brož to po přejetí modré vzal na sebe a vypálil z pravé strany. Pavlát chytil puk na hrudi, sklepl si ho do rukavice a otálel s rozehráním, až sudí přerušil hru.
     
    23:00
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Antoš – 2 min., podrážení).
     
    20:50
    Zeman zachytil na modré puk, ale jeho ránu zastavil chumel hráčů před Málkem. Slávisté hned vyrazili do útoku a nebyli daleko od gólu. Všetečka z otočky z mezikruží pálil mimo tři tyče, ale puk se od zadního mantinelu odrazil do brankoviště, kde však jako první objevili domácí obránci a odpravili ho do bezpečí.
     
    09:14
    Hned po buly se přes obránce uvolnil do prostoru mezi kruhy Ouřada, ale také on minul branku. Následně domácí vyhodili puk mimo mantinely, takže jsou vykázáni do středního pásma.
     
    03:21
    Velká šance pro Piráty, aby otevřeli skóre. Steinocher dostává za vysokou hůl ve středním pásmu 2+2 minuty, jelikož to bylo s krví.

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 25. Havrda (Štibingr), 40. Hradil (Brož), 54. Vlček (Všetečka, Steinocher)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Váchal, Šuráň, Seemann, D. Zeman, Beneš, D. Vaněk, Štochl – Vrhel, Chlán, M. Svoboda, Jaroš, Holka, Koláček, Lobodowski, T. Koblížek, Pech, Ouřada, Gut.
    HC Slavia Praha: Málek (Němeček) – Štibingr, Duda, Antoš, Mareček, Steinocher, Čapka, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Labuzík, Janča, Petrák.

    Rozhodčí: Kostourek – Šimánek, Coubal
    Chomutov 3 2 Slavia
    #1 Úterý 19.03.2019 • 16:00
    Chomutov - Slavia 0:3
    #2 Středa 20.03.2019 • 17:30
    Chomutov - Slavia 3:2 po s.n. (4:3)
    #3 Sobota 23.03.2019 • 16:00
    Slavia - Chomutov 2:7
    #4 Pondělí 25.03.2019 • 18:45
    Slavia - Chomutov 1:0 po s.n. (2:0)
    #5 Středa 27.03.2019 • 17:30
    Chomutov - Slavia 4:3 po s.n. (3:1)
    thejrc.org