NY Islanders – Boston 0:5 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 3:2 (1:0 po s.n.) | NY Rangers – Detroit 2:3 (kon.)
Philadelphia – Montreal 1:3 (kon.) | New Jersey – Washington 1:4 (kon.) | Nashville – Toronto 3:0 (kon.)
Minnesota – Colorado 1:3 (kon.) | St. Louis – Edmonton 7:2 (kon.) | Dallas – Florida 4:2 (kon.)
Calgary – Columbus 4:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:4 (2:2, 1:2, 0:0) Stav série: 3:1
VHK ROBE Vsetín
Středa 20.03.2019, 17:30 • Budvar aréna • Play-off Chance ligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:02:02)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 46 17
    Střely mimo: 10 – 11
    Zblokované střely: 16 – 8
    Vhazování: 37 – 33
    Trestné minuty: 8 – 26
     
    Je konec! Opět se potvrdilo, že poslední krok bývá nejtěžší! Vsetín dnes zmobilizoval všechny své síly, podařilo se mu vstřelit branku a poprvé v této sérii vítězí! Motor neskutečně tlačil v poslední periodě, jenže to nestačilo. Valachy dnes podržel David Gába, kterému mohou hosté děkovat za tuto výhru. Domácí tým může hodně mrzet to, jak odehrál druhou třetinu, která se nakonec ukázala jako klíčová pro dnešní zápas.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:38
    Jenže čas nadále neúprosně běží. České Budějovice by si rozhodně zasloužily vyrovnávací branku, jenže dnes je proti skvělý David Gába.
     
    59:07
    David Gilbert dostal přihrávku na hranici brankoviště, jenže nedokázal překonat dnes fantastického Gábu. Branka však visí ve vzduchu.
     
    58:49
    Vsetínu se navíc podařilo dostat ke kotouči, který poslali do středního pásma. Poté se ještě domácí provinili úmyslným ofsajdem. Čas neúprosně běží.
     
    58:07
    To jsou obrovské šance, které má Motor! Nyní se puk snášel na hostující brankou, jenže znovu do ní nespadl.
     
    57:15
    Neskutečné, čím teď Cody Bradley pohrdl! Jakub Babka mu posunul puk a stačilo dát do prázdné brány, jenže domácí sedmička to vůbec nezvládla!
     
    56:32
    David Gilbert se dostal s kotoučem do útočného pásma, jenže jeho týmu to nebylo vůbec nic platné. Na druhé straně jsou u puku Valaši a útočí.
     
    55:48
    Roman Přikryl měl sice puk ve své moci a měl i chvilku čas v útočném pásmu. Přesto nenahrál domácímu kapitánovi ani trochu dobře a vyhnal spoluhráče z pásma.
     
    55:24
    Karel Plášil si sám vytvořil velmi zajímavou pozici! Věděl, že má rychlost, tak zkusil objet branku a zasunout kotouč do sítě. Gába to zachránil lapačkou.
     
    55:09
    Miloslav Čermák se již hnal do samostatné akce, jenže v tu chvíli se ozval hvizd sudího! Je z toho ofsajd, který je navíc posouzený jako úmyslný.
     
    54:35
    Domácímu týmu se začíná krátit čas mílovými kroky. Teď však nejsou u puku a musí o něj tvrdě bojovat. David Gába má tedy chvilku oddychu.
     
    54:22
    Obrovská šance Václava Karabáčka! Ten se dostal vlastním přičiněním do dobré střelecké pozice, jenže mířil přímo doprostřed branky!
     
    53:56
    Václav Karabáček poslal kotouč na Zdeňka Kutláka, který hledal někoho na zadní tyči. Přihrávka to byla povedená, jenže tam nikdo z domácích nebyl.
     
    53:36
    Tomu už se ale opravdu říká smůla! Roman Přikryl poslal z těžké pozice puk před branku, kde ještě dorážel Martin Heřman, jenže trefil jen beton Gáby!
     
    53:15
    David Gilbert se nádhernou individuální akcí dostal až do šance. Při ní byl sice zahákovaný, ale píšťalka sudího zůstala němá. Následuje komerční přestávka.
     
    52:27
    Cody Bradley posílal kotouč na Žigu Pavlina, jenže tomu šla přihrávka přímo mezi brusle.Díky tomu se Vsetín dostal k puku a domácím ubíhá čas.
     
    51:49
    Roman Přikryl na druhé straně získal kotouč a mohl se vydat do rychlého protiútoku. Jenže jak rychle kotouč získal, tak o něj velmi rychle také přišel.
     
    51:10
    Radek Jeřábek šikovně nahazoval puk na branku od modré. Vypadalo to, že jeho nahození ještě bylo tečované, jenže puk se otřel jen o boční síťku.
     
    50:37
    Žiga Pavlin nyní zvládl své obranné povinnosti na jedničku. Sice se puk odrazil zpět na hůl Roba, ale ten posílal puk před branku. Tu zastavil právě Pavlin.
     
    49:54
    Kotouč se sice trochu projel po ochranné sítě, ale k údivu všech si toho rozhodčí nevšiml. Následně Budějovice přišly o kotouč a hrát může Vsetín.
     
    49:39
    Adam Hořanský je na ledě!
     
    48:58
    Pavel Pýcha nejprve trefil jen Martina Heřmana, jenže puk se k němu vrátil a David Gába měl co dělat, aby jeho parádní ránu vyrazil betonem mimo tři tyče.
     
    48:50
    Jihočeši se drželi v útočném pásmu, ovšem nepřišla žádná překvapivá přihrávka. Nakonec pálil Zdeněk Kutlák, jenže jeho rána David Gába našel v lapačce.
     
    47:56
    Obrovská šance Českých Budějovic! David Gilbert posunul puk na svého spoluhráče Codyho Bradleyho, jenž měl před sebou jen gólmana. David Gába však předvedl parádní zákrok.
     
    47:39
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Adam Hořanský.
     
    47:01
    Žiga Pavlin posunul puk na Pavla Pýchu. jehož rána byla rovnou dvakrát ztečována. Nakonec však proletěla těsně vedle tyčky. Motor jde za vyrovnáním!
     
    46:56
    Martin Heřman to v těžké pozici zkoušel bekhendem a nahodil puk na branku. Ten Gába jen vyrazil, ale Čermák neměl možnost, kudy by mohl puk dorazit!
     
    46:28
    René Vydarený v těžké pozici udržel kotouč na útočné modré, ale jeho nahození nemohl zachytit nikdo z jeho spoluhráčů. Valaši se už jen osvobozují.
     
    46:18
    Valaši už působili trochu unaveným dojmem. Proto měla přijít protečování do útočného pásma, ale to se nepovedlo. Zakázané uvolnění.
     
    45:40
    Miloslav Čermák se už dostával k puku v útočném pásmu, ale ten byl nakonec chvilku před ním odpálen. Díky tomu jsou u kotouče hosté.
     
    45:16
    David Gilbert nahazoval puk na Davida Gábu, který však puk udržel. Díky tomu nemohl Martin Novák dorážet. Vhazovat se bude po Gábově pravici.
     
    44:47
    Martin Heřman to zkoušel od mantinelu, ovšem jeho pokus neměl moc naději neúspěch. Gába puk vyrazil, ovšem jeho spoluhráč poslal puk jen na icing.
     
    44:18
    Českobudějovická druhá lajna měla tlak v útočném pásmu! Bohužel jsme si však mohli všimnout, že Zdeněk Doležal dnes nedohraje, jelikož ho zastupuje Babka!
     
    43:24
    Martin Novák to zkoušel velmi dobře individuálně, ale proti čtveřici soupeřů nakonec neuspěl. Přesto přišla střela domácích, ale ta jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    43:06
    Vít Jonák dostal přihrávku na modrou, popojel si ale dobrou střelou minul. Na druhé straně střílel Pavel Pýcha, jenže jeho rána jen těsně minula branku!
     
    42:41
    To byly opravdu velké chvilky Českých Budějovic, jenže ty stále prohrávají o jednu branku. Hra se však přesune, jelikož Jihočeši odehráli jen na zakázané uvolnění.
     
    42:02
    To je ale opravdu neskutečná smůla! Přikrylova rána byla sražena jen do brankoviště, kde zakončoval Čermák, jenže nedal. To stejně se dá říct i o Heřmanovi!
     
    41:35
    Hráč, který odseděl Šilhavého trest je na ledě!
     
    41:11
    Tohle už je ale smůla v podání budějovických hráčů! Přišla střela ze středu hřiště, kterou vykopl David Gába na hokejku Davida Gilberta, jenže tomu puk přeskočil hokejku.
     
    40:36
    Domácí hokejisté sice vyhráli vhazování, jenže to bylo od nich v útočném pásmu vše. Vsetín se dostal k puku a poslal ho přes všechny čáry za Strmeně.
     
    40:22
    A nakonec neměl vůbec špatnou pozici! Václav Karabáček dostal přihrávku na vrcholek kruhu a jeho rána skončila někde ve výstroji gólmana hostí.
     
    40:10
    Už zde máme i začátek poslední třetiny! Motor tedy pokračuje ve své přesilové hře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 30 – 16
    Střely mimo: 6 – 7
    Zblokované střely: 12 – 7
    Vhazování: 22 – 24
    Trestné minuty: 8 – 24
     
    Motor měl na konci třetiny ještě obrovskou šanci na to, aby srovnal, ale nakonec se mu to nepovedlo, každopádně ještě bude hrát velkou část početní výhody ve třetí třetině. Do té druhé rozhodně vstoupili lépe Vsetínští, kteří byli lepší, za což byli odměněni brankou. Michal Hryciow tečoval střelu od modré a jeho teč zapadla do branky. I další gól v této periodě dali hostující hráči. Luboš Rob táhl přečíslení tři na jednoho a táhlou střelou se trefil přesně na zadní tyč. S Budějovicemi to nevypadalo nejlépe, jenže pak se do toho zase obula druhá lajna, který využila přesilovou hru zásluhou Václava Karabáčka. Je to tedy jen o gól a v Budvar aréně je rozhodně o co hrát.

    Další třetina začne přibližně v 19:22.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Vojtěch Šilhavý – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    39:13
    Zdeněk Doležal nakonec odchází za doprovodu lékaře do kabin! To by byla obrovská ztráta pro českobudějovický celek, kdyby ztratil nejlepšího střelce.
     
    38:39
    Znovu spousta nepřesností na obou stranách. Díky tomu se dostal kotouč až do středního pásma, kde si ho znovu sebral Vsetín, který ještě může zaútočit.
     
    38:22
    Zdeněk Doležal nyní odjel v hodně nehokejové pozici na střídačku! Vypadá to, že dostal tvrdý hit u mantinelu a narazil si žebra. Nyní je v péči lékaře!
     
    37:42
    Nyní jsme viděli několik nepřesností na obou stranách. Nakonec však puk získal tým hostí.
    37:11 Václav KARABÁČEK - 3:4
     
    37:11
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Ani Jihočeši se však nevzdávají a využívají svou početní výhodu! Bradley poslal kotouč na VÁCLAVA KARABÁČKA, který z hranice brankoviště napoprvé ještě neuspěl, ale následně dorazil puk mezi betony Davida Gáby! Asistence: Cody Bradley a Martin Jandus.
     
    36:56
    Tentokrát se domácí tým na chvíli v pásmu usadil. Karel Plášil nakonec pálil z první, ovšem jeho rána byla sražena do ochranné sítě. Buly po Gábově pravici.
     
    36:26
    Ne, Jihočechům se ale vůbec nedaří! Vsetín se bez větších potíží dostává k pukům ve své obranné třetině a posílá je až za domácí branku.
    35:50 Luboš ROB - 2:4
     
    35:50
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši se znovu prosazují, tentokrát v oslabení, a s českobudějovickými akciemi to nevypadá vůbec dobře! Jeden z domácích hráčů upadl, díky čemuž vzniklo přečíslení tři na jednoho. LUBOŠ ROB to vzal celé na sebe a ranou na zadní tyč rozvlnil síť za domácím gólmanem. Asistence: Jiří Karafiát.
     
    35:20
    Zdeněk Kutlák se snažil zastavit kotouč na útočné modré, ale prudké vyhození hráčů hostí bylo nakonec rychlejší. Puk je až u Strmeně.
     
    35:15
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tomáš Pitule – 2 min., podrážení).
     
    34:35
    David Březina se již hnal do rychlé akce, ale nechal puk za sebou, takže nemohl zakončit. Přesto se hostující hráči zatím drží na puku v útočném pásmu.
     
    34:01
    Tak nakonec se nevylučovalo. Jen na pohovor byl vzat Martin Heřman, který oplácel, ale předtím dostal naprosto jasný krosček do zad dávno po odpískání.
     
    33:52
    V českobudějovické hře lze nalézt spoustu nepřesných přihrávek. Přesto se dostali domácí hokejisté ke střele, po které vznikla mela. Asi se bude vylučovat.
     
    33:31
    Obrovská šance na srovnání! České Budějovice totiž vyhrály souboj o puk u mantinelu, takže vzniklo přečíslení. Jeden z domácích hráčů to chtěl vzít na sebe místo toho, aby posunul puk na volného Bradleyho před brankou! Následovala ještě střela Karabáčka, jenže ta nebyla moc nebezpečná.
     
    33:03
    Druhá útočná formace pokračuje ve své aktivní hře. Podařilo se jí usadit v útočném pásmu, jenže René Vydarený nedokázal vypálit z první.
     
    32:07
    zase druhá lajna u puku a znovu z toho byla velmi dobrá šance! Václav Karabáček získal puk, který posunul na Bradleyho, jehož rána byla sražena.
     
    31:09
    Vojtěch Šilhavý se již dostával do samostatného úniku, kdy dostal přihrávku mezi dva obránce. Ti to však zvládli a Karel Plášil ho nakonec odzbrojil.
     
    30:52
    Martin Jandus nyní ukázal své přednosti. Hrál celou dobru s hlavou nahoře, díky čemuž se vyhnul případnému souboji a dostal puk do útočného pásma. Tam o něj ale přišel. Vsetín se na druhé straně provinil ofsajdem.
     
    30:32
    Přesto z toho byla nakonec gólová šance! Cody Bradley dostal skvělý pas od Pavlina na střelu z první. Tu Gába vyrazil, tak stejný hráč hledal ještě někoho před brankou, jenže tam Václav Karabáček nedokázal zakončit.
     
    30:06
    Cody Bradley chtěl jen posunout kotouč na Zdeňka Doležala, nicméně tato přihrávka mu nevyšla.
     
    29:50
    Jihočeši nyní ztratili kotouč na útočné modré, ale vsetínský tým se s ním daleko nedostal, jelikož poslal puk jen na zakázané uvolnění.
     
    29:20
    David Gilbert to tedy nevymyslel vůbec dobře! Posílal zpětnou přihrávku na Kutláka, jenže tam byl jen hráč hostí. Domácí kapitán nakonec dokázal puk vypíchnout.
     
    29:12
    Oddechový čas pro domácí.
     
    29:12
    Konečně už může vystřídat a je vidět, že hráči jsou za to rádi, jelikož odjíždí v předklonu. České Budějovice jsou nyní pod tlakem a budou muset přidat.
     
    28:51
    Ne, Motoru se teď vůbec nedaří dostat ke kotouči, natož do útočného pásma. Navíc pětka, která je na ledě, už je značně unavená.
     
    28:08
    Roman Přikryl nyní odvedl velmi dobrou defenzivní činnost. Již totiž mířila přihrávka před branku, kde by volný hráč hostí, ale domácí hráč jí zastavil.
     
    27:53
    Roman Přikryl byl pod tlakem v obranném pásmu, a tak se snažil posunout puk do středního pásma o mantinel. přehnal to ale s razancí, a tak je pískán icing.
    27:03 Michal HRYCIOW - 2:3
     
    27:03
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši jdou poprvé v sérii a poprvé v zápase do vedení! Vsetín se rychle dostal do pásma, kde rozjel svou útočnou akci. Nakonec pálil po prostrčení Pituleho Ondřej Slováček, do jehož rány sáhl MICHAL HRYCIOW, jenž poslal kotouč přesně k tyči. Asistence: Ondřej Slováček a Tomáš Pitule.
     
    26:34
    Tak přišel na druhé straně spíše takový propagační pokus. Na ten Jan Strmeň dobře viděl a bez větších potíží zasáhl. Následuje komerční přestávka.
     
    26:13
    Zatím je to však spíše boj u mantinelu. Ten nakonec vyhráli domácí hokejisté, kteří se ihned vydali do útoku. Moc dlouho se tam však nezdrželi.
     
    25:46
    Miloslav Čermák si chtěl obhodit soupeře tak, že to pošle o mantinel. To se mu ale ani trochu nepovedlo, takže hosté zůstávají a kombinují v útočném pásmu.
     
    25:25
    Vít Jonák se znovu pohyboval v nebezpečném prostoru. Bylo vidět, že Motor toho má plné zuby, takže ještě ztratil puk v obranném pásmu. Přišlo nahození, které se Jonák snažil tečovat, jenže to se mu nepovedlo.
     
    25:02
    Následně se vydali také vsetínští hokejisté do útoku. Přišla teč před brankou domácího gólmana, ovšem ta nebyla přesná. Poté Jihočeši poslali puk na icing.
     
    24:42
    Cody Bradley znovu zaútočil na hattrick! Dostal pas mezi kruhy, ale jeho střelu parádně vyrazil David Gába. Domácí útočník chtěl ještě dorážet, ale byl sražen. Divákům se to ani trochu nelíbí, ale nepíská se.
     
    23:56
    Karel Plášil sice zaváhal při rozehrávce, přesto to domácí vykombinovali a Zdeněk Doležal pálil z dobré pozice. Navíc předvedl ještě šikovnou stahovačku, jenže jeho střela byla sražena do mantinelu.
     
    23:28
    Tomáš Pitule chtěl vybojoval alespoň vhazování v útočném pásmu, takže poslal tvrdou ránu na Strmeně. V tu chvíli se ozval hvizd sudího a je pískán ofsajd.
     
    22:48
    Vsetín se zdá v úvodu druhé periody o něco nebezpečnější. Na druhé straně však pálil domácí hráč. Gólman hostí toho moc neviděl, přesto kotouč vyrazil.
     
    22:17
    Tentokrát se pokoušel tečovat puk hostující hráč, když přišla přihrávka od mantinelu. Jeho teč šla ovšem hodně mimo branku.
     
    21:27
    Na druhé straně také velmi zajímavý pokus. Lukáš Endál si najel od mantinelu na vrcholek kruhu. jeho ránu vyrazil Gába jen ramenem, kde se poté snažil dorážet David Gilbert, nicméně puk netrefil.
     
    21:00
    Hned na to se Vsetín dostal do obrovské šance! Jan Strmeň byl sice již střelou překonán, jenže se za ním ozvala tyčka!
     
    20:35
    Tomáš Pitule je na ledě!
     
    20:10
    české Budějovice ještě hrají zbytek přesilové hry, kterou si přenesly z první třetiny. Zatím se rozestavěly v útočném pásmu, ale zatím je to bez střely,
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 17 – 10
    Střely mimo: 5 – 4
    Zblokované střely: 2 – 4
    Vhazování: 9 – 14
    Trestné minuty: 8 – 10
     
    Je za námi první třetina, po které máme vyrovnaný stav 2:2. Začátek utkání rozhodně vyšel lépe Českým Budějovicím. Nejprve to bylo díky důrazu Codyho Bradleyho, který byl velmi aktivní na brankovišti a dostal puk do sítě. I o druhou branku se postaral Cody Bradley, který tentokrát dostal přihrávku, kterou v celkem složité pozici dokázal dostat do sítě. Už to vypadalo, že Motor bude vládnout na ledě, ale Vsetín se dvěma góly vrátil do hry a dnes to může být ještě zajímavé. Nejprve David Březina ukázal pěknou individuální akci, díky čemuž snížil skóre zápasu. Poté ještě tečoval střelu od modré Vít Jonák, jenž zatím udal ráz zápasu.

    Další třetina začne přibližně v 18:25.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Obrovské šance Českých Budějovic, které mohly znovu jít do vedení! David Gába totiž střelu Zdeňka Doležala z úhlu vyrazil jen před sebe, jenže hned dvěma domácím hráčům přeskočil kotouč hokejku!
     
    18:47
    Zdeněk Doležal se snažil zachytit kotouč na útočné modré, ale ve velmi těžké pozici to nedokázal. Motor je však znovu usazený v útočném pásmu.
     
    18:35
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tomáš Pitule – 2 min., sekání).
    17:55 Vít JONÁK - 2:2
     
    17:55
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Neskutečné, dnes to vypadá na gólové hody! Po nepříliš dobře střele Drtiny se Valaši usadili v pásmu. Peter Mikuš vypálil od modré a VÍT JONÁK dokázal tečovat kotouč mimo dosah českobudějovického gólmana. Asistence: Peter Mikuš.
     
    17:37
    Hra je přerušena, jelikož se kotouč ocitl na domácí střídačce. Jako poslední se puku dotkl hostující hráč, takže vhazování na útočné modré hostí.
     
    16:57
    Vsetín se sice snaží, ale Budějovice jsou jasně nebezpečnějším celkem! Zdeněk Doležal dostal přihrávku, po které mířil na zadní o tyč. O kousek minul.
     
    16:17
    Martin Jandus v těžké pozici se snažil vypálit. Jeho ránu ovšem srazil hráč hostí. Přesto se ještě k puku dostal Václav Karabáček, který svým pasem vyhnal své spoluhráče z útočného pásma.
     
    15:50
    Adam Hořanský se s trochou štěstí dostal do zakončení. Jeho rána ovšem nebyla ani prudká, ani přesná, takže skončila mimo tři tyče na zadním mantinelu.
     
    15:27
    Jakub Babka je na ledě!
     
    15:23
    Jiří Karafiát je na ledě!
     
    14:29
    Tak to byla nádherná akce domácího celku! Bradley šikovným pasem našel Reného Vydareného, který posunul puk ještě na Zdeňka Doležala. Jeho ránu Gába chytil.
     
    13:56
    Přesto se ke střele dostal domácí obránce Zdeněk Kutlák. Jeho rána navíc byla ještě trochu tečována, a tak prolétla jen o kousek vedle.
     
    13:32
    Přesilová hra domácího týmu nám tedy moc dlouho nevydržela. Hraje se tedy ve čtyřech na obou stranách a u kotouče jsou zatím hráči Vsetína.
     
    13:27
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Babka – 2 min., hákování).
     
    13:23
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jiří Karafiát – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:53
    Pavel Pýcha chtěl posunout kotouč na Lukáše Endála, jenž však na kotouč nedosáhl. Zaútočit si tak mohou také hostující hokejisté.
     
    12:46
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Roman Přikryl – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Vít Jonák – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    12:46
    Roman Přikryl posunul kotouč na Miloslava Čermáka, díky čemuž vyšachoval hned dva hráče hostí. David Gába však zvládl betony sklapnout včas.
     
    12:28
    Tomáš Pitule dobře clonil před domácím brankářem, kde se také snažil dorážet. Jan Strmeň však puk viděl, skočil po něm a schoval ho do své lapačky.
    12:01 David BŘEZINA - 2:1
     
    12:01
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši se poprvé v semifinále prosazují a ještě nevzdali boj o baráž! DAVID BŘEZINA si s kotoučem najel od mantinelu. jeho první střelu ještě domácí brankář vyrazil, ale na tu druhou už nestačil. Asistence: Jiří Drtina.
     
    11:34
    Cody Bradley zaútočil na hattrick! Dostal přihrávku do úniku, ale měl to z velkého úhlu. Vypálil od mantinelu na zadní tyč, ovšem jeho střelu Gába vyrazil.
     
    11:04
    Milan Dančišin nyní předvedl skvělou obrannou práci! Již mířila přihrávka na volného hráče před brankou, když se tam zjevila hokejka domácího hráče.
     
    10:31
    Roman Přikryl dostal přihrávku do útočného pásma, načež chtěl posunout puk svému spoluhráči na střed hřiště. Jeho nahrávka však byla zastavena.
     
    10:17
    Adam Hořanský dostal přihrávku na modrou, a tak vypálil. Jeho rána však neměla příliš šancí na úspěch. Šla totiž doprostřed brány, navíc nikdo před domácím gólmanem neclonil. Jednoduchá práce.
     
    09:33
    Na druhé straně se hnal do rychlého protiútoku Motor. Martin Heřman sice ztratil puk, takže nemohl nikomu nahrát. Poté se ještě dostal ke střele z úhlu, jež byla nakonec Davidem Gábou vyražena.
     
    09:07
    Ondřej Slováček se dostal ke střele od modré. Jan Strmeň toho sice moc neviděl, ale jeden z domácích hokejistů jeho ránu zastavil ještě v letu.
     
    08:25
    Luboš Rob se snažil zpoza branky přihrát na svého spoluhráče Víta Jonáka. Přihrávce ovšem nastavil svou hůl Jan Strmeň, jenž přihrávku poslal mimo nebezpečí.
     
    07:50
    Martin Novák a David Gilbert vybojovali společnými silami kotouč v útočném pásmu. Díky tomu se dostal domácí celek ke střele, ovšem ta byla zastavena.
    07:05 Cody BRADLEY - 2:0
     
    07:05
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Neskutečné, Motor se totiž prosazuje podruhé a po sedmi odehraných minutách vede už o dvě branky! Karabáček posílal přihrávku do prostoru, kde měl být Zdeněk Doležal. tam sice nebyl, přesto stihl posunout puk na volného CODYHO BRADLEYHO, jenž střílí druhou branku v utkání! Asistence: Zdeněk Doležal a Václav Karabáček.
     
    06:46
    Nakonec se dostal ještě domácí tým k jednomu pokusu. Ten byl však sražen do ochranné sítě hráčem hostí. Následuje první komerční přestávka.
     
    06:30
    Lukáš Endál se rovnou zapojil do útoku, ale měl proti sobě čtveřici hráčů. Tak vypálil, ale jeho ránu David Gába vyrazil betonem. Motor je stále u puku.
     
    06:12
    Lukáš Endál je na ledě!
     
    05:38
    Hostující tým vyhrál vhazování v útočném pásmu, ale k ničemu to nevedlo. K puku se totiž dostal Roman Přikryl, jenž ho dostal až do útočného pásma domácích.
     
    05:18
    Valaši se zatím nemohou dostat přes střední pásmo, které Jihočeši velmi dobře brání. Tentokrát se navíc provinili hrou vysokou holí, a tak se vhazuje u nich v obranném pásmu. Jedině dobře pro domácí celek.
     
    04:55
    Českým Budějovicím se nejprve podařilo vyhodit. Poté ještě získaly kotouč na útočné modré, takže se nakonec dostaly ke střele. Ta byla sražena hráčem hostí.
     
    04:18
    Jakub Teper si jako obránce najel do prostoru kruhu, kam také dostal křižnou přihrávku. Proti jeho ráně se stihl Jan Strmeň a betonem jí vyrazil.
     
    04:12
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Lukáš Endál – 2 min., napadení).
     
    03:51
    Miloslav Čermák dostal sice kotouč na útočnou modrou, ale už byl na ledě celkem dlouho, navíc spoluhráči šli střídat. A tak jen nahodil do útočného pásma.
    03:14 Cody BRADLEY - 1:0
     
    03:14
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Druhá lajna ukazuje, proč je v play off tak produktivní! Pýcha posunul puk na Karabáčka, který si od modré najel do dobré střelecké pozice. Jeho ránu Gába sice vyrazil, ale puk nedostal pod svou kontrolu. Nejvíce aktivní byl na brankovišti CODY BRADLEY, který dostal puk do sítě! Asistence: Václav Karabáček a Pavel Pýcha.
     
    02:42
    Milan Dančišin se pokusil vymotat se z rohu mantinelu, ale to se mu nepovedlo. Poprvé tak musel zasahovat Jan Strmeň, který ránu vyrazil betonem.
     
    02:21
    Peter Mikuš je na ledě!
     
    02:13
    Neskutečná šance pro Jihočechy! Gába totiž dobrou střelu Plášila vyrazil jen do brankoviště, kam už se natahoval David Gilbert. Těsně před ním však byl puk odpálen! Škoda pro domácí.
     
    01:35
    České Budějovice se drží v útočném pásmu, ale dlouho tam nezůstaly. Vsetín se dostal k puku a dokázal ho posunout až do svého útočného pásma.
     
    01:02
    A hned další dobrá šance! Jakub Babka se z ničeho nic hnal sám z úhlu na gólmana, ovšem jeho branku přestřelil!
     
    00:32
    A hned tu byla velmi zajímavá šance! Ke střele se dostal kapitán domácího týmu Zdeněk Kutlák, s jehož ránou měl Gába problémy, ale vyrazil jí mimo.
     
    00:21
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Peter Mikuš – 2 min., podrážení).
     
    00:12
    A už se hraje! Motor má dnes postupová mečbol, takže jakákoliv výhra ho dnes může posunout do baráže. Začala domácí třetí lajna, zatímco za hosty ta první.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Kutlák, Plášil, Pýcha, Pavlin, Vydarený, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Čermák, R. Přikryl, Babka – Beránek, Dančišin, Heřman – Doktor.

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, J. Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Vávra, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Šilhavý, Březina – Karafiát, Pitule, Hořanský.

    Rozhodčí: Barek, Pilný – Kreuzer, Polonyij.
     
    Paradox semifinálové série

    Největším paradoxem této semifinálové série je rozhodně útočná síla Vsetína. Ta byla totiž druhá nejlepší v základní části, když Valaši vstřelili hned 207 branek, a i ve čtvrtfinále se uměli solidně rozstřílet. V semifinále však jakoby všem střelcům zvlhnul prach. Budějovice velmi dobře brání a nepouští svého soupeře moc často k dorážkám na hranici brankoviště, což je jeden z rozhodujících faktorů. Mezi hlavní strůjce, ne-li rovnou ti největší strůjci, jsou ale rozhodně gólmani z jihu Čech. Však kteří gólmani naposledy vychytali ve třech zápasech semifinále třikrát nulu? Dvakrát se čistým kontem blýskl Petr Kváča a jednou Jan Strmeň.
     
    Co řekli po třetím zápase?

    Václav Prospal (Č. Budějovice): Byli jsme si vědomi důležitosti prvního domácího zápasu v sérii. Každé utkání je důležité, ale po návratu ze Vsetína jsme chtěli dvě venkovní výhry potvrdit, což se podařilo. Je to dobré, máme další vítězství. A že jsme zatím neinkasovali? Je to kredit našich brankářů a celého týmu za to, jak zodpovědně hrají a plní všechny detaily. Tohle je týmový výkon a gólmani stojí vepředu všeho dění. Jsou za to, stejně jako celý mančaft, odměněni.

    Trenér Vsetína se na tiskovou konferenci nedostavil.

    Zdeněk Kutlák (Č. Budějovice): Tak, zápas bych asi ho zhodnotil pozitivně. Předvedli jsme doma celkem slušný hokej, navíc v sérii vedeme 3:0. Začátek utkání byl určitě trochu nervóznější, navíc nám neuznali gól. Přesto se nám z početní výhody povedlo dát na 1:0. Nakonec jsme se trefili ještě do prázdné brány. To určitě bereme všemi deseti, a hlavně jsme odehráli další zápas s nulou.
     
    Třetí semifinálový zápas

    České Budějovice – Vsetín 2:0

    I třetí zápas vyhrál tým z jihu Čech, který tak může už dnes oslavit svůj případný postup do baráže. Skvělé by to bylo hlavně z toho pohledu, že by to bylo na domácím stadionu před vyprodanou Budvar arénou. První perioda třetího utkání rozhodně nepřinesla žádnou ofenzivní podívanou. Hrálo se spíše opatrně, ale o něco více ze hry měl domácí celek. Po dvaceti minutách však byl stav 0:0. To situace z poloviny utkání vyvolala obrovské emoce. Zdeňku Kutlákovi se totiž podařilo vstřelit naprosto regulérní branku, když se parádně trefil od modré čáry. Gól však nemohl být uznán, jelikož se těsně před tím pískalo. Jaké však bylo překvapení, když byl vyloučen hostující Frolo. Rozhodčí tedy přerušil hru, když měly České Budějovice jasně kotouč pod kontrolou, zatímco Frolo posunul hokejkou hokejku. Mohl to být rozhodující moment, ale naštěstí pro domácí nebyl. Přesto i druhá část skončila za stavu 0:0. Jenže na začátku třetí periody si domácí tým zahrál přesilovou hru, kterou dokázal využít. Po střele Doležala se puk válel u brankoviště našel Václav Karabáček, jenž nádherným stylem poslal kotouč do šibenice. Valaši to ještě zkusili ke konci zápasu se šesti muži v poli, ovšem tento risk se jim nevyplatil. Dalším střelcem se totiž stal Miloslav Čermák, který poslal touš do prázdné branky. Další čisté konto vychytal Petr Kváča.

    Branky a nahrávky: 43. Karabáček (Z. Doležal, Babka), 60. Čermák (Vydarený)

    Sestava Českých Budějovic: Kváča (Strmeň) – Kutlák (C), Plášil, Pýcha, Pavlin, Vydarený (A), M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Čermák (A), R. Přikryl, Babka – Beránek, Dančišin, Heřman – Doktor.

    Sestava Vsetína: Gába (Šelepněv) – Mikuš, J. Drtina, Slováček (A), Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Theoret, Kucharczyk (A), Rác – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Šilhavý, Březina – Karafiát, Pitule, Hořanský.
     
    Druhý semifinálový zápas

    Vsetín – České Budějovice 0:6

    Také druhý semifinálový zápas vyšel lépe Českým Budějovicím, a to podstatně. První velkou šanci si znovu připsali domácí hokejisté, ale od nich to bylo pro zbytek utkání téměř vše. V první periodě se však neprosadili ani Jihočeši, takže stav byl bezbrankový. To se však hodně brzy změnilo, jelikož Motor vstřelil v druhé části tři branky. Na první branku se navíc čekal jen minutu a deset sekund. Endál šikovnou přihrávkou našel volného Martina Nováka, ten sice nejdřív trefil tyčku, následně však doklepl puk do sítě. Jihočeši také využili jednu ze dvou přesilových her, které měli. Znovu vznikla skrumáž před brankou, kdy tentokrát se nejlépe zorientoval Lukáš Endál, který poslal puk pod horní tyčku. Ve druhé třetině se ještě prosadil Zdeněk Doležal, který se dostal do samostatného úniku, který proměnil střelou mezi betony. Také v poslední třetině přidal Motor tři branky. Martin Heřman ujel s Martinem Beránkem do přečíslení, vzal to celí na sebe a parádní ranou na zadní tyč rozvlnil síťku. Následně svou druhou branku v zápase vstřelil Zdeněk Doležal, který se díky pasu Karabáčka znovu dostal do samostatného úniku, který zakončil bekhendovým blafákem. Šestou branku v zápase vstřelil kapitán týmu Zdeněk Kutlák, který parádní ranou vyhnal pavouky ze sítě. Tentokrát se čistým kontem blýskl Jan Strmeň.

    Branky a nahrávky: 22. M. Novák (Gilbert, Endál), 30. Endál (M. Novák, Pýcha), 37. Z. Doležal (Bradley, Kutlák), 49. Heřman, 51. Z. Doležal (Karabáček, Vydarený), 53. Kutlák (Babka, Strmeň).

    Sestava Vsetína: Šelepněv (53. Gába) – J. Drtina, Mikuš, Teper, Slováček, Jeřábek, Frolo, Hryciow – Rác, Kucharczyk, Březina – Rob, Pechanec, Jonák – Theoret, Pitule, Kopta – Vávra, Šilhavý, Karafiát.

    Sestava Motoru: Strmeň (Kváča) – Vydarený, M. Jandus, Pýcha, Pavlin, Kutlák, Plášil – Babka, R. Přikryl, Čermák – Endál, Gilbert, M. Novák – Z. Doležal, Bradley, Karabáček – Heřman, Dančišin, Beránek – Doktor.
     
    První semifinálový zápas

    Vsetín – České Budějovice 0:2

    První vzájemné utkání těchto dvou týmů ve vyřazovacích bojích vyšlo lépe Motoru. Valaši sice měli dobrý vstup do utkání, kdy již po minutě měl dobrou šanci Kucharczyk, jenže Petr Kváča ho vychytal. Následně se ještě dostal do střelecké pozice Rob, ovšem ani ten si na svého bývalého spoluhráče nepřišel. Když se neprosadili domácí, prosadili se hosté. Cody Bradley nabil Václavu Karabáčkovi, který se do kotouče opřel ranou z první. Střela mu sice moc nesedla, přesto zaplula do branky a otevřela gólový účet zápasu i série. Poté padla ještě jedna branka, znovu jí daly České Budějovice. Po velké skrumáží se v prostoru brankoviště nejrychleji zorientoval Martin Novák, jenž posunul kotouč pár centimetrů za brankovou čáru. Do konce utkání už nepadla ani jedna branka. Jihočeši tedy zvítězili 2:0 a připsali si první výhru v semifinále. Čistým kontem se navíc blýskl Petr Kváča.

    Branky a nahrávky: 14. Karabáček (Bradley), 36. M. Novák (Plášil, Gilbert).

    Sestava Vsetína: Gába (Šelepněv) – Mikuš, J. Drtina, Slováček (A), Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Theoret, Kucharczyk (A), Rác – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Šilhavý, Březina – Karafiát, Pitule, Vítek.

    Sestava Motoru: Kváča (Strmeň) – Vydarený (A), M. Jandus, Pýcha, Pavlin, Kutlák (C), Plášil – Čermák (A), R. Přikryl, Babka – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Beránek, Dančišin, Heřman – Doktor.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Základní část

    Motor se nakonec umístil na třetí pozici Chance ligy. Celkem hokejisté Motoru získali v pětapadesáti utkáních 106 bodů. Silnou stránkou budějovického týmu je spíše jeho defenzivní síla. Celkem totiž hráči z jižních Čech inkasovali jen 134 branek, což je druhé nejnižší číslo v lize, lépe je na tom jen Jihlava, která inkasovala o patnáct branek méně. S útočnou fází je trochu horší, protože České Budějovice vstřelily 184 gólů. Toto číslo je řadí na sedmé místo v této statistice, ovšem zrovna Havířov na tom lépe nebyl.

    Co se týče týmových statistik v základní části, byl na tom Motor jako na houpačce. Velmi dobře hrají Jihočeši především oslabení. Celkem jich totiž sehráli 265 a inkasovali v nich jen 35 branek. To je celková úspěšnost 86,79%, což byla pátá nejlepší úspěšnost v lize. To hra v početních výhodách na tom tak dobře není. Celkově si jich budějovičtí hokejisté zahráli 271, avšak dali v nich pouze 41 branek. Úspěšnost je tedy něco málo přes 15% a toto číslo je páté nejhorší v lize. Z horní čtyřky je na tom hůře jen Kladno.

    Nejproduktivnější hráči v základní části:
    Martin Novák – 47 bodů (16+31)
    David Gilbert – 46 bodů (20+26)
    Lukáš Endál – 44 bodů (22+22)

    Vyřazovací boje

    Ve čtvrtfinále vyřazovacích bojů se České Budějovice utkaly s Havířovem. První utkání se Motoru celkem povedlo, jelikož vyhrál 5:2, dvě branky ovšem vstřelil až do prázdné brány. Hned druhý den však Jihočeši padli na domácím ledě 0:3. Následovaly dva zápasy na ledě Slezanů, a ty vyšli týmu hostí na jedničku. Odvezl si odtud totiž dvě vítězství (2:1 a 4:3). Motor tedy mohl stvrdit svůj postup na domácím ledě, jenže to mu nevyšlo a padl 2:3. Čtvrtfinále tedy došlo až do šestého utkání, ve kterém vyhráli Jihočeši 4:1 a zajistili si postup do semifinále.

    Co se týče týmových statistik, tak Motoru se rozhodně daří. Ve vyřazovacích bojích si totiž vede nejlépe, pokud se zaměříme na oslabení. Dostal v nich totiž jen tři branky ze třiceti osmi možností. Celková úspěšnost je tedy 92,11% a Jihočeši tuto tabulku naprosto jasně ovládají! Také početní výhody Motoru se rozhodně zlepšili. Budějovičtí v nich dali devět branek a celkem je z toho úspěšnost 21,95%, což je třetí nejlepší číslo.

    Nejproduktivnější hráči v play off
    Zdeněk Doležal – 11 bodů (6+5)
    Václav Karabáček – 11 bodů (4+7)
    Cody Bradely – 9 bodů (2+7)
     
    VHK ROBE Vsetín

    Vsetín se nakonec umístil na druhé pozici Chance ligy. Celkem Valaši získali v pětapadesáti utkáních 112 bodů a na svého soupeře měli náskok šesti bodů. Doménou vsetínského týmu byla rozhodně jeho ofenzivní síla. Celkem totiž hráči z Valašska vstřelili 207 branek, což bylo druhé nejlepší číslo v lize, lépe na tom byla jen Jihlava, jež vstřelila o tři branky více. S obrannou činností je to o něco horší, protože Vsetín inkasoval celkem 150 gólů. Toto číslo ho řadilo na páté místo v této statistice.

    Co se týče týmových statistik patřil Vsetín rozhodně mezi ty lepší celky. Hodně se mu dařlo v přesilových hrách. Celkem jich totiž sehrál 261, nasázel v nich padesát čtyři branek a celková úspěšnost 20,69% ho poslala na druhé místo. Lepší početní výhody měla, možná trochu překvapivě, jen Třebíč. Ani hra v početní nevýhodě nebyla rozhodně slabinou Valachů. Celkem v nich inkasovali pětatřicet gólů, což je řadí na třetí místo.

    Nejproduktivnější hráči v základní části:
    Luboš Rob – 65 bodů (39+26)
    Antonín Pechanec – 64 bodů (21+43)
    Vít Jonák – 53 bodů (19+34)

    Vyřazovací boje

    Ve čtvrtfinále vyřazovacích bojů se Vsetín utkal s Prostějovem. První utkání se Valachům celkem povedlo, jelikož vyhráli 3:0. Další zápas měl mnohem těsnější průběh, ovšem Vsetín na svém ledě vyhrál 4:3 po prodloužení. Na hřišti Prostějova však přišla první porážka 3:4 po prodloužení. Vsetín však poté vyhrál a vypadalo to na pohodový postup. Zase tak jednoduché to však nebylo, jelikož Jestřábi vyhráli následné dvě utkání a poslali sérii do rozhodujícího sedmého utkání. To však Valaši opanovali a vyhráli 6:2, čímž si zajistili postup do semifinále.

    Týmové statistiky, které zdobily Vsetín, už rozhodně nejsou silnou stránkou tohoto týmu. V přesilových hrách dal jen pět branek, což dělá celkovou úspěšnost 11,63%. To je nejhorší číslo. Jestli mají ve vyřazovacích bojích Valaši velké nedostatky z pohledu týmových statistik, je to rozhodně hra v oslabení. To mají totiž jasně nejhorší, jelikož inkasovali třináct branek a úspěšnost je pouhých 68,29%. Nikdo nemá tato čísla horší.

    Nejproduktivnější hráči v play off:
    Jakub Teper – 8 bodů (2+6)
    Vojtěch Šilhavý – 6 bodů (4+2)
    David Březina – 6 bodů (4+2)
    Antonín Pechanec – 6 bodů (1+5)
     
    Dobrý dne, chtěla bych vás přivítat u dnešního čtvrtého semifinálového utkání mezi Českými Budějovicemi a Vsetínem. Budvar aréna bude jistě zaplněna do posledního místa. Zápas startuje v 17:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 4. Bradley (Karabáček, Pýcha), 8. Bradley (Z. Doležal, Karabáček), 38. Karabáček (Bradley, M. Jandus) – 13. Březina (J. Drtina), 18. Jonák (Mikuš), 28. Hryciow (Slováček, Pitule), 36. Rob (Karafiát)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Kutlák, Plášil, Pýcha, Pavlin, Vydarený, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Čermák, R. Přikryl, Babka – Beránek, Dančišin, Heřman – Doktor.
    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, J. Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Vávra, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Šilhavý, Březina – Karafiát, Pitule, Hořanský.

    Rozhodčí: Barek, Pilný – Kreuzer, Polonyij

    Diváci: 6421 (vyprodáno)
    Motor ČB 4 1 Vsetín
    #1 Pátek 15.03.2019 • 17:30
    Vsetín - Motor ČB 0:2
    #2 Sobota 16.03.2019 • 17:30
    Vsetín - Motor ČB 0:6
    #3 Úterý 19.03.2019 • 17:30
    Motor ČB - Vsetín 2:0
    #4 Středa 20.03.2019 • 17:30
    Motor ČB - Vsetín 3:4
    #5 Pátek 22.03.2019 • 17:30
    Vsetín - Motor ČB 0:2
    ocianews.com