Florida – Arizona 4:2 (kon.) | New Jersey – Boston 1:5 (kon.) | Carolina – Tampa 3:6 (kon.)
Montreal – NY Islanders 4:0 (kon.) | St. Louis – Detroit 5:2 (kon.) | Nashville – Pittsburgh 1:2 (0:1 po s.n.)
Dallas – Colorado 1:3 (kon.) | Chicago – Philadelphia 1:3 (kon.) | Calgary – Ottawa 5:1 (kon.)
Edmonton – Columbus 4:1 (kon.) | Vegas – Winnipeg 5:0 (kon.) | Los Angeles – San Jose 4:2 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
4:0 (1:0, 3:0, 0:0)
New York Islanders
Pátek 22.03.2019, 00:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    28:19 Jordan WEAL - 4:0
     
    28:19
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tohle je smršť Montrealu, který vede už o čtyři góly! Nate Thompson našel na modré čáře Jordieho Benna, který vystřelil a letící kotouč tečoval mimo Greissův dosah JORDAN WEAL – 4:0. Asistence: Jordie Benn a Nate Thompson.
    26:00 Jonathan DROUIN - 3:0
     
    26:00
    Montreal právě vstřelil branku!
    Sledovali jsme bláznivou pasáž hry, která vyvrcholila třetím gólem Montrealu! Hosté nejprve přestáli dvě tvrdé střely Webera a sami se vydali dopředu. Tutovku měl na holi opět Jordan Eberle, ale Price mu akrobaticky sebral snížení. A tak zase udeřilo na druhé straně. Domácí totiž nádherně sehráli rychlý protiútok. Na jeho začátku i konci byl JONATHAN DROUIN, který vyvezl puk z vlastního obranného pásma. Ten se pak k němu přes Kotkaniemiho a Armiu vrátil, útočník Canadiens už byl sám před Greissem, jehož obehrál kličkou do forhendu a zakončoval do odkryté klece. Asistence: Joel Armia a Jesperi Kotkaniemi.
    21:03 Shea WEBER - 2:0
     
    21:03
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují svůj náskok poměrně zvláštním gólem! Nejprve se za brankou ujal kotouče Jesperi Kotkaniemi, který si s ním vykroužil před Greisse a bekhendem trefil tyčku. Poté se černá pryž dostala na pravý kruh k SHEAOVI WEBEROVI. Ten vyslal tvrdou střelu na vzdálenější tyčku a zprvu si všichni mysleli, že rána domácího zadáka opět orazítkovala brankovou konstrukci. Kotouč se ale odrazil ven už od brankové sítě, což jeden z rozhodčích dobře viděl. Habs tedy vedou 2:0. Bez asistence.
    19:54 Joel ARMIA - 1:0
     
    19:54
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí stačili přesilovku využít a 6 sekund před přestávkou se ujímají vedení! Jonathan Drouin rozehrál od brankové čáry na Jordana Weala, který od pravého mantinelu posunul kotouč mezi kruhy, kde byl JOEL ARMIA. Ten dokázal využít minimálního prostoru od bránících hráčů ke střele a puk propadl Greissovi mezi tělem a pravou rukou až za brankovou čáru. Asistence: Jordan Weal a Jonathan Drouin.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 20. Armia (Weal, Drouin), 22. S. Weber, 26. Drouin (Armia, Kotkaniemi), 29. Weal (Jo. Benn, N. Thompson)


    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – S. Weber (C), Mete, Petry, Kulak, Folin, Jo. Benn – Gallagher (A), Danault, Tatar – A. Shaw, Domi, Lehkonen – Armia, Kotkaniemi, Drouin – Weal, N. Thompson, Byron (A).
    New York Islanders: Greiss (29. Lehner) – Mayfield, Leddy, Pulock, Pelech, D. Toews, Hickey – Eberle, Barzal, Lee (C) – Ladd, B. Nelson, Jo. Bailey (A) – Komarov, Fritz, Beauvillier – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

    Rozhodčí: Lee, O'Halloran – Alphonso, Nansen

    Diváci: 21 302
    thejrc.org