Florida – Arizona 4:2 (kon.) | New Jersey – Boston 1:5 (kon.) | Carolina – Tampa 3:6 (kon.)
Montreal – NY Islanders 4:0 (kon.) | St. Louis – Detroit 5:2 (kon.) | Nashville – Pittsburgh 1:2 (0:1 po s.n.)
Dallas – Colorado 1:3 (kon.) | Chicago – Philadelphia 1:3 (kon.) | Calgary – Ottawa 5:1 (kon.)
Edmonton – Columbus 4:1 (kon.) | Vegas – Winnipeg 5:0 (kon.) | Los Angeles – San Jose 4:2 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
4:0 (1:0, 3:0, 0:0)
New York Islanders
Pátek 22.03.2019, 00:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:14
    Hostující Matt Martin odchází do kabin. Podle údajů v zápise obdržel desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    57:31
    Oba hokejisté dostali pětiminutové tresty. Utkání pro ně tedy končí.
     
    57:31
    Thomas Hickey si počkal na Brendana Gallaghera! Ten si to nechtěl nechat líbit a je z toho bitka!
     
    55:04
    Prohřešek Andrewa Shawa byl klasifikován jako nedovolené bránění. Přesilovka Islanders začne po reklamní přestávce.
     
    55:04
    Andrew Shaw zničil tvrdým hitem Scotta Mayfielda! Hostující obránce zůstal tak 10 sekund ležet na ledě a teprve pak se pomalu zvednul a zamířil ke střídačce. Shaw bude za svůj zákrok vyloučen.
     
    46:47
    Neskutečné, co teď hosté nedali! Po přihrávce Cizikase měl před sebou Cal Clutterbuck už prakticky prázdnou branku, ale zblízka trefil pouze její tyčku! Následuje reklamní přestávka, Clutterbuck jen nevěřícně kroutí hlavou.
     
    44:11
    Ladd zavezl puk do útočného pásma po pravém křídle a našel před brankou Brocka Nelsona. Ten však zamířil jen do Price, který opět ukázal, že je pozičně vynikající!
     
    43:30
    Po střele Victora Meteho se puk odrazil od zadního mantinelu na pravý kruh, kde byl Brendan Gallagher. Lehner se s vypětím všech sil stačil proti jeho střele přesunout a vleže odolal i dorážce domácího útočníka!
     
    41:20
    Carey Price musel čelit dvěma po sobě jdoucím střelám od obránců Isles. Nejprve na něj pálil Pulock a hned po něm z druhé strany Pelech. Price ukázal svou kvalitu a druhou střelu zastavil lapačkou.
     
    35:19
    Domácí mohli přidat pátý gól! Proti byl Robin Lehner, který zasáhl proti střele Jordana Weala vyrážečkou!
     
    31:54
    Matt Martin zblízka neprotlačil puk za Careyho Price. Ten ho zastavil ještě před brankovou čarou. Následuje reklamní přestávka.
     
    28:19
    Hosté dělají změnu v brankovišti. Thomas Greiss odjel na střídačku a mezi tyčemi jej nahrazuje Robin Lehner.
    28:19 Jordan WEAL - 4:0
     
    28:19
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tohle je smršť Montrealu, který vede už o čtyři góly! Nate Thompson našel na modré čáře Jordieho Benna, který vystřelil a letící kotouč tečoval mimo Greissův dosah JORDAN WEAL – 4:0. Asistence: Jordie Benn a Nate Thompson.
    26:00 Jonathan DROUIN - 3:0
     
    26:00
    Montreal právě vstřelil branku!
    Sledovali jsme bláznivou pasáž hry, která vyvrcholila třetím gólem Montrealu! Hosté nejprve přestáli dvě tvrdé střely Webera a sami se vydali dopředu. Tutovku měl na holi opět Jordan Eberle, ale Price mu akrobaticky sebral snížení. A tak zase udeřilo na druhé straně. Domácí totiž nádherně sehráli rychlý protiútok. Na jeho začátku i konci byl JONATHAN DROUIN, který vyvezl puk z vlastního obranného pásma. Ten se pak k němu přes Kotkaniemiho a Armiu vrátil, útočník Canadiens už byl sám před Greissem, jehož obehrál kličkou do forhendu a zakončoval do odkryté klece. Asistence: Joel Armia a Jesperi Kotkaniemi.
     
    24:35
    Mohlo být sníženo! Myslím, že po ráně Jordana Eberleho zachránila Price tyčka!
     
    23:23
    Drtivý tlak Montrealu! Greiss se měl co ohánět, když musel likvidovat pokusy Paula Byrona či Victora Meteho. I s trochou štěstí si ale poradil!
    21:03 Shea WEBER - 2:0
     
    21:03
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují svůj náskok poměrně zvláštním gólem! Nejprve se za brankou ujal kotouče Jesperi Kotkaniemi, který si s ním vykroužil před Greisse a bekhendem trefil tyčku. Poté se černá pryž dostala na pravý kruh k SHEAOVI WEBEROVI. Ten vyslal tvrdou střelu na vzdálenější tyčku a zprvu si všichni mysleli, že rána domácího zadáka opět orazítkovala brankovou konstrukci. Kotouč se ale odrazil ven už od brankové sítě, což jeden z rozhodčích dobře viděl. Habs tedy vedou 2:0. Bez asistence.
    19:54 Joel ARMIA - 1:0
     
    19:54
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí stačili přesilovku využít a 6 sekund před přestávkou se ujímají vedení! Jonathan Drouin rozehrál od brankové čáry na Jordana Weala, který od pravého mantinelu posunul kotouč mezi kruhy, kde byl JOEL ARMIA. Ten dokázal využít minimálního prostoru od bránících hráčů ke střele a puk propadl Greissovi mezi tělem a pravou rukou až za brankovou čáru. Asistence: Jordan Weal a Jonathan Drouin.
     
    19:31
    Bude se ale znovu vylučovat na straně Islanders! Leo Komarov je potrestán za podražení.
     
    17:24
    Za nedovolené bránění je vyloučen hostující Brock Nelson. Canadiens si zahrají první přesilovku!
     
    08:35
    Na druhé straně se dostal za obranu Montrealu Nick Leddy. Své sólo nezakončil i proto, že ho Shea Weber zahákoval. Obránce Habs už míří na trestnou lavici.
     
    08:05
    V oslabení se řítil sám na Greisse Nate Thompson. Hostující brankář byl úspěšnější a uhájil svému týmu bezgólový stav!
     
    06:56
    Jeff Petry je vyloučen za krosček na Mathewa Barzala. Hosté si zahrají po reklamní přestávce přesilovku.
     
    03:44
    Tohle je obrovský tlak Habs! Po nahrávce Weala střílel z levého kruhu těsně vedle Victor Mete! Poté vyslal od pravého mantinelu dělovku Shea Weber, ten zase mířil moc vysoko.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 20. Armia (Weal, Drouin), 22. S. Weber, 26. Drouin (Armia, Kotkaniemi), 29. Weal (Jo. Benn, N. Thompson)


    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – S. Weber (C), Mete, Petry, Kulak, Folin, Jo. Benn – Gallagher (A), Danault, Tatar – A. Shaw, Domi, Lehkonen – Armia, Kotkaniemi, Drouin – Weal, N. Thompson, Byron (A).
    New York Islanders: Greiss (29. Lehner) – Mayfield, Leddy, Pulock, Pelech, D. Toews, Hickey – Eberle, Barzal, Lee (C) – Ladd, B. Nelson, Jo. Bailey (A) – Komarov, Fritz, Beauvillier – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

    Rozhodčí: Lee, O'Halloran – Alphonso, Nansen

    Diváci: 21 302
    thejrc.org