Florida – Arizona 4:2 (kon.) | New Jersey – Boston 1:5 (kon.) | Carolina – Tampa 3:6 (kon.)
Montreal – NY Islanders 4:0 (kon.) | St. Louis – Detroit 5:2 (kon.) | Nashville – Pittsburgh 1:2 (0:1 po s.n.)
Dallas – Colorado 1:3 (kon.) | Chicago – Philadelphia 1:3 (kon.) | Calgary – Ottawa 5:1 (kon.)
Edmonton – Columbus 4:1 (kon.) | Vegas – Winnipeg 5:0 (kon.) | Los Angeles – San Jose 4:2 (kon.)
po s.n. (0:1)
Nashville Predators
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Pittsburgh Penguins
Pátek 22.03.2019, 01:08 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Sidney CROSBY - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Pittsburgh Penguins.
    O jedinou branku se v samostatných nájezdech postaral SIDNEY CROSBY, který rychlou střelou zamířil mezi Rinneho betony. Hostující kapitán tak přerušil sérii tří porážek a naladil Penguins zpátky na vítěznou vlnu.
     
    64:53
    Jake Guentzel přihrál na levou stranu na Krise Letanga, který mu puk k levé tyči rychle vrátil. Ovšem prvně jmenovaný ve vyložené situaci selhal, když branku netrefil.
    56:59 Ryan ELLIS - 1:1
     
    56:59
    Nashville právě vstřelil branku!
    A opět zafungovalo pravidlo nedáš – dostaneš, tentokrát na druhé straně! RYAN ELLIS zkusil štěstí střelou z pravé strany, čímž nachytal hostujícího brankáře na švestkách. Matt Murray nechal místečko mezi rukou a tyčkou, právě tento prostor domácí obránce viděl a zamířil přesně. Bez asistence.
     
    55:40
    Střelou přes obránce z osy hrací plochy se prezentoval Patric Hörnqvist, jehož pokus mířil do protipohybu brankáře, ale Pekka Rinne znovu zareagoval. Poté ještě pálil Nick Bjugstad, ovšem domácí maskovaný muž byl znovu na správném místě.
     
    48:42
    Ve vlastním oslabení se hnal do samostatného úniku Viktor Arvidsson, který střelou švihem mířil k levé tyči. Jenže Matt Murray znovu zakročil a dál drží šanci na čistý štít.
     
    48:16
    O modré čáry vystřelil Kris Letang, jehož pokus v mezikruží tečoval Jake Guentzel. Ovšem kotouč po teči zamířil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    48:07
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Rocco Grimaldi – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:54
    Do útočného pásma vletěl Nick Bjugstad, jenž švihem vylekal finského brankáře. Pokus hostujícího hráče letěl jen těsně nad horní tyč a Pekka Rinne se stihl pouze přikrčit.
     
    43:50
    Matt Murray a ofenzivní obránce v brankovišti tentokrát čarovali! Tvrdou ránu po ledě vyslal P. K. Subban, jehož pokus vyrazil hostující brankář. K dorážce se probojoval ještě Nick Bonino, kterého v sedě vychytal na dvakrát Kris Letang.
     
    41:20
    Po odrazu se do branky cpal Mikael Granlund, jenž se dostal k dorážce. Ovšem hostující brankář odolal a puk schoval pod lapačku. Craig Smith přijel pozdě pomoci spoluhráči, a tak je stav zápasu stále stejný.
     
    35:07
    Z vrcholu levého kruhu vystřelil Roman Josi, jehož pokus hostujícímu brankáři vypadl před sebe. Na hranici brankoviště se nacházel Nick Bonino, který hledal spoluhráče u zadní tyče, ale v tomto prostoru se žádný hráč Predators nenacházel.
     
    33:38
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sidney Crosby – 2 min., podrážení).
     
    31:17
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Mikael Granlund – 2 min., hákování).
     
    30:46
    Cink! Dominik Simon našel lépe postaveného Jareda McCanna, který vystřelil z levého kruhu. Jeho pokus byl přizvednutý, takže Pekka Rinne se ocitl v roli diváka a sledoval, jak puk narazil do břevna.
     
    29:00
    Z pravého kruhu vyslal nepříjemný pokus Filip Forsberg, ovšem Matt Murray byl znovu na místě a zakončení k bližší tyči vyrazil. Puk se poté nacházel v předbrankovém prostoru, ale hostující brankář si i s dorážkou poradil.
     
    27:04
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Nick Bjugstad – 2 min., podrážení).
    25:57 Bryan RUST - 0:1
     
    25:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pravidlo nedáš – dostaneš opět zafungovalo na jedničku! Kyle Turris a Craig Smith ujeli do přečíslení, ovšem pokus druhého jmenovaného zlikvidoval lapačkou Matt Murray. Hra se velmi rychle otočila před druhou z branek, kde Kris Letang našel před brankou osamoceného BRYANA RUSTA, jenž si puk potáhl a bekhendem jej pak zasunul po ledě za bezmocného finského gólmana. Asistence: Kris Letang.
     
    24:25
    Mezi kruhy si najel nikým nehlídaný Phil Kessel, obávaný střelec mířil k pravé tyči, ovšem branku netrefil. Tohle ale byla další šance ke skórování, kterou Pittsburgh zahodil.
     
    18:16
    Po zaváhání na útočné modré čáře ujížděli tři hráči na jediného obránce! Celou situaci na sebe vzal Bryan Rust, jehož pokus kryl finský brankář, který si v sedě poradil i s následnou dorážkou stejného hostujícího útočníka.
     
    17:45
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Teddy Blueger – 2 min., podrážení).
     
    16:37
    Už to vypadalo, že Sidney Crosby vystřelí, ale opak se stal pravdou. Hostující kapitán zadovkou našel Jaka Guentzela, jehož pokus srazil před brankou do betonu brankáře Calle Järnkrok.
     
    11:08
    Po vyhraném vhazování se za puk dral Sidney Crosby, jenž přihrál před branku, kde kotouč trefil Bryana Rusta. Od něho černá guma zamířila na branku a otřela se o brankovou konstrukci.
     
    09:25
    Za domácí brankou výborně pracoval Bryan Rust, jenž našel nejlepšího střelce Penguins. Ovšem Jake Guentzel byl příliš blízko, a tak Pekka Rinne střelu k pravé tyči pokryl.
     
    05:10
    Jeden z domácích hráčů podklouzl, čehož mohl využít Phil Kessel. Obávaný střelec už neměl moc sil, a tak vystřelil z vrcholu pravého kruhu jen těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    04:11
    Drze přímo mezi obránce si to namířil Dominik Simon, jemuž se podařilo vystřelit, ale černá guma proletěla jen těsně vedle pravé tyče. Finský maskovaný muž se za zakončením pouze ohlédl.
     
    00:10
    Úvodní vhazování zápasu vyhrál Sidney Crosby, a tak měl mít Pittsburgh právo prvního útoku. Ovšem souboj u mantinelu vyhráli domácí, kteří vymysleli přihrávku před branku, kam si najel Viktor Arvidsson. Jeho pokus z bezprostřední blízkosti zlikvidoval Matt Murray.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 57. Ellis – 26. Rust (Letang), rozh. náj. Crosby

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Ryan Johansen (NSH)
    0:0   Phil Kessel (PIT)
    2. série:
    0:0   Ryan Ellis (NSH)
    0:1   Sidney Crosby (PIT)
    3. série:
    0:1   Brian Boyle (NSH)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis (A), Josi (C), P. K. Subban, Ekholm, Y. Weber, Irwin – Arvidsson, Johansen (A), F. Forsberg – Simmonds, Bonino, Mikael Granlund – C. Smith, Sissons, Järnkrok – Grimaldi, Turris, B. Boyle.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Blueger, McCann – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen (A), A. Johnson.

    Rozhodčí: Charron, Dwyer – Mach, Gawryletz

    Diváci: 17 729
    bahis siteleri