Bulharsko – Černá Hora 1:1 (kon.) | Anglie – Česko 5:0 (kon.) | Lucembursko – Litva 2:1 (kon.)
Portugalsko – Ukrajina 0:0 (kon.) | Albánie – Turecko 0:2 (kon.) | Andorra – Island 0:2 (kon.)
Moldavsko – Francie 1:4 (kon.)
konec
Portugalsko
0:0 (0:0)
Ukrajina
Pátek 22.03.2019, 20:45 • Estádio da Luz, Lisabon • Kvalifikace ME • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:44:09)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 4:1. Rohy: 18:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:14.
     
    Je dobojováno! Portugalsko herně potvrdilo roli favorita a prakticky po celých devadesát minut útočilo. Na druhou stranu nevymýšlelo nic konstruktivního, téměř všechny akce končily centrovanými balóny, které neomylně likvidovala ukrajinská obrana v čele s brankářem Pjatovem. Vrcholem všeho byla tristní bilance rohových kopů. Portugalci jich měli osmnáct, ale nevytvořili si z nich jedinou pořádnou šanci. Bezesporu nejlepším mužem na hřišti byl hostující gólman, jenž neomylně vychytal všech osm střel mířících mezi tři tyče a málem byl svědkem nečekaného gólu na opačném konci hřiště, kde měl vítěznou trefu na noze Mores. Tutovku z dorážky ale spálil a utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Své bohaté zkušenosti prodal Pepe, který přes sebe nepustil průnikovou přihrávku za portugalskou obranu. Domácí mají čas na poslední útočnou akci.
     
    90+3
    Domácí nevymýšlejí nic konstruktivního a neúnavně produkující jeden centr za druhým. Ukrajinci si mohou oddechnout po útočném faulu Sousy na Kryvcova.
     
    90+2
    Karavajev vůbec nevyskakoval s Ronaldem, který se vyšrouboval do vzduchu za nákopem z osy hřiště. Nedůraznou střelu z úrovně pravé tyče Pjatov vyřešil i v tomto případě.
     
    90+1
    Utkání vrcholí. Nad rámec druhého poločasu jsou přidány čtyři minuty.
     
    90
    Cancelův centr zlikvidovali hostující obránci jen částečně. Míče se ještě zmocnil Dyego Sousa, který vypálil přes Kryvcova, ale Pjatov si i v tomto případě zkušeně poradil.
     
    89
    A ještě jeden odvrácený centr. Balón tentokrát zastavil Carvalho a z dvaceti metrů vystřelil ze svého pohledu vedle pravé tyče.
     
    88
    Andrij Pjatov si opět řekl o cenu pro nejlepšího hráče zápasu. Už poněkolikáté výborně přečetl výborný centr a nepustil ho k jeho adresátovi.
     
    87
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Jevhen Konopljanka, přichází Vitalij Bujalskij.
     
    87
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází João Moutinho, přichází João Mário.
     
    86
    A dočkáme se i premiérové žluté karty. Rafa Silva pádil do rychlého protiútoku, čemuž jasným faulem ve středovém kruhu zamezil Stěpaněnko.
    85. Jevhen Konopljanka (UKR), Júnior Moraes (UKR)
     
    85
    Málem tu byl velký šok pro Portugalce, kteří poprvé čelili nemalé šanci! Volný Konopljanka si navedl míč na pravačku a zpoza vápna vypálil. Patrício vyrazil míč přesně na Moraese, jenž z dorážky trestuhodně přestřelil!
     
    83
    Dobrou minutu Ukrajinci rozehrávají z vlastní obrany a malinko brnkaní na nervy domácích fanoušků, kteří mají daleko ke spokojenosti.
     
    82
    Bernardo Silva to nekopl vůbec špatně. Svým centrem našel neuhlídaného Dyega Sousu, za jehož hlavičkou musel Pjatov skákat k pravé tyči.
     
    81
    A aby toho nebylo málo, tak tu máme i osmnáctý portugalský roh. Hodně ambiciózní tečovanou střelou z dálky ho získal Cristiano Ronaldo.

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   86. Stěpaněnko (UKR)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 4:1. Rohy: 18:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:14.
    Portugalsko: Patrício – Cancelo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Neves (62. R. Silva), W. Carvalho, Moutinho (87. Mário) – B. Silva, André Silva (73. Dyego Sousa), Ronaldo (C).
    Náhradníci: Beto, J. Sá – Félix, Pizzi, J. Fonte, Diogo Jota, Mário, R. Pereira, Rui, Semedo, R. Silva, Dyego Sousa.

    Ukrajina: Pjatov (C) – O. Karavajev, Kryvcov, Matvijenko, Mykolenko – Marlos (67. Cygankov), Malinovskyj, Stěpaněnko, Zinčenko, Konopljanka (87. Bujalskij) – Jaremčuk (76. Júnior Moraes).
    Náhradníci: Bojko, Lunin – Bezus, Burda, Butko, Bujalskij, V. Kravec, Júnior Moraes, Šaparenko, Sobol, Sydorčuk, Cygankov.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore (všichni FRA)
    thejrc.org