Florida – Arizona 4:2 (kon.) | New Jersey – Boston 1:5 (kon.) | Carolina – Tampa 3:6 (kon.)
Montreal – NY Islanders 4:0 (kon.) | St. Louis – Detroit 5:2 (kon.) | Nashville – Pittsburgh 1:2 (0:1 po s.n.)
Dallas – Colorado 1:3 (kon.) | Chicago – Philadelphia 1:3 (kon.) | Calgary – Ottawa 5:1 (kon.)
Edmonton – Columbus 4:1 (kon.) | Vegas – Winnipeg 5:0 (kon.) | Los Angeles – San Jose 4:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
0:2 (0:0, 0:2, 0:0) Stav série: 1:4
Banes Motor České Budějovice
Pátek 22.03.2019, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Play-off Chance ligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den ze Vsetína, kde dnes bude pokračovat semifinálová série mezi Jihočechy a Valachy. České Budějovice se dnes na Lapači pokusí využít druhý mečbol, který by jim přinesl postup do vytoužené baráže. Vsetínští ovšem po vybojovaném vítězství v Budvar aréně nehodlají nic vzdávat a před natřískaným Lapačem se budou snažit vrátit sérii zpět do jihočeské metropole, kde by se zelenožlutí mohli pokoušet o senzační srovnání nepříznivého stavu série. Nebudeme však předbíhat, nyní je před námi páté utkání a faktem zůstává, že Motor má na postup do baráže další dva pokusy.
     
    ČEZ Motor České Budějovice:

    Jihočeši začali sérii přímo skvostně, když na vsetínském Lapači zcela ignorovali výhodu domácího prostředí pro Valachy a ve dvou zápasech domácí tým vynulovali. Série se za stavu 2:0 a skóre 8:0 po dvou střetnutích stěhovala na jih Čech. Budvar aréna byla svědkem vypjatého třetího utkání, ve kterém se Motor mohl přiblížit k zisku prvního mečbolu, a tak se také stalo. Trpělivou hrou České Budějovice opět dokráčely k vítězství, když rozhodnutí obstaral Václav Karabáček.

    Ve čtvrtém utkání mohl Motor sérii ukončit a navzdory předpokladům udělat ze semifinále jednoznačnou záležitost. Původně se zdálo, že se to Prospalovým svěřencům opravdu povede, zvlášť když už na začátku utkání využil přesilovou hru Cody Bradley, aby se krátce na to prosadil podruhé. Jenže Vsetín se zmátořil a zásluhou Davida Březiny ukončil střelecké trápení. Do první třetiny pak zelenožlutí srovnali a skóre otočili. Motor už v závěru marně obléhal Gábovu svatyni, čtvrtý zápas ztratil a musel se znovu vydat na cestu do Vsetína.

    České Budějovice pravděpodobně pošlou do branky Petra Kváču, čímž by dodrželi pravidelnou rotaci ve svém brankovišti, právě Kváča momentálně vládne brankářským statistikám play-off s úžasnou úspěšností zákroků na úrovni 95,31 %. Produktivita Motoru stojí ve vyřazovací části na třetí formaci, kterou táhne Václav Karabáček (5+9) společně se svými parťáky z formace Codym Bradleyem (4+8) a Zdeňkem Doležalem (6+6), ovšem v případě posledně jmenovaného si nemůžeme být jistí jeho startem v utkání na Lapači, neboť v posledním zápase si přivodil zranění a utkání nedohrál. Obranné řády pak plně stojí na zkušeném kapitánovi Motoru Zdeňku Kutlákovi (1+6).
     
    VHK ROBE Vsetín:

    Vsetínu zpočátku semifinálové série zvlhl střelný prach a Valaši se za žádnou cenu nemohli dostat do herní pohody. Původně druhý nejproduktivnější útok základní části se proti Motoru prosadil až ve čtvrtém zápase. Naděje Valachů vzkřísil David Březina, jenž je s pěti trefami nejlepším střelcem Vsetína v play-off. Valaši však v Českých Budějovicích předvedli obrovskou vnitřní sílu, když ani za stavu 0:3 na série nezabalili čtvrtý zápas, který se pro ně nevyvíjel vůbec dobře. Vsetín skóre otočil a srdnatým výkonem v závěru dokráčel k prvnímu triumfu v sérii. Antonín Pechanec, jenž se svými šesti kanadskými body patří mezi nejproduktivnější hráče Vsetína v play-off, doufá, že jeho tým našel ztracenou pohodu a Motor ještě potrápí: "Snažíme se na každý zápas připravovat stejně. Bohužel i takové je play-off, že vám někdy nejde vůbec nic, ale na to se nesmí člověk příliš ohlížet. My jsme věděli, že potřebujeme čtyři vítězství, jedno už máme a za dalšími si půjdeme. Uděláme všechno pro to, abychom tuto sérii prodloužili co nejvíc to půjde."

    Nejproduktivnějším hráčem Vsetína v play-off je však obránce Jakub Teper, příkladný bojovník zaznamenal již osm kanadských bodů. V brankovišti se podobně jako u Motoru maskovaní muži protáčí, ovšem po vydřeném vítězství na jihu Čech se jeví jako pravděpodobný opětovný start Davida Gáby. Vsetín se vrací na domácí Lapač a tentokrát touží České Budějovice před vlastními diváky porazit, povede se mu zdramatizovat sérii?
     
    Čtvrté utkání semifinálové série:

    ČESKÉ BUDĚJOVICE – VSETÍN 3:4 (2:2, 1:2, 0:0)

    Branky a nahrávky: 4. Bradley (Karabáček, Pýcha), 8. Bradley (Z. Doležal, Karabáček), 38. Karabáček (Bradley, M. Jandus) – 13. Březina (J. Drtina), 18. Jonák (Mikuš), 28. Hryciow (Slováček, Pitule), 36. Rob (Karafiát). Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6421 (vyprodáno). Střely na branku: 46:17. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:4, 3:4.

    Zaznělo po zápase:

    Václav Prospal (trenér, České Budějovice):
    Takhle jsme si průběh zápasu nepředstavovali. Vedli jsme 2:0, ale pár minut poté jsme úplně přestali hrát. To samé se nám stalo i na začátku druhé třetiny. Hrajeme se silným soupeřem, série se vrací do Vsetína. Víc bych utkání rozebírat nechtěl.

    Antonín Pechanec (útočník, Vsetín):
    Do zápasu jsme šli s tím, že chceme za každou cenu vrátit sérii na Lapači. Začátek nám bohužel nevyšel, ale pak jsme dali gól a konečně jsme prolomili smůlu v koncovce. Myslím si, že jsme si šli celých šedesát minut za svým cílem a zaslouženě jsme vyhráli.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, J. Drtina, Hryciow, Teper, Frolo, Jeřábek, Jenáček – Karafiát, Kucharczyk (A), Rác – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Šilhavý, Březina – Vávra, Pitule, Vítek.

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Vydarený (A), M. Jandus, Kutlák (C), Plášil, Pýcha, Pavlin, Kachyňa – Čermák (A), R. Přikryl, Heřman – P. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Babka – Beránek, Dančišin, Doktor.

    Rozhodčí: Wagner, Souček – Bosák, Maštalíř.
     
    Z útrob hostující kabiny přicházejí na ledovou plochu hráči českobudějovického Motoru.
     
    Domácí Vsetín tradičně nastupuje za doprovodu klubové hymny a světelné show, domácí fanoušci chtějí věřit, že dnes svou hymnu nezpívají v letošní sezoně naposledy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Páté semifinále mezi Vsetínem a Motorem bylo odstartováno, na úvodním vhazování úspěšnější hostující Přikryl.
     
    00:33
    Vsetínští se snaží napadat v útočném pásmu rozehrávku hostů, ti ale zatím souboje u mantinelu ustávají.
     
    01:13
    Druhá útočná formace Motoru již operuje v obranném pásmu Vsetína, ke střele se dostal Endál, ovšem Gába úspěšně zasáhl.
     
    01:48
    Valaši nyní znemožnili Motoru úspěšný přechod přes střední pásmo, kotouč končí mimo ledovou plochu.
     
    02:00
    Karabáček hledal cesty k průniků na obranné území domácích, při přechodu modré hranice byl však pro postavení mimo hru zastaven.
     
    02:09
    Vydarený nahodil kotouč, který se od zadního mantinelu ve vsetínské obranné třetině odrazil přímo na hůl Dančišina, ten se octl ve výhodné střelecké pozici, ale z voleje vsetínskou branku minul.
     
    02:46
    Vsetínský Karafiát po delší době otočil hru, ovšem jeho střela byla bránícím hráčem hostů zblokována, puk však doputoval k brankáři Kváčovi, který pro jistotu hru přerušil.
     
    03:00
    Vsetínské první formaci se nepodařilo usadit v útočném pásmu a hosté posouvají kotouč zpět do středu hřiště.
     
    03:37
    Po souboji s Kucharczykem zůstal za vsetínskou brankou ležet Heřman, Valaši mezitím zakládali útočnou akci, ale rozhodčí pro jistotu hru přerušil. Zdá se, že českobudějovickému útočníkovi vůbec nic není.
     
    03:52
    Vsetínští si nyní nerozuměli při rozehrávce a Novák zkusil na slepo namířit kotouč na Gábu, ten puk přikryl pod svou rukavici.
     
    04:18
    Zakázané uvolnění Motoru.
     
    04:18
    Vzájemné vyloučení na obou stranách, za Vsetín Antonín Pechanec – dvě minuty hrubost, stejný trest také pro hostujícího Davida Gilberta.
     
    04:30
    Rob si najížděl do slibné střelecké pozice na levém kruhu, Kváča ovšem pohotově zasáhl lapačkou a jeho neprůstřelnost v této sérii trvá i nadále.
     
    05:04
    Po přihrávce Janduse vypálil z levého kruhu Karabáček, Gába jeho střelu nedokázal udržet, ale vsetínskému brankáři pomohli obránci, kteří uklidili kotouč do bezpečí.
     
    06:02
    Karabáček znovu v akci a znovu jej Gába vychytal.
     
    06:18
    Oba celky v plném počtu.
     
    06:51
    Motor zvýšil útočnou aktivitu a k nebezpečné ráně se dostál Endál, branku minul.
     
    06:54
    Endál nyní zůstal na ledě ležet otřesen po souboji se vsetínským hráčem, domácí reklamují, že urostlému útočníkovi z Českých Budějovic nic neudělali, přesto budou pykat. dvě minuty za sekání pro Tomáše Frola. Vsetínští hráči si to ještě s Endálem rázně vyříkávají.
     
    07:05
    Valaši se ihned osvobozují.
     
    07:20
    Znovu letí kotouč až ke Kváčovi zásluhou Jeřábka.
     
    07:45
    Po přihrávce Kutláka nahazoval kotouč na branku Pýcha, před Gábou byl dobře postavený Karabáček, ovšem vsetínský brankář si puk našel a domácí následně dokázali vyhodit.
     
    08:25
    Vsetínští opět vystihli rodící se kombinaci Motoru, tentokrát domácí tým osvobodil Kucharczyk.
     
    08:33
    Motor nepřesný v rozehrávce, píská se zakázané uvolnění.
     
    08:52
    Dvě vteřiny před návratem vsetínského Frola na led je vyloučen hráč Českých Budějovic, konkrétně Roman Přikryl – dvě minuty podrážení.
     
    08:54
    Vsetín komplet a za vlastní brankou zahájí početní výhodu.
     
    09:38
    Rác poslal kotouč na levý kruh Karafiátovi, jenž zamířil na českobudějovickou branku, jeho rána však skončila nad.
     
    09:48
    Vsetínská přesilovka končí. Před Kváčou se nyní strhla mela a rozhodčí nehodlají nic podcenit a pravice obou hlavních arbitrů jsou zdvižené. Za Vsetín putuje na trestnou lavici Jiří Karafiát – dvě minuty hrubost s Romanem Rácem – dvě minuty hrubost. Za hosty míří na lavici hanby Martin Beránek – dvě minuty hrubost. Hrát se bude ve čtyrech na obou stranách.
     
    10:01
    Nyní nepovedená rozehrávka Vsetína, rozhodčí pískají zakázané uvolnění a hra se stěhuje před Gábu.
     
    10:19
    Vsetínskému obránci Drtinovi nyní odjel kotouč z čepele a z toho mohl těžit Cody Bradley, jenže nejspíš netušil, že před ním už je pouze brankář Gába a snažil se vylepšit pozici pro svého spoluhráče, to už si však bránící Drtina pohlídal a slibná možnost pro České Budějovice byla tatam.
     
    10:52
    Motor v plném počtu, startuje jeho zkrácená přesilová hra.
     
    11:11
    Gábovu pozornost nyní prověřil Novák, vsetínský brankář opět úspěšně zasáhl.
     
    11:30
    Motor svírá Valachy v obranném pásmu, Endál se vyhl bránícímu Jeřábkovi a zkusil to prudkým bekhendem, Gába si připsal další úspěšný zákrok.
     
    11:48
    Vsetín kompletní, Jihočeši jsou však nadále s kotoučem usazeni v útočném pásmu.
     
    12:13
    Přesilová hra pro Vsetín, hostující Martin Heřman při rozehrávce fauloval vsetínského Hryciowa a odsedí si dvě minuty za napadení.
     
    12:35
    Karafiátovi přeskočil kotouč hokejku a Vsetínští musejí pro puk znovu až do obranného pásma.
     
    12:59
    Vsetín znovu vlastní vinou přichází o postavení v útočném pásmu.
     
    13:29
    Valachům se v přesilové hře nedaří, další jejich snahu přerušil Dančišin a vyhazuje kotouč.
     
    13:59
    Rob nyní poslal kotouč na modrou čáru, odkud napřáhl Teper, Kváča měl však na jeho ránu dobrý výhled a ukryl ji ve své lapačce.
     
    14:02
    Ani tentokrát Vsetín svou přesilovou hru nedohraje, dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Vojtěch Šilhavý, po jedenácti vteřinách odstartuje přesilová hra Motoru.
     
    14:13
    Hosté v plném počtu.
     
    14:20
    Na úvod přesilovky Motoru se však ve slibné pozici octl Pitule, když zpracoval kotouč a snažil se jej procpat za Kváču, vsetínský útočník však skulinu hledal marně!
     
    15:03
    Ránu hostujícího Pýchy zablokoval Vítek a následně kotouč vyhodil.
     
    15:18
    Krušné chvíle pro Vsetín, domácí Mikuš fasuje dvě minuty za podrážení a Jihočeši si po dobu čtyřiačtyřiceti vteřin zahrají v pěti proti třem.
     
    15:53
    Karabáčkovi střela z pravého kruhu vůbec nesedla a ke kotouči se dostal Frolo, jenž nadvakrát osvobozuje Vsetín.
     
    16:02
    Valaši ve čtyrech.
     
    16:44
    Endálovu přihrávku zpracoval Pavlin a okamžitě pálil, Gába se stačil včas přesunou a střelu hostujícího beka zkrotil ve své výstroji.
     
    17:03
    Vsetín se zatím brání statečně, další vyhození domácích obstaral Kopta.
     
    17:18
    V poslední vteřině přesilové hry to zkusil střelou z ostrého úhlu Babka, trefil však pouze Gábovo rameno, mezitím jsou Vsetínští v plném počtu.
     
    17:27
    Vydarený nyní našel ve skvěle střelecké pozici Heřmana, ten vypálil z voleje a zdá se, že českobudějovický útočník trefil tyč!
     
    17:38
    Z protiútoku zahrozil slibnou střelou z pravého kruhu Kucharczyk, ovšem i Kváča nadále drží stoprocentní úspěšnost.
     
    18:00
    Jonák se nyní pral o svůj prostor v útočném pásmu, z jeho boje se snažil vytěžit Pechanec, jenž vyslal od mantinelu nenápadnou střelu na českobudějovickou branku, Kváča se však nachytat nenechal.
     
    18:03
    Série vyloučení nadále pokračuje, v dnešním utkání se jedná již o 11. prohřešek proti pravidlům. Přesilovou hru bude hrát Vsetín, neboť David Gilbert se provinil nedovoleným bráněním.
     
    18:25
    Teperova střela sražena do ochranné sítě, bránící čtveřice Motoru vystřídá a vhazovat se bude po levici brankáře Kváči.
     
    18:33
    Vsetín se snaží o střeleckou aktivitu, ale jeho pokusy jsou úspěšně blokovány bránícími hráči Motoru.
     
    18:40
    Motor se osvobozuje, Valachům s rozehrávkou pomůže brankář Gába.
     
    19:22
    Vsetínští znovu usazení před Gábou.
     
    19:39
    Robova střela opět zblokována a Dančišin vyhazuje.
     
    20:00
    České Budějovice se na začátku druhé třetiny budou znovu bránit, dvě minuty za podrážení fasuje Žiga Pavlin.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina pátého utkání mezi Vsetínem a Českými Budějovicemi je minulostí. Na otevření brankového účtu zápasu čekali přítomní diváci marně, ovšem s vyloučeními se roztrhl pytel, když hlavní rozhodčí rozdali celkem 12 trestů. Více ze hry měl v počátku utkání hostující Motor, ovšem vsetínský brankář Gába si se střelecky aktivním hosty dokázal poradit. Vsetínští výrazně nezaostávali, ale jejich kombinace do výhodných střeleckých pozic nevedli a když už, stál na místě připravený Kváča, jenž v této sérii ještě překonán nebyl. Prostřední dějství zahájí Valaši v početní výhod, ovšem tato herní disciplína se jim zatím nedaří. Zda se to zelenožlutým podaří zlomit, budete moct sledovat od 18:31.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vsetín zahajuje druhou třetinu v početní výhodě.
     
    20:36
    Přikryl vystihl kombinaci Valachů a v poklidu vyvezl kotouč do útočného pásma, aby umožnil svým spoluhráčům vystřídat.
     
    20:52
    Před Kváčou se znovu strhla potyčka, ovšem tentokrát rozhodčí nevylučují.
     
    21:29
    Vsetínu se opět v přesilové hře nedaří, Čermák hledal Beránka, ovšem hostující mladík zakončit nestačil.
     
    21:43
    Tribuny se nyní zlobí, protože rozhodčí nechali hru hrát i přes posunutou brankovou konstrukci domácích, vteřinky z přesilové hry tak Vsetínu zmizely a vhazuje se před Gábou.
     
    22:00
    Motor už hraje v plném počtu.
     
    22:38
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu, oba celky zlobí nepřesnosti v přihrávkách.
     
    23:04
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor otevírá skóre zápasu! Když jsem mluvil o nepřesnostech, tak ty nyní sehrály důležitou roli při zrození úvodní branky utkání. Přihrávka od Babky se zasekla mezi bruslemi vsetínských obránců, ovšem kotouč se tak šťastně odrazil na hůl CODYHO BRADLEYHO, že už měl před sebou pouze vsetínského brankáře Gábu, ten si na kotouč sáhl, ale puk nedokázal vytěsnit mimo svou branku a ten tak doplachtil tam, kde ho střelec chtěl mít. Asistence: Jakub Babka.
    23:04 Cody BRADLEY - 0:1
     
    24:19
    Úvodní branka pořádné promazala hostující Motor, ten je nyní mimořádně aktivní v útočném pásmu a Gába se musel mít znovu na pozoru před nebezpečnou střelou Karabáčka.
     
    24:56
    Vsetín si zahraje další přesilovou hru, zcela zbytečným faulem se v útočném pásmu prezentoval René Vydarený a inkasuje dvě minuty za podrážení.
     
    25:17
    Valachům se však znovu nedaří přejít přes modrou čáru a Motor zatím oslabení zvládá.
     
    25:34
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se prosazuje ve vlastním oslabení! Vsetínští obránci tak dlouho váhali s rozehrávkou, až se do toho vložil Dančišin a nasměroval přihrávku na MARTINA BERÁNKA, jenž svižnou střelou propálil Gábu mezi betony. Asistence: Milan Dančišin.
    25:34 Martin BERÁNEK - 0:2
     
    26:35
    Vsetínští se až nyní dostali ke kombinaci v útočném pásmu, ovšem se střelou zelenožlutí váhají.
     
    26:51
    Motor se dokázal osvobodit.
     
    26:56
    Hosté v plném počtu.
     
    27:16
    Vsetín se na domácím ledě znovu nemůže dostat do herní pohody, která ho na Lapači provázela po většinu sezony. Domácím nejdou přesilovky a nedostávají se do střeleckých příležitosti. Motor nyní navíc má a nadále hraje svou taktickou hru.
     
    27:40
    Lukáš Endál byl blízko třetí brance, jeho střelu zastavila tyč!
     
    28:37
    David Vítek ujížděl do slibné pozice, byl však nedovoleně zastaven Žigou Pavlinem, jenž míří na trestnou lavici za podrážení.
     
    29:06
    Teperova střela byla sražena, ovšem kotouč se dostal k Pechancovi a ten okamžitě vypálil, kotouč už plachtil do českobudějovické branky, ovšem díky obrovskému štěstí Jihočechů zamířil těsně mimo! Někteří vsetínští fanoušci už se radovali leč opět marně.
     
    29:52
    Vsetínští svírali Jihočechy v obranném pásmu, ale nyní se hra přesune do středního pásma, protože od jednoho ze vsetínských hráčů se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    30:07
    Opět vidíme velkou devízu v defenzivních řadách Motoru, hostující obránci jsou schopni velké množství střel zblokovat, čímž prohlubují frustraci Vsetínských nyní konkrétně Karafiáta.
     
    30:13
    Motoru se nyní daří kouskovat hru, což mu při oslabení maximálně vyhovuje.
     
    30:16
    Drtinovo nahození od modré čáry pohodlně zastavil Kváča, znovu se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    30:28
    Nyní se po dalším neúspěšném pokusu Karafiáta daří Jihočechům vyhodit.
     
    30:46
    Kucharczyk poslal přihrávku přes šíří pásma Rácovi, ten napřáhl, ale místo v brance Petra Kváči nenašel, českobudějovický brankář opět úspěšně zasáhl.
     
    30:51
    Další zblokovaná střela Vsetína, tentokrát kroutí hlavou Hryciow.
     
    31:54
    Vsetínským už se smůla lepší na hokejky, Šilhavý nyní vedl přečíslení 3 na 1, ovšem kotouč jej vůbec neposlechl a z hole Šilhavého neputoval ani pokus o přihrávku.
     
    32:45
    Vsetínským nelze upřít snaha, hráči v zelenožlutých dresech se nadále snaží hledat cesty vedoucí ke kontaktní brance, ovšem defenzíva Motoru je v pohotovosti a příliš prostoru ke kreativitě domácím nenabízí.
     
    32:56
    Hra je nadále hodně kouskovaná, nyní se píská ofsajd Motoru.
     
    33:41
    Domácí fanoušci se snaží nadále nahecovat své borce k boji, ovšem Vsetínští stále marně hledají cesty ke Kváčovi.
     
    34:25
    Březina nyní nahodil kotouč na českobudějovickou branku a Kváča byl nyní mírně dezorientovaný, toho však nevyužil Kopta ani Šilhavý, následná rána Mikuše byla sražena mimo.
     
    35:13
    Karabáček v další ze svých mnoha individuálních akcí tentokrát branku minul.
     
    35:50
    Po střele Roba opět úspěšně zasahuje Kváča, jenž s kotoučem odjíždí do rohu pásma a nechává skrumáž před svou klecí, aby si vše vyříkali hráči sami.
     
    36:31
    Vsetín dostane další možnost početní výhody, opět útočný faul Motoru tentokrát v podání Codyho Bradleyho, jenž fasuje dvě minuty za sekání.
     
    36:56
    Vsetínští se ovšem vlastní vinou nyní dvakrát vyhnali z útočného pásma, Kváča zatím zasahovat nemusel.
     
    37:13
    Karafiát ve slibné pozici mezi kruhy, ovšem ke své smůle trefil pouze clonícího Ráce.
     
    37:36
    Drtina napřáhl k prudké ráně na modré čáře, trefil však pouze hůl bránícího Kutláka a Motor se osvobozuje.
     
    38:23
    Pohlednou kombinaci Vsetína zakončoval střelou z první Teper, ovšem Kváča opět úspěšný a v brankovišti svého týmu vytváří velkou jistotu.
     
    38:31
    Motor hraje v plném počtu.
     
    39:24
    Jihočeši se snaží druhou třetinu dohrát v obranném pásmu Vsetína.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství ovládl českobudějovický Motor a po brankách Bradleyho a Beránka je jen jednu třetinu od vytouženého postupu do baráže. Vsetínští měli k dispozici čtyři početní výhody, ovšem ani jedinou nedokázali využít, ba naopak druhou branku inkasovali z hole Beránka právě ve vlastní početní výhodě. Vsetínu se lepí na hokejky smůla, jejich snaha už je ovlivněna tíhou okamžiku a k tomu všemu spolehlivě chytá brankář Kváča. Naopak Motor opět dodržuje nastavenou taktiku, nepouští Valachy do smrtících protiútoků a dokáže zatopit domácí obraně. Pokud Vsetínští nedokáží do třetí třetiny přijít s řešením, bude to nejspíš jejich poslední perioda v letošní sezoně. Závěrečná pasáž hry startuje na vsetínském Lapači v 19:25.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Po delší době si přesilovou hru zahrají Jihočeši, dvě minuty za sekání tak zní verdikt pro Petera Mikuše.
     
    40:33
    Vsetín se osvobozuje.
     
    41:30
    Bradley obkroužil s kotoučem obranné pásmo Valachů, aby jej nasměroval do slibné pozice Pavlinovi, jeho střelu z otočky Gába kryje.
     
    42:05
    Bradley tentokrát vyzval ke střele Babku i jeho ránu vsetínský brankář zlikvidoval.
     
    42:08
    Oddechový čas pro domácí.
     
    42:22
    Po odpálení kotouče na zakázané uvolnění dává Dopita svým svěřencům vydechnout oddechovým časem.
     
    42:52
    Branka Motoru vypadla ze svého postavení, mezitím se Vsetín snažil kombinovat.
     
    43:36
    Vsetínští se snaží napadat hluboko v útočném pásmu a daří se jim kazit rozehrávku Motoru.
     
    44:03
    Motor se osvobodil jen díky zakázanému uvolnění.
     
    44:03
    Trenéři Motoru ovšem nyní takticky zdržují hru, aby dali čas svým svěřencům oddechnout. Rozhodčí ovšem nyní už ztrácí nervy a napomíná hosty, že jsou na hranici zdržování.
     
    44:37
    Vsetínští se snaží vstřelit alespoň branku, ovšem jejich střely ke Kváčovi ani nedoletí, nyní to zkoušel Rob, jeho nahození Kváča srazil do ochranné sítě a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    45:12
    Nyní ovšem ve vsetínském pásmu operoval Přikryl a další vteřiny uběhly.
     
    45:40
    Zakázané uvolnění Motoru – Valaši se snaží ještě zabrat.
     
    45:58
    Nyní se ovšem nepodařilo ideálně přihrát Jeřábkovi a kotouč končí na zakázaném uvolnění.
     
    46:17
    Českobudějovický Bradley sekl do vsetínského brankáře a okamžitě se musel v pěstním souboji bránit odvetě v podání Jeřábka. Oba borci už míří na trestnou lavici.
     
    46:17
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Radek Jeřábek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Cody Bradley – 2 min., hrubost + 2 min., sekání).
     
    46:23
    Po přihrávce Pechance napřáhl Mikuš, ovšem Kváča měl luxusní výhled na kotouč a bez větších problémů jej ukryl ve své výstroji.
     
    46:59
    Jonák se nyní snažil do tutové příležitosti předložit Březinovi, ale i tato finální přihrávka byla zablokována hostujícím obráncem.
     
    47:14
    Motoru se podařilo vyhodit.
     
    48:18
    Vsetínští vytrvale kombinovali, ale další v pořadí již desátou přesilovou hru nedokázali využít.
     
    49:14
    Vsetínští fanoušci vytrvale povzbuzují svůj tým a i za nepříznivého stavu si snaží dnešní hokej užívat.
     
    49:47
    Další vsetínský střelecký neúspěch zaznamenal Jonák, Motor už se nikam nežene a soustředí se na bránění dvoubrankového náskoku.
     
    50:27
    Vedení Motoru se snažil pojistit Endál, Gába jeho střelu zneškodnil.
     
    51:44
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu, útočné akce obou celků končí na modrých čárách.
     
    52:39
    Čermák se dostal do slibné pozice na levém křídle, Gába jeho střelu s ledovým klidem zastavil.
     
    52:56
    Hlavní rozdíl je dnes ale i v celé sérii v přechodu do útoku, zatímco Motor prochází přes střední pásmo poměrně jednoduše, Vsetínští si musí cestu do obranného území Motoru vybojovat přes hustě zabezpečený prostor.
     
    53:10
    Drtina byl nyní blízko k rozjásaní vsetínských fanoušků, když od modré čáry trefil tyč!
     
    54:14
    Ihned po buly v obranném pásmu se ke kotouči dostál Lukáš Endál a v samostatném úniku se snažil překonat Gábu kličkou do bekhendu, vsetínský brankář ovšem hostujícímu hráči zabránil vsítit uklidňující branku!
     
    55:09
    Nyní se před Gábou zjevil zcela osamocený Heřman, ale ani jemu se nepodařilo Motor uklidnit třetí brankou.
     
    55:52
    Motor výborně zvládá třetí třetinu, nyní se navíc do další slibné pozice dostal Cody Bradley, ovšem také vsetínský brankář Gába se rozchytal do dobré formy a drží ještě naděje Vsetína.
     
    56:35
    Valaši neztrácejí bojovnost, ale v této fázi zápasu už to mají těžké.
     
    56:47
    Vsetín to ještě zkusí v šesti, Gába na střídačce!
     
    57:13
    Valaši byli v kombinaci, ovšem mezitím českobudějovická branka vypadla ze svého postavení. Hra se nyní stěhuje do středního pásma.
     
    57:13
    Tak oprava, rozhodčí vrací hru před Kváču, a Gába tak znovu míří na střídačku.
     
    57:15
    Motor ví, že Vsetín může být ještě nebezpečný, Heřman nyní ihned po buly zalehl kotouč.
     
    57:31
    Kotouč nyní míří z obranného pásma Motoru a Vsetín musí začít od své odkryté klece.
     
    57:56
    Drtinovo nahození opět skončilo ve skrumáží hráčů před brankou, Vsetín je však nadále na kotouči.
     
    58:18
    Přikryl znovu chytře osvobozuje Motor.
     
    58:40
    Jeřábek nabil Frolovi, jeho ránu Kváča špičkou betonu vytěsnil.
     
    58:56
    Nahození Jeřábka usměrňoval Šilhavý, kotouč pouze přeletěl českobudějovickou branku.
     
    59:13
    Motor znovu vyhodil kotouč tak, aby se nepískal icing.
     
    59:25
    Hostující Babka už mířil do odkryté branky, ovšem obětavě mu úspěšné zakončení znemožnil domácí bojovník Teper.
     
    59:36
    Domácí příznivci vstávají ze sedadel a děkuji svým hráčům za výkony v letošních sezoně. Motor míří do baráže.
     
    59:42
    Lapačem se nese vysoký jalovec, jakoby se zdálo, že do bojů o postup mezi českou elitu míří domácí Valaši.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Semifinálová série mezi Vsetínem a Českými Budějovicemi skončila a Jihočeši si potřetí od svého restartu v první lize zahrají o návrat do extraligy. Domácí hráči smutní, ale fanoušci svým hráčům děkují. Musíme podotknout, že valašský klub v letošním ročníku ušel znovu výrazný kus cesty, když se ve své druhé sezoně po postupu ze druhé ligy dostal až do semifinále. Základní část zakončil na skvělém 2. místě a splnil cíl managementu v podobě postupu do semifinále. Motor je zaslouženým vítězem této série. Hráči obou celků se nyní sportovně loučí a nám nezbývá nic jiného než popřát Motoru hodně zdaru do bojů o vysněný extraligový návrat. Ze vsetínského Lapače vám děkuji za pozornost při sledování onlajn přenosů a přeji příjemný páteční večer. (20:08:12)

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 24. Bradley (Babka), 26. Beránek (Dančišin)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, J. Drtina, Hryciow, Teper, Frolo, Jeřábek, Jenáček – Karafiát, Kucharczyk (A), Rác – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Šilhavý, Březina – Vávra, Pitule, Vítek.
    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Vydarený (A), M. Jandus, Kutlák (C), Plášil, Pýcha, Pavlin, Kachyňa – Čermák (A), R. Přikryl, Heřman – P. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Babka – Beránek, Dančišin, Doktor.

    Rozhodčí: Wagner, Souček – Bosák, Maštalíř

    Diváci: 4120
    Vsetín 1 4 Motor ČB
    #1 Pátek 15.03.2019 • 17:30
    Vsetín - Motor ČB 0:2
    #2 Sobota 16.03.2019 • 17:30
    Vsetín - Motor ČB 0:6
    #3 Úterý 19.03.2019 • 17:30
    Motor ČB - Vsetín 2:0
    #4 Středa 20.03.2019 • 17:30
    Motor ČB - Vsetín 3:4
    #5 Pátek 22.03.2019 • 17:30
    Vsetín - Motor ČB 0:2
    thejrc.org