Česko – Izrael 10:5 (kon.)
konec
Česko
10:5 (4:0, 3:3, 3:2)
Izrael
Sobota 23.03.2019, 17:00 • ČEZ stadion Kladno • Přátelský zápas veteránů
Partner:
     
    Na Kladně je dobojováno. Češi v prvním vzájemném duelu přestříleli svého soupeře vysoko 10:5 po jednoznačné první třetině a vyrovnaných zbylých dvou. Již pozítří se ale oba týmy setkají znovu v Brně Na Lužánkách, kam tímto předávám pomyslné komentátorské žezlo a s vámi se pro dnešek loučím. (18:56:55)
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Na malou chvíli uvolnili čeští hokejisté tlak Izraelců na vlastní branku vyhozením kotouče na icing. Díky tomu se navíc dostali na opačný konec.
     
    58:00
    Český tým se stále drží na dostřel izraelské branky. Izraelci brání zuby nehty, místy i se štěstím ale stále drží současný stav.
     
    56:40
    Další velkou šanci měl Jiří Kalla! Zcela sám se dostal středem pole do mezikruží, ovšem v klíčovém momentu trefil pouze horní tyč Amrominovy branky.
     
    55:09
    Filip Turek se dostal k zakončení po přechodu kotouče mezi třemi hráči. Ve svém pohybu ale zajel dosti za branku a nedokázal přesně zamířit.
     
    52:10
    Jiří Kalla si počíná velmi obratně v útočném pásmu. Několikrát zcela sám zakončil, ovšem ani jednou nedokázal zamířit přesně.
     
    50:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi ale rychle předvedli protiakci! DUŠAN ANDRAŠOVSKÝ převzal ještě v obranném pásmu kotouč, načež se zcela sám vydal do útočného pásma a v souboji jeden na jednoho také Amromina překonal. Asistence: Tomáš Klimt.
     
    50:35
    Igor Kostiukov podnikl výpad do útočného pásma.
     
    49:49
    Český tým operoval za soupeřovou brankou. Bez větší akce se ale musel na malou chvíli vrátit zpět, o to důraznější však byl další přechod českého týmu.
     
    48:34
    Izrael právě vstřelil branku!
    Izraelci opět snižují. Velmi přesně z trestného střílení překonal blafákem Biegla IGOR KOSTIUKOV.
     
    46:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ovšem přestřelka pokračuje v rychlém sledu i nadále! O gólovou trefu se z těsné blízkosti izraelské branky postaral FILIP TUREK. Bez asistence.
     
    46:00
    Izrael právě vstřelil branku!
    Na to ovšem izraelský výběr velmi rychle reaguje! Ihned po vhazování se ke kotouči dostal ILJA DZHOGONENKO, který překvapil gólmana Biegla a navrátil rozdíl ve skóre na čtyři branky. Asistence: Roman Ponomarev.
     
    45:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je z toho další gól! RICHARD ŽEMLIČKA se dostal k pravé tyči, kam přesně uklidil Krásného nahrávku. Asistence: Jiří Krásný
     
    45:16
    Český tým se zpočátku třetiny dostal do útočné situace.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá patnáctiminutovka byla přecijen o něco vyrovnanější. Což se projevilo i na gólovém stavu. Oba týmy se prosadily vždy ve třech případech.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    David Khanukajev Biegla z mezikruží nepřekonal!

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 7. Nedorost (Maškarinec), 11. Kalla (Klimt), 12. Nedorost (Král), 13. Kalla (Andrašovský), 28. Král (Turek), 30. Turek (Ptáček), 35. Král (Maškarinec), 46. Žemlička (Krásný), 47. Turek, 51. Andrašovský (Klimt) – 33. Kostiukov, 36. Isajev (Chifrin), 38. Dzhogonenko (Kostiukov), 46. Dzhogonenko (Ponomarev), 49. Kostiukov (TS)


    Česko: Kučera (Biegl) – Řezníček (A), Ščerban (C), Ptáček, Maškarinec, Košatka, Posmyk – Žemlička, Krásný, Pletka – Král, Turek, Nedorost – Andrašovský, Klimt, Kalla.
    Izrael: Loginov (Amromin) – Malachin, Khanukajev, Šeperkin, Nikolski, Marer, Sverdlov, Raiter, Kazancev, Dobreikin, Kotler, Chifrin, Dzhogonenko, Tilson, Kostiukov, Nudler, Isajev, Saitov, Lebedev, Pomorajev.

    Rozhodčí: Adam – Koželský, Řešátko
    thejrc.org