Česko – Izrael 10:5 (kon.)
konec
Česko
10:5 (4:0, 3:3, 3:2)
Izrael
Sobota 23.03.2019, 17:00 • ČEZ stadion Kladno • Přátelský zápas veteránů
Partner:
     
    Na Kladně je dobojováno. Češi v prvním vzájemném duelu přestříleli svého soupeře vysoko 10:5 po jednoznačné první třetině a vyrovnaných zbylých dvou. Již pozítří se ale oba týmy setkají znovu v Brně Na Lužánkách, kam tímto předávám pomyslné komentátorské žezlo a s vámi se pro dnešek loučím. (18:56:55)
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Na malou chvíli uvolnili čeští hokejisté tlak Izraelců na vlastní branku vyhozením kotouče na icing. Díky tomu se navíc dostali na opačný konec.
     
    58:00
    Český tým se stále drží na dostřel izraelské branky. Izraelci brání zuby nehty, místy i se štěstím ale stále drží současný stav.
     
    56:40
    Další velkou šanci měl Jiří Kalla! Zcela sám se dostal středem pole do mezikruží, ovšem v klíčovém momentu trefil pouze horní tyč Amrominovy branky.
     
    55:09
    Filip Turek se dostal k zakončení po přechodu kotouče mezi třemi hráči. Ve svém pohybu ale zajel dosti za branku a nedokázal přesně zamířit.
     
    52:10
    Jiří Kalla si počíná velmi obratně v útočném pásmu. Několikrát zcela sám zakončil, ovšem ani jednou nedokázal zamířit přesně.
     
    50:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi ale rychle předvedli protiakci! DUŠAN ANDRAŠOVSKÝ převzal ještě v obranném pásmu kotouč, načež se zcela sám vydal do útočného pásma a v souboji jeden na jednoho také Amromina překonal. Asistence: Tomáš Klimt.
     
    50:35
    Igor Kostiukov podnikl výpad do útočného pásma.
     
    49:49
    Český tým operoval za soupeřovou brankou. Bez větší akce se ale musel na malou chvíli vrátit zpět, o to důraznější však byl další přechod českého týmu.
     
    48:34
    Izrael právě vstřelil branku!
    Izraelci opět snižují. Velmi přesně z trestného střílení překonal blafákem Biegla IGOR KOSTIUKOV.
     
    46:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ovšem přestřelka pokračuje v rychlém sledu i nadále! O gólovou trefu se z těsné blízkosti izraelské branky postaral FILIP TUREK. Bez asistence.
     
    46:00
    Izrael právě vstřelil branku!
    Na to ovšem izraelský výběr velmi rychle reaguje! Ihned po vhazování se ke kotouči dostal ILJA DZHOGONENKO, který překvapil gólmana Biegla a navrátil rozdíl ve skóre na čtyři branky. Asistence: Roman Ponomarev.
     
    45:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je z toho další gól! RICHARD ŽEMLIČKA se dostal k pravé tyči, kam přesně uklidil Krásného nahrávku. Asistence: Jiří Krásný
     
    45:16
    Český tým se zpočátku třetiny dostal do útočné situace.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá patnáctiminutovka byla přecijen o něco vyrovnanější. Což se projevilo i na gólovém stavu. Oba týmy se prosadily vždy ve třech případech.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    David Khanukajev Biegla z mezikruží nepřekonal!
     
    39:54
    Vyloučení v týmu Česko (Richard Žemlička – trestné střílení, hákování).
     
    39:54
    Ještě v posledních vteřinách pokračuje český tým v tlaku na branku.
     
    37:48
    Izrael právě vstřelil branku!
    Izraelský výběr pomalu, ale jistě snižuje český náskok! Igor Kostiukov našel ještě v obranném pásmu volného ILJU DZHOGONENKA, který se zcela sám vydal na útočnou výpravu a také bez větších obtíží zakončil. Asistence: Igor Kostiukov
     
    36:38
    Češi podnikají další střelecké výpady na izraelskou branku. O ten poslední, a následné usídlení českého výběru v útočném pásmu se postaral Josef Řezníček. Tentokrát však Češi gól nevstřelili.
     
    35:31
    Izrael právě vstřelil branku!
    I Izraelci začínají být velmi střelecky aktivní! Po ostřelování Bieglovy branky se jako poslední chopil kotouče DMITRIJ ISAJEV, který z pravé strany velmi tvrdě poslal puk do odkrytého prostoru české branky. Asistence: Sergej Chifrin.
     
    34:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi pokračují dalším vstřeleným gólem. Volnou uličku u levé tyče Amrominovy branky našel zcela přesně VÁCLAV KRÁL, který neváhal ani vteřinu a tuto výhodu gólově využil. Asistence: Martin Maškarinec.
     
    33:17
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Marcel Kučera, přichází Radovan Biegl.
    Střídání v týmu Izrael: ze hřiště odchází Alexander Loginov, přichází Boris Amromin.
     
    32:19
    Izrael právě vstřelil branku!
    Izraelci se ale nevzdali a k vidění byla jejich první branka. IGOR KOSTIUKOV si velmi elegantně objel hned dvojici protihráčů i brankáře, načež uklidil kotouč k levé tyči Kučerovy svatyně. Bez asistence.
     
    31:07
    Hráči Izraele nějakou dobu drželi útočnou hlídku před Kučerou. Z toho ale dokázal vybruslit Jiří Kalla, který přesunul hru do pásma středního.
     
    29:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Střelecký apetit českého týmu pokračuje! František Ptáček našel velmi přesně v mezikruží FILIPA TURKA, který po krátkém zpracování kotouče jej poslal zcela přesně za záda gólmana Izraele. Asistence: František Ptáček.
     
    28:59
    Tlak českého týmu v útočném pásmu pokračuje i nadále. Češi však hrají v naprostém klidu, což je vidět i na vytváření si střeleckých pokusů.
     
    27:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Což se ovšem povedlo na druhé straně! Filip Turek si vyvezl kotouč zcela sám do útočného pásma, načež před brankou našel zadovkou VÁCLAVA KRÁLE, který z první uklidil kotouč k pravé tyči Loginovovy branky. Asistence: Filip Turek
     
    27:24
    Na opačné straně se pokusil probít do pásma Sergej Chifrin. Dostal se, leč nezakončil.
     
    26:28
    Po úvodním izraelském tlaku se do šance dostali i čeští hokejisté, kteří po krátkém sehrání se v útočném pásmu zahrozili bezprostřední střelou. S tou si však Loginov dokázal poradit.
     
    25:30
    Igor Kostirukov si objížděl s kotoučem střední pásmo a vyjel do útoku, načež se dostal i k zakončení. Ovšem neúspěšnému.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první patnáctiminutovku dnešního utkání. Češi si v počátku vytvořili velký tlak, který zužitkovali čtyřmi góly. Poté ovšem uvolnili hru, čímž se Izrael dostal do několika šancí, byť neúspěšných.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:51
    Samostatný nájezd Stanislava Krále na izraelskou branku! Zcela sám se uvolnil do útočného pásma a vyjel proti izraelské brance. Loginov ale pohotově zasáhl.
     
    17:08
    Češi se přesunuli opět do útočného pásma. V útoku ovšem nepředvedli nic závratného a hra se opět přesunula před Loginova.
     
    14:25
    Po delší době se vydali Izraelci do útočného pásma. Z otočky se pokusil zakončit Juri Dobreikin, trefil však pouze před ním stojícího obránce v českých barvách.
     
    13:33
    Tlak českého týmu pokračuje v útočném pásmu i nadále. Poslední střelu ale Loginov dokázal zachytit.
     
    12:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Demolice Izraelů pokračuje již čtvrtou střelou. Po rychlé kombinační akci poslal kotouč do izraelské branky zcela přesně JIŘÍ KALLA. Asistence: Dušan Andrašovský.
     
    11:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Samostatný průnik DAVIDA NEDOROSTA znamená již třetí gól českého týmu. Český útočník se krásně utrhl ve středním pásmu a vyjel proti brance. Asistence: Václav Král
     
    11:24
    Češi se museli vrátit do svého pásma.
     
    10:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme tu druhý gól českého týmu! Nahození Tomáše Klimta z otočky velmi přesně nasměroval k pravé tyči izraelské branky benjamínek v české sestavě JIŘÍ KALLA. Asistence: Tomáš Klimt
     
    09:30
    Češi se stále drží v útočném pásmu. Kolem branky Izraelu rozehráli velmi povedenou kombinaci, otálejí ale v zakončeních.
     
    06:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi jdou velmi rychle do vedení! Tečí poslal kotouč přesně za Amrominova záda DAVID NEDOROST. Nečinilo mu již přílišný problém kotouč uklidit. Asistence: Martin Maškarinec.
     
    05:23
    Úvodní buly utkání padlo na hole izraelských hráčů, kteří se rychle stáhli k vlastní brance.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Bedřich Ščerban a Juri Dobreikin se ještě postavili k úvodnímu čestnému buly sezóny.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Kučera (Biegl) – Řezníček (A), Ščerban (C), Ptáček, Maškarinec, Košatka, Posmyk – Žemlička, Krásný, Pletka – Král, Turek, Nedorost – Andrašovský, Klimt, Kalla.

    Izrael: Loginov (Amromin) – Malachin, Khanukajev, Šeperkin, Nikolski, Marer, Sverdlov, Raiter, Kazancev, Dobreikin, Kotler, Chifrin, Dzhogonenko, Tilson, Kostiukov, Nudler, Isajev, Saitov, Lebedev, Pomorajev.

    Rozhodčí: Adam – Koželský, Řešátko.
     
    Nominace izraelského týmu

    Jakov Lebedev, Alexander Loginov, Evgeny Nudler, Alexander Kazantsev, Michael Nikolski, Juri Dobreikin, Maxim Shperkin, Dmitry Issaev, Boris Amromin, Vladimir Sverdlov, Denis Raiter, Kai Malachi, David Khanukaev, Boris Kotler, Sergey Chifrin, Tilson Eliezer, Jonathan Yoav Marer, Ilya Dzhogonenko, Igor Kostiukov, Roman Ponomarev, Azat Saitov, Dmitry Zvyagilsky
     
    Nominace českého týmu

    Brankáři: Marcel Kučera, Radovan Biegl
    Obránci: Bedřich Ščerban, Josef Řezníček, Martin Maškarinec, František Ptáček, Tomáš Košatka, Petr Vršanský, Petr Mocek, Marek Posmyk, Jaroslav Nedvěd
    Útočníci: Richard Žemlička, Václav Král, Filip Turek, Jiří Krásný, Dušan Andrašovský, Tomáš Klimt, Václav Pletka, David Nedorost, Jiří Kalla
     
    Pro veteránskou reprezentaci Česka se jedná o první mezistátní zápas na domácím ledě v letošním roce, zároveň se po více jako roce a půl představí na kladenském ledě. Český výběr trénuje legenda pražské Sparty Jan "Gusta" Havel, kterou jako asistent doplňuje legenda kladenského týmu Milan Nový.
     
    Zdravím vás u přátelského utkání veteránů České republiky a Izraele, které se odehraje na kladenském ČEZ stadionu. Přeji vám příjemné hokejové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 7. Nedorost (Maškarinec), 11. Kalla (Klimt), 12. Nedorost (Král), 13. Kalla (Andrašovský), 28. Král (Turek), 30. Turek (Ptáček), 35. Král (Maškarinec), 46. Žemlička (Krásný), 47. Turek, 51. Andrašovský (Klimt) – 33. Kostiukov, 36. Isajev (Chifrin), 38. Dzhogonenko (Kostiukov), 46. Dzhogonenko (Ponomarev), 49. Kostiukov (TS)


    Česko: Kučera (Biegl) – Řezníček (A), Ščerban (C), Ptáček, Maškarinec, Košatka, Posmyk – Žemlička, Krásný, Pletka – Král, Turek, Nedorost – Andrašovský, Klimt, Kalla.
    Izrael: Loginov (Amromin) – Malachin, Khanukajev, Šeperkin, Nikolski, Marer, Sverdlov, Raiter, Kazancev, Dobreikin, Kotler, Chifrin, Dzhogonenko, Tilson, Kostiukov, Nudler, Isajev, Saitov, Lebedev, Pomorajev.

    Rozhodčí: Adam – Koželský, Řešátko
    thejrc.org