Žilina – Michalovce 1:2 (kon.)
konec
MsHK Žilina
1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
HK DUKLA Ingema Michalovce
Sobota 23.03.2019, 17:00 • Tipsport aréna, Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dukla Michalovce poráží v baráži o Tipsport Ligu Žilinu 4:3 na zápasy a vůbec poprvé v historii postupuje do nejvyšší soutěže!
     
    58:28
    Rudolf Huna se dostal do ideální pozice, zakončení z první mu ale vůbec nesedlo a Trenčan kotouč zastavil naprosto s přehledem!
     
    52:23
    Selhání žilinské obrany teď mohlo být fatální, Fučík ale nakonec zvládl nebezpečné zakončení Cútta z hranice brankoviště včas zastavit!
     
    49:55
    Damián Novický (MIC) ve vyložené šanci podrazil Richarda Jenčíka a může být rád, že sudí nenařídil trestné střílení. Žilinu tak čeká další přesilová hra.
     
    39:45
    Hned čtyři hráči dostávají dvouminutové tresty za hrubost: Lukáš Hvila, Jakub Ručkay (oba ZIL), Michal Korenko a Tomáš Valečko (oba MIC).
     
    39:45
    Před hostující klecí vznikl nebezpečný závar, po kterém následovala hromadná bitka! Závěr dějství se prodlouží, sudí budou rozdávat tresty.
     
    36:23
    Vladislav Bojko (MIC) za Trenčanovou brankou podrazil Ručkaye, Žilina si tak podruhé v utkání vyzkouší přesilovou hru. Přetaví ji tentokrát v branku?
     
    34:48
    Richard Huna měl na hokejce vyrovnávací branku, jenže Trenčan vytáhl z rukávu famózní zákrok a jedovaté zakončení zastavil!
     
    19:58
    Dvě sekundy před koncem periody se vylučuje, Marek Kolba (ZIL) je vykázán za nedovolené bránění. Žilina tak druhé dějství začne v početní výhodě.
     
    17:32
    Ihned po vyhraném vhazování pálil Safaralejev, který trefil břevno žilinské svatyně! Od třetího gólu hosty dělily pouhé milimetry.
     
    13:43
    Michalovce se dostaly do přečíslení dva na jednoho, Bojko ale nezvládl zachytit soupeřovu přihrávku, a nedostal se tak do zakončení!
     
    11:58
    Michalovce právě vstřelily branku!
    Dukla v závěru přesilovky opět zatopila pod kotlem a tentokrát už to přineslo ovoce! Tomáš Valečko se uvolnil v mezikruží a místo střely se rozhodl nahrát na kruh JAKUBU LINETOVI, který si přesnou střelou z voleje zadělal na hattrick! Asistence: Tomáš Valečko, Mário Roth.
     
    07:24
    Martin Podešva (ZIL) míří do sprch, za naprosto zbytečný faul kolenem dostal pětiminutový trest a "osobák" do konce utkání. Velká šance pro Duklu!
     
    06:11
    Žilina vstřelila branku!
    Na odpověď Tipsport aréna nečekala dlouho, po necelých třech minutách začínáme zase od začátku! Autorem branky je FILIP SUROVKA, který naplno využil závaru před soupeřovou klecí. Asistence: Emil Bagin, Lukáš Dubeň.
     
    03:40
    Michalovce právě vstřelily branku!
    Dukla sice v úvodu tahala za kratší konec pomyslného lana, přesto se však na ledě Žiliny prosazuje jako první! JAKUB LINET si najel na pravý kruh a nahodil pryž před brankoviště, odkud se dost kuriózním způsobem odrazila za Tomáše Fučíka. Pro hosty je to hodně šťastná trefa, ale co je doma, to se počítá – 0:1! Asistence: Lukáš Hamráček.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Surovka (Bagin, Dubeň) – 4. Linet (Hamráček), 12. Linet (Valečko, Róth)


    MsHK Žilina: Fučík (Mikoláš) – Matejka, Piegl, Hudec, Dubeň, Mendrej, Bagin, Turian, Surán – Jenčík (A), Húževka (A), Huna (C) – Rehák, Surovka, Ručkay – Hvila, Podešva, Beránek – Milý, Ondruš, Hrazdíra.
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Lamper) – Kolba (C), Bdžoch, Korenko, Novický, Valečko, Linet, Mesaroš, Banovský – Giľák, Piatak (A), Mašlonka (A) – Chalupa, Toma, Hamráček – Safaralejev, Cútt, Róth – Dvurečenskij, Bojko, Gavrik.

    Rozhodčí: Jonák, Müllner – Orolin, Šefčík.

    Diváci: 2 551
    thejrc.org