Žilina – Michalovce 1:2 (kon.)
konec
MsHK Žilina
1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
HK DUKLA Ingema Michalovce
Sobota 23.03.2019, 17:00 • Tipsport aréna, Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou příště! (19:42:58)
     
    Dukla si dnes naprosto zaslouženě vybojovala postup do Tipsport Ligy, v polovině první třetiny utekla do těsného jednobrankového náskoku, který udržela až do závěrečné sirény. Žilina sice na Trenčanovu branku poslala přes padesát střel, jen velmi málo z nich ale bylo opravdu nebezpečných.
     
    MsHK si druhou nejvyšší soutěž zahraje poprvé od roku 2001, v Tipsport Lize působilo téměř dvacet let. Naopak, jak už bylo níže zmíněno, Michalovce čeká vůbec první ročník mezi slovenskou smetánkou.
     
    Na jednom konci ledové plochy se slaví, pohled na ten druhý je pak o dost smutnější. Žilina padá ze soutěže, kterou v sezóně 2005/06 vyhrála.
     
    Dukla Michalovce poráží v baráži o Tipsport Ligu Žilinu 4:3 na zápasy a vůbec poprvé v historii postupuje do nejvyšší soutěže!
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Giľák mohl rozhodnout, na poslední chvíli jej ale zastavil bránící protihráč. Na střídačce Dukly ale i přes to propuká radost, už je dávno hotovo.
     
    58:49
    Domácí už jsou v šesti, Michalovce už je ale dvakrát vyprovodili ven z útočného pásma. Žilina teď podává dost zoufalý výkon.
     
    58:28
    Je to tu. Žilina si bere oddechový čas, dá se předpokládat, že Fučík se už do branky nevrátí. Duklu od postupu do nejvyšší soutěže dělí jen minuta a půl.
     
    58:28
    Rudolf Huna se dostal do ideální pozice, zakončení z první mu ale vůbec nesedlo a Trenčan kotouč zastavil naprosto s přehledem!
     
    58:08
    Trenčan se rozhodl pro jistotu schovat schovat pryž pod lapačku. Fučík zatím stále zůstává v brance, Žilina si ještě může vzít oddechový čas.
     
    57:49
    Lukáš Hvila krouží s kotoučem po středním pásmu. Vlci už začínají působit dost odevzdaně, dvě minuty před koncem by ten herní projev měl být úplně jiný...
     
    56:55
    Po dlouhé době se přerušuje, Cúttova rána se od připraveného strážce domácí klece odrazila až do ochranné sítě. Michalovce závěr zvládají na jedničku.
     
    55:49
    Lukáš Toma vyhodil kotouč z vlastního pásma, vlci se pro něj musí vrátit až za vlastní klec. Do konce základní hrací doby zbývá už jen něco přes čtyři minuty.
     
    54:40
    Róthova prudká rána orazítkovala beton připraveného českého brankáře. Gólman Žiliny drží svůj celek nad vodou a svými zákroky vykřesává jiskry naděje.
     
    54:18
    Mašlonka zavezl kotouč na kruh a snažil se zakončit, kvůli dotěrnému protihráči ale nezvládl pořádně zamířit, a Fučík tak nakonec nebyl nucen zasahovat.
     
    53:27
    Žilinské trápení nemá konce, Michalovce zodpovědně brání a domácí si s nimi neví rady. Trenčanovu pozornost vyzkoušel Beránek, ani on ovšem neuspěl.
     
    52:23
    Selhání žilinské obrany teď mohlo být fatální, Fučík ale nakonec zvládl nebezpečné zakončení Cútta z hranice brankoviště včas zastavit!

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Surovka (Bagin, Dubeň) – 4. Linet (Hamráček), 12. Linet (Valečko, Róth)


    MsHK Žilina: Fučík (Mikoláš) – Matejka, Piegl, Hudec, Dubeň, Mendrej, Bagin, Turian, Surán – Jenčík (A), Húževka (A), Huna (C) – Rehák, Surovka, Ručkay – Hvila, Podešva, Beránek – Milý, Ondruš, Hrazdíra.
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Lamper) – Kolba (C), Bdžoch, Korenko, Novický, Valečko, Linet, Mesaroš, Banovský – Giľák, Piatak (A), Mašlonka (A) – Chalupa, Toma, Hamráček – Safaralejev, Cútt, Róth – Dvurečenskij, Bojko, Gavrik.

    Rozhodčí: Jonák, Müllner – Orolin, Šefčík.

    Diváci: 2 551
    thejrc.org