Toronto – NY Rangers 1:2 (po pr.) | Florida – Boston 3:7 (kon.) | Carolina – Minnesota 5:1 (kon.)
Montreal – Buffalo 7:4 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:0 (kon.) | St. Louis – Tampa 4:3 (kon.)
Dallas – Pittsburgh 2:3 (kon.) | Vegas – Detroit 2:3 (po pr.) | Vancouver – Calgary 1:3 (kon.)
Los Angeles – Anaheim 4:3 (1:0 po s.n.) | Washington – Philadelphia 3:1 (kon.) | NY Islanders – Arizona 2:0 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
7:4 (0:1, 4:2, 3:1)
Buffalo Sabres
Neděle 24.03.2019, 00:05 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:47 Tomáš TATAR - 7:4
     
    57:47
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté to zkusili bez brankáře, ale místo kontaktního zásahu inkasují posedmé! Gallagher vybojoval u mantinelu puk pro TOMÁŠE TATARA, který od červené čáry trefil prázdnou klec Buffala. Asistence: Brendan Gallagher.
    55:30 Max DOMI - 6:4
     
    55:30
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí početní výhodu zužitkovali a opět vedou o dva góly! Po přihrávce Petryho se dostal na pravém kruhu k puku MAX DOMI, který zamířil do bližšího vinglu nad lapačku Cartera Huttona. Ten měl navíc zakrytý výhled clonícím Gallagherem. Asistence: Jeff Petry a Tomáš Tatar.
    53:13 Jack EICHEL - 5:4
     
    53:13
    Sabres právě vstřelili branku!
    Přesilovku Sabres využít nestačili, ale pár sekund po jejím skončení přeci jen střílejí kontaktní gól! Eichel našel z rohu kluziště Jeffa Skinnera, který z pravého kruhu neprostřelil Price. Puk ale zůstal u brankoviště Montrealu, kde se ho snažili dopravit za brankovou čáru Reinhart s Nylanderem, nakonec to však byl až JACK EICHEL, který ho tam zametl. Bez asistence.
    48:35 Brendan GALLAGHER - 5:3
     
    48:35
    Montreal právě vstřelil branku!
    BRENDAN GALLAGHER se trefuje podruhé v utkání a Habs zvyšují na 5:3! Tomáš Tatar předal v útočném pásmu puk Sheaovi Weberovi. Ten s ním zajel za branku a přesným pasem oslovil právě Gallaghera, jenž z pravého kruhu překonal Huttona. Ten jen klečel a nestihl už nijak reagovat. Zřejmě kotouč ani neviděl. Asistence: Shea Weber a Tomáš Tatar.
    38:03 Paul BYRON - 4:3
     
    38:03
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí si ale berou vedení zpět! Šavle byly v tlaku, ovšem domácí získali puk a dostali se do přečíslení 2 na 1. To řešil Jordan Weal střelou na vzdálenější tyčku, kterou vyrazil Hutton před sebe a PAUL BYRON kotouč fotbalovou placírkou poslal do odkryté branky. Rozhodčí ještě vyčkávali, zda si hosté nevyžádají přezkoumání situace u videa, ale kouč Housley k tomu nakonec nenašel důvod. Asistence: Jordan Weal a Nate Thompson.
    36:08 Marco SCANDELLA - 3:3
     
    36:08
    Sabres právě vstřelili branku!
    A je vyrovnáno! Johan Larsson přenechal zadovkou puk za ním najíždějícímu obránci MARCOVI SCANDELLOVI a ten se z levého kruhu trefil zápěstím k bližší tyčce Priceovy branky. Asistence: Johan Larsson.
    34:53 Alexander NYLANDER - 3:2
     
    34:53
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hosté přesilovku bleskově využívají a snižují na rozdíl jediné trefy! Jack Eichel udržel pod tlakem puk a předal ho Rasmusovi Dahlinovi. Mladý švédský bek ho nahrál na levý kruh ALEXANDEROVI NYLANDEROVI a ten se z první trefil milimetrově přesně! Zamířil nad pravé rameno přesouvajícího se Price – 3:2. Asistence: Rasmus Dahlin a Jack Eichel.
    34:23 Andrew SHAW - 3:1
     
    34:23
    Montreal právě vstřelil branku!
    Druhá třetina patří střelecky Montrealu! Ve vlastním obranném pásmu se dostal k puku Max Domi, který ho vyvezl podél levého mantinelu. V útočné třetině ho předložil ANDREWOVI SHAWOVI a ten z mezikruží překonal Huttona střelou na vyrážečku – 3:1. Asistence: Max Domi a Brett Kulak.
    29:12 Brendan GALLAGHER - 2:1
     
    29:12
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí skóre zápasu! Brankář Hutton rozehrál za brankou kotouč na obránce Dahlina, který o něj ale přišel v souboji s forčekujícím Phillipem Danaultem. Ten ještě v pádu stačil píchnout puk před branku, kde byl volný BRENDAN GALLAGHER, jenž zamířil nad lapačku gólmana Buffala – 2:1. Asistence: Phillip Danault.
    25:09 Artturi LEHKONEN - 1:1
     
    25:09
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tohle domácí sehráli nádherně! Max Domi nejprve vybojoval kotouč a přihrávkou z otočky našel na pravé straně najíždějícího Andrewa Shawa. Ten předložil z první puk před odkrytou branku ARTTURIMU LEHKONENOVI, jenž v pádu dopravil zásilku na místo určení – tedy za záda bezmocného Huttona. Asistence: Andrew Shaw a Max Domi.
    12:26 Sam REINHART - 0:1
     
    12:26
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hosté jdou zaslouženě do vedení! Jejich tlak totiž pokračoval. SAM REINHART podržel puk u pravého mantinelu a předal ho do rohu Caseymu Mittelstadtovi. Mezitím si najel před branku, kam mu spoluhráč kotouč vrátil a Reinhart střelou po ledě překonal Price. Asistence: Casey Mittelstadt a Brandon Montour.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 26. Lehkonen (A. Shaw, Domi), 30. Gallagher (Danault), 35. A. Shaw (Domi, Kulak), 39. Byron (Weal, N. Thompson), 49. Gallagher (S. Weber, Tatar), 56. Domi (Petry, Tatar), 58. Tatar (Gallagher) – 13. S. Reinhart (Mittelstadt, Montour), 35. A. Nylander (Dahlin, Eichel), 37. Scandella (Jo. Larsson), 54. Eichel


    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – S. Weber (C), Mete, Petry, Kulak, Folin, Jo. Benn – Gallagher (A), Danault, Tatar – A. Shaw, Domi, Lehkonen – Armia, Kotkaniemi, Drouin – Weal, N. Thompson, Byron (A).
    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Ristolainen, Bogosian (A), Montour, Dahlin, C. Nelson, Scandella – A. Nylander, Eichel (C), Sheary – Pominville, Rodrigues, Skinner – S. Reinhart, Mittelstadt, Sobotka – Okposo (A), Jo. Larsson, Girgensons.

    Rozhodčí: Charron, Joannette – Alphonso, Berg

    Diváci: 21 302
    thejrc.org