Štěchovice – Karlovy Vary 3:2 (kon.) | Brozany – Dobrovice 2:0 (kon.) | Jirny – Převýšov 0:0 (zruš.)
konec
TJ Štěchovice
3:2 (1:0)
Slavia Karlovy Vary
Neděle 24.03.2019, 15:00Česká fotbalová liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Štěchochovic, které svého soupeře porazily poměrem 3:2. Úvodní minuty druhého poločasu vyšly lépe hostujícímu celku, který během krátké chvíle otočil výsledek ve svůj prospěch. Karlovy Vary následně inkasovaly druhou branku, načež se po druhé žluté kartě nechal vyloučit Kalina, což vedlo k velkému tlaku domácího celku, který nakonec dokázal vsítit rozhodující branku. (16:53:17)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě jedna žlutá karta, obdržel jí domácí hráč Hašek, který před malým momentem střídal.
     
    90+2
    Střídání v týmu TJ Štěchovice: ze hřiště odchází Lukáš Batka, přichází Václav Hašek.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Ludvík Tůma (FC Slavia Karlovy Vary).
     
    90+1
    Už beží nastavený čas, mezitím se hosté usadili na útočné polovině.
     
    90
    Střídání v týmu TJ Štěchovice: ze hřiště odchází Ladislav Olešák, přichází David Novák.
     
    88
    Střídání v týmu FC Slavia Karlovy Vary: ze hřiště odchází Ondřej Shorný, přichází Marian Geňo.
     
    88
    Další útočný výpad žádnou šanci nenabídl, naopak se míč ocitl v zámezí. Chára si dává s provedením odkopu celkem dost načas.
    87. BATKA - 3:2
     
    87
    Štěchovice právě vstřelily branku!
    Domácí se přeci jenom dostávají do vedení! LUKÁŠ BATKA si v pokutovém území dokázal hrudí zpracovat balón, načež střelou levou nohou zamířil ke vzdálenější tyči. Chára ani tentokráte nereagoval, v tomto případě neměl nárok.
     
    86
    Další šance domácích! Na vzdušnou nabídku si dokázal naskočit Batka, který hlavičkou rozezvučel blizší brankovou konstrukci.
     
    85
    Střídání v týmu TJ Štěchovice: ze hřiště odchází Lukáš Jakobovský, přichází Lukáš Woitek.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Karlovy Vary stále drží nerozhodný výsledek, avšak domácí se dostávají k velkému náporu.
     
    82
    Ještě před samotným zakončením na zemi skončil Pěkný, který nakonec odkulhal ven z hrací plochy. Vše se obešlo bez nedovoleného zákroku.
     
    81
    Ani tentokráte se Volešákovi nepodařilo zkompletovat hattrick! Domácí záložník se zjevil za obranou, avšak lobem úplně přestřelil branku.
     
    80
    Volešák útočit na hattrick, avšak jeho přímý kop dokázal zlikvidovat brankář Chára. Následně se přenesení hry stočilo pouze na hlavu Jakobovského.
     
    79
    Vyleta to zkoušel přímým projektilem na branku, avšak trefil pouze dobře postavenou zeď. Následně do šestnáctky pronikl Mandula, který vybojoval roh.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Martin Pěkný (FC Slavia Karlovy Vary).
     
    78
    Už se zdá být vše v pořádku, může se tak pokračovat ve hře. Karlovy Vary se po delší době dostaly na útočnou polovinu, kde moc dlouho nevydržely.
     
    77
    Hodně zkušeně to nyní udělal Frána, který se tělem natlačil před Švejdu, jenž musel faulovat. Domácí kapitán navíc obdržel žlutý kartónek.
     
    76
    Martin Novák si naváděl hrací předmět ke středu hrací plochy, avšak tam si protihráč dal před míč tělo, čímž si vymodlil útočný faul. Mezitím na zemi zůstal ležet Vyleta.
     
    75
    Kučera měla na centr z levé strany celkem dostatek času, avšak to mu naopak spíše uškodilo. Jeho nabídka totiž doplachtila na hlavu Manduly.
     
    74
    Nyní musel spěchat hostující Mestl, který při snaze o odkop trefil napadajícího protihráčů. Druhé odehrání balónu tentokráte skončilo v zámezí.
     
    73
    Volešák jí rozehrál nakrátko, načež domácí přenesli hru na pravou stranu, kde se Švejdovi nepovedlo odcentrovat. I tak budeme sledovat aut zprava.
     
    72
    Pavlík zkoušel hlavičkou vrátit míč do ohně, avšak tam číhal pouze pozorný protihráč. Štěchovice si posléze vybojovaly standardní situaci.
     
    71
    Střelec dvou dnešních branek nakonec nemohl pokračovat ve hře, logicky se tak střídalo. Mezitím Švejda rozehrával z vlastní poloviny, míč poslal na levou stranu.
     
    70
    Střídání v týmu FC Slavia Karlovy Vary: ze hřiště odchází Pavel Maňák, přichází Ondřej Frána.
     
    69
    Chvíli se nehrálo, neboť na zeleném pažitu zůstal ležet hostující Maňák. Na scénu zamířil lékařský personál, avšak na nic vážného by to nemělo vypadat.
     
    66
    Karlovy Vary budou dohrávat v početní nevýhodě! Druhou žlutou kartu totiž obdržel Jan Kalina, který ve středu hrací plochy fauloval.
    64. VOLEŠÁK - 2:2
     
    64
    Štěchovice právě vstřelily branku!
    Je tu rychlá odpověď domácího celku! První střelecký pokus v podání LADISLAVA VOLEŠÁKA byl sražen, ten druhý se už vešel mezi tři tyče. Chára se vydal za prvním zakončením, na to druhé už nedosáhl, neboť bylo velmi dobře umístěno k brankové konstrukci.
     
    64
    V posledních minutách se hra hodně často kouskuje. Tentokráte skončil na zemi hostující Dubnička, Karlovy Vary budou rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, druhý poločas nám nabízí úplně jiný obrázek. Karlovy Vary vyrovnaly hru, navíc využily své dvě šance.
     
    62
    K míči se nakonec postavil Mestl, který to zkoušel z velké vzdálenosti. Rána pravou nohou nebyla přesná, Kohoutek se za tímto pokusem pouze ohlédl.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Jan Kalina (FC Slavia Karlovy Vary).
     
    60
    Téměř ihned po rozehrávce musel faulovat Busta, který taktickým způsobem poslal k zemi Mandulu. Karlovy Vary tak budou rozehrávat standardku.
     
    59
    Najednou se domácí celek dostává do těžké situace, bude muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu zbývá ještě dostatek času.
    58. MAŇÁK - 1:2
     
    58
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    V krátkém časovém sledu se hosté dostávají do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil PAVEL MAŇÁK, který zvolil zakončení k levé tyči, zatímco se brankář Kohoutek vydal k opačné konstrukci.
     
    58
    Je tu pokutový kop pro Karlovy Vary!
     
    57
    Na opačné straně si rozehrávku standardní situace vzal na starost Maňák, který centr kroutil do náruče brankáře. Nyní sledujeme řadu nepřesností.
     
    56
    Střídání v týmu TJ Štěchovice: ze hřiště odchází Jakub Lukavský, přichází Tomáš Pavlík.
     
    56
    Kohoutek z první odkopával na druhou polovinu, kde se do vzduchu dostával Batka, kterému se ale nepodařilo prodloužit za sebe. Štěchovice jsou u míče.
    55. MAŇÁK - 1:1
     
    55
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Zničehonic tu máme vyrovnávací branku! Za pokutovým územím měl až příliš mnoho času na zakončení PAVEL MAŇÁK, jehož technická rána pravou nohou zaplula ke vzdálenější tyči. Kohoutek se za míčem pouze ohlédl, v tomto případě totiž neměl nárok.
     
    54
    Štěchovice se sice dočkaly druhé branky, Volešák se v době odrazu míče nacházel v ofsajdu. Pomezní sudí si dával s odmáváním ofsajdu načas.
     
    53
    Aby toho nebylo málo, tak se přílišnou agresivitou prezentoval Kalina, který ve vzdušném souboji fauloval protihráče. Domácí rozehrávají z vlastní půlky.
     
    52
    Hra se hodně rychle přesunula k pokutovému území domácích, kde Kalina nepřesně přihrával křížem. Následný centr byl až příliš vysoký.
     
    51
    Karlovy Vary tak přečkaly kritický moment, avšak manko je pouze jednobrankové. Mezitím Chára rozehrál po zemi, adresátem se stal Vyleta.
     
    50
    Ven z branky musel brankář Kohoutek, který se posléze na druhé straně snažil nastartovat protihráče. Batka dokonce málem zamířil do odkryté branky.
     
    49
    Před malým momentem si za obranu soupeře nabíhal Batka, před kterým v roli posledního obránce zasahoval Pěkný. Domácí jsou stále u balónu.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se brankář Chára postavil k rozehrávce od své branky, kterou poslal ke středovému kruhu, kde zasahoval Kučera.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali na starost domácí, kteří budou tentokráte hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu TJ Štěchovice: ze hřiště odchází Štepán Urban, přichází Martin Novák.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Ladislav Volešák. Ačkoliv v úvodu utkání byli hosté aktivnějším celkem, následně si Štěchovice vytvořily výraznou územní převahu, díky které se dostaly k jediné brance. Domácí mohli ještě své vedení navýšit, což se nepodařilo, na druhé straně se Karlovy Vary rovněž dostaly do šance, Kohoutek si ale nepřipsal vážnější zákrok.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Pomalu a jistě se nám blíží konec prvního poločasu. Karlovy Vary se pokusily zaútočit přes střed hrací plochy, tam se ale nacházel pohotový Busta.
     
    43
    Aby toho nebylo málo, tak domácí hráči zahrávali další rohový kop. Volešák kroutil svůj centr na hlavu jednoho z protihráčů, který orazítkoval zadní tyč.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Štědronský si na na levém křídle navedl míč na levou nohu, který na jistotu odvracel Vyleta. Domácí se dostali k tlaku, další roh přinesl odvrácení míče.
     
    38
    Karlovy Vary odvracely míč za postranní čáru, k autovému vhazování se tedy postavil kapitán Švejda, který si pro spolupráci vybral Volešáka.
     
    37
    Jakobovský přenášel hru na pravou stranu, kde si jeden z hostujících hráčů pomohl proti pravidlům. Volešákova rychlá rozehrávka skončila u Shorného.
     
    36
    Maňák si vzal na starost rozehrávku standardní situace, po které se do vyložené šance dostal Skala, který z malého vápna úplně přestřelil branku.
     
    35
    Střídání v týmu FC Slavia Karlovy Vary: ze hřiště odchází Josef Hudec, přichází Ondřej Shorný.
     
    34
    Štěchovice kombinovaly na vlastní polovině, avšak přihrávka na pravou stranu nebyla přesná. Záhy se nepřesností prezentoval hostující Mandula.
     
    33
    Následoval další roh, který rovněž nebyl vůbec špatný. Míč nakonec proletěl kompletně celou šestnáctkou, žádné zakončení jsme tak neviděli.
     
    32
    Na pořadu dne byl další rohový kop, který si vzal na starost Volešák. Jeho centr byl hodně nebezpečný, Jakobovský ale neusměrnil míč do branky.
     
    31
    Nedovolený zákrok vytasil hostující Skala, který se zezadu opřel do protihráče. K rozehrávce volného kopu se postavil Kučera, jenž rozehrál po zemi.
     
    30
    Střídání v týmu FC Slavia Karlovy Vary: ze hřiště odchází Rostislav Vokáč, přichází Štěpán Dubnička.
     
    29
    Domácí Štědronský to zkoušel dalekonosným pasem na pravou stranu, který se nesetkal s úspěchem. Následně tentýž hráč nechytil míč na hrací ploše.
     
    28
    Chára nyní musel zasahovat, avšak se nejednalo o nic vážnějšího. Naopak se jednalo o rutinní stažení míče ze vzduchu, po kterém bude následovat odkop.
     
    24
    Volešák vybíhal z ofsajdového postavení, logicky se nemohl zapojit do útočné akce. Místo toho jsme sledovali protiútok soupeře, Hudcův centr přinesl zisk rohu.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nakonec přinesla jedinou branku. Štěchovice jsou nyní aktivnější, soupeř se pouze brání.
     
    22
    Další střelecký pokus domácích hráčů skončil daleko za brankou, Chára se za míčem pouze ohlédl. Nyní bude sám odkopávat od své svatyně.
     
    21
    Přenesení hry dokázal na kopačku zpracovat Batka, který se posléze uvolnil k zakončení. Chára měl velké starosti, avšak balón nakonec vyrazil na další roh.
     
    20
    Karlovy Vary se osvobodily dalekonosným odkopem, který plachtil zpět do zámezí. Na pořadu dne byl další rohový kop, který odvracel Mandula.
     
    19
    Domácí si tak pro změnu vyzkoušeli rozehrávku rohového kopu, kterého se ujal Volešák. Na jeho centr naskakoval Jakobovský, jenž míč vůbec netrefil.
     
    18
    Další šance domácích! Do samostatného úniku se dostal Batka, který ještě celou akci chtěl vyšperkovat přihrávkou na Lukavského, ke kterému se vrátil protihráč.
     
    17
    Na jistotu se rozhodl zahrát hostující Pěkný, který raději přihrál do moci brankáře Cháry, jenž svým okamžitým odkopem našel pouze Štědronského.
     
    16
    Na druhé straně hrací plochy napřahoval zpoza pokutového území Mestl, který trefil pouze protihráče. Navíc se Karlovy Vary dostaly do ofsajdové pasti.
     
    15
    Důrazným způsobem si pomohl hostující Mestl, který doslova zahodil Urbana, jenž nepříjemně dopadl na zem. Nakonec se to obešlo bez faulu.
     
    14
    V krátkém časovém sledu vykopával Chára opět od své branky, přičemž to zkoušel odkopem ke středovému kruhu. Sledujeme pasáž plnou nepřesností.
    13. VOLEŠÁK - 1:0
     
    13
    Štěchovice právě vstřelily branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Kolmice směřovala na pravou stranu, odkud jeden z domácích hráčů přihrával do pokutového území, na zcela osamoceného LADISLAVA VOLEŠÁKA, který ve skluzu dopravil míč za padajícího Cháru.
     
    12
    Volešák kroutil svůj centr do malého vápna, kam si na něj naskakoval Švejda, jenž hlavičkoval výrazně vedle. Chára tak bude poprvé vykopávat.
     
    11
    Posléze na zemi skončil velezkušený Volešák, který se sám postaví k rozehrávce standardní situace. Bude to z hodně velkého úhlu, bude se jednat o centr.
     
    10
    Kolmice za obranu měla na levém křídle najít naběhnuvšího Kalinu, před kterým zasáhl protihráč. Štěchovice vybojovaly aut, o který se postaral Lukavský.
     
    9
    Ve středu hrací plochy si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Jakobovský, který poslal k zemi Maňáka. Obejde se to bez žluté karty.
     
    8
    Vzdušná nabídka z levé strany nakonec směřovala k hranici malého vápna, kde se k hlavičce nedostal Mestl, jenž pouze fauloval jednoho z protihráčů.
     
    7
    Obrannou povinnost si před malým momentem splnil Jakobovský, který odvracel míč za cenu rohového kopu. Hosté jsou nyní výrazně aktivnější.
     
    6
    Před malým momentem se za obranou zjevil hostující Kalina, kterému se nakonec nepodařilo ideálně trefit míč. Kohoutek tak nemusel zasahovat.
     
    5
    Hosté to zkoušeli výpadem středem hrací plochy, avšak dobře zasáhla obrana Štěchovic. Bylo to s útočným faulem, Kohoutek tak bude vykopávat.
     
    4
    Po levém křídle se pokoušel prodrat domácí Urban, který u postranní čáry narazil pouze do Mestla. Štěchovice budou moci poprvé vhazovat.
     
    3
    Hned v úvodu utkání musel hodně rychle dozadu domácí Busta, který posléze zapojil do kombinace brankáře Kohoutka, jenž razantně vykopl.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    TJ Štěchovice: Kohoutek – Busta, Švejda (C), Volešák, Kučera, Štědronský, Batka, Novák, Urban, Jakobovský, Lukavský
    Náhradníci: Vašák – Hašek, Pavlík, Nehoda, Novák, Woitek

    FC Slavia Karlovy Vary: Chára – Mestl, Pěkný, Tůma (C), Vyleta, Hudec, Vokáč, Skala, Maňák, Mandula, Kalina
    Náhradníci: Bláha – Frána, Geňo, Dubnička, Shorný

    Rozhodčí: Cihlář – Cupl, Pálek.
     
    FC Slavia Karlovy Vary

    Na opačné straně stojí Karlovy Vary, kterým se letos moc nedaří. Tento celek totiž okupuje předposlední pozici, přičemž na svém kontě má sedmnáct bodů. Karlovy Vary v minulém kole po třech zápasech konečně zvítězily, porazily totiž poslední Brozany, přičemž tento duel rozhodla jedna jediná branka. Karlovy Vary jsou vůbec nejhorším celkem na hřišti soupeřů, celkem zde odehrály osm zápasů, ve kterých dvakrát zvítězily, avšak ani jednou to nebylo po základní hrací době. V obou případech se tedy jednalo o vítězství pomocí penaltového rozstřelu.
     
    TJ Štěchovice

    Fotbalisté Štěchovic letos předvádějí hodně kolísavé výkony, které momentálně stačí na dvanáctou pozici. Štěchovice mají na svém kontě dvaadvacet bodů, přičemž na poslední Brozany, které mají na na kontě sedmnáct bodů, mají náskok pěti bodů. Domácí celek dnešního utkání v minulém kole po dvou zápasech prohrál, neuspěl totiž na hřišti Velvar, které si připsaly vítězství 3:2 po penaltách. Štěchovice se řadí na desátou pozici domácích celků, přičemž na vlastní půdě odehrály osm zápasů, ve kterých dokázaly zvítězit v šesti případech, což není vůbec špatné.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká fotbalová liga startuje druhou polovinou sezóny, my budeme společně sledovat souboj mezi TJ Štěchovice a FC Slavia Karlovy Vary.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky: 13. Volešák, 64. Volešák, 87. Batka – 55. Maňák, 58. Maňák (pen.)

    Karty:   77. Švejda (STE), 90+3. Hašek (STE) – 61. Kalina (KVA), 78. Pěkný (KVA), 90+1. Tůma (KVA)   66. Kalina (KVA)


    TJ Štěchovice: Kohoutek – Busta, Švejda (C), Volešák (90. D. Novák), Kučera, Štědronský, Batka (90+2. Hašek), Novák, Urban (46. M. Novák), Jakobovský (85. Woitek), Lukavský (56. Pavlík)
    Náhradníci: Vašák – Hašek, Pavlík, Nehoda, M. Novák, D. Novák, Woitek

    Slavia Karlovy Vary: Chára – Mestl, Pěkný, Tůma (C), Vyleta, Hudec (35. Shorný) (88. Geňo), Vokáč (30. Dubnička), Skala, Maňák (70. Frána), Mandula, Kalina
    Náhradníci: Bláha – Frána, Geňo, Dubnička, Shorný

    Rozhodčí: Cihlář – Cupl, Pálek
    thejrc.org