Plzeň – Mountfield HK 1:5 (kon.) | Liberec – Kladno 8:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
8:4 (4:0, 2:2, 2:2) Stav série: 1:0
Rytíři Kladno
Neděle 24.03.2019, 12:30 • Svijanská aréna • Play-off ELIOD extraligy dorostu sk. "A" • Semifinále
Partner:
     
    Děkuji všem čtenářům, ode mě to je pro dnešek všechno. Přeji pěkný zbytek jarní neděle! (14:43:09)
     
    Máme tu první kolo semifinále mezi Kladnem a Libercem. Z výsledku se jednoznačně radují domácí hokejisté, nicméně Kladno nebojovalo vůbec špatně, až na nepovedenou první třetinu byla hra vyrovnaná. Velkým tahounem Tygrů byl Jakub Hujer, který si připsal 4 branky, přičemž tři z nich zaznamenal už v první části a vytvořil pro Severočechy velmi vysoký náskok. Rytíři se mohou pomstít už v úterý na svém ledě. Uvidíme, zda se bude ještě jednat o napínavou sérii.
     
    Konec zápasu.
     
    58:50
    Severočeši zůstávají v útočném pásmu. Mikuláš Jenčovský mířil zblízka na levou stranu hostující klece. V proniknutí mu bránily Sukovy betony.
     
    58:07
    Zbývají necelé dvě minuty do konce zápasu. Ke srovnání Kladno potřebuje nějaký obrovský zázrak, jelikož prohrává o čtyři branky.
     
    57:52
    Kladno právě vstřelilo branku!
    V protiútoku hostů snižuje z pravého kruhu JIŘÍ TICHÁČEK! Asistence: Viktor Procházka.
     
    57:11
    Nervy pracují, když se jedná o semifinále. Proto taky vznikla menší potyčka v předbrankovém prostoru u Lukáše France. Žádné tresty se však nekonají.
     
    56:32
    Trunda přímo letěl do útoku a zadovkou přihrál na Měchuru. Jeho přízemní střela lízla levou tyč.
     
    55:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí využívají svoji přesilovku a přidávají svůj osmý gól v zápase! V předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval LUKA VODLAN a připisuje si svoji druhou trefu. Asistence: Martin Böhm, Jakub Masař.
     
    55:10
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Bareš Pavel – 2 min., vysoká hůl).
     
    54:57
    Domácí svými pokusy o skórování nešetří. Štěpán Suk je neustále něčím zaměstnán.
     
    54:24
    Hostující Alscher mířil od modré a odraženou, potencionálně nebezpečnou střelu dokázal jeden z libereckých beků odpálit od France pryč. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    53:28
    Přesilovka Kladna se krátí a čas na snížení taktéž.
     
    53:00
    Severočeši se dokázali osvobodit a následoval únik Tomáše Trundy! Ten byl však svazován dvěma obránci a jeho střela z mezikruží nakonec nebyla nijak nebezpečná.
     
    52:00
    Tygři čelí oslabení. Šapovaliv nahrál na modrou Ticháčkovi, který zkusil vypálit. Kotouč se odrazil od horní části těla Lukáše France a hra pokračuje.
     
    51:50
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hujer – 2 min., hákování).
     
    51:34
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Netrvalo dlouho a hosté vrací úder! Po nahrávce Samuela Chrenka se přesně trefuje kapitán kladenských Rytířů JIŘÍ TICHÁČEK. Asistence: Samuel Chrenka.
     
    50:37
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po závaru před brankou Suka Tygři míří na střídačku s dalším gólem! Autorem sedmé branky je LUKA VODLAN, který jako jediný našel skulinku v hostující svatyni, kam puk dorazil. Asistence: David Putz.
     
    49:12
    Toto byla obrovská šance pro Kladno! Kouba střílel od modré čáry, střelu sice Franc vyrazil, ale přímo před sebe. Šapovaliv se snažil dorazit puk do volného prostoru, ale nešťastně minul!

    Kateřina Hamplová

    Branky a nahrávky: 5. Hujer (Trunda), 14. Hujer (Jenčovský), 16. Hujer (Trunda), 18. Trunda (Böhm), 22. Hujer (Jenčovský, Trunda), 26. Šedivý (Tůma), 51. Vodlan (Putz), 56. Vodlan (Böhm, Masař) – 21. Sýkora (Šapovaliv), 32. Bareš, 52. Ticháček (Chrenka), 58. Ticháček (Procházka)


    Bílí Tygři Liberec: Franc (Vopravil) – Böhm, Duschka, Hladík (A), Šedivý (C), Meisel, Dvořák, Tůma – Hujer, Putz, Měchura, Vodlan, Trunda, Jenčovský, Plos, Masař, Polák, Rossmy (A), Gajda.
    Rytíři Kladno: Gabriška (Suk) – Alscher, Havel, Koštoval, Sýkora, Ticháček (C) – Kouba, Bareš P., Procházka, Sojka (A), Hrabík, Šilhavý, Bareš A., Nedvěd, Adam, Šapovaliv, Ullrych (A), Chrenka.

    Rozhodčí: Battěk – Axman, Ovsík
    Liberec 2 0 Kladno
    #1 Neděle 24.03.2019 • 12:30
    Liberec - Kladno 8:4
    #2 Úterý 26.03.2019 • 16:10
    Kladno - Liberec 3:4 po s.n. (0:3)
    ocianews.com